2021-03-17
雖然小店位於山林道唔算旺區,但係平日嘅夜晚都full曬,餐廳裏面環境比較暗,牆上掛左幾個霓虹燈,增添左唔少玩味,仲有一個寫住”全院滿座”,都幾應景嫁👻**********<墨西哥風味海鮮蕃茄意粉> $138蕃茄意粉不嬲都比較開胃,而依個仲要係加左辣味嘅蕃茄意粉,醬汁應該加左唔少辣椒仔,意粉黎講係幾辣下,如果食得辣嘅話可以試試佢,非常惹味啊🌶配料方面竟然有一隻原隻鮑魚,感覺幾抵食👀**********<MK鰻魚蛋包白飯> $118好多人都有推介鰻魚蛋包飯,所以就叫一份試下🍳鰻魚份量有半條都正常嘅,不過尾部位置有少少細骨,食嘅時候要小心,一啖食曬鰻魚加蛋加飯係最perfect,另外仲有兩舊玉子伴碟😎**********<原條燒吊筒> $68原條燒吊筒用左日式照燒汁,味道唔會過鹹,加上木魚絲,依個配搭一定無死🦑**********<洋甘菊蜜糖茶芒果(熱)> $41熱嘅果茶會用茶壺裝住,可以問店員拎多隻杯仔,份量足夠兩個人share黎飲🥂飲到最尾有好多洋甘菊碎係杯茶嘅表面,鍾意嘅話可以順便飲埋,但唔想嘅話就要自行隔渣啦😂
<墨西哥風味海鮮蕃茄意粉> $138
<MK鰻魚蛋包白飯> $118