2020-11-15 406 瀏覽
堅尼地城給我的感覺就如一個小社區,環境寧靜,舊樓林立,雖然陸續有大型新住宅落成,但沒有大型商場,小店相對仍有較大生存空間。特色餐廳、小咖啡室隨處可見,一些以開放式設計或擁有戶外空間的餐廳,便不時見到有主人帶同自己的寵物來用餐或嘆茶,十分寫意。區內沿海位置便是一條延綿不絶的海岸線,是近年的打卡熱點,朋友指有間臨海的法式餐廳水準不俗,今天便相約一齊去試試。餐廳面向海,分兩層,地下設有戶外空間,我們被安排到樓上近窗口雅座,樓底不算高,環境配合燈光,簡潔温暖,星期六的午市機乎滿座,幸好我們早訂了位,兩點鐘準時入坐。餐廳設有午市套餐,頭盤四選一,主菜六選一,額外要多一個頭盤及甜品加 $38, 另設指定餐飲 ,其餘則只需加  $18餐前麵包點完菜不久,侍應便送上熱騰騰的小法包,塗上的牛油急速溶化,外皮鬆脆,麵包郤非常軟熟,充滿麥香,真的好好味。法式香草焗田螺在日光下,田螺的色澤份外亮麗,肉質軟腍,有很香的牛油、香草味,伴隨田螺的好拍檔~ 薯蓉質感非幼細,味道香濃,是近來食過最有質素的配角朝鮮薊心拼海蝦沙律這是朋友點的頭盤,朝鮮薊心口感偏軟腍,不需太用力咀嚼,有種淡淡的青澀味道,又好像帶點花香味,幾

朝鮮薊心拼海蝦沙律
這是朋友點的頭盤,朝鮮薊心口感偏軟腍,不需太用力咀嚼,有種淡淡的青澀味道,又好像帶點花香味,幾得意;煎香了的蝦肉晶瑩通透,十分爽脆彈牙, 好好味

是日精選鮮魚
今天餐廳選了石班魚,肉質十分嫩滑,外皮薄,稍稍煎至微脆,入口甘香,連平日不習慣食魚皮的我也不禁連皮帶肉一併品嚐,餐廳所調較的汁有點似蛋黃漿加檸檬汁,清淡中略帶微酸,與魚肉的鮮味很匹配。
配菜 ~ 薯蓉也是一大亮點,個人覺得與配田螺的那款味道略有不同,多了一份咸味,混入牛油、奶與忌廉,質感如雪糕般幼滑,邪惡又美味。

即磨咖啡

最後來一杯香味濃郁的即磨咖啡

坐在餐廳的上層,雖然人多,有時會比較嘈雜,不過景觀相當不俗,向著遼闊的海岸嚐美食,甚麼東西也可包容,加上廚帥精巧的手藝、創作,食物如畫的擺碟,完全滿足了視覺與味覺的享受。

2020-11-14
即磨咖啡
2020-11-15 112 瀏覽
今日假期,來到堅尼地城食午飯,來到海邊,見到這間吃法國菜的餐廳,看看餐牌的價錢都不貴,再上網看看這間餐廳的食評都不錯,就一於入去吃過午飯。這裡環境很好,餐廳分室外和室內,不過點分都好,間餐廳最好的地方就是任何位置都可以盡覽全個海景,這樣已經夠殺食!!這裡分了兩層,我們被安排坐上上層的窗邊位置,完全地對著個海景吃午餐,真的心情都突然舒坦很多,頓然成個人都覺得自己真的在放假之中。侍應都很好,很細心講解今日的餐牌上的時魚和時日精選是什麼,我們看完餐牌就點餐了。一會侍應就遞過一籃麵包給我們,我一拎上手,熱熱的,已經很開心,因為我很喜歡吃熱的麵包,加上牛油後,一咬落去,嘩!很好吃!麵包外脆內軟,麵包像法式麵包,但它比平時的法式麵包好吃,平時吃的法式麵包,硬係覺得面頭也很脆,但感覺很厚身,所以都比較難咬,但這裡的法式麵包就不同,面頭脆身之餘,還很薄,令到食客很易咬開,還可以同時間吃到外脆內軟的感覺,很正!這裡的麵包還可以添加,所以我們都添加多一次。前菜我點了一個朝鮮薊心拼海蝦沙律,海蝦都很大隻,很爽,煎得夠香,朝鮮薊心我都是第一次吃到,聽說朝鮮薊又名「法國百合」,有蔬菜中的貴族美譽,這裡用上黃白色

麵包

前菜我點了一個朝鮮薊心拼海蝦沙律,海蝦都很大隻,很爽,煎得夠香,朝鮮薊心我都是第一次吃到,聽說朝鮮薊又名「法國百合」,有蔬菜中的貴族美譽,這裡用上黃白色花心,味道特別,軟腍腍,味道很清,做前菜幾匹配!

