Sakeh

2022-07-31 863 瀏覽
週六日在這間餐廳有清酒週末午餐放題,$588一位,包清酒任飲,前菜兩款、八串串燒,還有主菜及甜品,串燒味道做得十分好,肉質上乘,調味甚佳,加上清酒任飲,而且餐廳裝修很有日本風,坐得舒服,度過了一個愉快的Enjoy a unique skewers lunch set with sake free flow!😍😍My friend recommends me to go to this hidden gem in Tsim Sha Tsui. He said this Japanese restaurant offers a great weekend lunch with sake free flow. Arriving at the restaurant, the relaxing environment, with soft lighting on the Japanese-style decorations and well-designed seating area, greatly impresses me a lot!The sake is served at ice 🧊a

The sake is served at ice 🧊and it is not just well-presented, but can keep the temperature well. The sake is indeed an excellent pairing with the skewers!🍶

🌈Starter (Two for each set)🥗
We have chosen marinated jellyfish, monkfish liver, Japan fluorescent squid with cheese as well as gome ae salad with crab meat. All look appetizing and I can’t wait to try it! I like the salad most as it is flavourful and with fresh crab meat.

🍢Skewers (Eight for each set)🍡
There are a full array of skewers in the lunch set and we are so delighted that we two people can choose a total of sixteen skewers!🥰

The lamb chop 🐑is tender, soft and juicy. It is always difficult to cook the lamb chop well but undoubtedly the chef here manages to master a fantastic skills in making the lamb chop scrumptious without too strong gamey flavour.

It is good that the pork skewers 🐷come with asparagus and lychee as this makes the pork less oily and with a special fresh and juicy flavour.

The beef skewers🐮 are properly cooked and seasoned, leaving a pleasant aftertaste in my mouth. Chicken gizzard is grilled well with
tender texture. The chicken and eel are also not a miss!

🍘Main dish (One for each set)🍜
Grilled rice ball, with crisy outer layer but soft and sticky rice, is tasty. Hot udon, with chicken soup, is also surprisingly delicious

🍰Desserts (One for each set)🍰
Orange cake red bean mochi are not too sweety and really suitable for us.

🥰Enjoy a lot in this chilling restaurant with mouth-watering food and sake!👍🏻👏👏

• 紐西蘭羊架
  • 汁燒牛肋
  • 清酒
2022-07-28 811 瀏覽
今晚約朋友傾下心事, 佢中意摸下酒杯底, 我地揀左Sakeh, 地點位置天文臺圍寶軒酒店地下及1樓。好彩醒目係Openrice search下食評, 原來仲訂位享有全單88折兼免費送日本直送赤崎生蠔。餐廳屬於高級型格居酒屋格調, 主打SAKE及高級串燒, 串燒食材來自不同地方, 但價錢卻很親民, 難怪當晚坐滿8成。我最早到職員安排窗邊座位, 甚有氣氛。一踏進門口, 兩邊都有日式佈置, 彷如置身小日本在內, 上了樓梯便到達餐廳,。餐廳以黑色型格為主, 細問之下, 還有廂房可供朋友聚會, 由4人至10數人也有, 確實唔錯。朋友中意飲酒, 所以SAKE由佢決定, 睇到酒類餐牌, 琳瑯滿目, 酒款十分多, 朋友最後揀了仁井田純米原酒自然酒 330ml $338, 而職員都推薦此款易入口, 純米味重。(特別一提, 當你點選清酒後, 職員會拎出一盤清酒比你選擇, 有不同顏色, 形狀, 感受到個種誠意)串燒方面我地點左以下 :荔枝豬肉卷 $32露筍豬肉卷 $32鹽燒安格斯牛柳 $68汁燒牛肋 $68厚切牛脷 $78日本鮟康魚肝 $98汁燒雞冠 $48燒茄子 $28三文魚燒飯團 $42日本生蠔 (OP
今晚約朋友傾下心事, 佢中意摸下酒杯底, 我地揀左

仁井田純米原酒自然酒 330ml

日本鮟康魚肝 $98

汁燒雞冠 $48

燒茄子 $28

三文魚燒飯團 $42

日本生蠔 (OPENRICE訂座送)
日本生蠔 (OPENRICE訂座送)

