2020-01-13 124 瀏覽
鼎王麻辣鍋在台灣已試過, 但知道它遠道開分店到香港, 一於試試回味一下麻辣鍋‧先來麻辣鍋的酸度與辣度都可選擇, 鴨血與豆腐可無限添加, 麻辣鴨血大大件又嫩滑, 正!水蜜桃茶有很香的蜜桃味加上淡淡茶味, 相映成趣‧滷大腸頭本身已經滷得香嫩入味, 再加上麻辣鍋的酸辣味, 可惜份量不夠多‧千層凍豆腐完全吸收哂麻辣鍋的味道, 越耐越入味, 完完全全吸收哂麻辣湯汁‧老油條和豆皮外層炸得非常脆卜卜而不覺乾, 一放入鍋一陣就食得‧蛋餃蛋皮煙韌有蛋香一品蟹滑膏蟹滑彈牙有蟹味滑嫩‧上選牛小排紅肉及油花分佈比例均勻, 肉色有光澤, 厚薄適中, 賣相一流, 且牛肉味非常香濃, 肉質軟嫩, 入口即溶‧御選小羔羊本人食羊喜歡羊騷味, 在麻辣鍋未覺有羊騷味, 但在白肉酸菜鍋中, 淡淡羊騷味慢慢地散發出來, 令人為口大開‧員工態度非常友善服務不錯, 常帶笑容過來斟茶與禮貌地詢問客人要不要加湯, 看得出他們是用心服務每一位客人, 這點令每一位食客都覺被尊重!這些態度和專業不是每一家一流食肆都給與到‧
鼎王麻辣鍋
水蜜桃茶
有很香的蜜桃味加上淡淡茶味, 相映成趣‧
千層凍豆腐
老油條和豆皮
外層炸得非常脆卜卜而不覺乾, 一放入鍋一陣就食得‧
蛋餃
蛋皮煙韌有蛋香
一品蟹滑膏
蟹滑彈牙有蟹味滑嫩‧
御選小羔羊
2020-01-13 112 瀏覽
喺高雄食過呢間麻辣火鍋,對佢念念不忘,知道佢黎咗香港開分店,即刻打電話訂位,都提早咗成個月訂位。訂6:30,未齊人但待應話計訂座時間,用餐時間90分鐘。入座後職員會俾水蜜桃茶,係用鐵壺沖的用iPad 點野食。叫咗鴛鴦鍋,小辣同中酸鴨血豆腐同酸菜都可以任添火鍋配料全部都唔錯,牛小排尤其出色,肥瘦適中。佢個干貝滑都好特別,鮮甜有干貝肉,真材實料但座位就坐得好迫,6人坐4人卡位。用餐時間亦都好趕迫,收得咁嘅價錢,呢兩方面都可以再改善一下

訂6:30,未齊人但待應話計訂座時間,用餐時間90分鐘。

入座後職員會俾水蜜桃茶,係用鐵壺沖的

用iPad 點野食。
叫咗鴛鴦鍋,小辣同中酸

鴨血豆腐同酸菜都可以任添

2020-01-12 270 瀏覽
剛剛去完台北,返到香港,好快又掛住台灣嘅火鍋。趁住閒日,就心血來潮去尖沙咀揾返台灣嘅風味。可能係閒日,又係lunch嘅時間,一去到就有位。地方好大,坐得幾舒服,裝修都貫切台灣分店嘅風格。一坐低就先叫左個鴛鴦鍋,麻辣同酸菜鍋,再慢慢揀配料。店員都好貼心咁提醒可以揀酸同辣度,因為未知調味如何就先叫左小辣同小酸先。喺等鍋底嘅時候就先去醬料區拎醬料同裝飯。醬料有兩種:麻辣沾醬同酸菜沾醬,每樣都拎d返去試。(不過最後都冇咩點用,因為個湯本身都好夠味。)好快鍋底就用鼎送上。先試麻辣鍋,入面本身都有鴨血同豆腐(可以無限加架!),試一舊鴨血,都幾滑幾入味,好香麻辣味。朋友同我都叫做食得辣,覺得唔夠辣,就問店員可唔可以加辣,佢地就即刻話可以下轉加鴨血時幫我地加辣。跟住就係酸菜鍋喇,個鍋好多酸菜,小酸都ok。等滾起左就試左塊白肉,醃得唔錯。有時食其他白肉會覺得酒味太重,蓋左肉香,今次就平衡得唔錯喇。可能因為唔多人(午餐時間,大約六枱客),配料都好快送上。滷大腸頭 $98 (牛丸同牛肉前面嗰碟)十分推介!本身已經滷得好入味,再放埋落麻辣鍋,吸埋辣味,真係無得彈。牛骨濃汁牛丸 $98又係推介!牛丸入面有湯汁,

