2021-04-17 365 瀏覽
呢個場都冇咩揀,因為太多放題之類,想問間輕巧小食都唔易……呢間食lunch不錯,特飲幾酸下,衰在一口氣叫左三杯,老公仲好老定話特飲一定甜,意粉好淡,好少餐廳會失手。隻烤雞推介,個皮喺脆而且配珍珠米豬扒滑蛋飯如果小朋友食記得要走汁
呢個場都冇咩揀,因為太多放題之類,想問間輕巧小食都唔易……

隻烤雞推介,個皮喺脆而且配珍珠米

豬扒滑蛋飯如果小朋友食記得要走汁
2021-03-24 473 瀏覽
被这里的意式鲜奶咖啡☕️圈粉(个人会因为某家的咖啡好喝而常来吃早餐)。早上8点左右1位直接扫‘安心出行’后可以直接walk in不用等位!比起其他份量惊人的套餐,新menu的#1056刚好够吃😋个人不太喜欢一大早吃猪肉肠和餐肉这类盐分高的荤食,但是配清爽的沙拉也还能接受(不知是否有芥末酱,沙拉🥗味道有点呛鼻🤧)配的轻量火腿通粉也太得我心了(虽然依旧没能吃完有点浪费😢),基本一份下来可以支撑接下来的2h高强度工作时间!💪

火腿通粉猪肉肠餐肉多士
2021-03-24
火腿通粉猪肉肠餐肉多士
2021-03-20 286 瀏覽
係一餐性價比極高嘅西式晚餐!我哋兩個人食飯嗌咗一個Pizza一個焗飯同埋四隻雞翼,無諗過竟然會飽到食唔晒咁走!芝士黑松露雞扒焗飯嘅份量絕對多過一人份量,雞扒夠嫩,只係略嫌個飯可以多番啲汁。而個柚子蜜糖雞翼就十分出色,個pizza我就覺得不過不失,冇乜特別。
2021-03-19 271 瀏覽
今日過嚟坑口逛逛,順便食個午餐,經過見到有一間頗有特色價錢又便宜的就入去坐下了,叫了一個百裏香烤雞和一碟香草鮮菌忌廉天使麵,碟頭大大碟,兩個餐兩個人都吃不完。半只雞大大件,雖然不算很滑身,但也烤得香口,配上沙律菜同吃可以少油膩感。跟餐還配一杯飲品,我要了一杯即磨咖啡,一上村咖啡味香氣來摸鼻另一碟天使麵的鮮菌也不少,忌廉味濃郁配上鮮菌,口感一絕,兩个餐的性價比實在超高。

2021-03-19
5 分鐘 (堂食)
2021-02-14 642 瀏覽
呢間響坑口嘅意大利餐廳,之前已經幫襯過一次食晏,今次係第二次去食嘢,咁啱個時間差唔多到兩點可以食下午茶,所以就等咗10幾分鐘,試吓個茶餐睇吓抵唔抵食睇完個餐牌之後我就決定叫D有推薦嘅下午茶餐,所以就叫咗個龍蝦湯蜆肉天使面,價錢係$48配磨咖啡☕️,因為實在太肚餓,見個餐加多$15就可以有多一個焗西蘭花所以就叫埋啦🥦個焗西蘭花係有個鐵盆上嘅,我為咗影相一個唔覺意就hi左落去個鐵盆度,有少少淥親隻手其實侍應應該提醒一下客人,因為有時會有小朋友可能會多手咁就好容易有意外啦!講返個西蘭花先,可能時間煮得唔係咁夠,所以有啲硬同埋有少少生,另外味道OK啦,芝士如果落多啲就好啦,我俾三粒星🌟而個主菜龍蝦湯蜆肉天使麵,上菜嘅時候就好夠熱,湯底唔錯蜆肉數量亦都夠多,天使麵煮嘅時間就剛剛好,唔會太硬,難怪係廚師推介嘅下午茶餐嘅價錢來講,我覺得個CP值都算高嘅,不過杯磨咖啡我覺得就可以味道再濃一啲,奶唔使落咁多嘅,依家似奶茶多啲

2021-02-14
20 分鐘 (堂食)
2021-01-17 554 瀏覽
當日叫一個意粉有包湯/野飲▪️黑松露菌皇煙肉忌廉闊條麵黑松露好香 闊條麵度適中 夠creamy有好多野菌同其他配料👍🏼▪️芝士焗千層麵配薯條份量好多 芝士好足料 略嫌茄醬唔夠濃薯條香脆可口🤤+$15 白汁煙肉焗西蘭花整體不過不失 白汁稍為有d稀 同埋煙肉唔多~+$10柚子蜜糖雞翼好香透同fresh既柚子味 香脆可口😋2隻唔夠喉🤣整體不過不失 環境都幾大 食物質素以呢個價錢尼講都幾抵食 同埋食物種類好多 東港城平價之選~
當日叫一個意粉有包湯/野飲
▪️黑松露菌皇煙肉忌廉闊條麵

