2023-05-05 38 瀏覽
位於九龍尖沙咀山林道13號地下A1至A2號舖的Just’er Bar and Restaurant,主打精緻西餐。筆者相當喜愛餐廳的氛圍,牆上掛了幾幅霓虹燈,感覺相當浪漫,頗適合情侶來約會。順便一提,餐廳當晚頗為爆場,建議預早一星期前訂座。筆者曾試過想Walk In 來用餐,但當晚Full Booking,所以要去其他餐廳。。筆者和朋友共二人來用餐,點了一客沙律、一客意大利飯、燒和牛與及兩杯飲品。。凱撒沙律 - $108CAESAR SALAD沙律菜用料新鮮,質感爽脆,而且切成一口一塊,女士在男朋友面前也可以吃得很有儀態。沙律的醬汁開胃而充沛,整體感覺不會太過乾。。白酒忌廉煮蜆意大利飯 - $115CLAMS MARNIERE RISOTTO忌廉的味道相當濃郁,整體濃稠度適中,意大利也煮得剛剛好,不會太過腍,當中還有粒粒蜆肉。筆者則覺得白酒的份量可以略為減少許。。燒A5和牛 (150G - 180G)配牛油蘆筍 - $248A5 WAGYU BEEF WITH ASPARAGUS輕輕吃一件和牛,首先嘗到了煎得微脆的表皮,牛的油份香而不膩,牛肉仿如在舌頭上跳舞。面頭的黑醋汁吊起了和牛的甜

筆者和朋友共二人來用餐,
點了一客沙律、一客意大利飯、燒和牛與及兩杯飲品。

凱撒沙律 - $108
CAESAR SALAD

沙律菜用料新鮮,質感爽脆,
而且切成一口一塊,
女士在男朋友面前也可以吃得很有儀態。
沙律的醬汁開胃而充沛,整體感覺不會太過乾。

白酒忌廉煮蜆意大利飯 - $115
CLAMS MARNIERE RISOTTO

忌廉的味道相當濃郁,整體濃稠度適中,
意大利也煮得剛剛好,不會太過腍,
當中還有粒粒蜆肉。
筆者則覺得白酒的份量可以略為減少許。

A5 WAGYU BEEF WITH ASPARAGUS

輕輕吃一件和牛,首先嘗到了煎得微脆的表皮,
牛的油份香而不膩,牛肉仿如在舌頭上跳舞。
面頭的黑醋汁吊起了和牛的甜味。
和牛底下還有打得幼滑的薯蓉,
以及清新的蘆筍條。
朋友則覺得面頭羅勒葉的味道與和牛不算十分合襯。

JUST’er Bar and Restaurant
📍九龍尖沙咀山林道13號地下A1至A2號舖
2023-04-12
2023-05-04 1396 瀏覽
因為餐廳唔係大間,只得6至7張檯,當晚我同朋友去係平日夜晚,已經係過咗一般嘅繁忙時段,但都係滿座嘅!😦佈置方面不花巧但吸睛,牆上有幾款大大個又搞鬼嘅霓虹燈字及圖案 😆呢餐都幾豐富架 😁🥗 凱撒沙律呢兜沙律係勁量級!雜菜新鮮嘅,同埋炸麵包嘅份量比起出面食嘅落得多d 😀 所以好滿意 ❤️🦑 原條燒吊筒呢個推介🔥 開胃小食 👍魷魚筒size 適中,適合兩個人食嘅份量 😊燒得幾香,魷魚夠鮮甜又彈牙 😋 面頭淋咗醬汁同木魚絲,味道更濃厚d,鹹鹹香香咁 👍🐂 A5和牛個菜式名比較簡單咗d 😂 初初會諗緊廚師係會點樣烹煮出嚟俾我地呢 🤔😆原來係燒和牛大切粒配薯蓉及雜菜 😀👍和牛口感一流!肉質好嫰口又juicy,近乎入口即溶 🤤和牛面淋咗類似燒肉醬汁,味道更濃💕配埋軟綿綿嘅薯蓉一齊食,口感豐富好滋味 🥰🥘 醬油風海鮮意大利飯聽到「醬油風」係咪會以係類似豉油撈飯咁嘅感覺呢?😂😂😂呢間餐廳有d菜名都幾搞鬼,俾食客一d幻想嘅空間 😂碟飯送到嚟係類似芝士白汁底咁,好香好creamy!意大利飯煮到個口感好好味,軟硬適中 😀👍至於海鮮俾料都多架!同埋新鮮嘅,有蜆、蝦、青口🦪🦐特別一提,佢個飯真係超入味,係見得到佢唔

呢餐都幾豐富架 😁

🥗 凱撒沙律

呢兜沙律係勁量級!