雖然免費贈送, 但絕不馬虎, 新鮮而且大大隻, 上面仲有清爽的啫喱粒, 清新且甜, 口感極佳

荔枝豬肉卷 $32

真心大讚, 外面燒得甘脆的豬肉片, 包著超甜的荔枝肉。外面鹹, 入面甜, 味道交雜, 味蕾一大享受

荔枝豬肉卷

露筍豬肉卷 $32

露筍能夠中和豬肉卷帶少許鹹的味道, 一食真係要再食
露筍豬肉卷

鹽燒安格斯牛柳 $68

牛柳肉汁豐富, 用鹽燒燒得剛剛好, 味道一流, 不沾醬都得

汁燒牛肋 $68

牛肋肉燒得香口, 肉質夠嫩滑, 入口口感不錯

汁燒牛肋

厚切牛脷 $78

果然厚切, 啖啖爽口, 表面灑了鹽, 令整片牛脷加分不少

厚切牛脷

日本鮟康魚肝 $98

作為前菜確實不錯, 魚肝大大片, 加了調較了味道酸汁, 清新開胃

日本鮟康魚肝

汁燒雞冠 $48

餐牌見到已覺得好特別, 一於試下。咬落去的雞冠, 質地較硬, 卜卜脆, 口感好得意, 可以沾下餐廳自家製的麵鼓醬或鹽

汁燒雞冠

燒茄子 $28

本身好中意食燒茄子, 個汁先係精髓, 今次個汁調較得好入味, 茄子每啖充滿醬汁, 勁JUICY

燒茄子

燒秋葵 $28

第一次食燒秋葵, 秋葵本身味道淡, 建議沾沾麵鼓醬, 味道倍增
燒秋葵

三文魚燒飯團 $42

整個飯團燒得平均, 表面燒到脆卜卜, 加上表面有醬汁, 好香口

三文魚燒飯團

與朋友慢慢飲, 慢慢食, 慢慢傾計, 真係好寫意。舒適的環境加上高質素的食物, 呢一餐真係大讚。
仁井田純米原酒自然酒 330ml
燒茄子
燒秋葵
三文魚燒飯團
2022-07-27 574 瀏覽
今晚食了一頓好豐富的日本燒物晚餐😋😋,Sakeh餐廳在天文臺道的寶軒酒店1樓,可由街面入:街面門口上一樓才是餐廳入到去有幅大大的日本風情畫叫了支清酒 - 君之井(純米吟釀),清酒味道清新,幾唔錯👍🏻👍🏻店員隨即比左呢八個靚靚酒杯仔讓我們揀選黎飲清酒。呢間餐廳主打燒物,為左咩都試下,只叫了一份😆😆串燒有雞翼$48,雞翼調味剛好,雞肉嫩滑蘆筍豬肉卷$32,肉卷住蘆筍、金菇,口感好特別,烤的剛好,好香👍🏻👍🏻還叫了海膽松葉蟹蓋甲羅燒,有蟹膏、海膽、蟹子拌在松葉蟹的蟹蓋上燒,配上鹹餅乾好夾👍🏻👍🏻蟹膏豆腐$58,有三磚仔:分問有唔同既魚子、蟹子,豆腐係日本有味咸豆腐,一般都好少食到,值得叫黎試下。鹽燒安格斯牛柳$68,都是一個好好味的燒物。牛肉好嫩,肉汗完全能夠保留在牛肉中間,推薦👍🏻紐西蘭羊架$78,羊肉完全唔韌,同牛一樣,食材質量都高,肉汁都封鎖在裡面,都是推薦的燒肉。另外,我們還叫了其他串燒,好似蔥雞、汁燒牛柳、雞軟骨、銀鱈魚等。👍🏻今餐好豐富,嘆吓世界,嘆左成晚,人生一樂也。

街面門口上一樓才是餐廳

入到去有幅大大的日本風情畫

君之井(純米吟釀)

