2019-12-25 1665 瀏覽
呢度個christmas set有6個course😏😏我地見佢個menu話salad可以二揀一 starters就可以四揀二 我地就以為我哋兩個人可以咁樣揀啦 點知原來係每人有1個salad 2個starters😂😂所以最後我地係試曬所有野 超多野食 超豐富 係名副其實嘅聖誕大餐🎄🎅🏻大家平安夜要平安啊🥰·6-course set $528·caesar salad佢嗰caesar上面有條鯷魚幾好食 係所有菜都會有少少魚油味😈佢個糖心蛋超好食 非常之流心 好出色🤤🤤另外個海蝦沙律 個樣一般 但係根據我男朋友既說法食落隻蝦燒得好好味 而且超有蝦味😏·黑松露鱈魚蓉佢個鱈魚蓉好好味 個質感好好而且加埋左少少黑松露之後好夾個麵包😎😎·baby squid呢個我男朋友之前食過話好正 所以今次都有嗌 真係唔錯 唔會un 而且調味唔錯😏·escargot我超鍾意食田螺 難得呢度有keke 雖然set入面既田螺得3粒 但係都好出色 d薯蓉做得好smooth 而且索曬田螺d汁🤤🤤·chestnut soup第一次飲栗子嘅湯 佢係勁好飲 好rich🌰同埋佢加埋個包比你點超好食 不過亦都因為佢太rich 飲
6-course set $528
caesar salad
黑松露鱈魚蓉
baby squid
chestnut soup
第一次飲栗子嘅湯 佢係勁好飲 好rich🌰同埋佢加埋個包比你點超好食 不過亦都因為佢太rich 飲完好快飽咗🤣
fish of the day
我地今日個fish係三文魚 佢整得幾好味 個皮好脆 d魚肉又好味 不過我反而覺得最出色係佢伴碟d peas佢係我食過最好味既peas😭唔係一袋個d雜豆 係真係新鮮既peas 佢伴碟d蜆都好新鮮好好味🥰
crispy suckling pig
我自己覺得呢個驚艷啲 因為佢個皮好脆同埋呢個難啲整得好食😏不過我覺得佢個汁有啲太甜🙊🙊同埋大家如果食嘅話記住唔好好似我哋咁樣一次過林晒啲汁😂😂因為咁樣食到最後嘅時候個皮就會淋左😢應該一路食一路點就最好啦😎😎
pear tart
佢個Opera勁靚囉 但係因為我依家唔食得朱古力 所以我就冇得食😭😭但係佢個pear tart都比想像中好食 唔會太甜得黎佢個塔皮係整到好脆 有啲焦糖味🤤
#rbyeat
#rby堅尼地城