2022-08-12 57 瀏覽
今日去到位於尖沙咀這一間Sakeh跟朋友一起食日式串燒,餐廳裝修很美,情調也很好,好適合跟朋友一起聚會,食住串燒飲返兩杯。鹽燒安格斯牛柳 🐃汁燒牛肋 🐂食串燒點可以少左牛肉呢😝我地點左牛肉雙重奏🎼安格斯牛柳&汁燒牛肋!奏出兩個唔同嘅樂章🎶 安格斯牛柳入口牛味就唔少得🐃而且充滿𡁻勁而冇渣🥰至於汁燒牛柳走另一極端🤣牛柳俾燒汁搽滿全身🐂濃厚嘅醬汁襯托出牛柳嘅油脂味🤤肉質軟滑鬆軟而且Juicy🌊串燒點少得我最愛牛舌,好大塊又爽脆,而且好多汁。喉岩岩好,少焦香又唔會太熟,保留牛味。🤤🤤雞翼外皮燒至金黃香脆,雞肉仍然嫩滑,肉汁豐富,雞味香濃。🐔🐔雞肝外脆內嫩,一點也沒有過老!🤭🤭大蔥雞串嘅大蔥經過醬燒,不單不會有辛辣,而且甜甜的超好吃!雞肉嫩嫩的當然也好吃,但大蔥令我更驚喜!🤩🤩油甘魚鮫外皮香脆內軟滑佐酒一流。🤣最後,跟朋友一邊飲,一邊吃,這樣便過了一個愉快的晚上。如果大家都喜歡飲返兩杯,一邊食一邊傾計,都可以去這間日式餐廳試吓。😆😆

鹽燒安格斯牛柳 🐃汁燒牛肋 🐂

雞肝外脆內嫩,一點也沒有過老!🤭🤭

油甘魚鮫外皮香脆內軟滑佐酒一流。🤣