2023-05-20
是咁的,今晚同個好耐冇見嘅朋友去食晚飯。第一次去依間鋪,比較細間,同埋枱都比較迫,傾計有啲唔太方便。加上得番最近門口個張枱,所以一路食野,全程食飯要忍受冷熱風不斷交替 (不斷出出入入開門關門)開頭都好地地,食物幾好食,環境音樂都唔錯。到埋單就出曬事....*服務員每次都好好心叫我地check下單*第1次埋單($780,加一 $78):我發覺張單出錯,原先話點2人set dinner每杯飲品-$24,最後張單冇減到24蚊x2,我同服務員提出要更改,佢叫我等等第2次埋單($740,加一 $78):聰明嘅你地應該發覺到個問題位係咩。就係個加一, 佢竟然計番我地第一張單嘅加一. OMG,真係笑左出尼。我再同佢講張單加一個到唔岩,佢叫我又再等等 (我見到佢已經開始唔耐煩)第3次埋單($690,加一$69):今次服務員語氣‘’好‘’到極致咁同我講 “今次就當我請埋你2個飲野,你再check下張單”wtf?佢索性free左2杯野飲比我地,但佢完全係唔耐煩,覺得我地想r 著數?講真,我唔係要r 著數,但我更唔想係再要等依位服務員埋第4次單,之後又唔知依位服務員會用咩語氣對我地2個講
(不斷出出入入開門關門)
*服務員每次都好好心叫我地check下單*
wtf?佢索性free左2杯野飲比我地,但佢完全係唔耐煩,覺得我地想r 著數?講真,我唔係要r 著數,但我更唔想係再要等依位服務員埋第4次單,之後又唔知依位服務員會用咩語氣對我地2個講啲咩,比咩說話我地聽
Anyway,如果貴餐廳+依位服務員見到依個post,我想同你講聲,多謝你地依2杯飲品。