朝鮮薊心拼海蝦沙律

主菜我選了今日的是日廚師精選,是紅酒燴牛脷,牛脷很腍,用上紅酒和一些紅椒粒作烹調,味道很好,這個主菜我要讚一讚個薯蓉,這裡做得薯蓉非出色,他們將薯蓉做得很幼滑,在薯蓉裡面還吃到牛奶香味,很香很滑,很順喉,真的勁好吃!我從來都未吃過那麼好吃的薯蓉,真的不停追著來吃,真的很出色!!

紅酒燴牛脷

餐飲我要了一杯檸檬茶,這個完美的午餐就是這樣劃上句號,價錢又唔不貴,又可以吃到高質素的食物,真的很不錯!!
熱檸檬茶

2020-11-14
熱檸檬茶
2020-10-08 1543 瀏覽
呢間餐廳可以一覽全海景好有feel不過今日餐廳full house,成個環境好嘈吵!唔夠fineSauvignon Blanc呢杯house white好好飲果味好香而且又唔甜沙律+前菜起碼有六款Caesar SaladPrawn SaladSalmon GravlaxTruffle Salt Cod BrandadeBaby SquidEscargot 🐌 Prawn Salad蝦隻微微的燒過,聞到一陣陣既焦香味肉質夠爽口!Salmon Gravlax呢個味道無咩特別Truffle Salt Cod Brandade鱈魚整成茸既口感,黑松露配上啖啖既魚香,係十分之夾法式香草焗田螺香草味好香濃,田螺焗既時間亦岩岩好,一啲都唔韌薯茸亦係主角之一所有精華係哂薯蓉度磨菇湯粒粒既磨菇蓉佈滿了整碗湯,飲每一啖都好有口感法式烤乳豬乳豬皮脆到呢係鬆化果種脆度!肉質亦超級嫩滑不過肥膏亦唔野少我本身對肥膏好抗拒,所以唔太岩我口味!法式燒乳鴿擺盤好有美感同中式既乳鴿有分別,塊皮唔係脆的,比較淋身,不過肉質相對比較實淨,胸位唔會好鞋甜品 - 檸檬撻食完咁多野食,個甜品當然要fresh啲啦呢個檸檬撻好好味!唔
呢間餐廳可以一覽全海景
好有feel

不過今日餐廳full house,
成個環境好嘈吵!
唔夠fine

Salmon Gravlax
呢個味道無咩特別

Truffle Salt Cod Brandade
鱈魚整成茸既口感,
黑松露配上啖啖既魚香,
係十分之夾

香草味好香濃,
田螺焗既時間亦岩岩好,一啲都唔韌

薯茸亦係主角之一

所有精華係哂薯蓉度

磨菇湯
粒粒既磨菇蓉佈滿了整碗湯,
飲每一啖都好有口感

法式烤乳豬
乳豬皮脆到呢

係鬆化果種脆度!
肉質亦超級嫩滑

不過肥膏亦唔野少

我本身對肥膏好抗拒,
所以唔太岩我口味!

法式燒乳鴿
擺盤好有美感

同中式既乳鴿有分別,
塊皮唔係脆的,
比較淋身,
不過肉質相對比較實淨,
胸位唔會好鞋

甜品 - 檸檬撻
食完咁多野食,
甜品當然要fresh啲啦

呢個檸檬撻好好味!
唔會好甜,
少少甜而又能帶出檸檬清新既味道

重點係個撻皮好正,
厚度適中而又有脆度

2020-10-07
3天前 0 瀏覽
之前經過都好想食呢一間 今次終於咁岩放平日 幾老遠都入嚟試先講講環境 有室內室外天空好既話 室外好chill 室內就望到無敵海景*如果女士怕大風 會建議室內 今次叫左三個頭盤Soup of the day 係薯仔湯 好香薯仔好濃郁 法國田雞 啲肉好嫩口 特別要一讚係個薯蓉薯蓉口感濃厚 質感幼滑 好香牛油牛奶味食一啖停唔到口 之後到主菜 點左是日精選魚 同羊膝 魚肉嫩滑厚身 表皮煎到脆口有少少鹽味羊膝 相對比魚 較遜色 因為魚真係好好味 成個羊膝好入味 但可能食左魚既朋友會覺得鞋口 🤣整體來講 都係非常推介 個個精選魚 田雞薯蓉 一試難忘午餐大概200-250一人到會再搵機會黎試吓個晚餐 Around 都係400 有4 個course 抵食之選 ! Staff 都好有禮貌 , 會再試 🤣
之前經過都好想食呢一間

