2019-05-26 215 瀏覽
💁🏻‍♀️Itamama (將軍澳)🍴-系將軍澳返左工咁耐,終於俾我食到間真係覺得高質嘅餐廳🤤🤤呢間啲西餐幾有水準,特別推薦以下:帆立貝青口龍蝦🦞汁意大利飯($72)好足料,帆立貝同青口係佈滿成碟飯,同埋呢個risotto真心係吸滿曬龍蝦汁,唔會太硬,再加埋翠玉瓜、菇🍄同魚乾吊味,瞬間俾我ko曬成個飯👍🏻.百里香烤雞🍗🍖($68)半隻烤雞咁嘅價錢算係咁,隻雞真係烤到外脆內軟,同埋有啲沙律🥗配碟,雖然要切有啲論盡,但食完都好滿足der.📍Itamama (將軍澳)#將軍澳重華路8號東港城1樓188號舖#小丸子搵食記 #小丸子將軍澳-
💁🏻‍♀️Itamama (將軍澳)🍴

帆立貝青口龍蝦🦞汁意大利飯($72)

百里香烤雞🍗🍖($68)
📍Itamama (將軍澳)
#將軍澳重華路8號東港城1樓188號舖
#小丸子搵食記
#小丸子將軍澳
2019-05-24 224 瀏覽
落雨天冇地方去,只好逛商場、超巿~~午餐時間到喇,就隨意揀左呢間食店~~最大考慮都係因為佢有bb 櫈~~啡色疊上櫈既Bb櫈唔係問題,但店員就咁放上去而冇扣實,安全程度有待改善⋯⋯咁因為有set lunch, 都冇心機睇menu, 隨便點了囝囝應該會食既就算~~最後點左茄汁肉丸配珍珠米,朋友就點左肉醬貝殼粉~~一邊等食囝囝一邊話有雞,勁搞笑~~餐湯跟主菜一齊到~~味道偏濃,有濃烈既香草味~~我點的茄汁肉丸配珍珠米~~肉丸新鮮焗起~~味道都係偏濃味,肉丸偏咸~~朋友點的肉醬貝殼粉,賣相唔錯餐飲:茉莉花茶~~餐飲:熱奶茶

一邊等食囝囝一邊話有雞,勁搞笑~~

餐湯跟主菜一齊到~~味道偏濃,有濃烈既香草味~~
餐湯

肉丸配珍珠米

朋友點的肉醬貝殼粉,賣相唔錯
肉醬貝殼粉

餐飲:茉莉花茶~~
餐茶

餐飲:熱奶茶
奶茶
2019-05-24
2019-05-23 191 瀏覽
午餐時間選擇左東港城itamama ,1點左右的時間吾算多人等位!海鲜飯個人認為偏咸少少,但是海鮮算新鮮,特別係大蝦🍤。黑椒牛柳粒飯,黑椒汁好惹味,配上白飯,veryGood Pizza的芝士好多,現點現烘,好香脆柚子蜜雞翼應該係炸過再擦上柚子蜜的,因為都幾脆下,酸酸甜甜幾好味幾清新!
海鲜飯個人認為偏咸少少,但是海鮮算新鮮,特別係大蝦🍤。

黑椒牛柳粒飯,黑椒汁好惹味,配上白飯,veryGood

Pizza的芝士好多,現點現烘,好香脆

2019-05-21 171 瀏覽
其實已經唔係第一次食e間餐廳,鐘意佢價錢親民選擇又多。e家要係商場揾平價野食真係唔易,但認住e間野,又多選擇,價錢又唔貴,就可以食到好好味嘅野食。之前食個佢嘅早餐,好多選擇呀,但之後再嚟,我最鐘意嘅早餐已經唔係menu 就試咗其他野先嚟個芝土通粉,鐘意芝士嘅朋友千其唔好錯過,係個set,有埋湯同野飲,好抵,雖然睇落好少,但其實已經食到好飽,可能因為碗湯夠大另加嘅芝士焗西蘭花,點都要d蔬菜balance下嘅仲有薯條, 佢配咗個黑松露醬,令薯條生色不少。
其實已經唔係第一次食e間餐廳,鐘意佢價錢親民選擇又多。

