2018-10-15 25 瀏覽
朋友去完印度一段時間,話好掛住印度嘅美食,為咗實現佢嘅願望,我就搵咗一間食印度素食嘅餐廳。星期五晚上9點幾去到,先叫杯青檸梳打飲,再慢慢點菜。環顧四周,原來餐廳佈置得好靚,忍唔住影相打卡。店員好貼心咁拎咗中文餐牌俾我哋,叫咗幾個特式小菜。首先有小食,印度薄荷水配炸圓脆餅。餅皮似伴粥食嘅炸脆片,入面係薯蓉扁豆,倒小小薄荷水同羅望子醬,再一啖放入口,酸酸甜甜嘅味道令人胃口大開!之後到烤蘑菇串燒,入面釀有豆蓉,兩粒夾埋,好似成粒肉丸咁,好好咬口,味道亦一流食得印度菜,一定要叫naan!熱辣辣上枱,點咖哩食絕對係perfect match!最後以青馬薩拉芝士香飯作結,炒至乾身嘅纖長印度米加入芝士同香料,充滿印度風味

環顧四周,原來餐廳佈置得好靚,忍唔住影相打卡。

2018-10-05
2018-10-09 23 瀏覽
印度餐好多特別,特色野,今次試試這間素食的印度餐廳。環境:充滿民族色彩,而且十分新潮,我都忍唔住不停影相,每個角落都充滿特色,而且座位十分舒適!這間餐廳值得一讚,食物的買相亦非常漂亮,以下有推介食物:1. 印度燒蘑菇$95香口酸辣蘑菇配上薄荷汁,十分開胃。2.炸圓脆餅$70這個是印度特色的街頭小食, 脆餅內有芝士,豆,再配上特色印度醬汁,十分可口!3.印度素咖哩$85,烤餅$80食得印度餐,點可以唔叫這對完美組口,好多人覺得印度咖哩一定好辣,其實食過大部分都唔太辣或者只是微辣, 而這咖哩帶點甜味及芳香的印度傳統香料,配合印度芝士,味道濃郁。而印度的芝士烤餅和素菜烤餅,十分煙軔,帶有少少燒焦香味,nice! 4. 青馬薩拉芝士香飯印度米幼長,口感特別, 炒飯充滿印度香料馬薩拉,十分金香味美! 而且飯的份量都算多。5. 芒果乳酪芒果味濃, 其中亦加入印度香草,味道豐富。服務:這間餐廳的侍應十分親切, 會為客人調校燈光,開門送客,問候食物如何,令我懷念舊日香港好客之都的感覺,good!
印度餐好多特別,特色野,今次試試這間素食的印度餐廳。

環境:

這間餐廳值得一讚,食物的買相亦非常漂亮,以下有推介食物:
1. 印度燒蘑菇$95
香口酸辣蘑菇配上薄荷汁,十分開胃。

2.炸圓脆餅$70

3.印度素咖哩$85,烤餅$80

4. 青馬薩拉芝士香飯

5. 芒果乳酪
芒果味濃, 其中亦加入印度香草,味道豐富。

服務:
  • Pani  Puri
  • Paneer  Tikka  Lababdar
2018-10-04 29 瀏覽
我同朋友琴日去咗一間印度嘅餐廳嗰度食生日飯,平日食得泰式嘢、日式嘢、港式野都比較多,我地都係第一次去食印度嘢 ,唯一次始料不及既係嗰一間印度嘢主要都係食齋,我本來諗都係麻麻地㗎啦,因為我對中式嘅齋嘅印象都係嗰啲炸麵團,然之後人工嘅味道、食齋嘅肉,都唔係真正意義上嘅食齋,但係食完之後係有改觀同驚喜嘅我同我朋友叫咗個炸薯角、粟米湯、咖哩包、炒飯同印式齋串燒喺我哋食嘢一開始之前佢畀咗三種唔同味道醬料我哋一種係甜酸醬、一種係辣將、一種係混合味道。 嗰一種辣醬就好似第一次認識日本wasabi咁樣樣嘅特式辣醬,只不過今次係印度版嘅, 我個人最鍾意甜醬,佢三隻醬嘅味道非非常之複雜好難用文字喺度講首先講咗嗰個咖哩角係一種奶油再印度一種咖哩、仲有d豆同佐料,呢個並唔係話好辣但係個味道,比較濃味而且有奶油香味,但係食之前要有心理準備,因為佢同大家食嘅印象非常之唔同,佢係用個pan將啲咖哩角連埋啲料一齊去 炆煮 嘅然之後我哋叫咗個咖哩包,個咖哩包佢畀埋洋蔥碎同埋檸檬,之後可以撈落去上面嗰咖哩,再茶落啲包都食,呢一個咖哩醬非常之濃味,而且食落去唞一陣你覺得幾辣下,食完嗰兩個包之後應該仲有一半嘅咖哩剩低。咁嗰啲