店員隨即比左呢八個靚靚酒杯仔讓我們揀選黎飲清酒。

呢間餐廳主打燒物,為左咩都試下,只叫了一份😆😆
串燒有
雞翼$48,雞翼調味剛好,雞肉嫩滑
雞翼

蘆筍豬肉卷

海膽松葉蟹蓋甲羅燒

甲羅燒配咸餅乾

紐西蘭羊架

今餐好豐富,嘆吓世界,嘆左成晚,人生一樂也。
2022-07-26
君之井(純米吟釀)
雞翼
蘆筍豬肉卷
海膽松葉蟹蓋甲羅燒
甲羅燒配咸餅乾
紐西蘭羊架
2022-07-20 634 瀏覽
這間餐廳是上次經過見它的裝修不錯,格調很高級。所以一直都很想來chill下。今晚終於能夠來這裏食晚餐。本想它的裝修非常有格調,價錢應該….怎料價錢是合宜的!這間餐廳主要是食串燒而來。到時是六點店員招待我們坐在一處非常之舒適的地方。自成一格!先來一支300ml sake。這個米味比較清新,易入口有fruity 味。配以今次食的串燒非常配合。蟹膏豆腐 蟹膏鮮甜豆腐滑嘟嘟芝士營光魷魚這個配搭真的不錯原條螢光魷魚倍這個芝士芝士味龍口但不會蓋過魷魚的鮮味鹽燒野生馬友$198這個全條野生馬友真係有驚喜食立美香濃外面隨身只是加了少許鹽已經能夠釋出這食材的新鮮味道。汁燒牛肋68牛肉味香濃加配這個汁,而脂肪分布適中。筋膜有嚼感。層次非常分明。完全是絕配!牛質爽淋身。朋友食第一啖已經讚不絕口!厚切牛脷芯78這個牛脷厚度非常高,他的肉質爽口,他的部位是牛脷最好味的中心。所以食唔落非常之爽彈!雞皮紙蘇蝦卷48這歌雞皮笑得脆脆博博一塵咬落下味十足配以指數這個配搭是非常之配合柚子啫喱生蠔這個生蠔鮮味可口肉質滑捋最特別之處就是他面陳那個柚子啫喱這樣一齊食蠔咪更加突出。燒冬菇28冬菇仍能保持菇的肉汁咬落Juicy燒白
這間餐廳是上次經過見它的裝修不錯,格調很高級。

蟹膏鮮甜豆腐滑嘟嘟

柚子啫喱生蠔

燒冬菇28

冬菇仍能保持菇的肉汁咬落Juicy

燒白鱔68

白鱔非常脆口,外脆內軟魚味香濃。完全食無泥味

另外也是了他的冷稻庭烏冬。這個跟磨薑給那個多蔥汁一起食非常之爽口

這個味道質素及環境簡直是超值!

• 白鱔
  • 雞皮紫蘇蝦卷
  • 汁燒牛肋
  • 厚切牛脷芯
2022-07-14 596 瀏覽
香港近呢一年都有好多新開嘅串燒店,今日好想去一間較為寧靜啲嘅串燒店,因為朋友放工話想relax一下,又要有飲酒🍻又要環境好,又要有串燒食,問吓朋友嘅意見,最終介紹咗我哋今日嚟呢一間地點位於尖沙咀,非常方便食完之後可以搭西鐵又可以搭地鐵,最重要呢度嘅服務態度非常好👍🏻而且地方又夠闊落,冷氣又足夠坐得好舒服同朋友差唔多坐左兩個幾鐘,真係談天說地嘅好地方南非鮑魚$176 ( 2 隻) 非常新鮮,爽口,口感我已經比滿分,鮑魚的鮮味十足夠晒鮮甜用竹籤穿起咗,更加方便客人食用,廚師非常細心海膽松葉蟹蓋甲羅燒 128 元,甲羅燒賣相好吸引,將蟹膏燒到好香,燒香之後將蟹膏混埋海膽一齊撈勻,鮮味提升幾個層次,用梳打餅加埋啲蟹膏一齊食,無論口感同味道層次都非常豐富,鮮味十足嘅甲羅燒真係好好食三文魚燒飯團 ,燒飯團非常特別,燒香咗嘅飯團口感煙煙靭靭,而且仲多一份香味,加上三文魚嘅鮮味,真係幾好食,包埋紫菜一齊食味道更加正食日本嘢梗係要嗌返支清酒飲啦,仁井田❤️,清酒味道好香,入口味道帶有少少辛辣,越飲越順喉,味道亦都唔會太濃烈,用嚟配日本嘢食真係一絕我仲叫咗兩隻日本生蠔,夠晒凍,外觀中非常吸引,又鮮甜,食落仲
香港近呢一年都有好多新開嘅串燒店,