另加嘅芝士焗西蘭花,點都要d蔬菜balance下嘅

仲有薯條, 佢配咗個黑松露醬,令薯條生色不少。
2019-05-01 265 瀏覽
拎飛等左幾個字就入得隔離枱妹妹睇緊電子奶媽超級嘈餐廳內亦好熱鬧嘈到個侍應都聽唔到我地落單🤦🏻‍♀️見到餐牌寫每日優質意粉新鮮製作咁吸引!就叫左呢個黑松露煙肉菌皇扁意粉試下因要覆msg遲左幾分鐘先食已經見到d汁起左膠?撈暈頂果pat仔黑松露醬食,食唔到味🤦🏻‍♀️最驚喜係落左大量芫茜!我好鐘意食芫茜!不過同個意粉完全唔夾講返個每日新鮮製作ge意粉。。。新鮮整應該係好彈牙,有蛋、麵粉香!呢一碟係一d都唔彈牙架!仲衰過乾意粉。。。好彩叫左杯檸檬菠蘿特飲d意粉好咸!食左大半就頂唔順放棄左
拎飛等左幾個字就入得

見到餐牌寫每日優質意粉新鮮製作
咁吸引!就叫左呢個黑松露煙肉菌皇扁意粉試下
因要覆msg遲左幾分鐘先食
已經見到d汁起左膠

撈暈頂果pat仔黑松露醬食,食唔到味🤦🏻‍♀️
最驚喜係落左大量芫茜!我好鐘意食芫茜!
不過同個意粉完全唔夾

講返個每日新鮮製作ge意粉。。。
新鮮整應該係好彈牙,有蛋、麵粉香!
呢一碟係一d都唔彈牙架!仲衰過乾意粉。。。

菠蘿檸檬特飲

好彩叫左杯檸檬菠蘿特飲
d意粉好咸!食左大半就頂唔順放棄左

菠蘿檸檬特飲
2019-04-29 223 瀏覽
岩岩食完 感覺極差😑頭先7pm去食想叫薯條小食 個staff話賣哂 ok咁叫第樣 點知見到隔離枱有 就問多次第二個staff 佢都話賣哂 咁我見隔離枱食先 以為係最尾個幾份比佢叫咗 咁賣哂咪算 點知有一枱遲過我地坐低食嘅 叫咗牛排就有薯條 我就問個staff你又話賣哂 點解人地有我冇 佢就話因爲牛排要配薯條 但薯條吾夠 所以要留返 我真係o咗 咩叫吾夠 所以要留 我入嚟先我想食 你就要整架啦 邊有得咁樣留 你咪到時同個客講牛排冇薯條囉 你d薯條吾係先到先得 係留比貴嘅食物 理個係咩概念?????😑😑😑😑😑😑 吾該改善下 正常都先到先得架啦😑
岩岩食完 感覺極差😑
2019-04-28
2019-04-27 246 瀏覽
中午係坑口揾野食,選擇多多,今日試下呢個itamama。午餐$52起,包飲品沙律菜和湯,都算輕便簡餐。環境可以,店面幾大。先上杯咖啡,latte還可以,不需要加糖。上餐速度還可以,服務態度幾好。今日食三重芝士雞絲火腿通粉,如↑圖。分量不算太大,女仔應該夠飽。個湯我個人不喜歡,少少辣,類似羅宋湯樣,但是有點怪味,所以飲兩啖就放棄啦。沙律菜伴碟,但是有幾塊被湯碗,pan壓住,好似好隨便。三重芝士真是唔會有伏,焗得幾好,通粉好味