我同我朋友叫咗個炸薯角、粟米湯、咖哩包、炒飯同印式齋串燒

咁嗰啲咖哩度睇可以點食呢?就係配等陣間上到嚟嘅炒飯,個飯底比較輕身,然之後密度比較低同人比較長身,跟住食落去就好似餐廳嗰種炒飯咁樣,但係佢食落去又唔會話太過齋,油份同埋蔬菜控制得啱啱好,幾有鑊氣 ,配埋啱啱淨低嗰啲咖哩醬, 一啖淡,一啖濃,正。

個餐入面比較特別嘅味道,就係齋㗎哩串燒。 嗰個串燒本身就好似一啲薯仔蔬菜入面包啲梅子醬再上面鋪少少芝士, 我就覺得幾有特色嘅但係我朋友就麻麻地啦,始終印度嘢好唔好味就真係見仁見智,唔係個個人都鍾意食梅子,咁都好正常。

好彩我哋叫咗兩個粟米湯,因為佢哋嗰啲嘢食全部都係辣辣地,有清清哋嘅嘢佢和番都會覺得比較好。唔好以為佢嗰啲粟米湯同我哋食開嗰啲地蒙粟米湯差唔多,佢嗰啲粟米湯除咗粟米以外仲落咗其他有特色嘅佐料,同埋有淡淡嘅忌廉香味,仲有印度先至會有嘅味道。

不過overall嚟港作為一個香港人我覺得都係一個接受得到嘅味道之餘,都癲覆咗我哋食齋嘅印像,原來食齋味道都可以咁豐富。 三碟濃兩碟淡,剛剛好。

特別一提嘅係,我呢度講咗咁多種咖哩,佢哋嗰啲味道完全都係唔一樣嘅,你可以食到唔同層次,唔同辣度,唔同香味嘅咖哩,就好似啲人講印度咖哩可以有超過1000種以上嘅整法咁多姿多彩。
2018-09-28
2018-10-04 30 瀏覽
今日同一大班老朋友一起, 唉, 大家都老, 又無錢, 咪諗住食下indian food 當去左india。個menu既野好特別, 原來indian food 唔係得curry ,仲有好多得意野呢度幾有人氣, 但都有位坐。同埋野食都上得快! We love this dish most!!! 係咪好cute, 原來indian flavor 好正正, 重口味而好正!!!仲有呢個truck, so cute of it!!! 成車野咁上野食!我自己叫左indian milk tea,我好鍾意架, 有curry flavor so strong, 好難忘!!!所有野都above standard, 唔係太spicy, decoration 好靚, 好開心。我地坐到唔想走,所以就唔理價錢,呢間野好處係可以係咁坐, 又comfy,真係好岩聚舊!!!一路食, 一路有待應尼教我地點食. 同埋會suggest food, 教完之後食, 真係好食好多!好好味!岩哂同同事或朋友尼吹水!!!我會再encore 佢!! 整體尼講性價比好高, 無失準, 已經食得好飽, 總結既話, 呢間平民餐廳, 幾岩平民情侶去

一路食, 一路有待應尼教我地點食. 同埋會suggest food, 教完之後食, 真係好食好多!好好味!岩哂同同事或朋友尼吹水!!!我會再encore 佢!! 整體尼講性價比好高, 無失準, 已經食得好飽, 總結既話, 呢間平民餐廳, 幾岩平民情侶去架! !!
2018-10-04 39 瀏覽
This is not a Chunking-mansion style Indian food. The place is very spacious, exceptionally clean and nicely decorated, with a good amount of natural light. Waiters are very polite and helpful, yet not clingy (as it happens sometimes).Food quality is great! The aloo gobi and vegetable stuffed paratha I ordered were yummi! I asked for a very mild spiciness and the dish came in mildly spicy, just as I requested. Sauce was rich, vegs very tender and easy to chew. Also the amount of food was just ri

Food quality is great! The aloo gobi and vegetable stuffed paratha I ordered were yummi! I asked for a very mild spiciness and the dish came in mildly spicy, just as I requested. Sauce was rich, vegs very tender and easy to chew. Also the amount of food was just right for one person, I was not super stuffed after this meal. Delicious!