鴛鴦鍋

可能因為唔多人(午餐時間,大約六枱客),配料都好快送上。

滷大腸頭 $98 (牛丸同牛肉前面嗰碟)
十分推介!
本身已經滷得好入味,再放埋落麻辣鍋,吸埋辣味,真係無得彈。

牛骨濃汁牛丸 $98
又係推介!
牛丸入面有湯汁,有牛味之餘又彈牙仲好juicy!
牛骨濃汁牛丸

特級牛肉 $178
味道都幾重牛味,偏厚身,大大塊,口感不俗。

老油條 $58
食法有點似響鈴,浸一浸就食得,千祈唔好浸太耐呀!口感唔係港式油炸鬼嘅内軟,不過都別有一番風味。

學斗白菜 $68
好新鮮。放落酸菜鍋,一熟就要食啦!如果唔係好快變黃㗎!
學斗白菜

玉米筍(aka粟米仔/珍珠筍) $58
本身好中意食佢,加落酸菜鍋,令佢更鮮甜。
玉米筍

干貝滑 $118
本身揀緊食墨魚滑定佢,最後揀左佢。口感唔係彈牙嗰種,𣎴過好足料,每一啖都食到干貝絲。
干貝滑

總結:
食物同服務保持台灣店水準,適合掛住台灣地道火鍋嘅人。兩個人埋單$900,價錢以香港食台式火鍋嚟講都好合理。

玉米筍
干貝滑
  • 牛骨濃汁牛丸
2020-01-12 75 瀏覽
麻辣火鍋係台灣成行成市,香港近年興起,但味道始終唔及台灣,可能因為要迎合香港人,大多數經過改良。今日食呢間,以前係台北食過一次,第一次食鴨血,亦癲覆我想像,當知道香港都開左一間,即刻要去過下口癮。一坐低侍應好有禮貌同細心介紹水蜜桃茶嘅飲法,聞落真係充滿水蜜桃味,入口淡淡清香,啱晒食麻辣火鍋解油膩我地揀左鴛鴦湯底,酸菜白肉酸酸咪咪好開胃,白肉仲好嫩滑,酸菜可以無限加,裡面仲有d粉條好入味。麻辣湯底我地食中辣剛剛好,鴨血好滑,一d腥羶味都無,非常好食,而且同豆腐都係無限加,我地食鴨血仲多過其他火鍋料呢3樣炸物,響鈴最普通;老油條未落鍋前感覺硬掘掘,好似擺左好耐咁,但落左鍋一陣先食,外皮變得脆卜卜,有驚喜;最後好大卷果舊係豆皮,要浸係個鍋到淋晒先食,索晒d湯,好惹味呢碟牛小排一上枱大家急不及待去夾,侍應即刻同我地講4-6秒就夠,啱啱變粉紅色就食得,我地跟指示做,果然好食,好嫩,入口咬兩下已經吞得,好正,如果淥酸菜湯底再點酸菜沾醬,肉味更鮮鹵大腸侍應話同麻辣湯最夾,我地就梗係聽話啦,果然淥左好耐都唔會淋晒,仲充滿麻辣味,好好食我地火鍋配料叫得唔多,因為食鴨血都食飽,侍應仲一d都唔吝嗇,幫我地加