地點位於尖沙咀,非常方便
食完之後可以搭西鐵
坐得好舒服
同朋友差唔多坐左兩個幾鐘,真係談天說地嘅好地方
鮑魚的鮮味十足
夠晒鮮甜
用竹籤穿起咗,更加方便客人食用,廚師非常細心

海膽松葉蟹蓋甲羅燒 128 元,
三文魚燒飯團 ,

食日本嘢梗係要嗌返支清酒飲啦,仁井田❤️,
清酒味道好香,
入口味道帶有少少辛辣,
越飲越順喉,味道亦都唔會太濃烈,用嚟配日本嘢食真係一絕

我仲叫咗兩隻日本生蠔,夠晒凍,外觀中非常吸引,又鮮甜,
食落仲有濃郁嘅海水味,蠔味都好濃,雖然size不算太大隻,
但夠厚身咬落都非常有口感
  • 海膽松葉蟹蓋甲羅燒
2天前 0 瀏覽
本身朋友話有提燈好食先去…去到佢話無貨 心諗早知問清楚先訂枱講真我仲要無用OpenRice 訂無折的😗叫左好多野食 無咩特別就無影啲咩不過落單有幾樣至少叫兩串都唔提一聲大佬呀 我叫雞肝😤 最低叫兩串 唔早講?一邊食心諗食咁多會唔會膽固醇爆表落單個陣講明 *我朋友唔食* 又講明一串 都可以唔提?食完一輪 等左成個鐘…個雞冠 同兩串雞屁股都未到忍唔住問問個侍應佢話有落 宜家燒緊心諗燒咩成個鐘都變左舊炭啦?最後嚟左一串雞冠同一串雞屁股我重申講多次我叫左兩串雞屁股明顯落漏左單啦嬲到🤬🤬🤬可一不可再
本身朋友話有提燈好食先去…
去到佢話無貨 心諗早知問清楚先訂枱
講真我仲要無用OpenRice 訂無折的😗
叫左好多野食 無咩特別就無影啲咩

不過落單有幾樣至少叫兩串都唔提一聲
大佬呀 我叫雞肝😤 最低叫兩串 唔早講?
一邊食心諗食咁多會唔會膽固醇爆表
落單個陣講明 *我朋友唔食*
又講明一串 都可以唔提?

食完一輪 等左成個鐘…
個雞冠 同兩串雞屁股都未到
忍唔住問問個侍應
佢話有落 宜家燒緊

心諗燒咩成個鐘都變左舊炭啦?

最後嚟左一串雞冠同一串雞屁股
我重申講多次我叫左兩串雞屁股
明顯落漏左單啦
嬲到🤬🤬🤬可一不可再

4天前 0 瀏覽
好多放题都食过,今日专程到Sakeh食: 清酒周末午餐放题 ($588 一位)。清酒系任饮,偏甜,好饮,好易入口。用冰桶keep住冻真系大热天时的佳品。我同我老婆都比平时饮多咗好多。前菜每人可选两款。芝士萤光八爪鱼:八爪鱼咸咸的有些虾酱的味道,不错。连埋芝士一齐食系仲好味。胡麻菠菜蟹肉沙律:蟹肉不少加理胡麻汁伴入了菠菜,营养味道爆棚。酢渍水母:水母爽口,食到柚子汁,酸酸甜甜好开胃。芦笋猪肉卷:猪肉薄薄,烧得香脆。荔枝猪肉卷:一口咬进猪肉跟着香甜荔枝,猪肉的香味完全提升了,wonderful。葱葱猪腩肉:京葱好香口,腩肉好厚身,烧得好香口,而且已经调了味,非常好味。南非鲍鱼(加$28):值得叫。鲍鱼已经轻轻放盐,鲍鱼的味道浓浓在口中,好好味。厚切牛脷:牛脷够厚身,口感好弹牙,好正,牛脷应该只是轻轻浇了盐,牛的味道好丰富。烧汁牛腩:是浓味的串烧。牛腩完全充满烧汁,yummy新西兰羊架:意想不到串烧有羊架。羊架大件,弹牙,香口,juicy,冇膻味,好满足。白鳝:白鳝外皮烧得脆,鱼肉弹牙,鱼味丰满。主食有烧饭团:我比较锺意。饭团外面煷得很香脆,而饭团本身已经加了味道,有口感又好味。甜品:橙味蛋