Definitely a place to go for tasty Indian food and nice ambiance in TST. Will be back!
Aloo  gobi
2018-10-04
Aloo  gobi
要塔lift上去,要等lift等左有D耐,門口幾靚,唔似一間印度菜既。入面一眼望入去,好多都係印度人,真係似乎好正宗的印度風味,未有被本地化的感覺。牆仲有老闆同老闆娘個樣(我估),幾得意既。我同我朋友兩個人叫左都好多樣野︰係落order果陣搞左好耐,因為印度口音的英文,未必聽得好清楚,同埋就算有中文meun都未譯得咁好。第一個係頭盤(Bambaiya Dahi Puri孟買特色薯仔小扁豆圓脆餅 $75),好特別的combination,外面係一個脆的波波,入面有咸咸甜甜的yogurt同芝士 ,拿!呢個我就幾鍾意。一咬開就係爆出來好多汁的yogurt同芝士,要係鍾意yogurt同芝士的朋友先好試。第二就係個主菜左︰(Panner Tikka Lababdar奶酪蕃茄馬薩拉 $85)中︰(Stuffed Paratha餡餅 $45) (Masala Cheese Naan馬薩拉芝士烤餅)右︰(Do rukha Khumb印度粘土烤蘑古串燒????) 佢個menu譯錯左,根本就唔係串燒,係咖哩,呢個位令到我地誤會左其實味道真係好正宗左邊果個係有D一舊舊的芝士,唔係好重味,所以初初食果陣以係豆

第二就係個主菜
中︰(Stuffed Paratha餡餅[薯仔、印度芝士、芝士、雜菜] $45) (Masala Cheese Naan馬薩拉芝士烤餅)

其實味道真係好正宗
左邊果個係有D一舊舊的芝士,唔係好重味,所以初初食果陣以係豆腐乾,都okay好味既。比較多黑椒,spicy。
中間兩個薄餅都好好味,兩個中間都有好大量的芝士,而左邊果個就左多左好多蔥係表面,所以食落會香口好多。

右訪果個都係咖哩,就係磨"古",好香,冇咁spicy。(有個欣賞的地方係落單果陣可以叫佢小spicy)

最後由於太多咖哩的關係,所以我地叫多左個(Jeera Rice酥油香米飯配烤小茴香籽),來送來食。
Jeera Rice

Patiyaka Kassi印度奶昔
2018-09-28
$274.5 (晚餐)
Jeera Rice
Patiyaka Kassi印度奶昔
2018-09-28 24 瀏覽
之前試過印度菜,一直係香港都揾唔番個陣食嘅味道,見呢間幾近地鐵站,咁就諗住試試冇壞啦,點知又幾貼近我想揾個陣味👍正宗我望咗樓下個牌一陣先諗住試試門口望落裏面都幾大餐廳裏面都幾多人,大部分位置都坐滿首先,叫咗杯印度奶昔,有芒果,乳酪,味道適中,幾滑,但略為少少不足嘅係,香料茴香係一粒粒,建議可以搞爛完再擺,咁樣會更好飲頭盤店員推薦孟買薯仔小扁豆圓脆餅,岀面佈滿凍乳酪,而裏面係脆脆,咬落好有口感又唔溜入面仲有特色當地配菜咖哩叫咗兩個,其實係求其叫,所以都唔記得咗係邊個,入面有嘅乳酪乾,其中一個較濃黑椒,味道更惹味值得讚一讚嘅係呢個芝士薄餅🤤真係成塊都有同好好食,絕對真材實料另一個係雜錦,都可以一試另外,店員真係好熱情,問你食成點,又教你點樣先食得最正宗,又推介特色食物,下試想揾番印度味道,真係要再番嚟

