2019-08-10 500 瀏覽
Came by this restaurant and found the breakfast price was very appealing, a set with egg, sausage (finger size), SPAM (a thick one) pasta, salad, toasts and a drink was literally cheaper than that I could get from Honolulu cafe nearby. I got to have a bite of everything but not too much. And the restaurant allowed you to chit chat as long as you can. Just one tip, the earlier you go, the more choices you have. I went at around 10am, and the scrambled eggs were gone. Funny was they had the pan fr
And the restaurant allowed you to chit chat as long as you can. Just one tip, the earlier you go, the more choices you have. I went at around 10am, and the scrambled eggs were gone. Funny was they had the pan fried but not scrambled... 🙃
2019-08-07
3 分鐘 (堂食)
$35 (早餐)
2019-08-09 416 瀏覽
今日黎將軍澳睇展覽,睇完展覽就順路係商場塭食,見到呢間餐廳裝修唔錯,環境開揚,加上門口個下午茶餐牌又幾吸引,所以就坐低咗喇。雖然下午茶餐牌幾吸引,但見到正常餐牌有自己想食既野,所以最後都叫左正常餐牌既食物。叫咗帆立貝海鮮龍蝦汁意大利飯、跟餐加配芝士白汁煙肉焗西蘭花同水牛城辣味烤雞翼。芝士白汁煙肉焗西蘭花 : 賣相唔錯,份量亦唔少,芝士又焗得夠耐,西蘭花又爽口,而且只需加 $15 蚊就有,絕對加配得過。水牛城辣味烤雞翼 : $8 蚊就有兩隻,無論好唔好食都叫得過,不過味道一啲都唔差,醬汁惹味而且夠辣,無得頂。帆立貝海鮮龍蝦汁意大利飯 ($68) : 有蜆、帆立貝、蝦等配料,而且醬汁亦做得出色,不過食食下發現唔對路,點解無啦啦會有芫荽既 🤮 (自己唔鐘意芫荽既味道) 而且重係成碟都係,即刻當堂大打折扣。凍奶茶 : 有茶味之剩幾滑口,高水準。整體嚟講真係唔錯,無論食物,環境同價錢,唯獨是意粉有芫荽真係美中不足。

凍奶茶 : 有茶味之剩幾滑口,高水準。
2019-08-08 355 瀏覽
開左系坑口咁耐平時見到夜晚都要等位見今晚早左小小就試下先主打都系食西餐快餐 都幾多選擇原來逢星期一有据扒優惠以前細個据扒好開心架一黎到塊扒厚到我唔信😛配黑椒汁我地order左5成熟雖然系優惠價 但都無將貨就價肉質好嫩 唔會太熟 就算無落黑椒汁都好夠味不得不提系個薯條令我諗翻起哈迪x的薯條好好食又唔油薯蓉焗田螺😀正常 薯蓉都好夠味如果平時夜晚唔係咁多人排隊就好不過原來舖入面都多位其實仲食左個蜆肉意粉但唔記得影相喇😛
開左系坑口咁耐平時見到夜晚都要等位

不過原來舖入面都多位
其實仲食左個蜆肉意粉
但唔記得影相喇😛
2019-08-06 308 瀏覽
近期經常與朋友一齊食飯,上星期就去到坑口,這裡有很多商場,所以餐廳也很多,今次隨便去了間食意大利粉的餐廳。這裡坐滿了很多人, 侍應帶我們入坐時,沿途聞到香噴噴的食物,已經很想吃。先点了三文魚凱撒沙律,蔬菜新鮮,但沙律汁就頗為酸了少許,但味道仍可以。 而墨魚汁海鮮意大利飯,味道不錯,賣相也很好。 還有三重芝士鮮蝦三文魚焗扁意粉,內有很多芝士,海鮮也很新鮮,連洋蔥也很好味,整個意粉的味道配得剛剛好,非常好味。

2019-08-01
2019-07-31 188 瀏覽
I love to have breakfast here as there are plenty of choices, say for bread you may have toast with garlic, raisin scone. Highly recommended it’s raisin, it tastes like home-made pure scone without too much self-baked powder. The satay beef is also excellent, it’s rich in both taste and aroma. Last but not least, this restaurant is super baby / toddle / kids friendly. Tables are not too packed and a lot of sofa tables. Prefer to enjoy your meal with your little one.
2019-07-14 261 瀏覽
同朋友點咗兩個主菜(只係一個漢堡同田螺薯蓉)、兩杯飲品,其中個漢堡等咗半個幾鐘都未嚟。忍唔住催單,佢先話原來一早賣晒,叫我再點過。嘩,即係我唔催單嘅話,要等到收鋪先知冇呀?好啦,嘢又就嚟飲晒,朋友又食晒,陪我齋等個餐。都算喇,重新點完又唔俾張新單,個新餐又係等極都未嚟,反而仲派個員工走過來收碟?嗰下真係覺得呢間店嘅員工完全冇sense!最後係都要人動氣先有得食,只係order 一個包,但前後搞咗成個鐘咁滯!我從冇寫過負評,但Sorry,今次呢間嘢真係太差!!