酢渍水母:水母爽口,食到柚子汁,酸酸甜甜好开胃。
芦笋猪肉卷:猪肉薄薄,烧得香脆。

烧汁牛腩:是浓味的串烧。牛腩完全充满烧汁,yummy

白鳝:白鳝外皮烧得脆,鱼肉弹牙,鱼味丰满。

甜品:橙味蛋糕、红豆白玉。今餐真系好满足。
  • 胡麻菠菜蟹肉沙律
  • 鮑魚
  • 厚切牛脷
  • 六杯餐廳挑選之清酒
5天前 0 瀏覽
今日去到位於尖沙咀這一間Sakeh跟朋友一起食日式串燒,餐廳裝修很美,情調也很好,好適合跟朋友一起聚會,食住串燒飲返兩杯。鹽燒安格斯牛柳 🐃汁燒牛肋 🐂食串燒點可以少左牛肉呢😝我地點左牛肉雙重奏🎼安格斯牛柳&汁燒牛肋!奏出兩個唔同嘅樂章🎶 安格斯牛柳入口牛味就唔少得🐃而且充滿𡁻勁而冇渣🥰至於汁燒牛柳走另一極端🤣牛柳俾燒汁搽滿全身🐂濃厚嘅醬汁襯托出牛柳嘅油脂味🤤肉質軟滑鬆軟而且Juicy🌊串燒點少得我最愛牛舌,好大塊又爽脆,而且好多汁。喉岩岩好,少焦香又唔會太熟,保留牛味。🤤🤤雞翼外皮燒至金黃香脆,雞肉仍然嫩滑,肉汁豐富,雞味香濃。🐔🐔雞肝外脆內嫩,一點也沒有過老!🤭🤭大蔥雞串嘅大蔥經過醬燒,不單不會有辛辣,而且甜甜的超好吃!雞肉嫩嫩的當然也好吃,但大蔥令我更驚喜!🤩🤩油甘魚鮫外皮香脆內軟滑佐酒一流。🤣最後,跟朋友一邊飲,一邊吃,這樣便過了一個愉快的晚上。如果大家都喜歡飲返兩杯,一邊食一邊傾計,都可以去這間日式餐廳試吓。😆😆

鹽燒安格斯牛柳 🐃汁燒牛肋 🐂

雞肝外脆內嫩,一點也沒有過老!🤭🤭

油甘魚鮫外皮香脆內軟滑佐酒一流。🤣

約朋友食飯談心,今次去尖沙咀寶軒酒店的居酒屋。行上去天文臺圍有條好斜的樓梯,作為飯前運動就啱啱好~由正門已經可以睇得出這餐廳十分型格,偏暗的燈光🌌,神秘的氣氛🎃,是一間很摩登的居酒屋。【汁燒牛肋】這個醬汁燒真不錯,表面塗上濃濃的醬汁,燒完仲非常Juicy,肉質軟淋。值得推介。😽😽【燒安格斯牛柳】味道唔錯,牛味濃郁,口感香軟嫩腍。😻😻【厚切牛脷】🐮真係厚切嘅,而且每串有三舊,唔會偷工減料,食落去有少少脆面,唔會燒得過火。🔥除左肉,我地仲叫左唔少蔬菜:日本大葱、翠玉瓜、日本銀杏、秋葵、青椒仔。每樣都燒的好出色,仲有唔少汁水,啱好中和肉類嘅油膩!