我地火鍋配料叫得唔多,因為食鴨血都食飽,侍應仲一d都唔吝嗇,幫我地加左好多次,而且服務態度非常好,其中一個台灣人每次幫我地服務完都會鞠一下躬先走,搞到我地都唔好意思
2020-01-11 63 瀏覽
台灣過江龍•酸菜麻辣鴛鴦鍋,酸菜味唔夠酸,麻辣一D都唔辣同麻,湯底比較淡味,如果專程嚟食麻辣就會有點失望,酸菜和鴨血無限添加,醬汁有兩款一種係酸汁,另一種係腐乳汁,比較適合點肉食,火鍋配料不過不失
台灣過江龍
2020-01-10 67 瀏覽
最愛去台灣食麻辣火鍋,知道尖沙咀金巴利道開了一間鼎王麻辣鍋,在台灣都幾出名的,即刻走去試一試。我們book了十點入座,但都要等了一陣才入坐,在等候期間服務員非常有禮貌地遞上一杯茶給我們。入座後我們先選擇湯底,選擇了鴛鴦鍋每位$68,鴨血,酸菜和豆腐食完可以再添的。這個馬勒湯底好正,麻辣好香不會太辣,令一邊是酸菜湯底,酸酸地非常開胃。五花去骨鮮牛肉👍勁香濃嘅牛肉味,雪花好靚,份量亦不少。豬腩肉油脂分布平均,仲要軟腍又肉味香甜。手工蝦丸😋😋😋全部都係每日新鮮人手打成,真心粒粒爽口彈牙,咬落淡淡蝦肉。綜合餃(魚皮餃+蛋餃)蛋餃皮薄,軟綿綿好好味,魚皮餃煙煙韌韌,口感不錯。豆皮😋脆卜卜豆皮吸入濃湯非常惹味,必食之選。
五花去骨鮮牛肉👍
勁香濃嘅牛肉味,雪花好靚,份量亦不少。
豬腩肉
油脂分布平均,仲要軟腍又肉味香甜。
手工蝦丸😋😋😋
全部都係每日新鮮人手打成,真心粒粒爽口彈牙,咬落淡淡蝦肉。
綜合餃(魚皮餃+蛋餃)
蛋餃皮薄,軟綿綿好好味,魚皮餃煙煙韌韌,口感不錯。
豆皮😋
脆卜卜豆皮吸入濃湯非常惹味,必食之選。

• 鴛鴦鍋
2020-01-10 3220 瀏覽
上次去台灣,因為行程問題去唔到食鼎王,確實有點遺憾,當知道香港開左鼎王,仲唔同朋友仔去試。因為想避過人潮,我們選了閒日下午時間去,選擇是正確的,不需要排隊直入的感覺真好。這裡裝潢及擺設很古色古香, 餐廳座位超寬敞的, 完全沒有壓迫感。電子菜單,唔需要每次舉手叫人落單,方便快捷。挑了紅白兩款湯底,紅湯是麻辣鍋,湯頭濃郁鮮味,也帶有麻辣的辛辣刺激感,大家可以按自己接受辣的程度要求大、中、小辣。麻辣鍋鍋底配料也十分足料, 麻辣鍋內有鴨血和豆腐.豆腐很嫩滑,鴨血口感柔韌, 咬落一樣QQ彈彈的,而且沒有腥味,同台灣食的鴨血相同質感。而且豆腐和鴨血都可以無限refill,可以食過夠。白湯是酸菜白肉鍋,酸味極濃郁,味道十分佳. 酸的程度也可以選擇,喜歡吃酸的朋友一定會很愛。酸菜白肉鍋有大量酸菜及豬肉片,湯底鮮甜,,而且更加入了薯粉絲,薯粉煮耐了盡吸酸菜的味道,十分好味道.。酸菜白肉鍋可以無限refill酸菜。調味枱有兩款醬汁選擇,仲有白飯供應。 我喜歡白飯配鴨血食,好適合我這種愛米飯的人。老油條是火鍋良伴,只需要浸一浸,就可以吸盡湯內精華,很建議下單一份。這個手打蝦滑,外相沒有什麼特別,但口感卻十分

