2020-01-07 61 瀏覽
呢晚黎到旺角既lab eat,一路都好想試d有水準既西餐,搵左一陣決定黎試下lab eat~ 佢既地理位置都好方便, 係TOP既頂層,搭lift就好快到,搭電梯上黎仲可以行埋個商場~ 訂左位既關係都好快安排到位置,枱同枱之間都有好多空位唔會坐得好密,幾個FD黎仲可以坐梳化位,想CHILL 下就可以坐露天出面,我見都有人食下水煙咁幾CHILL~ 我地坐低落完單冇耐店員盲送上左紅薯面包,個包外脆內軟又熱辣辣!連埋黑醋同油食簡直係最佳配搭! 我地仲有叫左sea urchin crostini,海膽好新鮮同個法包都好夾!!! 食完一塊都唔夠好想再食多塊,但再食就食唔到其他野! 跟住就上左caprese salad, 個感覺有D 似greek salad,但佢冇olive~ 反而有好多水牛城芝士,我就覺我佢完全唔姑寒咁落D芝士!終於食芝士既人真係應該要叫黎試下! 然後到我最愛既carbonara~~個汁夠哂creamy! 仲要每條面都掛到D汁係到!份量都唔少!煙肉仲要切到夠厚身真係奐要講多次一D都唔姑寒! 另外叫多個主菜係燒春雞,隻雞夠哂嫩滑,唔會煮得過熟,過熟真係好會好難食! 但呢隻唔會過熟

另外叫多個主菜係燒春雞,隻雞夠哂嫩滑,唔會煮得過熟,過熟真係好會好難食! 但呢隻唔會過熟之餘仲要煮得岩岩好! 別哂惹味!!!! 食多隻都仲得!

成日覺得食西餐一定要食個甜品作結先夠完美,我地叫左個chocolate ball & jelly, 真係好有gimmick! 店員倒D熱既朱古力落去溶左個BALL~ 跟住就出黎煙夠哂睇頭!食落去都好正! 有香濃咖啡同朱古力味! 簡直有哂視覺同味覺既享受!