午餐大概200-250一人到
會再搵機會黎試吓個晚餐
Around 都係400 有4 個course
抵食之選 !
Staff 都好有禮貌 , 會再試 🤣
2020-11-19 0 瀏覽
朋友想食西餐,佢推介左呢間餐廳,喺海旁附近,環境幾清靜。呢間餐廳有兩層,而且仲有戶外區,好多人會帶埋寵物嚟呢度食飯。我哋點嗰個set dinner 有六道菜 ,沙律前菜都係細細份,不過勝在款式夠多,而且每道菜嘅味道都幾好。洋葡芯海蝦沙律,蝦肉結實彈牙,加上少少調味料已經好好食。黑松露鱈魚茸,呢道菜嘅口感一流,食落去層次豐富,有驚喜。法式香草焗田螺,田螺入面釀香草醬,滋味無比,薯蓉好香好滑,食到停唔到口。香煎魷魚仔配西班牙肉腸,魷魚仔好入味,完全唔靭,同個醬汁好夾。是日餐湯係蕃茄濃湯,用料十足,調味恰當。法式烤乳豬,估唔到佢嘅份量係咁大,乳豬香脆可口,肉質鮮嫩,配上佢嘅醬汁,一解油膩之感,十分出色。最後食埋甜品,平時食得好多嘢嘅我都飽咗,呢餐食得好滿足,我而且呢度嘅服務生態度好好,周不時幫我換碟同加水,係一個食飯同傾偈嘅好地方👍🏻👍🏻👍🏻

洋葡芯海蝦沙律,蝦肉結實彈牙,加上少少調味料已經好好食。

黑松露鱈魚茸,呢道菜嘅口感一流,食落去層次豐富,有驚喜。

是日餐湯係蕃茄濃湯,用料十足,調味恰當。

最後食埋甜品
2020-11-18 25 瀏覽
晚飯安排樓上位置不幸的是有一枱 大概有八個年輕人大聲講大聲笑 旁若無人我相信’可可’都可能會寧靜一點幸好可以換枱到地下戶外位置雖然大風但都比樓上嘈音好Set Dinner麵包- 半暖不熱 怪怪的麵粉味沙律- 唉 Starters - 四款 除左baby squids係鯹之外 其他okay啦 主菜- 魚okay新鮮味道好 不過個sauce好似落左生粉水打芡咁 主菜- 牛ribeye 三分一寸厚 味道okay 肉質okay甜品- 唉 okay啦成件事 好失望可能係因為以前太好又或者我唔應該試set dinner 唉
晚飯

成件事 好失望

可能係因為
以前太好

又或者我唔應該試set dinner

放假的日子,四出去搵好嘢食。今日去到西環,試吓這間餐廳的午餐。我最鍾意食牛肉他他所以見到個餐牌上有就直接帶咗個牛肉他他。裡邊配了洋蔥粒,食的時候帶出不同的口感及淡淡的清香味。配上小小黑醋,令食慾大增。前菜仲叫了一個銀魚凱撒沙律。份量剛剛好,沙律菜好爽甜。再加上銀魚的鹹香及芝士,為這個前菜演繹出完美的配搭。叫咗燒春雞,waiter幫我上燒春雞就嚇我一跳,竟然有一隻燒春雞。燒春雞烤至外皮香脆,一切開裏面好Juice。肉質嫩滑。就算雞胸肉的部位都係好嫩滑。牛扒大大件,外皮煎至香脆,食落有淡淡的炭香味。今次叫要了一份5成熟,煮得剛剛好。牛扒上面灑上一些脆口的胡椒粒。有好多配菜燒南瓜、翠玉瓜和薯仔。今次餐廳環境一流,睇住個海食嘢心情更開心。兩個人飲飽食醉,大約消費400多元。環境和食物水準質素不俗,食得開心。