電子菜單,唔需要每次舉手叫人落單,方便快捷。

麻辣鍋鍋底配料也十分足料, 麻辣鍋內有鴨血和豆腐.
而且豆腐和鴨血都可以無限refill,可以食過夠。

酸菜白肉鍋可以無限refill酸菜。

調味枱有兩款醬汁選擇,仲有白飯供應。

我喜歡白飯配鴨血食,好適合我這種愛米飯的人。

這個手打蝦滑,外相沒有什麼特別,但口感卻十分彈牙,蝦肉味道鮮味,就算落於麻辣鍋內,完全沒有被麻辣蓋過。

這個大腸頭是事先已經滷過,味道已經唔錯,食的時候只需要輕輕一淥就食得。
味道是可以的,不過女士們覺我真係有點肥,多食幾塊已經爆卡路里。

上選牛小排是必叫的item,雪花分佈平均,入口牛肉味濃,肉質軟稔,更有牛的油脂甘香味。
2020-01-01
午餐
2020-01-10 164 瀏覽
凍天好鍾意食火鍋,又唔想去台灣又想食台灣風味嘅邊爐,朋友就推介左我黎呢一間位於尖沙咀嘅鼎王一入座就有水蜜桃茶,水蜜桃既果味好fresh揀鴛鴦鍋一次嚐盡兩種味鴨血豆腐任食😝鴨血好正中間d汁爆開口感仲好juicy 湯汁勁滋味,另外白飯任裝、哈哈食飯都可以食到飽黃金豆鈴捲 好香脆精選滷拼盤店員提醒我地放佢哋牛肚放落麻辣湯入面會比較入味同埋要5分鐘先食得麻辣豬腸豬紅,同埋豆腐同黎送飯味道一流日本黑豚手打丸豬肉丸擺喺麻辣湯入面味道就會比較惹味,豬肉嘅鮮味就更加突出上選牛小排牛肉雪花比例好均勻好新鮮豆腐好入味得黎中間仲好滑,女仔食多幾舊唔知皮膚會唔會都滑d🤣枸杞菊花露淡淡的菊花香同埋忌子,味道都幾清甜,而且係冇咩糖水既感覺👍🏻 飲番d菊花茶降下火💓

一入座就有水蜜桃茶,水蜜桃既果味好fresh

揀鴛鴦鍋一次嚐盡兩種味

黃金豆鈴捲 好香脆
黃金豆鈴捲

精選滷拼盤

麻辣豬腸豬紅,同埋豆腐同黎送飯味道一流

日本黑豚手打丸
豬肉丸擺喺麻辣湯入面味道就會比較惹味,豬肉嘅鮮味就更加突出
精選黑豚手打丸

牛肉雪花比例好均勻好新鮮

枸杞菊花露

黃金豆鈴捲
精選黑豚手打丸
2020-01-08 156 瀏覽
今天經朋友嘅推薦黎到開幕無耐嘅台式麻辣鍋一行入去就見到雅致嘅裝修已經格外醒神岩岩坐低店員就好熱心咁講解鍋底嘅選擇今日我地同行二人都幾鍾意食辣 就選擇左麻辣鴨血鍋 係等野食嘅時候佢地好貼心咁奉上佢地特別嘅水蜜桃熱茶 熱茶嘅清香令人份外開胃鍋到左我地先試左啖個湯底 無麻辣鍋死辣嘅通病 而且鍋裡面嘅鴨血同埋豆腐係無限添食 而且加湯都係加原湯 所以食到尾個湯底都依然係咁濃一睇就知啲鴨血好食 又結實又大塊又鮮真係無得頂 而個豆腐係吸左湯汁嘅精華之後更係無與倫比我地仲叫左啲野食去更深入試真個湯四個分別係牛肉、豚肉、老油條同滷水大腸頭牛肉豬肉厚薄大細適中己有咬口又有足夠位置鎖住肉汁 食到麻辣湯底嘅味道之餘亦食到肉本身嘅味道 呢到仲有A4和牛可以簡 但係我地廢時午餐食太好 一陣返到公司會眼瞓 所以留返下次晚市再黎食再簡佢而老油條簡直令我喜出望外 本身以為老油條食落好似平時打邊爐嘅響鈴咁 但我一食就知我錯怪左佢 又要裏面嘅結構 好好咁鎖住湯汁 一口咬落去就有湯汁流出食嘅時候要小心爆岀黎嘅湯汁熱 而滷水大腸頭 除咗軟嫩我都唔知可以點形容 佢滷得相當入味 即使係落過鍋都仍然可以食到滷水嘅甜味 又可以食到麻辣
今天經朋友嘅推薦黎到開幕無耐嘅台式麻辣鍋

