2020-11-05
放假的日子,四出去搵好嘢食。今日去到西環,試吓這間餐廳的午餐。我最鍾意食牛肉他他所以見到個餐牌上有就直接帶咗個牛肉他他。裡邊配了洋蔥粒,食的時候帶出不同的口感及淡淡的清香味。配上小小黑醋,令食慾大增。前菜仲叫了一個銀魚凱撒沙律。份量剛剛好,沙律菜好爽甜。再加上銀魚的鹹香及芝士,為這個前菜演繹出完美的配搭。叫咗燒春雞,waiter幫我上燒春雞就嚇我一跳,竟然有一隻燒春雞。燒春雞烤至外皮香脆,一切開裏面好Juice。肉質嫩滑。就算雞胸肉的部位都係好嫩滑。牛扒大大件,外皮煎至香脆,食落有淡淡的炭香味。今次叫要了一份5成熟,煮得剛剛好。牛扒上面灑上一些脆口的胡椒粒。有好多配菜燒南瓜、翠玉瓜和薯仔。今次餐廳環境一流,睇住個海食嘢心情更開心。兩個人飲飽食醉,大約消費400多元。環境和食物水準質素不俗,食得開心。
今次餐廳環境一流,睇住個海食嘢心情更開心。