我望咗樓下個牌一陣先諗住試試

門口望落裏面都幾大

餐廳裏面都幾多人,大部分位置都坐滿

入面仲有特色當地配菜

另一個係雜錦,都可以一試
2018-09-22 31 瀏覽
約左朋友仔喺尖沙咀傾計,嚟到寶勒巷幫襯呢間樓上素食店。餐廳裝修色彩鮮明,感覺清新舒服。餐牌上有好多選擇。食印度菜又點可以唔食咖喱,先點個 Paneer Kadai 傳統印度素咖喱 ($85) ,咖喱顏色橙红,用左印度傳統香料煮奶酪、辣椒、番茄同洋蔥。食得出有好多唔同嘅香料,味道有層次得嚟微辣。奶酪有淡淡奶香味,用嚟配飯或烤餅最適合不過👍再嚟點左個Veg Pulao 素印度黄飯 ($70), 飯入面加有青豆、四季豆、同紅蘿蔔,飯身粒粒分明,口感略帶少許爽口,呢個飯嘅香料味道清香,就咁食或配咖喱都唔錯!Naan 烤餅 ($25),口感煙韌表面香脆,配咖喱食更正!Mango Lassi ($49) - 夠芒果味,甜度適中,入面加有香料,既好飲又特别!
約左朋友仔喺尖沙咀傾計,嚟到寶勒巷幫襯呢間樓上素食店。

餐廳裝修色彩鮮明,感覺清新舒服。

餐牌上有好多選擇。

2018-09-22 26 瀏覽
喺尖沙咀寶勒巷附近做完嘢知道呢頭都好多上樓嘅餐廳,揾揾下就嚟左呢間位於萬事昌廣場3F嘅 Kailash Parbat食印度素食。餐廳裝修精緻用心,以活潑開朗嘅鮮黄色為主色,另外將好多廚具掛喺中間做分隔,畀人一種致身一個偌大廚房用餐嘅感覺。😊餐牌亦加插左好多印度風貌嘅相片,别緻漂亮。馬薩拉印度薄餅 ($30) - 香脆嘅薄餅上面舖滿番茄、紅洋蔥、芫荽;番茄的微酸,紅洋蔥辛辣,加上芫荽的香味,再撒上馬薩拉粉同辣椒粉做調味,味道同口感都豐富,新鮮醒胃!鍋炒麵 ($70) - 以多種爽口嘅蔬菜炒麵,紅蘿蔔、青瓜、粟米仔、椰菜、西蘭花……等,爽口有層次,再以大蒜醬油作調味,味道香辣惹味!經典的馬薩拉茴香茶 ($40) - 小茴香籽配馬薩拉茶,味道似酸奶加上小茴香籽,幾特別,值得一試!呢餐食物好食又夠地道,裝修用心漂亮、員工親切有禮,整體感覺不俗!

餐牌亦加插左好多印度風貌嘅相片,别緻漂亮。

2018-09-18 31 瀏覽
尖沙咀好多印度餐廳,但要搵有印度風味而有特式嘅,呢間唔錯㗎!佢係食素嘅印度小食,而且有好多年歷史,世界各地都有分店,質素應該有保證👍🏻食食吓發覺,原來過半數都係印度人幫襯,好似去咗印度旅行咁。店員好細心咁比咗個中文menu,方便我地了解印度嘅食物同容易揀到想食嘅嘢。先黎一架單車🚲,呢個係印度特色薯蓉餡圓脆餅Papdi Chaat,入面係凍的乳酪,加入咗印度人好鐘意食嘅脆脆,凍凍地又酸酸地又少少辣,好開胃啊!另外店員送上一碟有3款醬汁,分別係甜,辣同酸,店員介紹可以按自己嘅喜好加強食物嘅某種味道,三樣都好特別,可以一邊食一邊玩。之後就上個印度素咖哩Paneer Kadai,落單個陣店員有問我地洗唔洗less spicy?因為唔太食得辣,少辣都ok。但個咖哩好正啊,熱辣辣,咖哩入面係有豆腐,食落都有啲似食緊肉㗎😅配埋個餡餅Stuffed Paratha真係好好味又有印度風味,記住唔好扮斯文,一定要用手食啊!個薄餅配頭先個乳酪都唔錯㗎🤣另外,飲品叫咗個店員介紹嘅Patiyala Lassi印度芒果奶昔,味道好清新,怕辣嘅可以用黎解辣啊!