一行入去就見到雅致嘅裝修已經格外醒神
岩岩坐低店員就好熱心咁講解鍋底嘅選擇

我地仲叫左啲野食去更深入試真個湯

四個分別係牛肉、豚肉、老油條同滷水大腸頭

食嘅時候要小心爆岀黎嘅湯汁熱
而滷水大腸頭 除咗軟嫩我都唔知可以點形容 佢滷得相當入味 即使係落過鍋都仍然可以食到滷水嘅甜味 又可以食到麻辣鍋嘅辣 一種食材兩種口味

店員嘅服務真係好到加零一 無時無刻留意住我地嘅狀態 有咩需要都唔駛岀聲佢地就自動過黎幫你
更重要嘅係呢到有USB充電位

今日嘅午餐真係好滿足 下次一定等晚市再黎過食佢地嘅A4和牛

2020-01-08
2020-01-06 198 瀏覽
到台灣旅行,朋友都喜歡到鼎王打邊爐,現在香港都可以吃到令人懷念的麻辣鴨血鍋!香港分店裝飾古色古香,店員制服亦充滿中國特色。我們是用iPad點菜的,由於朋友失聲,我們只好一邊要麻辣鍋,另一邊要清湯,唯有下次再試酸菜白肉鍋!一看到湯底大家都十分興奮,這裏的鴨血是無限任點,看着鴨血在紅噹噹的麻辣鍋浮遊,已經令人食指大動!湯底辣得過癮,且麻香味十足。特級牛肉$178片片肥牛大小適中,油花較多,牛味濃,沒有雪味。御選小羔羊138除了主打肥牛外,當然少不了要試試這裡的御選小羔羊。羊肉一卷卷的,顏色紅潤,肉質結實,纖維組織較少。蛋餃68本人十分喜愛這裏的蛋餃,在其他地方較少見,是傳統的上海菜式。蛋餃涮了一會都不會散開,內裏餡料主要是豬肉,夾着雞蛋,啖啖蛋香。老油條48較一般油炸鬼硬,在鍋內浸一浸,吸收了麻辣精華,又辣又脆口!滷大腸頭48豬腸煙韌有咬口,滷水味相當入味,就咁吃已經夠味。油麥菜68油麥菜新鮮脆口,這裏的蔬菜每日新鮮運到,所以比較鮮甜。店員不時替我們添加鴨血/湯,十分細心!
香港分店裝飾古色古香,店員制服亦充滿中國特色。

特級牛肉$178
片片肥牛大小適中,油花較多,牛味濃,沒有雪味。

御選小羔羊138

蛋餃68

老油條48
較一般油炸鬼硬,在鍋內浸一浸,吸收了麻辣精華,又辣又脆口!

