2022-08-10 37 瀏覽
香港餐廳真係幾隔涉都有,今日去咗天文臺道倔頭路寶軒酒店的一樓,幫襯一間日本串燒店,店內裝修幾摩登唔係算傳統日式,個牆上面有幅好似最後的晚餐的話,但係用了浮世繪畫風去表達,另外有啲藍色嘅霓虹燈,感覺年青。檸檬🍋水母 : 水母口感好爽脆, 調味酸酸甜甜好開胃, 岩晒食串燒之前食~七味魚翅 : 小食,點蛋黃醬一流!✌🏻✌🏻鮟鱇魚肝 : 口感滑嫩細滑、入口即化,配搭日本清酒,簡直至高享受。牛肉飯 : 和牛真係鎮店之寶🥰鮮紅色既和牛,肉眼就睇到帶住美麗油花嘅和牛🙈🙈而面層灑上黑椒作為點綴,味道帶點焦香,肉汁配埋佢個特製醬汁🫢真係冇得輸呀🥹食下串燒傾下計,又飲下清酒🍶,不知不覺間就食完,成餐飲係好愉快既過程下就完結左。一間會令人想不斷再光顧既居酒屋,員工服務態度友善,細心。店家既大方,食物既高水準以及環境既優美。各方面我都認為係非常優秀。

七味魚翅 : 小食,點蛋黃醬一流!✌🏻✌🏻