2020-06-02 540 瀏覽
The staffs in the kitchen are not wearing mask and talking on the food the whole time. After remind them several time, they still don’t mind and not wear a mask properly. Suggest no one should come to a restaurant with such poor hygiene awareness. Food is okay, but poor hygiene just put you off especially during pandemic. The staffs found are making pizza, roast chicken and coffee.
2020-05-21 485 瀏覽
今日難得咁早就起左身,於是就去左附近既餐廳食個豐富既早餐。脆脆炸魚柳配香草豬肉腸及鮮奶炒滑蛋一上枱,大大條既炸魚柳就已經吸引我既眼球,入面除左炸魚柳之外,仲有豬肉腸、炒蛋、鬆餅、生菜同埋薯蓉。魚柳炸都算厚肉,炸得岩岩好,唔會食落去成口油。豬肉腸外皮有煎過,令味道更加之香而且一啲都唔太鹹。炒蛋既份量都唔小,食落去都算幾滑而且有小小既蛋味。鬆餅雖然體積細小,但食落去裡面係十分充料,咬一啖都有提子啖啖既清香,食一個都已經覺得飽。整體黎講都味道算可以,而且可以再試,價錢亦都合理。
今日難得咁早就起左身,於是就去左附近既餐廳食個豐富既早餐。

脆脆炸魚柳配香草豬肉腸及鮮奶炒滑蛋

2020-05-12 432 瀏覽
午餐時段唔洗等位,都幾大間舖,好多位!坐得幾舒服香脆魚柳野菌滑蛋蓋飯上碟賣相好靚,魚柳外脆內軟好好食,炸皮又唔會好厚!蛋好滑好香,都有幾多菇,配埋個汁勁好送飯!份量適中黑松露菌皇煙肉忌廉闊條麵黑松露醬好香,配料好多,闊條麵軟硬適中。可能我食野比較清淡,覺得咸左d d凍朱古力咖啡跟餐加$10,望落有漸變色效果,幾大杯 都幾好飲!其實本身想試特飲,但係跟餐都無特價,要照正價$3x...覺得唔太抵!兩個人$140,價錢合理,唔錯
午餐時段唔洗等位,都幾大間舖,好多位!坐得幾舒服
香脆魚柳野菌滑蛋蓋飯

黑松露菌皇煙肉忌廉闊條麵
凍朱古力咖啡
跟餐加$10,望落有漸變色效果,幾大杯 都幾好飲!

兩個人$140,價錢合理,唔錯
2020-05-11
2020-05-03 363 瀏覽
星期四佛旦一早,要車亞仔去將軍澳. 泊咗車係商場, 第一次到呢個商場, 太早商店未開門, 於是四圍找早餐食. 見到呢間門面乾乾净净的西餐店, 門口餐牌早餐同茶餐廳差不多, 就决定呢間. 店員好有禮貌, 地方裝修幾特别, 有思心.店員 落單快又利落, 食物約十分鐘已送到. 我叫的火腿通粉, 湯底是濃濃雞湯, 加埋香噴噴蒜蓉包, 好好味, 跟餐的熱檸蜜, 好濃檸汁, 少甜, 剛剛好.對食有要求的老公都話好味. 店内雖然坐满一半客, 但没有一般茶餐廳喧鬧. 食物有水準, 早餐值得推介.
2020-04-30
$40 (早餐)
2020-02-06 553 瀏覽
上星期六去了將軍澳東港城的Itamama吃下午茶!兒子最愛吃炸物!他點了吹脆炸魚柳薯條,吃得津津有味!而我自己當然係點意粉啦,今次點了香草鮮菌忌廉螺絲粉,非常香濃的香草,而且螺絲粉鮮菌也很足夠。
上星期六去了將軍澳東港城的Itamama吃下午茶!
兒子最愛吃炸物!他點了吹脆炸魚柳薯條,吃得津津有味!

