2019-12-27
每次去台灣都必食既鼎王,開到嚟香港啦。其實早幾個星期己經想book.但full到爆,唯有早d嚟攞飛排隊啦。星期五晚,7:20pm嚟到前面排20張枱,心諗都好似唔係好多張姐,最後結果係等咗兩個半鐘。好彩有code可以scan排隊情況,所以可以去行住街等等到10點,終於有得食,由於鴨血同酸菜係任食,所以湯底都係每位計蛋餃,無台灣咁好食食過幾間台式火鍋,真係覺得牛唔係重點。食唔出咩味。可以唔洗叫滷水拼盤,正!!!台灣既滷水野點都有返一定水準豆皮,好味,比響鈴有質感蟹滑同干貝滑都同台灣一樣好味。嚟到記得叫🤤最後想讚下佢既服務每位serve 過你既人都會同你45度鞠躬。又貼心地提供叉電線,加鴨血既速度都算快。就算忙都未有黑既情況。希望可以保持落去題外話, 佢杯茶好怪, 好香,直頭好似香水咁, 但又無茶味喎. 係全晚唯一敗筆. 最好可以換咗佢
蛋餃,無台灣咁好食
滷水拼盤,正!!!台灣既滷水野點都有返一定水準
豆皮,好味,比響鈴有質感
蟹滑同干貝滑都同台灣一樣好味。嚟到記得叫🤤
最後想讚下佢既服務