2020-01-17
當日 我同女朋友想行陣街先去食野 但行行下就見到呢間野叫Lab Eat 好奇下就行去睇下 見到D野食好似都幾岩食 就咁就入左去 一坐低就已經有人黎Service我地 入面個環境比我感覺好舒服 有幾分優雅 幾有情調 好喇 入正題 因為本身已經係門口諗好左少部份 所以我地都唔駛諗好耐就已經叫左食咩 叫完菜之後 好快就有麵包 個麵包我覺得係我食過咁多間西餐最好食 但個感覺唔識形容 有機會大家一定要去試下前菜叫左黑松露田螺 估唔到田螺同黑松露係夾 薯蓉加左牛油同香草 好滑口 👍然後到鵝肝 鵝肝煎得好靚 唔會過火 煎得岩岩好 好均勻 鵝肝有D厚到 一入口油脂充滿口腔 🤤跟住黎主菜 低温烤焗智利鱸魚 魚皮焗得好脆 魚唔會過熟 好嫩滑 師傅功力非常好 要讚一讚 有試過煎魚既人都知道 煎魚真係好(蝦)人第二道主菜係黑毛豬胺 好濃郁既豬味 再配搭埋芥末醬 另豬既層次再昇華 食落仲有好多肉汁 熟成程度岩岩好 太熟會韌 唔熟會生 畢竟係豬 唔可以生食 最後叫左個蘋果批 因為我唔太好甜品 所以食左2,3啖姐 個蘋果批比
最後叫左個蘋果批 因為我唔太好甜品 所以食左2,3啖姐 個蘋果批比我感覺好特別 有別於市面上其他既蘋果批 可能係因為自家製 女朋友勁鐘意
BTW:冷氣會有少少大 見議大家帶多件外套去食好D