2019-04-23 161 瀏覽
我覺得好普通囉,即係你唔嚟食嘅話完全唔係可惜,嚟食嘅話會後悔囉。叫咗個mac and cheese,啲芝士係夠熱嘅都夠多,但係個通心粉有啲硬。同事叫咗個肉醬芝士貝殼粉,佢覺得唔係好特別,芝士都好夠熱,拉到絲。 檸檬茶個茶底佢覺得都幾好飲。啲杯用膠杯,唔用玻璃杯,睇上去冇咁靚嘅,感覺有啲污糟。 不過其實呢個唔關事,純粹個人觀感嚟嘅。不過咁樣講,個價錢你講其實係幾公道, 乜嘢價錢乜嘢質素。入面啲侍應姐姐都幾好禮貌。

不過咁樣講,個價錢你講其實係幾公道, 乜嘢價錢乜嘢質素。

入面啲侍應姐姐都幾好禮貌。
2019-04-20 111 瀏覽
这是第二次来,因上次来时食物味道不错,价钱贵少少也无防,但这次一进去,带位、站在收银台,木无表情说入去,但行多两步有很多服务员,但无一个理我,跟住另一个服务员背向我后面,无礼貌地大声喝小心,试问怎有心情吃,如不是约了人,真想立即走!哎,太差服务,怪不得一到假期这広多香港人上深圳诮费,这就是香港衰落的原因,不会改善自已,只懂一路怨!
2019-04-16 242 瀏覽
装修很不错的店,没想到价格却一点也不高。最近晚上新推出烤鸡、意粉、pizza等,饮品还能享受半价,在香港晚餐来说简直良心。今天第二次来,每次来都点了烤鸡。堂食半只68元,还配有薯条、鸡汁薯泥、烤蔬菜。外带68就有一只呢~~薯条外酥里软,味道足;鸡汁薯泥也不赖;烤蔬菜麻麻地;着重推荐下秘制烤鸡酱,有少少蒜味和茄汁味,很香很独特。再配一份沙拉,价钱不贵分量却不小,2个人刚好足够。第一次来时,还点了辣肉肠pizza,但是真的并不推荐。以后来还是烤鸡烤鸡烤鸡烤鸡~~~

再配一份沙拉,价钱不贵分量却不小,2个人刚好足够。

第一次来时,还点了辣肉肠pizza,但是真的并不推荐。

以后来还是烤鸡烤鸡烤鸡烤鸡~~~
2019-04-16
2019-04-11 262 瀏覽
Itamama 的早餐其實早已試過數篇,以往只會自動波點「蕃茄湯蜆殻粉配流心蛋和豬肉腸」。今次本應不例外,但赫然發現有張特色早餐餐牌,抓住了我的眼球,於是捨棄一直以來的「常餐」,嘗試新好西。太太點了一份火腿通粉豬肉腸餐肉蛋多士,以一份早餐來說,擺盤是非常不錯,驟眼看來很高檔,當然仔細看其實只是一般茶餐廳早餐的款式。不過最吸引的是牛油多士以及餐肉。牛油多士很香,坐在對面也能聞到牛油味,而且也烘得很好,表層脆裡面軟;餐肉煎得很香,兩邊都煎得很均勻。至於火腿通粉則比較普通,如果能夠轉換蕃茄湯底就更佳。而我點了一個龍蝦湯煙肉滑蛋扁意粉,早餐吃扁意粉好似有點兒那個,不過反正早餐已吃膩了公仔麵或通粉,偶爾吃扁意粉也是很不錯的。稍嫌龍蝦湯的味道不夠濃,但我明白的,$46一份早餐,還能期望什麼。滑蛋裡有洋蔥,令到蛋的味道更有層次,口感更好。扁意粉的份量適中,以早餐來說的份量剛剛好。飲完兩杯餐飲,一清早吃了一個驚喜的早餐,充滿正能量。
火腿通粉豬肉腸餐肉蛋多士