今次餐廳環境一流,睇住個海食嘢心情更開心。

2020-11-03 321 瀏覽
星期六只係返上午,放工後想鬆一鬆,就選擇到堅尼地城海旁,對住個大海,食個靚lunch。😍今次選擇咗一間叫Bistronomique嘅西餐廳,有落地大玻璃,又有露天座位,非常開揚,非常舒服😊佢嘅lunch set好抵食,有前菜,主菜加嘢飲都大約係$200一份,我哋兩個人分別叫咗凱撒沙律,安格斯牛肉他他。主菜就叫了燒美國春雞,炭燒美國安格斯肉眼牛扒。凱撒沙律是原棵上枱,採用中間最嫩的部份,加上鯷魚及輕盈的醬汁,不會太過油膩👍安格斯牛肉他他需另加$20,但價錢是值得的,牛肉切碎不是琢成肉醬,保留應有的口感,當中加入黑椒粒及香草碎,有提香的作用😘而主菜就是一起上枱的。安格斯肉眼扒有炭香味,而size比想像中要大塊,裏面仍保留肉汁,雖然邊位有一些筋,但只要細心切去,肉的部份仍十分嫩滑。而燒春雞size亦同樣較想像中大,估計只有半隻,但原來是一隻上枱。但已經分成兩份,食的時間較為方便。味道方面以香草醃製,皮烤得脆,但中間的肉汁還非常豐富,非常好食,性價比超高👍👍最後還有兩杯熱飲作結,平均每人200多元的消費,就能悠閒地享用一個午餐,還加送無敵海景,絕對十分超值😆😘

2020-10-31
2020-11-03 215 瀏覽
最鍾意食飯個菜嘅我週末一得閒就鍾意你呢家臨海嘅法國小餐館 你食個set lunch啦幾百蚊唔係太貴有三道菜前菜啦最鍾意就有個蘑菇湯main course and我就鍾意又去嗰個薄切牛扒dessert都係發個嘅cream beret 對住個海一齊嘅真係好享受呀人多感覺浪漫隔離就係一啲文青嘅cafe其實真係好舒服呀 依家唔係咁出名嘅小餐館唔會因為名氣太大嘅好多人嚟食物質素好好已經喺度開咗好多年喇 不過咁啱 上年公司嘅christmas party咁啱喺度搞 啲嘢食真係好好食呀 每次呢都係有驚喜嘅 我覺得如果夜晚同一個男朋友呢會仲加浪漫囉
2020-10-23 399 瀏覽
西環海邊有好多餐廳,一直都好多人去食!好彩我哋有book位今日係weekday都滿座!西餐必備既包,做到外脆內有咬口洋薊心蝦沙律 第一次食洋薊心,原來無咩味但個沙律菜淋左個酸酸地既汁,食落好醒胃,蝦有輕味燒燶既味道,但肉身唔會好乾,仍然爽口以starter 黎講,不錯法式香草焗田螺 田螺肉爽口厚肉,薯蓉好幼滑醃製三文魚第一眼望到,覺得都係普通三文魚加左少少醬少少青瓜,無咩特別。但食落原來唔係青瓜,係青蘋果。。。出奇地夾,可以稍為減低三文魚油膩感黑松露雪魚蓉 比較普通!唔係好重黑松露味,而下層既包,包邊偏硬!香煎魷魚仔配西班牙肉腸 肉腸有輕微辣味,唔會好咸魷魚仔唔韌又有魷魚鮮味凱撒沙律 細細碟但好足料,用左鯷魚,味道偏濃!帶起成個沙律既味道,個沙律醬好特別,吞左之後會有輕微辣既感覺原來是日湯係磨菇湯 明顯食到菇粒,有微微咬口,唔會好cream,偏稀身法式乳豬 香港唔多地方有呢款乳豬食!而家又無得去澳門食葡式乳豬乳豬皮脆得黎好鬆化唔痴牙係油膩左少少,但食得呢款菜,就預左真係為左層皮先會叫。。。。法式烤乳鴿 一上台以為有2隻,原來係1隻開4件有D滷水味但肉感比起平時既炸乳鴿會比較緊致厚實,食
西環海邊有好多餐廳,一直都好多人去食!
好彩我哋有book位
今日係weekday都滿座!

西餐必備既包,做到外脆內有咬口

洋薊心蝦沙律
第一次食洋薊心,原來無咩味

以starter 黎講,不錯

法式香草焗田螺
田螺肉爽口厚肉,薯蓉好幼滑

醃製三文魚

黑松露雪魚蓉
比較普通!唔係好重黑松露味,而下層既包,包邊偏硬!