🦑 原條燒吊筒

呢個推介🔥 開胃小食 👍
魷魚筒size 適中,適合兩個人食嘅份量 😊

🐂 A5和牛

原來係燒和牛大切粒配薯蓉及雜菜 😀👍
和牛口感一流!肉質好嫰口又juicy,近乎入口即溶 🤤
和牛面淋咗類似燒肉醬汁,味道更濃💕
配埋軟綿綿嘅薯蓉一齊食,口感豐富好滋味 🥰

🥘 醬油風海鮮意大利飯

聽到「醬油風」係咪會以係類似豉油撈飯咁嘅感覺呢?😂😂😂
呢間餐廳有d菜名都幾搞鬼,俾食客一d幻想嘅空間 😂
至於海鮮俾料都多架!同埋新鮮嘅,有蜆、蝦、青口🦪🦐
特別一提,佢個飯真係超入味,係見得到佢唔係將d海鮮就咁放喺碟上面,唔係分開煮架,佢係醬汁+飯+海鮮一齊兜煮,所以味道好均勻💯 不過可能煮得太肉緊,有隻蜆兜到爛咗殼,比較碎 😂 食果陣有少少牙煙咗d,希望注意一下 🙈

🍵 玫瑰花茶

呢個都推介!好~~大~~壺 😆🏺
2個人share唔錯架 😄👍
應該落咗少少蜜糖,所以飲落口感覺清甜,玫瑰花茶好香💕 又暖暖地,飲完個人好舒服 🥰

整體嚟講,食物同服務方面都不錯,都可以再回頭 👌😀

2023-04-13
  • A5和牛
  • 原條燒吊筒
尖沙咀山林道巷子內既摩登玩味西餐廳最吸晴既一定係店內巨大既全院滿座燈牌 晚市餐廳坐位會相對有限,客人比較多如果大家想黎餐廳記得要提早預約座位。 門西淋牛豬仁雞vS 蝦兵蟹將 (SET) 。呢個餐已有齊龍蝦、燒雞、軟殼蟹三選一肉類項目有豬仔骨/魚柳/西冷選擇二選一主食有薯條🍟/茄汁意粉選擇兩個人食淨係食呢個拼盤都已經夠曬飽而且有齊咁多種類呢個Set都只係$445對食海鮮餐扒餐黎講呢個價錢確實相當優惠拼盤當中我尤其喜歡既係豬仔骨同龍蝦🦞豬仔骨既皮帶有小小焦邊,醬汁好配好惹味。龍蝦夠鮮嫩多汁,蝦肉超大塊仲有好多蝦膏。軟殼蟹同薯條都炸得好脆口,燒雞又好大隻整體對我而言性價比都幾高🫶🏻

尖沙咀山林道巷子內既摩登玩味西餐廳
最吸晴既一定係店內巨大既全院滿座燈牌
晚市餐廳坐位會相對有限,客人比較多
如果大家想黎餐廳記得要提早預約座位

。 門西淋牛豬仁雞vS 蝦兵蟹將 (SET) 。

呢個餐已有齊龍蝦、燒雞、軟殼蟹
三選一肉類項目有豬仔骨/魚柳/西冷選擇
二選一主食有薯條🍟/茄汁意粉選擇
兩個人食淨係食呢個拼盤都已經夠曬飽
而且有齊咁多種類呢個Set都只係$445
對食海鮮餐扒餐黎講呢個價錢確實相當優惠
拼盤當中我尤其喜歡既係豬仔骨同龍蝦🦞

