2019-12-14
🐱🐶鼎王!-台灣麻辣至尊過江龍.講開麻辣火鍋,我哋中意既程度係可以特登搭架飛機✈️走去台北食㗎~到底邊間咁把炮?咪就係「鼎王」。終於依家連機票都可以慳返,香港首間實體店正式登陸尖沙咀啦😍.要知道「鼎王」既魅力,要先睇Book唔Book到。話說11月開張,我朋友想Book已經話要等到12月喇,你話係咪堅先~.等到頸都長,今晚終於輪到我哋,呢度既 #A4和牛 係香港獨有,好可惜我哋黎到嗰陣已售罄😭唯有試下其他:-🍲鴛鴦湯底($68/人) 同台灣一樣,麻辣湯底方面: 鴨血、豆腐可以無限添加。鴨血&豆腐製作方法師承台灣,味道有過之無不及,可謂青出於藍👍🏻 酸菜湯底醒胃,除了同樣可以無限添加外,兩款湯底既酸辣程度可根據個人喜愛調教,十分貼心❤️- 🥩上選牛小排($298) 上盛牛小排肉質嫩滑、油脂分佈比例平均,牛味香濃🤤- 滷大腸頭 ($98) 本身都已經熟,再擺喺麻辣燙底下碌2分鐘左右,入味非常!- 日本黑豚手打丸8粒($88) 呢款豚肉肉味很濃,食落口好明顯同一班肉丸唔同🍡- 老油條($58)呢個係台灣都係必叫之一,香港既老油條都係咁香脆可口,輕輕浸泡數秒再食,又係另一款口感🤗.值得一讚既係,店
值得一讚既係,店內所有員工都好有禮貌,耐心地同我哋介紹每道食物的最佳進食時間及店內設施用品擺放等等,務求令我哋有賓至如歸既感覺🤗
總結
評分:8/10