食食吓發覺,原來過半數都係印度人幫襯,好似去咗印度旅行咁。

2018-09-16 514 瀏覽
勁耐冇搵過契媽,又知契媽食素多年!見到呢度有素食,所以決定同契媽黎試下!對於我係一個好新既嘗試 🤣一入到餐廳,已經可以感受到鋪頭既用心,裝飾同裝修充滿住印度風味。因為餐牌係全英文,甚至D食物名我地都唔識讀,好在開飯呢道有相睇下!亦係咁知道係有中文餐牌所以就問店員拎。另外發現到一件餐廳好貼心既事,契媽睇完餐牌就話可能咖哩都會有洋蔥同蒜,但佢係食全素怕食唔到,所以我就問店員有冇邊一D係冇蔥蒜既食品可以介紹下喇!點知原來呢度係有一份特別為唔食蔥蒜嘅客人而設。完全解決到我呢個危機 👏🏻👏🏻最後我地落單叫左2個薄餅1個咖哩仲有1個小食,侍應話我地都已經好夠食架喇!呢係一個小食叫做PANI PURI,用一個炸嘅脆脆波,頂頂開左個窿放D都係炸過嘅扁豆入去,再加上薄荷水同羅望子醬去食,但幾特別佢算係一個冷盤黎!之後2款薄餅同咖哩就一齊上菜喇!咖哩個名係PANEER MAKHANWALA – 用左好多既蕃茄精華去煮呢個咖哩,同埋加入左一粒粒COTTAGE CHEESE!味道唔錯!好野味!至於薄餅,上菜既時候脹卜卜好新鮮,2個外型睇落一樣但係個餡唔同既:一個係MASALA CHEESE NAAN,顧名思義

之後2款薄餅同咖哩就一齊上菜喇!

一個係MASALA CHEESE NAAN,顧名思義即係加左芝士夾心嘅薄餅,呢個芝士味好香濃,係類似車打芝士果種,算係比較重口味嘅芝士,但唔會有騷味!
而另一個係STUFFED PARATHA,裡面有薯仔,印度芝士/雜菜,我地2人都覺得呢款比起只有芝士果款,口感味道都更豐富兩款薄餅都充滿住牛油香味,唔錯呀!

估唔到第一次食印度野既感覺良好 😋
2018-09-04
2018-09-08 39 瀏覽
今晚約左印度客户,諗住帶佢去食返家鄉菜,同事推薦呢度。位置方便易搵,一入到去環境好好。服務員好好禮貌,仲好有耐性咁介紹菜式同埋提供中文餐牌。 印度特色薄荷水配炸圓脆餅❤️呢個係服務員highly recommend, 係印度好出名嘅街頭小食。有2個醬汁可以推入脆餅入面。一款帶甜,一款帶咸,食落有d似香港嘅炸雲吞😂奶酪蕃茄馬薩拉❤️蕃茄味濃郁,加入忌廉令到汁感好細滑,奶酪唔會有騷味😋酸酸的,好開胃。奶酪菠菜❤️超健康之選,菠菜令成個感覺好清新,中和奶酪嘅膩。成件事變得剛剛好👍蒜味Naan❤️蒜蓉味好出,又唔會太乾身。沾上以上2款醬汁一齊食,好食又好飽肚😬芒果奶昔❤️超濃縮嘅感覺,芒果味好濃郁,好適合重口味人仕間唔中食下印度菜感覺好好,雖然肉類選擇比較少,但所有菜式都包含各式各樣嘅香料,每一款都有特別之處。今餐客户亦十分滿意✌️😍

印度特色薄荷水配炸圓脆餅❤️

奶酪蕃茄馬薩拉❤️

奶酪菠菜❤️

蒜味Naan❤️

芒果奶昔❤️
超濃縮嘅感覺,芒果味好濃郁,好適合重口味人仕

2018-09-01
2018-09-06 54 瀏覽
尖沙咀周圍都係野食, 搵餐廳都搵好耐, 最後搵左呢間, 試下新野先估唔到上到去超多人, 50%香港人, 50%印度人差唔多爆場架餐牌有超多選擇特色薯仔薯仔超正, 好"諗"身, 調味粉咨度都適中, 邊位香脆好味鷹咀豆圓脆餅食落幾清新, 有少少酸酸地, 小辣但好開胃上面面條超脆, 有少少似炒面質地蕃茄好新鮮, 中間既薯仔亦好好食菠菜茸芝士味道超級特別雖然有芫荽, 我本身唔LIKE呢樣野, 但係我竟然對呢樣菜有少少咖哩味, 配上裹面有類似豆腐既野食, 中和左濃味好鬼夾, 豆腐亦十分香滑特色鷹嘴豆薩拉有少少似印度撈面味, 如果鐘意食既朋友一定要試下鷹嘴豆好"諗"身咖哩味唔會話好濃整體好好食