【汁燒牛肋】

【燒安格斯牛柳】
味道唔錯,牛味濃郁,口感香軟嫩腍。😻😻

【厚切牛脷】🐮

5天前 0 瀏覽
朋友今晚帶我食好野,黎到呢間隱世串燒sakeh 店🥰餐廳裝修好精緻,暗暗地好岩哂飲番兩杯傾下計👍🏻豬肋肉|好有驚喜既豬肉串燒🤩豬肋肉肥瘦相間,好juicy仲幾爽口添😋荔枝豬肉卷|通常都係配蘆筍,第一次配搭荔枝食又幾新奇😛豬肉片燒得好香口,雖然有肥肉連住,但同荔枝一齊食完全唔覺得油膩,仲想食多幾串🤣蔥燒豬腩肉|腩肉爽口配搭大蔥味濃,好滋味👍🏻蘆筍豬肉卷 🥒|用左蔬菜同肉味中和 🌲三文魚燒飯團|外層既飯燒到手卜卜脆好似食緊飯焦😂三文魚份量都唔小,飽肚之選👍🏻串燒全部都好出色😋一定要再黎!
朋友今晚帶我食好野,黎到呢間隱世串燒sakeh 店🥰

餐廳裝修好精緻,暗暗地好岩哂飲番兩杯傾下計👍🏻

蔥燒豬腩肉|腩肉爽口配搭大蔥味濃,好滋味👍🏻

蘆筍豬肉卷 🥒|用左蔬菜同肉味中和 🌲

串燒全部都好出色😋一定要再黎!
約fd食飯傾計去邊度好?比我發現左呢間高級串燒店~店鋪位置好隱世,需要行一層樓梯,一樓嘅裝修比人感覺好日本feel!餐廳入面環境舒適,坐得舒服。.🌼安藝虎土佐錦 $338無過濾純米吟醸,飄逸著蜜瓜,香蕉般的雙香,平衡度出色。醇雅酒體中有淡雅辛口感。味道出奇柔和,適合初嚐清酒人士。.🌼胡麻菠菜蟹肉沙律 $68好好味的沙律,有蟹子蟹肉,豆卜,仲有唔少菠菜係下面。搭配胡麻醬好開胃~.🌼海膽松葉蟹蓋甲羅燒 $128下酒菜必點~滿滿的蟹膏蟹子放在梳打餅上面,口感豐富至極。食完再飲一啖酒,絕配!.🌼自家制免治雞肉軟骨 $48/串每串雞軟骨都搭配一個生雞蛋。呢個食法可以提升雞肉的鮮味。自家制雞軟骨好大串好飽滿,每一啖都係滿足感!.🌼南非鮑魚 $88又一下酒菜。燒得啱啱好,爽口彈牙好滋味。.🌼西京燒銀鱈魚 $168重頭戲!魚肉鮮嫩至極,食過一次之後一直記住個口感。.🌼日本安康魚肝 $98有海底鵝肝之美稱,口感順滑。.🌼厚切牛俐 $78🌼多春魚 $38🌼冬菇 $28🌼茄子 $28
約fd食飯傾計去邊度好?
比我發現左呢間高級串燒店~

餐廳入面環境舒適,坐得舒服。

🌼安藝虎土佐錦 $338
無過濾純米吟醸,飄逸著蜜瓜,香蕉般的雙香,平衡度出色。
醇雅酒體中有淡雅辛口感。味道出奇柔和,適合初嚐清酒人士。

🌼胡麻菠菜蟹肉沙律 $68
好好味的沙律,有蟹子蟹肉,豆卜,仲有唔少菠菜係下面。
搭配胡麻醬好開胃~

🌼海膽松葉蟹蓋甲羅燒 $128
下酒菜必點~

滿滿的蟹膏蟹子放在梳打餅上面,口感豐富至極。

食完再飲一啖酒,絕配!
🌼自家制免治雞肉軟骨 $48/串
每串雞軟骨都搭配一個生雞蛋。
呢個食法可以提升雞肉的鮮味。
自家制雞軟骨好大串好飽滿,每一啖都係滿足感!