2019-12-26 1843 瀏覽
之前經過東港城, 經過Itamama 好多次,今次終於有機會入去試下。 聖誕節的中午時分都幾容易搵位, 大約兩點鐘到達, 睇了一輪午餐餐牌之後決定點香脆魚柳野菌滑蛋蒸飯$66, 黑松露菌王煙肉忌廉闊條麵$71, 意大利巴馬火腿火箭菜比薩$78, 熱朱古力( 跟餐),熱即磨咖啡( 跟餐), 檸檬茉莉花茶$24,焦糖奶泡咖啡$28。❇️香脆魚柳野菌滑蛋蒸飯~ 魚柳炸得好脆唔乾, 滑蛋口感香骨。❇️黑松露菌王煙肉忌廉闊條麵~ 賣相ok,但食落真係麻麻, 闊條麵質感很漿口, 忌廉太傑身令到整碟闊條麵好似一團麵粉, 完全食唔曬,因為唔好食。❇️意大利巴馬火腿火箭菜比薩~ 比我想像中細份, 味道係可以嘅。❇️熱朱古力~ 沒有特別, 朱古力味不夠濃。❇️熱即磨咖啡~ 咖啡味普通。❇️檸檬茉莉花茶~ 味道還可以, 但唔知點解用了外賣包裝, 跟焦糖奶泡咖啡一樣, 我們明明是堂食的。❇️焦糖奶泡咖啡~ 四杯飲品當中最好飲這一杯, 起碼焦糖味幾香。整體而言唔係我想像中咁好, 因為平時經過看到裝修都唔錯, 可惜服務態度真係麻麻地, 最重要碗碟好似未洗乾淨, 很油的感覺,最後絕對需要改善服務質素。

❇️熱朱古力~ 沒有特別, 朱古力味不夠濃。

❇️熱即磨咖啡~ 咖啡味普通。

香脆魚柳野菌滑蛋蒸飯
熱朱古力 & 熱即磨咖啡
2019-12-25
香脆魚柳野菌滑蛋蒸飯
2019-11-22 1031 瀏覽
中午諗唔到食咩,黎左itamama.......叫左個「黑松露菌皇煙肉忌廉扁意粉」,跟餐野飲揀了「檸檬茉莉花茶」意粉不至於難食,但不是好吃.....食唔到有松露味,忌廉汁底也調得不好,成個意粉只係啲菇比較好些少和份量夠多....餐飲更是難飲......完全冇任何茶味,只有酸味,似係一杯好酸既檸檬加水咁....
黑松露菌皇煙肉忌廉扁意粉
2019-11-16 717 瀏覽
我喺呢間西餐廳午餐同晚餐就食過,早餐都係第一次喺度食,望望個餐牌,其實同茶餐廳差不多有幾個餐就多咗d西式食材,環境當然唔一樣,裝修有別於一般嘅茶餐廳,坐得非常舒適我點咗一個香草雞排湯公仔麵配鮮奶炒滑蛋,跟餐送一杯熱飲,我點咗熱檸蜜,先講講雞排,都算幾大塊,其他一般茶餐廳只係得呢度嘅半塊,味道方面好重香草味,煎得唔會過乾,幾 juicy,算唔錯,但滑蛋同湯方面就非常淡,呢方面比較遜色,好似無加到調味料咁,下次都係食返午餐同晚餐比較好🤣🤣