香煎魷魚仔配西班牙肉腸
肉腸有輕微辣味,唔會好咸
魷魚仔唔韌又有魷魚鮮味

凱撒沙律
細細碟但好足料,用左鯷魚,味道偏濃!

原來是日湯係磨菇湯
明顯食到菇粒,有微微咬口,唔會好cream,偏稀身

法式乳豬
香港唔多地方有呢款乳豬食!
而家又無得去澳門食葡式乳豬

乳豬皮脆得黎好鬆化
唔痴牙係油膩左少少,但食得呢款菜,就預左
真係為左層皮先會叫。。。。

法式烤乳鴿
一上台以為有2隻,原來係1隻開4件

有D滷水味
但肉感比起平時既炸乳鴿會比較緊致厚實,食翼位有脆口既感覺。。。口感幾特別
墊底既飯,係意大利飯,同個乳鴿都好match

是日甜品
好出色既檸檬批,好清新檸檬香味!
蘋果批,我比較欣賞個邊位,好香脆,好香牛油味,即使飽飽地,食落都唔覺好滯口!
食埋個甜品,完美的句號

食飽仲可以去海邊行一陣
2020-10-21
🇫🇷 French-style Lunch Set w/ a View🌊高質法式午市套餐🇫🇷—————Can’t believe I only just discovered this gorgeous French restaurant by the sea! For HKD178-208, you get to enjoy two courses of your choice with coffee or tea, a really good deal compared to their a la carte dinner menu!🐌Escargots a la bourguignonne 法式香草焗田螺🌿💭The escargots were cooked just right, not chewy at all and had a tender-yet-toothsome mouth feel. It’s mild flavour was well complimented by a delightful herb sauce. The mash potato was als
—————

💭The escargots were cooked just right, not chewy at all and had a tender-yet-toothsome mouth feel. It’s mild flavour was well complimented by a delightful herb sauce. The mash potato was also silky smooth and well seasoned. Portion size was also very generous for a starter!

作為前菜份量非常慷慨,田螺熟嘅程度控制得好好,軟熟帶點咬口。田螺本身較淡味,配上香草醬剛好,薯蓉質感順滑,整體很不錯,真心推介👍🏻

🦐Artichoke Heart & Prawn Salad 朝鮮薊心拼海蝦沙律🥗

💭I rarely eat artichoke heart so I am not entirely sure what to expect. They were soft in texture and had a very mild sweet flavour with a slightly bitter aftertaste. The drizzled sauce was mediocre and didn’t add much to the flavour. The shrimps were nicely seasoned and the salad was fresh. A very refreshing starter overall but I prefer their escargots way more🙈

薊心有點淡淡的甜味和些許苦澀味,質感淋身。蝦和沙律新鮮夠味,醬汁味道就一般。整體感覺尚可,不過還是田螺好食啲🙈

🥩Charcoal Grilled U.S. Prime rib eye steak 炭燒美國肉眼牛扒

💭Their steak was cooked to a perfect medium rare as requested, with a really nice charcoal flavour (not that burnt taste you get at some steak house). The parsley was also a nice touch. Even the baby potatoes and courgettes were well-seasoned, the baby potatoes were really silky and smooth and the courgettes were super juicy. Great value for money!👍🏻 The steak grew cold really quickly tho, would have been even better if they have heated the plate before serving!

牛扒剛好三成熟,好香碳燒味(不是燶味!),加上蕃西嘅點綴,整體很不錯!BB薯仔好棉滑,翠玉瓜夠熟多汁,兩樣都好夠味,性價比高,真心推介👍🏻

🍗Daily Special - Braised Lamb Shank 是日精選 - 法式燉羊膝

💭Their braised lamb shank was tender and juicy inside out! It was well-seasoned but would have loved an extra side of dipping sauce, like peppercorn or BBQ sauce for some bolder flavours, guess that wouldn’t be very French though😂The baby potatoes were silky smooth and courgettes were soft and juicy, both were well seasoned.

Overall, this is a really good lunch spot and will be revisiting for sure! Swipe for the beautiful sea view from the restaurant windows!