滷大腸頭48
豬腸煙韌有咬口,滷水味相當入味,就咁吃已經夠味。

油麥菜68
油麥菜新鮮脆口,這裏的蔬菜每日新鮮運到,所以比較鮮甜。

店員不時替我們添加鴨血/湯,十分細心!
2020-01-06 1637 瀏覽
台灣鼎鼎大名嘅鼎王終於有第一間海外分店,選址重要係香港既尖沙咀!即刻約埋朋友去試下!超級難訂枱!book左好耐終於book到~新店位置方便,the one 再過十字路口附近,上面重有大大個廣告牌,好易搵!店舖裝修跟台灣的差不多,一入門口店員用國語招待我們,據聞目的是要把台灣的味道搬來香港~這裏的招牌當然是麻辣及酸菜白肉鍋!但朋友臨時嚴重喉嚨痛,所以我們改了一邊是清湯一邊是麻辣鍋!麻辣鍋由多種藥材熬製而成,除了有藥材外,還有蔬菜、雪梨、蘋果等麻辣鍋味道香濃,帶點麻辣口感,十分過癮,鴨血體積比較大而且滑嘟嘟,店員不時替我們refill。打邊爐當然不能不點肥牛,這個特級牛肉雖然沒有日本A4和牛那麼矜貴,但味道也不錯。牛肉顏色鮮嫩,脂肪比例明顯,輕輕涮一涮便可以吃。牛味香濃嫩滑,帶一點脂肪,好吃。有愛吃羊肉的朋友點了小羔羊,羊肉新鮮,味道香濃不太羶。見到有蛋餃,即刻要點來試試,蛋餃口感細緻,蛋香十足,不錯!油條在台灣常常可以吃到,所以這裡亦有它的蹤影。老油條口感酥脆,在麻辣湯泡一泡才吃,味道極佳。大腸新鮮乾淨,滷水汁入味。豆捲我香港的枝竹厚一點,而且豆味濃一點。綜合丸以鯪魚球、蝦丸最為出色,彈

超級難訂枱!book左好耐終於book到~

鴛鴦鍋—麻辣鴨血火鍋/清湯

特級牛肉

有愛吃羊肉的朋友點了小羔羊,羊肉新鮮,味道香濃不太羶。

見到有蛋餃,即刻要點來試試,蛋餃口感細緻,蛋香十足,不錯!
蛋餃

老油條

大腸新鮮乾淨,滷水汁入味。
滷大腸頭

豆捲我香港的枝竹厚一點,而且豆味濃一點。
虎皮豆捲

綜合丸以鯪魚球、蝦丸最為出色,彈牙可口。
綜合丸
2019-12-03
2020-01-05 206 瀏覽
鴛鴦鍋-麻辣部份味道唔夠,酸菜湯唔酸食品種類唔多食物價錢都算貴冷氣唔夠只有無限提供鴨血及豆腐酸菜係唯一可取地方服務員態度友善每張枱提供充電器總結喺台灣食好食過香港
鴛鴦鍋-麻辣部份味道唔夠,酸菜湯唔酸
食品種類唔多
食物價錢都算貴
冷氣唔夠
只有無限提供鴨血及豆腐酸菜係唯一可取地方
服務員態度友善
每張枱提供充電器
總結喺台灣食好食過香港
2019-12-31 290 瀏覽
約左朋友去做gym,順便同朋友慶祝食生日飯,經過見到有間新食肆店鋪,係食麻辣火鍋,愛吃火鍋的我,朋友也喜歡吃火鍋,咁就入去試吓。🤗🤗入到去見到環境好靚,地方清潔又衞生,燈光又夠光猛,侍應又好有禮貌,未食已經加咗分👍👍👍👍😉😉先進的Ipad點菜,唔使怕自己會落錯單,點好之後會有專人覆你點了什麼菜式👍🤗叫咗個鴛鴦鍋湯底,麻辣鴨血拼酸菜鍋——湯底的麻辣同酸度都有大中小之分,所以有幾辣同幾酸都可以任君選擇👏👏👏醬汁自己調配,白斂無限添加👏👏牛肉又靚又鮮,材料上乘⋯⋯麻辣鴨血湯底——鴨血超好食,口感質感都非常好,其他食店食過同呢到既鴨相比,我自己就覺得食咗落呢間好正宗的鴨血,好味到我成煲鴨血食晒,白肉酸菜又好味道,仲要係鴨血同酸菜無限潻加👍👍👍👍👏👏👏👏😋😋牛肉有幾種款式,有A-4和牛食,犀利😚特級牛肉、牛小排,五花去骨鮮牛🐂肉—-肉質鮮嫩,材㪵上乘⋯⋯豬肉有日本黑豚腩同黑豚肩,用料上乘⋯⋯招牌川丸子—-爽口彈牙,好味道⋯⋯烏冬—-比平日吃的較滑溜,有口感,材料靚蒟蒻—-索曬湯底既汁,零舍惹味👍👍👍😋茉莉茶——師傅自己沖調的苿莉🌹茶,香濃茉莉花香,清新怡人,清香撲鼻,芬香濃郁👍👍👍👍環境優雅,座