我從冇寫過負評,但Sorry,今次呢間嘢真係太差!!
15 分鐘 (堂食)
2019-07-11 303 瀏覽
早2日過開坑口開會,又約舊同事食飯,同事推介去呢間試下,等左15分鐘先入到,可能因為午餐時間。3個人叫左3個唔同既餐,我叫左個海鮮濃湯闊麵,同事叫左焗雞扒飯同肉丸飯。我個濃湯唔錯,但我唔鐘意食闊麵,海鮮算多,整體幾好。聽同事講雞扒飯幾好,但細碟唔飽,肉丸飯好嘢味,但餸少啲。結論係幾好食,但中午要等。

2019-07-05
15 分鐘 (堂食)
2019-06-30 303 瀏覽
📍意樂 炸魚薯條配田園沙律 @ $36意樂同之前既介紹過既韓樂同屬一個飲食集團。呢間係行西餐路線,pizza,意粉會係主打。佢既下午茶時段係2點至6點。份量又大份同抵食,又係將軍澳性價比高既選擇之一-炸魚薯條配田園沙律 附送熱飲一杯。炸魚柳好大塊,唔會有雪味,都算幾新鮮,非常香脆,但較薄身。薯條有啲炸啲太耐,但我最鍾意佢係有醃製既薯條,有少少味。個田園沙律有啲細份,但菜都幾新鮮既。$36,收貨啦-地址:將軍澳東港城1樓188號鋪-推介指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻抵食指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(5個👍🏻為滿分)
📍意樂 炸魚薯條配田園沙律 @ $36

地址:將軍澳東港城1樓188號鋪
推介指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
抵食指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
(5個👍🏻為滿分)
2019-06-28 203 瀏覽
環境闊落,坐得舒服,一個人也不用搭枱價錢合理,不算貴餐牌總類尚算多亦有個別特色飲品叫了一個西班牙肉醬螺絲粉,味道一般法式田螺焗薯蓉則okay,可試結帳需自行到收銀處付款,有一點錯愕
環境闊落,坐得舒服,一個人也不用搭枱
價錢合理,不算貴
餐牌總類尚算多
亦有個別特色飲品
叫了一個西班牙肉醬螺絲粉,味道一般
法式田螺焗薯蓉則okay,可試
結帳需自行到收銀處付款,有一點錯愕
意大利
2019-06-28
意大利
  • 法式田螺焗薯蓉
2019-06-26 214 瀏覽
呢間餐廳🍴以平價提供質素幾好的牛牛🐮同比蕯🍕,意粉🍝。1️⃣烤安格斯牛配烤野菜+香脆薯條 $148🐮牛扒質地厚身,香烤的肉汁鮮嫩多汁。牛肉的醬汁聞到香濃的蘑菇🍄味。薯條🍟好香甜,而且外脆內軟。🙆🏻‍♀️美味指數:7.68/10💡性價比高,環境舒適,而且飯,比蕯同意粉都係$6x-7x!
呢間餐廳🍴以平價提供質素幾好的牛牛🐮同比蕯🍕,意粉🍝。
1️⃣烤安格斯牛配烤野菜+香脆薯條 $148
🙆🏻‍♀️美味指數:7.68/10
💡性價比高,環境舒適,而且飯,比蕯同意粉都係$6x-7x!
2019-06-26 162 瀏覽
我又介紹呢間平民食堂啦,不過今次介紹的係佢嘅早餐🍳1️⃣麥皮早餐 $25 🍴流心蛋芝士多士 蛋係好似溫泉蛋咁,流心的蛋黃🍳不斷湧泉而出,芝士🧀同多士🍞經過烤焗之後,融為一體!咬落去似食緊Pizza🍕,不過係Pizza🍕嘅進化版。同埋佢真係用焗pizza🍕的爐來烤焗㗎!多士亦都好厚身,食落去超脆口🤤大滿足🥰🙆🏻‍♀️美味指數:7.96/10🍴蛋白麥皮 (又唔記得影😢)呢個蛋白麥皮就比較健康,我覺得佢冇加牛奶🥛或煉奶,只係水加蛋白。冇咩特別的味道,但有淡淡的蛋白香味。🙆🏻‍♀️美味指數:6.26/10☕️奶茶奶茶就唔係好香濃啦,茶同奶的味道唔係好出。呢間餐廳都係咖啡正好👻多!🙆🏻‍♀️美味指數:5.45/10💡整體來講,性價比極高,食早餐食到悶,不妨試試。⚠️只有平日星期一至五先有呢個套餐,假日及公眾假期都冇㗎!
我又介紹呢間平民食堂啦,不過今次介紹的係佢嘅早餐🍳
1️⃣麥皮早餐 $25 🍴流心蛋芝士多士
🙆🏻‍♀️美味指數:7.96/10
🍴蛋白麥皮 (又唔記得影😢)
🙆🏻‍♀️美味指數:6.26/10
☕️奶茶
🙆🏻‍♀️美味指數:5.45/10
💡整體來講,性價比極高,食早餐食到悶,不妨試試。
⚠️只有平日星期一至五先有呢個套餐,假日及公眾假期都冇㗎!
外賣自取
2019-06-21 228 瀏覽
黎到坑口東港城,唔知食咩,見到餐廳外面寫百里香烤🐔唔晒70蚊,於是拎籌排隊。5分鐘入到去。呢度都幾多人食食物多元化黑松露烤雞焗螺絲粉 $59哇,有煙窩,證明熱度夠🔥揭開🐔一絲絲芝士,好香呀 ,尤其煮焦的芝士。雞肉嫰滑👍🏻