龍蝦湯煙肉滑蛋扁意粉

熱咖啡
熱檸蜜

飲完兩杯餐飲,一清早吃了一個驚喜的早餐,充滿正能量。
2019-04-11
$40 (早餐)
火腿通粉豬肉腸餐肉蛋多士
龍蝦湯煙肉滑蛋扁意粉
熱咖啡
熱檸蜜
2019-04-11 115 瀏覽
晚飯時段都會幾多人,多數都要等位。唔知點解望住個MENU有啲難選擇,但啲食物質素幾好水牛城辣汁雞翼: 好好食!! 啲醬汁好惹味好均衡咁包住舊雞翼,雞皮仲係脆嘅仲要熱喇喇,加埋少少辣,真係好好味!!!溫泉蛋香草腸煙肉比薩:芝士份量好多(略嫌有啲太多),但個組合幾好食,一個PIZZA建議同埋其他人一齊share食haha 3個人食就差唔多~ 跟主食叫有優惠可以半價叫野飲,所以我地叫左一杯凍朱古力。朱古力味唔痴外面普通茶記咁(唔係華田黎lol),佢味道好濃!!好好飲!!不過甜得濟我等啲冰溶咁啲再飲就岩岩好西餐晚餐黎講其實佢算好平架啦出面拉埋手最少都要120 up一個set所以覺得幾抵食!!會再回吃!!
晚飯時段都會幾多人,多數都要等位。

唔知點解望住個MENU有啲難選擇,但啲食物質素幾好

2019-04-07
2019-04-11 135 瀏覽
工作關係經常經過東港城,常常看到Itamama放在外面的餐牌,餐牌上的美食看似很不錯終於一個午膳的時間約了同事一起試試他的Lunch Set 這份燒雞真的是跟相一樣,很夠份量這個餐好像是$6x,單憑份量已經很夠誠意!雞肉也不錯,不會是很實的雞肉!最後我要說的是咖啡很好味啡味濃郁,不會過甜,有別於一般的港式西餐沖法$60左右價錢的午餐可能不算低價,但真的食得很愉快,環境也很闊落舒適!在東港城覓食的,不妨試試!
終於一個午膳的時間約了同事一起試試他的Lunch Set

這份燒雞真的是跟相一樣,很夠份量

這個餐好像是$6x,單憑份量已經很夠誠意!
雞肉也不錯,不會是很實的雞肉!

最後我要說的是咖啡很好味
啡味濃郁,不會過甜,有別於一般的港式西餐沖法

在東港城覓食的,不妨試試!
2019-04-06 220 瀏覽
今天我們早餐選了itamama,舖內環境寬敞舒適。餐牌內的早餐選擇也不少,而且都有特色。香草腸豬扒貝殼粉,湯底味道吸引,豬扒咬落不覺韌,而且細細件的豬排醃得有味。香草腸味道極佳,我很喜歡吃。熱朱古力,香濃可口,不錯。野菌牛肉沙嗲湯通粉,牛肉不靭,沙嗲味濃。若喜歡濃味的食物,這是一個好的選擇。提子鬆餅,外香內軟,也有提子的香味,夠飽肚。itamama餐廳內座位數目不少,但常常都高朋滿座, 可能是因為它的價錢大眾化,而且食物水準都不錯。
今天我們早餐選了itamama,舖內環境寬敞舒適。
餐牌內的早餐選擇也不少,而且都有特色。

香草腸味道極佳,我很喜歡吃。

熱朱古力,香濃可口,不錯。

提子鬆餅,外香內軟,也有提子的香味,夠飽肚。

2019-04-06
$43 (早餐)
D外賣蕃茄通粉,平時分開湯同粉依家裝埋一齊攪到好淋晒好難食.點會有人越改越衰架,好好地,湯同通粉分開咪好囉,又會咁好嘢唸到將D通粉同湯裝埋一齊,最攪笑係佢D肉碎又冇分開,完全冇慳到個包裝成本.到底為咩要將通粉同D湯放埋一齊,專登整淋D通粉有咩好處?原本成日幫襯開,而家我唸我唔會幫襯囉!

包裝成本.

到底為咩要將通粉同D湯放埋一齊,專登整淋D通粉有咩好
處?原本成日幫襯開,而家我唸我唔會幫襯囉!
2019-03-08
15 分鐘 (外賣自取)
$40 (早餐)
用餐優惠
信用卡優惠