燉羊膝煮🉐️超淋,肉質嫩又夠味,如果配上BBQ或黑椒汁會仲好味,不過就會破壞了菜式嘅法式風格😂BB薯仔好棉滑,翠玉瓜夠熟多汁,兩樣都好夠味,。整體質素高,性價比高,值得再訪👍🏻圖二有餐廳的海景🌊
2020-09-27 775 瀏覽
是日到此小店lunch , 叫了二個lunch set, 蟹肉意粉好鮮甜, 彈牙有水準! 西冷亦肉汁豐富!唯獨請小店留意衞生問題, 因多次見侍應用手整口罩,之後又沒有消毒返雙手, 接住傳菜,疫情期間,希望不要鬆懈這些細節
2020-08-13 1761 瀏覽
朋友搞飯局,指定這間位於西環海旁不甚起眼的餐廳,這裡有無敵海景,裝修優雅舒適,一行數人嘈嘈吵吵,索性佔用地面全層,以免影響食客。頭盤先來Caesar Salad 和 cold cut ,沙律蔬菜新鮮,加了陽光蛋和anchovy來提升味道,令整個沙律與別不同。Cold Cut 的質素不錯,不會太鹹,柔潤不乾,用來配餐酒最好不過。朋友想試試這餐廳的Guillardeau生蠔,原本有點保留,但最終也抵受不住誘惑試了一只,厚厚的肉質,感覺新鮮肥美。既然生蠔的質素不錯,便再接再厲,點了American Clams with white wine sauce ,質素一樣好,蜆肉大件肥美。Lobster Bouillabaisse 的龍蝦新鮮美味,個人比較喜歡簡單清淡的龍蝦製作方法,這個醬汁用來配麵包也挺好的。US prime beef 肉質鮮嫩,有豐富牛香,口感軟腍,配上不少烤過的蔬菜,薯仔、紅蘿蔔、南瓜和蘆筍,份量不少。Whole Roasted Chicken 中規中矩,味道不甚突出,勝在肉質軟熟,底層厚厚的蔬菜沾上烤雞的醬汁,提升味道。
Caesar salad

Cold  cut

Guillardeau  oyster
American  Clams  with  white  wine  sauce

Lobster  Bouillabaisse

Lobster  Bouillabaisse
US  Prime  Beef
Roasted  Chicken
2020-07-15 1172 瀏覽
西環呢間西餐廳非常有特色位置就係海邊 下層有露天位置上層可以飽覽海景晚餐套餐包沙律 兩個前菜 餐湯主菜同甜品餐前餐包自家焗制 熱辣辣先來一個凱撒沙律 清新開胃前菜揀左法式香草焗田螺 同香煎魷魚仔配西班牙肉腸兩樣份量適中 唔會因食前菜而太飽之後就係濃郁嘅蘑菇湯蘑菇攪拌得幼細 但仲食到少少蘑菇粒真材實料 非常濃厚之後到主菜揀咗法式燒乳鴿 同埋法式烤乳豬法式燒乳鴿份量非常充足 足一隻份量而且底下有非常多意大利飯羶味香濃 少有西餐食到乳鴿烤乳豬有成隻半庒 皮燒得非常之香脆肉又嫩滑多汁 非常好食最後就係檸檬撻 完美作結
西環呢間西餐廳非常有特色

烤乳豬有成隻半庒 皮燒得非常之香脆
肉又嫩滑多汁 非常好食

最後就係檸檬撻 完美作結
2020-07-01 1214 瀏覽
位於堅尼地城海旁嘅小餐館樓上雅座可以眺望海景 景致優美而且最近推出左六道菜菜單入座不久店員就拎上熱辣辣嘅麵包口感香脆 配上牛油非常滋味第一道菜式分別係凱撒沙律同埋洋薊心海蝦沙律洋薊心非常花功夫 只有中間一小顆心的部份 花瓣還需要人工拔除食落質感似瓜類凱撒沙律配上流心蛋 同樣好吃第二道菜式選擇豐富法式香草焗田螺鮮味十足 薯蓉好幼滑黑松露鱈魚蓉多士非常特別估唔到海鮮味咁香濃香煎魷魚配西班牙肉腸風味十足魷魚嘅鹹香非常討好是日餐湯係蘑菇湯 可以飲到蘑菇顆粒但係略嫌味道有啲清淡到咗主菜方面分別揀選左法式燒乳鴿同埋法式烤乳豬乳豬皮脆肉嫩 食物充滿肉汁而且份量十足乳鴿賣相精美 墊底既穀米吸收哂醬汁 令人一試難忘甜品點選左啤利撻香甜可口 自家製嘅桃味雪糕亦都非常好食!

位於堅尼地城海旁嘅小餐館
樓上雅座可以眺望海景 景致優美