差唔多爆場架

餐牌有超多選擇

特色薯仔
薯仔超正, 好"諗"身, 調味粉咨度都適中,
邊位香脆好味

鷹咀豆圓脆餅
食落幾清新, 有少少酸酸地, 小辣但好開胃
上面面條超脆, 有少少似炒面質地
蕃茄好新鮮, 中間既薯仔亦好好食

菠菜茸芝士
味道超級特別
雖然有芫荽, 我本身唔LIKE呢樣野, 但係我竟然對呢樣菜

有少少咖哩味,
配上裹面有類似豆腐既野食, 中和左濃味
好鬼夾, 豆腐亦十分香滑

特色鷹嘴豆薩拉
有少少似印度撈面味, 如果鐘意食既朋友
一定要試下
鷹嘴豆好"諗"身
咖哩味唔會話好濃
整體好好食
2018-08-17
2018-09-05 37 瀏覽
今個星期五約咗朋友食飯,想嘗試下異國風情,於是就決定咗去食印度菜。一入到去待應姐姐已經笑容滿面,好有家既感覺,而且佢仲會推介有咩好食,不過我已經做足功課諗好要食咩哈哈。先上既係印度芒果沙冰,岩岩入口係乳洛味比較重,跟住芒果味會慢慢走出黎,大夏天清新又清暑。 再上既係印度Biryani(香飯),香料味好複雜多變,個飯係印度香米乾身食落好有層次感,跟埋飯一齊上既酸酸乳酪一齊食,一啖接一淡清咗底。再黎既番茄乳絡咖哩酸酸甜甜入面仲有一塊塊既茅屋芝士,好味又特別,而且seasoning唔會太過份,完無咩罪惡感。而個印度薄餅第一口香脆美味,第二口軟熟,個包一定係發酵得好好先可以做到咁。餐廳既環境好闊落,燈光又柔和,而且呢餐係素食啊,即刻覺得健康咗。

2018-09-02 44 瀏覽
之前在網上看過介紹這間裝修很美的印度菜,正好想帶M先生去試試印度菜,其實他有很多其他國家菜式的餐廳都沒試過,正好應該可以給他帶來一個很好的印象。前菜我們選了Sev Puri 印度特色鷹嘴豆圓脆餅和Tuk Tuk Kailash Parbat特色脆薯仔及芋頭。鷹嘴豆圓脆餅一共四件,面頭黃色的是脆脆麵條,然後下面有洋蔥、鷹嘴豆、酸酸辣辣醬、大蒜醬、甜酸醬,最後有一塊圓脆餅,口感濕濕但又同時脆口,中間醬汁酸酸甜甜辣辣,又有洋蔥都爽口,味道意外有趣,屬於微辣,加上上層脆麵條和最底的圓脆餅,仍然能夠保持脆身,所以係意外的好吃,甚有印度風味特色脆薯仔及芋頭,用一架外形是木頭車的呈上,非常得意!脆薯仔一個個圓形,面頭是辣辣的調味粉,挺惹味的,吃落其實十足薯仔塊,裡面是薯仔肉,軟軟的,整個烤得好香,挺好吃Saag Paneer 奶酪菠菜,是把菠菜打蓉後加上奶酪,非常Cremay,口感非常幼滑,裡面有一粒粒類似豆腐粒的,加了少少芫茜碎,沒試過的起初會被外貌嚇到,但實質吃上去很美味,亦很健康Masala Cheese Naan 馬薩拉芝士烤餅,吃印度菜必定要吃的Naan烤餅,我們選了是芝士烤餅,全部都是即

Masala Cheese Naan 馬薩拉芝士烤餅,吃印度菜必定要吃的Naan烤餅,我們選了是芝士烤餅,全部都是即點即烤,非常香軟,撕開可以見到裡面黃色的芝士粉,加上香草撒面,蘸上咖哩食超正

Pindi Chole Masala 特色鷹嘴豆馬薩拉,滿滿的鷹嘴豆,非常健康的鷹嘴豆,煮過很軟所以不會被感到討厭,而且被重口味的咖哩沾滿,所以感覺是泥狀的咖哩,很香,是中辣,會越吃越辣,配上薄餅一流,單吃這個都會飽肚

Patiyala Lassi是印度特色飲品,每次我都會選擇芒果味,而這裡的Lassi裡面加上了類似籽的食材,味道上有些不同,味道偏似乳酸的酸甜味,和外面餐廳不同
好多種都很想試,但實在胃量有限,可以說是選擇困難
而且店員都很熱情有禮貌,非常不錯的態度,環境又很美,M先生都說想不到印度菜都可以很好吃,留下了很好的印象