2023-10-09
餐廳裝修簡潔大方 主要飾品係廳中間既水晶燈💡有兩款座位 可以揀bar 檯位 望著師傅整野食 又可以揀沙發位 坐係度傾著計 等食😆我地叫左兩個$588 既廚師發辦套款 原則上係完全唔洗諗今晚食咩好🤣🤣每次上菜果陣時 店員都有介紹食材同埋食法 好貼心🫶首先上黎既係一客煙三文魚沙律🥗三文魚上下層都加有不同既醋汁 再配搭上格陵蘭黑魚子 充滿層次感😋之後係時令海鮮6選2 🦞我地揀左帶子 扇貝 虎蝦 同埋鮑魚😋海鮮都好新鮮 洗得好乾淨 不含沙石 食得安心又放心碟邊有蝶豆花泡泡 可以增加海鮮鮮味🥰帶子加上加意大利黃瓜 🥒 配搭唔錯 爽口彈牙🥳扇貝混有少許黑松露醬 味道唔錯入口 原隻虎蝦啖啖肉 👍主食可以揀豬 牛 雞🐓我地揀左豬同牛 比較鍾意食較熟既牛 所以叫左師傅整到7成熟 火候掌握得好好 感覺上唔太生 但又冇破壞到牛肉既口感🐃豬肉就彈牙厚肉 切割既大小岩岩好 肉質鮮嫩 好惹味🐷其後再上來一碗蒜蓉甘筍蔥炒飯🥣米飯炒得粒粒乾身 唔黏糊 加上豐富既食材 味道唔錯🤤今晚既甜品係雪糕配爆珠紅豆🫘有紫薯雪糕同柚子味雪糕🍧入口有沙冰既感覺 濃濃既紫薯 柚子味 洗去一整天既煩惱😽
主食可以揀豬 牛 雞🐓
我地揀左豬同牛