豬仔骨既皮帶有小小焦邊,醬汁好配好惹味。

龍蝦夠鮮嫩多汁,蝦肉超大塊仲有好多蝦膏。

軟殼蟹同薯條都炸得好脆口,燒雞又好大隻
整體對我而言性價比都幾高🫶🏻
  • 門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將
1K
同朋友約去尖沙嘴食野,book了去呢間西餐廳,估唔到平日夜晚都如餐廳deco咁「全院滿座」,所以要去記得book位!雖係小店,店員非常繁忙但都好好service 👍🏼好多人都叫他們signature的龍蝦x牛肉盤呢!不過今次想先食下簡單點的,所以就點左幾樣野食:🍝蒜香辣羅勒蜆肉蕃茄意粉$118- 食落去係蕃茄香中帶少少辣,味道幾特別又幾惹味,意粉texture都唔錯🐟fish & chips $121- 不得不讚嘅係呢到嘅「炸」功力的確出色,炸得好鬆脆,唔油膩,入面厚厚魚肉白雪雪而且好嫩滑。🥗Juster科布salad $138- 粒粒軟香牛油果拼上蛋、蕃茄仔、青瓜、雞胸等。菜好清新爽脆,青瓜爽口,雞胸肉夠軟嫩飲品🌟青檸柚子梳打$45🌟 菠蘿熱情果沙冰$45個人幾鍾意菠蘿熱情果沙冰🍍,微甜之餘,果香味重,夠清新✨

不過今次想先食下簡單點的,所以就點左幾樣野食:

🍝蒜香辣羅勒蜆肉蕃茄意粉$118

🐟fish & chips $121
Fish  & Chips

🥗Juster科布salad $138

飲品

🌟青檸柚子梳打$45
🌟 菠蘿熱情果沙冰$45
菠蘿熱情果沙冰

個人幾鍾意菠蘿熱情果沙冰🍍,微甜之餘,果香味重,夠清新✨

Fish  & Chips
菠蘿熱情果沙冰
2023-05-03 47 瀏覽
🍭JUST'er Bar & Restaurant🍭而間落地玻璃既西餐廳位於佐敦既小巷,係門口就見到塊吸睛「全院滿座」的霓虹燈💡🍽️厚玉子燒 ($58)份量都幾足, 口感厚實, 較乾身🥚🍽️煙三文魚配牛油果酸瓜 ($108)煙三文魚同牛油果幾夾, 加埋酸瓜就酸酸地幾開胃🥒🍽️原條燒吊筒 ($68)燒魷魚配上日式燒汁, 幾彈牙🦑🍽️白酒白汁煮蜆意大利飯 ($115)淡淡既酒味配上白汁, 口感creamy🍝🍽️開心果碎慢煮燒羊架南瓜汁牛油蕃茄 ($178)羊架唔太羶, 不過煮得唔太熟, 有d難切🍖🫖三分鐘舒緩經痛玫瑰花茶 ($43)一大jar既花茶夠曬2個人飲☕️甜甜地幾好飲~評分: ⭐️⭐️
🍭JUST'er Bar & Restaurant🍭

