2023-10-13
最近同朋友一齊去咗佐敦龍亭鐵板燒,其實想試好耐,終於搵到朋友一齊,非常有私隱度,餐廳內外都全密封裝修,廚師發辦來講係幾抵食,同又真係好好味!個餐廳嘅位置唔算特別顯眼,但係環境好舒服,裝修好高雅,暗暗地好適合情侶約會或者慶祝特別嘅日子🤭🤭💕我哋揀咗個平價嘅十入門廚師發辦套餐($588)比起其他日式鐵板燒真係好抵食,個套餐主食有海鮮同肉類,我揀咗帶子同煆作為海鮮部分,仲有澳洲牛柳作為肉類,煮到七成熟嘅程度,剛剛好,軟林林,醬汁好好味,加埋個炒飯、沙律同豆腐雪糕甜品,全部都好飽🤭🤭🤭每款菜式獨特,會有自家醬汁、特別既蔬菜,酸酸甜甜好開胃特別要講返,我哋仲加咗四隻生蠔,價錢都好平民化,一隻只係$5。生蠔新鮮肥美,重點係勁大隻,味道鮮甜!總括而言,無論係環境定係食物質素,都好出色,比我留下好好嘅印象😁😁😁😁