餐廳: 1963 木十豆寸
資訊:

2018-06-12 571 瀏覽
一入餐廳就比佢裝修吸引到。佢既裝修好懷舊、好復古,有好多裝飾或擺設,例如鐘、乾花、鏡、燈飾。餐具方面都好靚,碟上既花紋隻隻都唔同。筷子同羹係木製,上面仲刻左字。點左一個「木」晚市套餐,$199前菜:百香青木瓜、古早味菜脯、醃漬蕃茄百香青木瓜比較特別,味道酸酸地,幾開胃。湯:青木瓜燉排骨幾清甜主菜:宮保皮蛋牛雖然係宮保,但我覺得唔係好辣。牛肉幾嫩滑,但皮蛋可以多啲。配菜:老皮嫩肉原來係炸玉子豆腐,幾香口。主食:麻醬麵麵質唔錯,軟硬度適中,好香麻醬味套餐仲包一杯野飲,揀左黑糖奶茶。兩個人食一個套餐當然唔夠,所以加左養生藥膳排骨湯同台式滷味拼盤。個湯望落好油,有層油係面,我地撇走面頭層油先飲。味道方面,飲落唔重藥材味。拼盤有豬耳、牛腱、蛋、蘿蔔、豆干、海帶牛腱幾好食,其他就冇咩特別。餐廳環境好有特式,唔錯。但食物味道方面唔係有太大驚喜,只係一般。

餐具方面都好靚,碟上既花紋隻隻都唔同。

筷子同羹係木製,上面仲刻左字。

點左一個「木」晚市套餐,$199

前菜:百香青木瓜、古早味菜脯、醃漬蕃茄
百香青木瓜比較特別,味道酸酸地,幾開胃。

青木瓜燉排骨

湯:青木瓜燉排骨
幾清甜

宮保皮蛋牛

主菜:宮保皮蛋牛
雖然係宮保,但我覺得唔係好辣。牛肉幾嫩滑,但皮蛋可以多啲。

老皮嫩肉

配菜:老皮嫩肉
原來係炸玉子豆腐,幾香口。

麻醬麵

主食:麻醬麵
麵質唔錯,軟硬度適中,好香麻醬味

套餐仲包一杯野飲,揀左黑糖奶茶。

養生藥膳排骨湯

台式滷味拼盤
拼盤有豬耳、牛腱、蛋、蘿蔔、豆干、海帶
牛腱幾好食,其他就冇咩特別。

麻醬麵