5分鐘入到去。

呢度都幾多人食

食物多元化

黑松露烤雞焗螺絲粉 $59

哇,有煙窩,證明熱度夠🔥揭開🐔
一絲絲芝士,好香呀 ,尤其煮焦的芝士。雞肉嫰滑👍🏻

5 分鐘 (堂食)
一行8️⃣人, 加2個BB👶🏻 約左喺將軍澳下午茶☕️Target 喺東港城搵一間餐廳✅大人要坐得舒服✅放到BB車 (因為BB未訓醒)✅最好無用餐時間限制 (雖然最後我地都係食左1.5小時就走)最後決定去Itamama🙆🏻‍♀️-下午茶餐價錢合理, 選擇多👀又坐得舒服, 難怪咁旺場😆-💁🏻‍♀️芝士野菌炒滑蛋牛角酥 配薯條🥚野菌炒滑蛋味道香濃, 嫩滑度尚可🧀由於滑蛋嘅熱度, 芝士處於半溶狀態🥐可惜牛角酥比較失色, 唔脆偏乾無焗熱, 係就咁一個室溫牛角酥切開放滑蛋芝士......😶-💁🏻‍♀️牛肝菌汁烤雞焗長通粉份量偏細~~一個細細煎pan, 長通粉上淋上牛肝菌汁, 有4-5件烤雞🐔牛肝菌汁惹味, 烤雞ok嫩滑👌🏻-👉🏻整體黎講食物唔錯, 味道偏濃, 食開淡口嘅應該覺得幾咸下🙉👉🏻服務需改善, 我都明好趕想做下一輪, 但係都唔洗pat pat一離開張櫈, 都未離開個位, 就隊架收拾車過黎, 大大力嘭嘭聲咁收野🙄-
一行8️⃣人, 加2個BB👶🏻 約左喺將軍澳下午茶☕️
Target 喺東港城搵一間餐廳
✅大人要坐得舒服
✅放到BB車 (因為BB未訓醒)
最後決定去Itamama🙆🏻‍♀️
下午茶餐價錢合理, 選擇多👀
又坐得舒服, 難怪咁旺場😆
💁🏻‍♀️芝士野菌炒滑蛋牛角酥 配薯條
🥚野菌炒滑蛋味道香濃, 嫩滑度尚可
🧀由於滑蛋嘅熱度, 芝士處於半溶狀態
💁🏻‍♀️牛肝菌汁烤雞焗長通粉
份量偏細~~
牛肝菌汁惹味, 烤雞ok嫩滑👌🏻
2019-06-15 170 瀏覽
從未試過寫食評,今次為咗佢真係要忍唔住寫一寫。為乜?原因係已經幫襯咗好多次,雖然一直服務態度都唔可以話係好,但都算係還可以。講真,咁嘅價錢,咁嘅質素,真係已經係超值,我本來都唔會對服務好唔好有咩挑剔。但係今次...我老婆有咗,唔食得生嘢,我只係要求你走咗啲沙律菜...唔得。咁你幫我分開用另外一個碟上...唔得,我嗰吓真係著。叫你走菜又唔得,叫你分開又唔得?啲菜痴住個盤架?個侍應至死死地氣話咁我叫廚房幫你分啦。結果出到嚟...無分,咁我咪搵返佢問,你唔係話幫我分上咩?跟住佢收返盤食物,喺度講「大肚唔食得唔好食呢個啦,麻鬼煩,叫第二個唔得嘅」當下我都真係著咗,我嗰下都有啲態度唔好,喺呢度先行道歉,我即話「咁唔洗你分,你攞返嚟我自己分」當然,個侍應無理我啦,跟住幫我分開攞上嚟。經過呢件事,我想話,我唔會再去食。大肚婆唔係大哂,但一般餐廳都會體諒大肚婆有好多嘢唔食得而行個方便,連佐敦出名態度差嘅老牌茶餐廳澳XXX公司都會俾個闊啲嘅位大肚婆。利申:我老婆只係叫一個雞扒蛋嘅早餐

利申:我老婆只係叫一個雞扒蛋嘅早餐
2019-06-02 213 瀏覽
難得食一次,先唔講食物質素,淨講服務態度,叫個人落單都咁難,叫左一個人,然後叫我等等,聽到佢推比另一個人幫我落單,好都算了,等另外看看有冇人過黎,我坐近大門口,看到侍應都堆在店近裡面,我一直舉手,邊觀察,直至跟一個侍應四目交投左幾秒,還以為佢要過黎幫我落單,點知都係冇黎到,一直看到他邊執杯,又拿熱水,就是不過來,但近門口一個侍應都冇,所以當時的四目交投其實是要看我還能等多久嗎……這頓午餐還真是難忘!