醬汁自己調配,白斂無限添加👏👏

牛肉又靚又鮮,材料上乘⋯⋯

牛肉有幾種款式,有A-4和牛食,犀利😚
特級牛肉、牛小排,五花去骨鮮牛
🐂肉—-肉質鮮嫩,材㪵上乘⋯⋯

豬肉有日本黑豚腩同黑豚肩,用料上乘⋯⋯
招牌川丸子—-爽口彈牙,好味道⋯⋯
烏冬—-比平日吃的較滑溜,有口感,材料靚
蒟蒻—-索曬湯底既汁,零舍惹味👍👍👍😋

環境優雅,座位寬闊⋯⋯雅緻裝修,服務一流👍👍👍👍👍

2019-12-30 461 瀏覽
🇹🇼鼎王🇹🇼知名台灣火鍋品牌「鼎王」入駐尖沙咀,不用搭飛機✈️就可以享受到正宗台灣麻辣火鍋以及一流的服務。餐廳裝修風格大氣上檔次,用餐🍴體驗👍徬佛瞬間穿越到了台灣。.麻辣鍋/每位$58湯底夠辣夠正宗,鴨血特別細嫩潤滑,豆腐嫩而入味,而且湯底裡面的鴨血和豆腐是無限次數添加的。份量很足,只吃血跟豆腐,就已經飽了一大半了😂🤣🤣服務員💁還一直很貼心地問我們,需不需要再加一些~.豬腩肉$68肉質鮮嫩入味,夠大片,一口咬下去特別滿足。愛吃肉的我今天算是大快朵頤了吧。.招牌川丸子🍡$68肉丸Q彈爽口,鮮美多汁。.粉條$48千層凍豆腐$58在麻辣湯底的涮煮下,特別入味好吃😋.免茶位費,免沾料費,還有免費白飯。可謂是物美價廉~不容錯過。...鼎王麻辣鍋 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道26號地下5號鋪
🇹🇼鼎王🇹🇼

麻辣鍋/每位$58
豬腩肉$68

招牌川丸子🍡$68
肉丸Q彈爽口,鮮美多汁。
粉條$48
千層凍豆腐$58
在麻辣湯底的涮煮下,特別入味好吃😋

鼎王麻辣鍋 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道26號地下5號鋪
2019-12-30 160 瀏覽
大名鼎鼎的台湾火锅鼎王正式入驻香港啦!坐标尖沙咀,无限量鸭血和豆腐绝对可以让你一饱口福!.🌟猪腩肉 $68hkd猪腩肉肥瘦相宜,厚度适中,味道纯正。.🌟招牌川丸子$68hkd.🌟粉条$48hkd.🌟千层冻豆腐$58hkd.服务一级棒,热爱台湾麻辣锅的朋友赶紧去尝试一下
.🌟猪腩肉 $68hkd
猪腩肉肥瘦相宜,厚度适中,味道纯正。
🌟招牌川丸子$68hkd
🌟粉条$48hkd
🌟千层冻豆腐$58hkd
服务一级棒,热爱台湾麻辣锅的朋友赶紧去尝试一下