2019-11-13 473 瀏覽
今日我同同事嚟食lunch,唔小心將成杯熱飲倒瀉,餐廳職員立即安排我坐其他座位,又立刻清潔枱面,梳化同地下的熱飲,麻煩她們幾位同事迅速處理現場,真心多謝她們...
2019-11-13
2019-10-25 680 瀏覽
一個星期總有一兩日唔想煮飯,今日去左坑口東港城同屋企人食飯,呢間itamama好似好多分店,但係都冇食過,又唔洗等位咁就試下啦.Menu冇咩餐揀,主要都係散叫.我地叫左Mama Pizza,烤雞配薯條,蕃茄野菌炒天使麵,帆立貝海鮮龍蝦汁意大利飯,法式田螺焗薯蓉,再加左個黑松露野菌湯.湯上先,唔係好稀果D湯,有好多菌類打成蓉咁,都幾好飲,又大碗.法式田螺焗薯蓉價錢唔太貴,味道都唔錯幾好食,但田相比起出面就細粒小小.烤雞配薯條雞比較乾身,但係個汁就幾野味,好match隻雞,份量都幾多,一個人都好夠,比較遺憾係冇曬薯條改左薯蓉.蕃茄野菌炒天使麵味道一般,唔太好食,油味同草味偏重,我覺得唔太好食.帆立貝海鮮龍蝦汁意大利飯龍蝦汁意大利飯好好食,我個人比較偏好食意大利飯多D,個汁同意大利飯個口感都好食,美中不足係海鮮有小小沙,但都可以接受.Mama Pizza呢個Pizza有溫泉蛋,幾唔錯,而且又係薄身Pizza,份量岩岩好,唔會有厚批個種無限食包個感覺.整體黎講都幾好食,雖然冇餐,但咁就唔洗比set局限住.

法式田螺焗薯蓉
價錢唔太貴,味道都唔錯幾好食,但田相比起出面就細粒小小.
烤雞配薯條
蕃茄野菌炒天使麵
味道一般,唔太好食,油味同草味偏重,我覺得唔太好食.
Mama Pizza

整體黎講都幾好食,雖然冇餐,但咁就唔洗比set局限住.
2019-10-23
想了很久,都不知道食什麼好,於是從遊舊地,食返平靚正的Itamama。小編最愛吃不同味道的雞翼,柚子蜜味,甜甜的,帶點清新柚子味,皮邊煎得脆脆的,加上少許芝麻,香脆可口。菜的款式,選擇不多,最吸引的是焗芝士西蘭花,不會太乾身,芝士味都足夠,所有分量剛剛好。雞扒焗飯,令人有意外的驚喜,雞扒肉汁多,焗完香口,甚少吃焗飯的小編,表示這個是無得輸的陣營!香蒜意大利粉反而有點失色,沒有鑊氣,無香無味,吃了一兩口就停了手,有點失準呢。環境依舊保持清潔和闊落,氣氛很適合與朋友共聚聊天呢。