而間落地玻璃既西餐廳位於佐敦既小巷,
係門口就見到塊吸睛「全院滿座」的霓虹燈💡

🍽️厚玉子燒 ($58)
份量都幾足, 口感厚實, 較乾身🥚

🍽️煙三文魚配牛油果酸瓜 ($108)
煙三文魚同牛油果幾夾, 加埋酸瓜就酸酸地幾開胃🥒

🍽️原條燒吊筒 ($68)
燒魷魚配上日式燒汁, 幾彈牙🦑

🍽️白酒白汁煮蜆意大利飯 ($115)
淡淡既酒味配上白汁, 口感creamy🍝

🍽️開心果碎慢煮燒羊架南瓜汁牛油蕃茄 ($178)
羊架唔太羶, 不過煮得唔太熟, 有d難切🍖

🫖三分鐘舒緩經痛玫瑰花茶 ($43)
一大jar既花茶夠曬2個人飲☕️甜甜地幾好飲~

評分: ⭐️⭐️
今日約左舊同事喺尖沙咀食happy lunch餐廳位置喺巷仔 唔係大街 比較靜裝修約簡約風 白色簡潔為主 都好舒服最緊要係上網睇到嘅 黑松露和牛飯都有買因為有啲餐廳可以無返貨 又或者期間限定又無佢就真係有得食之餘 又整得好好味 😋👍🏻👍🏻🫶室內坐位都好舒服 我同舊同事包左場咁 得我哋一枱 傾足個半鐘 好正幫我舊同事食牛扒,佢都好滿意另外每人嗌咗杯沙冰 菠蘿味好夠可以自己調校甜度 👍🏻👍🏻👍🏻😍😍服務態度非常好
今日約左舊同事喺尖沙咀食happy lunch
餐廳位置喺巷仔 唔係大街 比較靜
裝修約簡約風 白色簡潔為主 都好舒服

最緊要係上網睇到嘅 黑松露和牛飯都有買
因為有啲餐廳可以無返貨 又或者期間限定又無
佢就真係有得食之餘 又整得好好味 😋👍🏻👍🏻

幫我舊同事食牛扒,佢都好滿意
另外每人嗌咗杯沙冰 菠蘿味好夠
可以自己調校甜度 👍🏻👍🏻👍🏻😍😍
服務態度非常好
2023-04-29
今晚食咗呢間餐廳食晚餐 真係好滿足啊🥰但記得一定一定要book枱☎️因為晚飯時間真係好full walk-in都難有位🤣秘魯沙律 $128🥗呢個沙律混合左海鮮 蕃茄🍅 生菜 青瓜🥒等味道新鮮爽口 蝦肉夠彈牙🦐 青口都唔錯醬油風海鮮意大利飯 $128🦐🍛呢個菜式有蝦 青口 配上濃郁嘅醬油味飯粒軟糯有嚼勁 都幾好味咖☺️燒A5和牛 $248🐮用燒烤製成既A5和牛 肉質鮮嫩入口即溶 肉香四溢 真係讓人垂涎三尺🤤蜜糖柚子沙冰& 牛油果奶昔🥑混合咗牛油果同牛奶 有健康飲品嘅營養不過我自己就覺得比較甜🙈蜜糖柚子沙冰 清甜可口 好適合夏天飲🍹JUST'er Bar & Restaurant📍尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖
今晚食咗呢間餐廳食晚餐 真係好滿足啊🥰

不過我自己就覺得比較甜🙈
蜜糖柚子沙冰 清甜可口 好適合夏天飲🍹

JUST'er Bar & Restaurant
📍尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖
連續放幾日假,又係時候出動覓食。山林道有間人氣都幾高嘅餐廳,一入夜就會見到大大個燈牌寫住「全院滿座」,入嚟食番餐好嘅先😋估唔到入到嚟播啲咁柔和同relax嘅音樂,餐廳細細間但坐滿果陣都唔會話太嘈吵,幾適合gathering!先點咗杯🍧菠蘿🍍熱情果沙冰,唔會太甜同埋好解渴。我哋兩個人叫咗一個超級震撼嘅拼盤-聽個名都夠特別-叫做「門西淋牛豬仁雞vs蝦兵蟹將PRO」,相信都一定可以滿足晒你所有願望😌一上碟就忍唔住拎起隻龍蝦🦞打卡,波士頓龍蝦肉質細嫩、口感鮮美。而最驚喜係豬肋骨,最值得一試,肉質帶嚼勁,肉汁亦保留得非常好,色香味俱佳。安格斯西冷嘅滿滿牛香,雖然薄薄一塊,但份量都唔少。蒜香春雞則用上孜然粉,有bbq feel。拼盤內仲有炸軟蟹,薯條同埋沙律菜⋯絕對係豐盛嘅一餐!🐷🛎️必試指數:8/10🔆