🌼南非鮑魚 $88
又一下酒菜。
燒得啱啱好,爽口彈牙好滋味。

🌼西京燒銀鱈魚 $168
重頭戲!
魚肉鮮嫩至極,食過一次之後一直記住個口感。

🌼日本安康魚肝 $98
有海底鵝肝之美稱,口感順滑。

🌼厚切牛俐 $78

🌼多春魚 $38
🌼冬菇 $28
🌼茄子 $28
餐廳門口已別有一番風味,未入到來,已被他們的裝潢吸引了!由樓梯拾級而上,入到去又另有一番天地。店內位置不少,且台與台之間都有一定的距離,不會人逼人哦!檸檬水母作為前菜呢個真係非常出色,酸得嚟又帶少少甜,醒胃100分。😚😚雞頸肉🐤🐤不是好多地方有得食,這裡有就一定要叫黎試下,表面燒到金黃色,非常香脆,肉質帶點有咬口,又Juicy。鵪鶉蛋🥚嘅蛋白相對脆彈,蛋黄亦特別甘香,以香甜日式醬汁調味。雞腳筋🦵食落好多軟骨同腳筋,質感超彈牙煙韌,韌性十足,加上鹽燒好香口,好味!雞軟肉粒粒有肉有軟骨,香脆惹味。👍茄子🍆火喉燒得剛好!好JUICY!一咬爆汁!💦晚上靜靜的和友人相聚,位置坐得十分舒適,店員很好的頻頻加水,同時間收拾碗碟的速度也很快,快得有時一下剎你個措手不及 (笑)。會再encore的一間餐廳哦!

雞軟肉粒粒有肉有軟骨,香脆惹味。👍

茄子🍆火喉燒得剛好!好JUICY!一咬爆汁!💦

6天前 0 瀏覽
今晚約咗成班同事放咗工之後一齊happy hour,為咗方便大家,梗係揀返喺公司附近而且又好食嘅Sakeh。呢間餐廳嘅嘢食種類多,服務態度又好。而且裝修好靚,俾人一種好舒服嘅感覺,啱晒我哋啲打工仔放工去嗰度放鬆吓👍🏻我哋第一樣點嘅就係松葉蟹甲羅燒。佢呢到嘅甲羅燒係超級好食,而且用料充足。佢有非常濃郁嘅蟹肉同蟹膏味,超級鮮甜。係每一次嚟到都必點嘅菜式之一👍🏻蔥豬腩串。豬腩肉肥膏同瘦肉嘅比例啱啱好,連埋清甜嘅大蔥一齊食。啱啱中和返個味道。👍🏻蘆筍豬肉卷。薄薄嘅豬肉片包住蘆筍一齊燒。豬肉嘅香味滲晒入蘆筍入面。味道非常鮮甜入味😋。荔枝豬肉卷。豬肉包住香甜嘅荔枝。鹹鹹地但又帶一點甜味。荔枝嘅甜味更突出豬肉嘅鮮味。口感同味道都非常特別。👍🏻豬腸。滷水豬腸就食得多,但燒豬腸都係第一次食🤤豬腸味非常濃郁。外邊燒到脆脆地,入面非常多汁。呢個真係冇得彈👍🏻值得不停encore。超正!

之前同朋友嚟食過呢間餐廳嘅串燒,覺得超好味,而且價錢又平😋。最緊要係個環境好舒服,好啱情侶嚟拍拖食飯😍。所以今次忍唔住捉埋老公一齊過嚟食🤣。可能我太鍾意食雞嘅關係,所以我覺得佢嘅雞類串燒整得特別好食🤣所以嚟到真係唔使諗,要即刻黎個全雞宴🤣雞皮餃子$48。雞皮燒到好脆,而且有好香嘅雞油味,但完全唔會覺得油膩。食落口啲汁係多到會流出嚟。非常好食😋雞軟骨$32。雞軟骨非常爽口,而且又香濃嘅雞味。好快就食完一支,要再叫🤣雞腎$32。 燒到啱啱好,非常爽口,而且唔會過硬,而且廚師醃到入味。雞腎連埋有少少炭燒味一齊放入口。非常香口惹味。呢個係我老公嘅大愛食物之一🤣雞心$32。呢個非常好食,味道非常惹味。雞心肉質偏淋,比較容易入口。