▪️芝士焗千層麵配薯條
份量好多 芝士好足料 略嫌茄醬唔夠濃
薯條香脆可口🤤

+$15 白汁煙肉焗西蘭花
整體不過不失 白汁稍為有d稀 同埋煙肉唔多~

+$10柚子蜜糖雞翼
好香透同fresh既柚子味 香脆可口😋2隻唔夠喉🤣

2021-01-07 420 瀏覽
將軍澳東港城裏面 依家啲餐廳選擇多咗好多講求方便快捷 又多選擇 呢度食嘢係唔錯💪🏻💪🏻今次叫咗呢個蕃茄海鮮燴飯 再加柚子蜜雞翼兩隻 再加杯凍檸茶 都只係💰💰80幾蚊的lunch 呢間野成日都好多人 所以lunch time時間早少少入去坐就好啲🌟🌟我最鍾意呢度嘅凍檸茶 🍹唔使自己篤檸檬🍋意想不到今次嘅海鮮出奇地多有蝦有蜆 仲有好多唔同蔬菜掉埋落去煮個飯係多到食唔晒㗎 ! 個雞翼就係我必叫嘅菜式 加少少錢就有每次食都咁好食 😋不失水準
將軍澳東港城裏面 依家啲餐廳選擇多咗好多
講求方便快捷 又多選擇 呢度食嘢係唔錯💪🏻💪🏻

我最鍾意呢度嘅凍檸茶 🍹唔使自己篤檸檬🍋

意想不到今次嘅海鮮出奇地多
有蝦有蜆 仲有好多唔同蔬菜掉埋落去煮
個飯係多到食唔晒㗎 !

個雞翼就係我必叫嘅菜式 加少少錢就有
每次食都咁好食 😋不失水準
2020-12-13 589 瀏覽
今朝得閒黎到坑口食早餐,但卻得到一個極不愉快嘅用餐體驗。早餐食物味道尚可,等候多時,但餐飲卻遲遲不來。向職員多番催促下,直到吃完早餐,餐飲仍然未黎,再向職員查詢時,職員甚至扮聽唔到同西面。餐飲來到時,因為趕時間,所以我向職員詢問可否轉做外賣,職員以十分不禮貌嘅語氣拒絕。服務態度真係我食過嘅餐廳中最差嘅一間。另外,在旁嘅客人隨意將用過口罩放在椅子上,當客人離開時,職員只是將口罩棄置,沒有多加清潔,廚房也有職員沒有帶上口罩,衛生情況令人擔憂。我絕對唔會再黎幫襯。
2020-12-13
早餐
我透過open rice落單購買下午茶,牛肝菌烤雞長通粉凍檸茶$45Open rice APP指半小時(盡快)內可取食物,我亦在落單後十分鐘親自到餐廳查問製作進度。然而職員一直話等等未有貨。最後等侯近35分鐘,有位男職員衝出來查問同事可能有漏單情況,我要求退款但當值部長叫等等,再等近五分鐘就領到外賣包裹。個烤雞長通粉不知是否臨急臨忙焗起,完全冇味,啲雞得個鹹字。檸茶亦淡到似溝水,有一粒黑色沉澱物。與之前的質素相比每況愈下。疫情下店面食客已經唔多,外賣都搞到咁差不予考慮再幫襯

疫情下店面食客已經唔多,外賣都搞到咁差
不予考慮再幫襯
2020-12-12
35 分鐘 (外賣自取)
2020-10-14 1000 瀏覽
伏!👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿見完客已經夜晚8-9點😭,十個好肚餓,人生第一次入坑囗,但因為事出突然,嚟唔切做research食乜,然後就入咗呢間餐廳。講真,真系後悔到喊!!Total食咗$251.9但問心,$51.9都嫌貴!因為十分難食!但我真系又攰又餓,但又唔熟路,完全是迫自己食咗佢咁😭😭,我點了正價的「加拿大安格斯牛扒」$148。我好出力、好努力咁切呢塊咁嘅所謂牛扒,但d筋多到切唔斷咁,而且已經切到好攰嘞!😭😡😡😖😖😖所謂的「加拿大安格斯牛扒」就是多筋?冇牛味?重點系呢塊牛扒其實就是茶餐廳用梳打粉嗱過咁嘅質素咁上下,但賣$148,真心痴線!!而且仲有果杯話加錢(半價)的化學成分的熱檸茶,難飲到極嘅,一杯熱檸茶可以冇真嘅🍋🍋(好鬼咩🙄), 飲得出系🍋🍋化學成分咁味嘅嘢,憑咩要收錢,免費送我其實都唔飲啦。仲有,牛扒附上的薯蓉極咸,痴線咩,嘗試食一小口,已經即刻吐返出來!!好咸呀!好嬲!😡😡😡我樂意比更貴的價錢食牛扒,亦絕對負擔得起,但首先是貨要對辦咯!呢間垃圾野,我一定不會再幫襯不特止,仲打算去投訴海關,因為完全是商品條例不符!打開門做生意唔好呃人呃得咁過份啦!賺錢唔系咁咯!!仲有,餐
伏!👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿

Total食咗$251.9
但問心,$51.9都嫌貴!

仲有,餐具都幾污糟,我都換了幾次,佢地啲叉同碟都有食物殘留,唉咩時勢呀,大家都冒險出街食飯,好心為人為己唔好求期清潔咁啦!

2020-09-23 758 瀏覽
是日想食平民西餐,直入ITAMAMA。既然講得平民西餐,佢既環境、氣氛就算點樣都好,只要價錢公道、食得飽我兼且健健康康,我就相當滿足。今日我ORDER左一份珍珠飯配牛扒,另外加多份芝士焗「樹仔菜」。牛扒賣相相當唔錯,表皮俾一層肉汁包圍住,沙律伴碟,粗鹽、黑椒碎粒調味,感覺相當豐富。滿懷期望咁咬落去,果然,始終係一塊70幾蚊既牛扒,用牛扒嚟形用已經算係俾面,應該話係一塊「大碼牛肉」,食得飽我就算啦。可惜,家母自細就教識左我分辨「鬆肉粉」既味道,所以當我食得出果浸味,重口味既我只好瘋狂點汁伴粗鹽黑椒,但求盡快完食。不過講到尾,始終都係70幾蚊,係唔應該奢望佢有非一般既水準,一切都只怪我痴心妄想,希望愈大,失望愈大。

2020-08-16 662 瀏覽
半夜劇痛,今朝零5疴到而家12點幾,我阿媽在隔離那拉松睇緊波鞋,九吾搭八有個不認識的女人係咁叫她到這店買燒雞,但媽見不到店內外有售,走入去問,店員說你要幾多隻? 外賣了一隻回家,晚上吃了小數件,佢係醃得好入味 ,但係咬到一舊雞翼位就有怪味,有黑椒味 也有另一種講吾出的味,好難食我急吐了,直至半夜劇痛,痛醒了,勁肚痛又瀉到中午🙄真係下次不再幫襯🤦‍♀️。阿媽說個女人帶口罩真係不認識的 ,件事覺得好奇怪。只係拉佢去呢間店買燒雞。
外賣自取
2020-08-03 876 瀏覽
行過見到寫住外賣自取九折, 就買2個飯, 點知俾錢先同我講晚市冇九折. 如果晚市冇折做乜唔拎走個牌? 做乜懶神秘唔寫清楚? Anyway, 佢D野係幾好味都叫大份, 推介龍蝦汁海鮮意大利飯雖然冇九折但係keep 返收據下次滿$100 可當$20 用

如果晚市冇折做乜唔拎走個牌? 做乜懶神秘唔寫清楚?

2020-08-02
外賣自取
2020-06-28 972 瀏覽
在將軍澳坑口附近想揾一西餐吃,一定要有咖啡的我就找到這一間。原來這間餐廳都非常大而且午飯大約有50元至70元不等。 我選了這個西班牙肉醬芝士焗貝殼粉味道濃郁,而且很多芝士非常喜歡。跟餐配的蕃茄湯比較酸,還可以吧。

2020-06-22 669 瀏覽
餐廳走嘅路數係同百分百, 或者意八 幾乎一模一樣, 特別係餐廳內部嘅裝橫, 例如鍾意用少少黑鐵配木製餐桌, 亦都喜歡用酒樽作裝飾, 有一種比較舒適嘅西餐廳氣氛, 有少少好似北歐混合美國西餐廳風格。食物嘅價錢合理, 薯條二十幾蚊, 雞翼三十幾蚊, 晚市嘅意粉大概60至80分, 焗飯亦都差唔多, 飲品大概20至30蚊。 叫咗個焗豬扒飯, 我覺得好食但係唔係特別有驚喜, 感覺上大家樂嘅一哥焗豬扒飯好似仲好味少少, 另外叫咗個野菌意粉, 啲雞都煎得唔錯, 雖然的雞肉有少少硬, 其他個汁都調理得幾好唔會太濃太咸。