🐷🛎️必試指數:8/10🔆
2023-04-30
  • 多汁淫蝦
  • 門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將
  • 焗秘製豬仔骨配薯條
2023-05-02 19 瀏覽
呢間玩味十足既西餐廳近排人氣高企霓虹燈裝飾真係好搶眼 座位唔算太多價錢唔貴 主要係西餐 仲有多款特色飲品♥︎➜燒A5和牛 $248呢個價錢食到日本直送既A5和牛真係好抵和牛入口軟腍 加左燒汁更香口➜黑松露牛肝菌卡邦尼意粉$118呢個配搭真係無得輸 撈落意粉度係超級香醬汁好Creamy 扁意粉夠哂掛汁➜凱撒沙律 $108麵包碎炸到好脆卜卜 沙律菜亦好新鮮➜曲奇馬上瘋$47曲奇味既奶昔 上面仲有層Cream同Orea奶昔夠哂凍 仲有好濃郁既曲奇味➜忘了愛 $45呢杯檸檬特色酸酸甜甜好開胃顏色仲好靚添 又睇得又飲得
呢間玩味十足既西餐廳近排人氣高企

➜忘了愛 $45
呢杯檸檬特色酸酸甜甜好開胃
顏色仲好靚添 又睇得又飲得
2023-05-02 21 瀏覽
呢間係Open rice勁高分~所以試下係咪咁好食😎呢間餐廳唔算好大~好快已經坐滿晒人 我今次冇叫到酒🍻反而嗌左兩杯唔錯嘅特飲🍹😋1.白酒白汁煮蜆意大利飯 ($115)呢個Rissoto有幾多奶油、好多洋蔥🧅、好多蜆😋😋所以幾香奶油味之餘口感都豐富🤤💥評分:8/102.焗多汁豬仔配啤酒薯條 ($138)豬仔骨燒得幾香好重煙熏味 😍😍而且真係好多BBQ醬汁😋比我平時去其他餐廳食嘅更加多肉啲~另外薯條份量都好多😋幼薯條🍟炸得好香脆💥評分:8.5/103.酸煙三文魚配牛油果酸瓜呢個沙律有牛油果🥑同煙三文魚菜、酸青瓜包住 有啲似一口沙律🥗幾fresh 最重要係幾健康🥰食完薯條都要有啲清新既野平衡下😂😂💥評分:7/104.真.士多啤梨奶昔🍓 ($51)呢杯士多啤梨奶昔唔會太甜😋奶油味幾香~有啲切好嘅士多啤梨喺上面裝飾😍飲到啲士多啤梨果肉💥評分:7.5/105.菠蘿熱情果沙冰 ($45)呢杯味道好清新😍😍味道偏甜~但係好重菠蘿味🍍味道同熱情果都幾夾~💥評分:8/10💥總性價比:8/10👍🏻整體食物味道都唔錯🤤兩杯特飲都有驚喜👍🏻

1.白酒白汁煮蜆意大利飯 ($115)

💥評分:8/10

2.焗多汁豬仔配啤酒薯條 ($138)

💥評分:8.5/10

3.酸煙三文魚配牛油果酸瓜

💥評分:7/10

4.真.士多啤梨奶昔🍓 ($51)

💥評分:7.5/10

5.菠蘿熱情果沙冰 ($45)

💥評分:8/10

💥總性價比:8/10
👍🏻整體食物味道都唔錯🤤兩杯特飲都有驚喜👍🏻
  • 真士多啤梨奶昔
  • 菠蘿熱情果沙冰
  • 焗多汁豬仔骨配啤酒薯條
【💛Just’er|山林道全院滿座】山林道係我搵食嘅集中地,酒吧、素食、生蠔….,今晚就入去呢間成日見人龍嘅餐廳食龍蝦拼盤!一盤過板起,影相好靚,樣樣齊,唔使煩。餐廳有份貼地味,從裝飾到餸名都精心設計,有咁地道就咁地道,仲有少少MK感覺,用手食絕對無問題👍🏻今次呢款叫「門西淋牛豬仁雞vs蝦兵蟹將」食咗咩🦞多汁淫蝦龍蝦也,個名衰衰咁!簡單滋味,肉質鮮甜,清爽唔韌。無錯,蝦如其名係幾多汁的。🦞焗多汁豬仔骨驚喜嘅味道,豬仔骨肉質稔身鬆軟,燒得脆脆邊,燒汁醬汁又好好味,惹味開胃非常,Lam晒手指。🦞慢煮春雞半隻上,size細細但啖啖肉,脂肪唔多,易食唔會太飽滯。🦞炸軟殼蟹最喜歡軟殼蟹,香口鬆脆,切開見到蟹膏爆出,味道更是喜出望外。🦞玉桂蘋果茶停餐其實好啱飲酒,但車手朋友唔飲得酒,我就陪佢養生下,飲呢壺玉桂蘋果茶,玉桂蘋果都好香,天作之合。📍 JUST'er Bar & Restaurant🗺️尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖*建議訂位,walkin要排長龍
【💛Just’er|山林道全院滿座】

