要塔lift上去,要等lift等左有D耐,門口幾靚,唔似一間印度菜既。入面一眼望入去,好多都係印度人,真係似乎好正宗的印度風味,未有被本地化的感覺。牆仲有老闆同老闆娘個樣(我估),幾得意既。我同我朋友兩個人叫左都好多樣野︰係落order果陣搞左好耐,因為印度口音的英文,未必聽得好清楚,同埋就算有中文meun都未譯得咁好。第一個係頭盤(Bambaiya Dahi Puri孟買特色薯仔小扁豆圓脆餅 $75),好特別的combination,外面係一個脆的波波,入面有咸咸甜甜的yogurt同芝士 ,拿!呢個我就幾鍾意。一咬開就係爆出來好多汁的yogurt同芝士,要係鍾意yogurt同芝士的朋友先好試。第二就係個主菜左︰(Panner Tikka Lababdar奶酪蕃茄馬薩拉 $85)中︰(Stuffed Paratha餡餅 $45) (Masala Cheese Naan馬薩拉芝士烤餅)右︰(Do rukha Khumb印度粘土烤蘑古串燒????) 佢個menu譯錯左,根本就唔係串燒,係咖哩,呢個位令到我地誤會左其實味道真係好正宗左邊果個係有D一舊舊的芝士,唔係好重味,所以初初食果陣以係豆

第二就係個主菜
中︰(Stuffed Paratha餡餅[薯仔、印度芝士、芝士、雜菜] $45) (Masala Cheese Naan馬薩拉芝士烤餅)

其實味道真係好正宗
左邊果個係有D一舊舊的芝士,唔係好重味,所以初初食果陣以係豆腐乾,都okay好味既。比較多黑椒,spicy。
中間兩個薄餅都好好味,兩個中間都有好大量的芝士,而左邊果個就左多左好多蔥係表面,所以食落會香口好多。

右訪果個都係咖哩,就係磨"古",好香,冇咁spicy。(有個欣賞的地方係落單果陣可以叫佢小spicy)

最後由於太多咖哩的關係,所以我地叫多左個(Jeera Rice酥油香米飯配烤小茴香籽),來送來食。
Jeera Rice

Patiyaka Kassi印度奶昔
2018-09-28
$274.5 (晚餐)
Patiyaka Kassi印度奶昔
Jeera Rice