柚子蜜味芝麻烤雞翼

白汁芝士煙肉焗西蘭花

黑松露白汁焗雞扒珍珠飯

香蒜蜆肉意大利粉

環境依舊保持清潔和闊落,氣氛很適合與朋友共聚聊天呢。
柚子蜜味芝麻烤雞翼
白汁芝士煙肉焗西蘭花
黑松露白汁焗雞扒珍珠飯
這天有事到坑口做,在附近商場找地方吃午餐,因為曾經吃過別處的itamomo覺得還不錯,就選這間 itamama,估計應該會差不多。服務上令人有少許不快。下午一點半到,人不算多,我們向門口的侍應說"兩位",她叫我們站在門外等,之後有另一個人來說要"三位",她叫他撳飛,撳飛之後立刻叫他們入去坐,我當然立刻抗議啦,侍應解釋說他們進去的是三人桌,我們的二人桌要再等等,雖然等得不算耐,但令人有不公平、受虧待的感覺。不久之後她說有位,叫我們入去會有同事接待我們,但我們一直行到深入店舖,所有侍應都各自各忙或者互相交談,沒有人理會我們,要出門外再問一次才能夠找到位,招呼我們坐下時用手在我們桌上執起一粒飯,是抹枱不乾淨吧。吃完之後拿賬單出去付款,收錢的也是門口接待的侍應,我把帳單和一張500元紙幣交給她,她收下了不立刻找錢卻忙著招呼另一桌客人進去坐,當時我真有點擔心她忘了未找錢,幸好沒有,不過也令人有不快的感覺。從餐牌上看,可供選擇的食物款式也比較少,我們選了帆立貝海鮮龍蝦汁意大利飯、黑松露煙肉菌皇忌廉闊條麵。餐牌的圖片看到意大利飯上有三粒帆立貝,但我們的只有一粒帆立貝,一粒青口,有殼的蝦有兩隻,很多有
餐牌的圖片看到意大利飯上有三粒帆立貝,但我們的只有一粒帆立貝,一粒青口,有殼的蝦有兩隻,很多有殼的蜆,由於蝦和蜆都有殼,吃起上來很不方便,而飯充斥在蜆殼之中,有點像沙灘上的蜆殼堆滿了沙,意大利飯的飯汁未充分被吸收,很多水,飯粒也較硬,龍蝦汁有少許腥味,整個飯不及格。
至於闊條麵味道軟硬適中,味道正常,黑松露並沒有拌入意粉中,只是灑在整碟闊條面上面,黑松露味欠濃郁。
餐茶也是普普通通茶餐廳貨式。
這間店也有優點:勝在舖面夠大、座位多、易搵位、座位闊落,其實我不常到坑口,不過就算再來,也不會再選這間店了。
熱朱古力和凍奶茶
黑松露煙肉菌皇忌廉闊條麵
2019-10-03
2019-09-19 601 瀏覽
本身諗住係坑口求其食間餐廳仔算,點知誤打誤撞見到呢間餐廳既menu幾吸引就入左去食。入到去勁多人食,啲位比較窄,環境都比較嘈雜咁。首先我自己叫左呢個黑松露白汁意粉,賣相唔差,但係食落麻麻,黑松露唔夠香,白汁唔夠濃郁,肉同菇都好普通,好失望呀男朋友叫左呢份烤雞就好抵啦,$68,仲平過我簡既意粉。薯條小粗得黎又熱又香,烤雞味道有驚喜,雖然肉質偏硬,但香料夠足仲有小小沙律同薯茸!抵呀仲有點左呢兩杯野飲,一杯$36,第二杯半價。呢兩杯野我只可以話唔抵飲。上層既cream唔差既,但係其他真係好一般。芒果果份本身飲落ok,點知一打開個杯蓋黎睇最下層啲jelly有好多黑色一點點 應該係烏糟野黎,即刻無哂胃口。而焦糖果杯好有焦糖味,但係極甜,而最下層既奶凍好一般。只可以形容呢兩杯野整得好hea。呢間我就覺得間唔中食一次就ok。
入到去勁多人食,啲位比較窄,環境都比較嘈雜咁。

仲有小小沙律同薯茸!抵呀

呢間我就覺得間唔中食一次就ok。
2019-09-17
2019-09-18 370 瀏覽
入西貢做完運動,和朋友坐小巴出坑口找野食。在東港城見到Itamama,入去試一试晚餐。因為幾個朋友都有不同的手機支付优惠,所以問了服务員可否分单,佢二話不說,就幫我們每人单獨下單。我的主菜:芝士焗法式紅酒香茅牛肉配珍珠飯,味道唔錯,可以一試喝品:焦糖奶泡咖啡,
入西貢做完運動,和朋友坐小巴出坑口找野食。
在東港城見到Itamama,入去試一试晚餐。

喝品:焦糖奶泡咖啡,

上次食有動L蛋嘅pizza係喺意大利「薄餅之神」,返到嚟香港可以再食到,仲要係悠閒一人份量加埋芝士粉+辣椒仔就夠曬惹味熱辣辣MaMa手工Pizza連熱飲:$34😱 野菌芝士炒滑蛋牛角酥配薯條連即磨咖啡:$42😱炒蛋老咗d,多番少少野菌就perfect喇 +$8仲有兩隻柚子蜜味芝麻雞翼😋而家先知東港城長期有人排隊的,原來唔係Itamomo:佢係Itamama💁🏻‍♀️
加埋芝士粉+辣椒仔就夠曬惹味
熱辣辣MaMa手工Pizza連熱飲:$34😱
野菌芝士炒滑蛋牛角酥配薯條連即磨咖啡:$42😱

而家先知東港城長期有人排隊的,原來唔係Itamomo:
佢係Itamama💁🏻‍♀️
2019-07-20