今次呢款叫「門西淋牛豬仁雞vs蝦兵蟹將」

食咗咩
🦞多汁淫蝦

🦞焗多汁豬仔骨

🦞慢煮春雞
半隻上,size細細但啖啖肉,脂肪唔多,易食唔會太飽滯。

🦞炸軟殼蟹

🦞玉桂蘋果茶

📍 JUST'er Bar & Restaurant
🗺️尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖

*建議訂位,walkin要排長龍
我和朋友喜愛食西餐,今次打算來到旺角覓食,享受美食的情趣,上網看見「JUST'er Bar & Restaurant」,多款佳餚受顧客喜愛,於是過來品嚐一番。店中有一份雅緻休閒,環境幾好,歡聚閒談的聚腳地,這裡十分墟冚,所以我和朋友過來覓食。餐廳的風格牆面,裝飾設計優雅,打卡影相位置,充滿風情的藝術格調,整齊優美,員工服務態度良好。凱撒沙律沙律入面有菜及車厘茄等,有益新鮮,十分鮮甜開胃,非常滋味。黑松露牛肝菌卡邦尼意粉材料新鮮豐富,黑松露及芝士味十分香濃,意粉很幼身,彈牙有咬口,配上牛肝菌及煙肉,令人品嘗到美味,入口不會太熱,口感很好,正合我的口味。燒A4和牛最喜歡燒A4和牛,牛味好香,肥大肉厚,紮實彈牙,口感滑溜,十分美味,令人唾涎三尺。真 士多啤梨奶昔飲落真係好士多啤梨,真士多啤梨打出來,好大杯,奶味入口甜甜地,充滿優雅不膩的滋味。JUST'er Bar & Restaurant(尖沙咀)地址:尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖

凱撒沙律

沙律入面有菜及車厘茄等,有益新鮮,十分鮮甜開胃,非常滋味。

黑松露牛肝菌卡邦尼意粉

燒A4和牛

真 士多啤梨奶昔

JUST'er Bar & Restaurant(尖沙咀)
地址:尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖
2023-04-17
尖沙咀係約食飯最好地點,大家都易去✔️今晚同朋友食飯,揀左以西餐為主既CAFE✨地點位於佐敦同尖沙咀交界,這家係JUST'er Bar & Restaurant📍-環境以霓虹燈裝飾🌠岩晒同朋友食飯傾偈食物方面,以西式為主🍴我地首先揀左芝士大啡菇黑醋沙律🧀焗芝士大啡菇真係好邪惡,啖啖芝士同埋芝士加埋沙律菜,又真係幾夾😋-主食方面,我揀左醬油風白汁三文魚扁意粉🍝有滿滿既三文魚同蜆肉,岩晒鍾意海鮮既朋友同埋相對唔算好CREAMY, 唔會太膩🤩-朋友揀左燒A5和牛, medium 熟,夠JUICY🥩不過呢個相對價錢偏貴, 份量唔算多💡-飲品方面,我地揀左曲奇馬上瘋同同朱古力🍫都係偏甜,但我估女仔會鍾意呀! -食物唔錯的,價錢尚可🧡係位於旺區,空間感相對比較少,要留意呢❗️
尖沙咀係約食飯最好地點,大家都易去✔️
今晚同朋友食飯,揀左以西餐為主既CAFE✨
環境以霓虹燈裝飾🌠岩晒同朋友食飯傾偈
食物方面,以西式為主🍴
我地首先揀左芝士大啡菇黑醋沙律🧀
焗芝士大啡菇真係好邪惡,啖啖芝士
同埋芝士加埋沙律菜,又真係幾夾😋
主食方面,我揀左醬油風白汁三文魚扁意粉🍝
有滿滿既三文魚同蜆肉,岩晒鍾意海鮮既朋友
同埋相對唔算好CREAMY, 唔會太膩🤩
朋友揀左燒A5和牛, medium 熟,夠JUICY🥩
不過呢個相對價錢偏貴, 份量唔算多💡
飲品方面,我地揀左曲奇馬上瘋同同朱古力🍫
都係偏甜,但我估女仔會鍾意呀!
食物唔錯的,價錢尚可🧡
係位於旺區,空間感相對比較少,要留意呢❗️
曲奇馬上瘋
朱古力
2023-04-26
曲奇馬上瘋
朱古力
2023-04-29 24 瀏覽
吸睛的落地玻璃西式餐廳內裡有個「全院滿座」的霓虹燈牌夠晒搶鏡!🥚厚玉子燒份量都足夠,厚實乾身質感,濃蛋味~🥑煙三文魚配牛油果酸青瓜前排先話呢款係good match,今次試呢個用不同演繹,酸酸的開胃~🍟焗多汁豬仔骨配啤酒薯條招牌菜色,薯條脆卜卜的,醬汁入味,不過稍為有點難切~🍲白酒忌廉煮蜆意大利飯濃濃酒味加奶香味道,帶給味蕾啖啖清新口感~🍹洋甘菊蜜糖茶檸檬(熱)呢個係成JAR上,超級大壺夠哂兩個人飲🥰洋甘菊花香味濃茶🌺甜甜地都幾潤喉💛
吸睛的落地玻璃西式餐廳
內裡有個「全院滿座」的霓虹燈牌夠晒搶鏡!
🥚厚玉子燒
份量都足夠,厚實乾身質感,濃蛋味~
🥑煙三文魚配牛油果酸青瓜
🍟焗多汁豬仔骨配啤酒薯條
招牌菜色,薯條脆卜卜的,醬汁入味,不過稍為有點難切~
🍲白酒忌廉煮蜆意大利飯
濃濃酒味加奶香味道,帶給味蕾啖啖清新口感~
🍹洋甘菊蜜糖茶檸檬(熱)
2023-04-29 29 瀏覽
中午時份隨便選了一家餐廳食lunch,先講講環境方面,餐廳環境較為昏暗環境衛生十分為最好畀8分,員工服務態度好,整體環境比外面同價位嘅餐廳好一些🙌🏻 放假本想叫牛,但2點已售罄,想食下次要早點到🫣最後點了全日早餐,黑松露牛肝醬卡邦尼意粉及炸物拼盤三款食品同埋洋甘菊蜜糖茶檸檬一款飲品🌼All day breakfast-$68全日早餐,是巴馬火腿,香滑炒蛋,牛油雜菌,茄汁豆,蕃茄,煙三文魚,煙肉同粟米粒,另外送上一杯果味乳酪,整體全日早餐味道一般,但如果在早餐時份吃會比較好,對於細食嘅人嚟講算抵食✨黑松露牛肝醬卡邦尼意粉-$65一上菜隱約聞到芝士香味,意粉面上淋下黑松露牛肝醬與芝士粉搞拌,食落去濃濃芝士與香濃黑松露混合交集,個味道令我本身有D抗拒食卡邦尼意粉都鍾意食,我認為鍾意食芝士嘅人可以試下🧀炸物拼盤-$78炸物當中有D意外嘅係,有類似炸魷魚塊嘅炸物,雖然佢本身有炸薯條,炸雞翼同炸魷魚塊,但我就欣賞佢嘅炸魷魚塊,因為少見之餘又好食👍🏻洋甘菊蜜糖茶檸檬-$43有凍和熱可以選擇,但正正熱飲令到洋甘菊嘅甘香讓人放鬆嘅感覺,甜度適中,我認為呢款飲品嚟到有值得一試價值

All day breakfast-$68

黑松露牛肝醬卡邦尼意粉-$65