2020-03-26 5752 瀏覽
疫情期間,應該減少外出聚餐,不過兩個人就算唔出街食都會一齊食咖啦,唔好一大班人同唔好去太迫人既地方食都應該安全既,所以今日我地去左尖沙咀呢間鼎王麻辣鍋食個late lunch。午飯時間都避埋,應該安全啦!不過其實我想講大家一啲都唔需要擔心,因為呢間鼎王麻辣鍋既職員既衛生防護措施真係做得好足!首先,去到門口,職員會幫我地量體溫,然後再用酒精搓手液搓手。入到去坐低之後,職員會俾張印有鼎王麻辣鍋既褶紙俾我地包住個口罩,放好口罩之後,佢地又再會拎埋支酒精搓手液俾我地再搓手。到佢地講解完點用部ipad點菜後,佢地會係我地面前消毒部ipad,令人感到佢地真係嚴謹到一個點。餐牌方面選擇貴精不貴多,每個種類有啲野㨂,個人覺得可以接受,始終黎得呢度食就係想重質素,想食湯底同靚野食多過有一大堆選擇但樣樣都普普通通。所以選擇相對地比出面火鍋店少亦都係十分合理。湯底有三個選擇,酸菜白肉、麻辣或者鴛鴦鍋,好明顯係一定會叫鴛鴦鍋,而個鍋本身仲可以俾我地㨂酸度、辣度、少油等等。起初我地㨂左小酸小辣少油,食落覺得唔夠力度,好彩醉同辣都可以之後再加番。個人覺得酸菜白肉要起碼中酸先夠,而麻辣就因人而異,我覺得如果你係有食

湯底有三個選擇,酸菜白肉、麻辣或者鴛鴦鍋,好明顯係一定會叫鴛鴦鍋,而個鍋本身仲可以俾我地㨂酸度、辣度、少油等等。起初我地㨂左小酸小辣少油,食落覺得唔夠力度,好彩醉同辣都可以之後再加番。個人覺得酸菜白肉要起碼中酸先夠,而麻辣就因人而異,我覺得如果你係有食下辣野但又唔敢話人知你食得辣既,就可以由中辣開始。湯底白肉不能任添,酸菜同鴨血就可以任添。

上選牛小排

首先講下個上選牛小排。上菜賣相好整齊,食落牛味重,唔錯唔錯,但因為湯底味較濃,靚牛我覺得最好用酸菜白肉個邊煮,煮完唔好點醬油食,牛味係最突出。

五花去骨鮮牛

五花去骨鮮牛都出乎意料地ok。當然,一定係一分錢一分貨,牛味點都無上選牛小排咁重,牛肉紋理都無咁靚,但唔會係出去食超平任食火鍋個種食落無味既牛,我覺得從性格比黎睇呢個係不錯既選擇。

滷蜂巢牛肚

滷水項其實有幾個選擇,不過我地只係㨂左呢個滷蜂巢牛肚。滷水味道適中,入味,唔會太咸,牛肚爽口彈牙,正常表現。放入麻辣鍋煮下再食更正。

桂花蚌

海鮮方面我地只係叫左桂花蚌。海鮮都新鮮,正正常常,好味既,不過無大驚喜。

一品蟹滑膏

呢個一品蟹滑膏就十分ok!蟹滑在一般店舖好少見,食落有蟹味,值得一試。

兩個人食黎講我覺得係叫多左少少,我地食量中等偏大食,大家如果係細食就自己就住叫喇,不過我地都食得晒咖,無做大嘥鬼。

醬料方面極之簡潔,好明顯係對湯底同食材極有信心。呢個我認同既,因為我都無乜點點醬料。有分麻辣沾醬同酸菜沾醬(即係腐乳),再加啲香菜(即係芫茜)同蔥。另外如果想食飯,呢度白飯係任添的,飯煲放左係醬料區。值得一提,平時啲舖頭醬料區係無遮無掩,但呢度係全部都有蓋,而且都好乾淨,整齊企理。

餐桌非常闊落,亦有公共餐具使用,十分整潔衛生。餐桌仲有usb頭可供叉電,如果無帶線仲可以問職員借。

服務方面我覺得係好到嚇親,太有禮貌令人感到有點不好意思,講解場地十分清楚,介紹食品煮食時間和食法也很細心,仲提我地用筷子夾鴨血有機會夾斷彈到自己添!佢地仲超主動加鴨血加酸菜,我地細細聲講唔夠辣同酸時,個姐姐可能估到我地講緊乜,就立即飄過黎問使唔使加辣加酸!十分體貼!到埋左單出門外,佢地仲有啲僻味既噴霧俾你噴下。呢個年代係好少可有咁優服務質素既餐廳!十個讚!

三得利生啤

最後打邊爐梗係唔少得啤酒啦,整番杯Suntory draft stout先~

2020-03-24
上選牛小排
五花去骨鮮牛
滷蜂巢牛肚
桂花蚌
三得利生啤
  • 特級牛肉
2020-03-26 2964 瀏覽
正值肺炎疫情嚴峻時期,餐廳的抗疫措施都做得不錯。例如提供信封用來暫存口罩,餐前要用酒精搓手液搓手等。店員更會用酒精將平板電腦消毒,才交給客人下單。已經鼎鼎有名的鼎王麻辣火鍋,在台灣都吃過幾次,既然在香港開分店,絕對是慕名而來的。最喜出望外是連有禮貌到令人不好意思的店員,也搬到來香港。座位另一邊有調味區,還有白飯任裝。茶芥不收費,火鍋湯底就按人頭計,當中的湯和材料都是任加的,包括鴨血和酸菜。不用多想,來個鴛鴦鍋是必須的。麻辣鍋味道香濃,煮過的食物都很入味,不需要再調味,鴨血滑不溜口,能夠任吃實在太好了。酸菜鍋很清新,酸菜開胃,白肉也吸收了湯的酸味。老油條很值得推薦,原本已經炸至金黃,浸1秒再吃就已經吸滿了湯汁,外層又能保持金香鬆脆,在其他火鍋店比較少見,來到鼎王一試無妨。特級牛肉肉質鮮美,超微量脂肪,就算是薄切也會有一點肉感,燙個5-6秒就可以吃了,酸菜湯底能帶出其鮮味,麻辣湯底則使其更惹味。日本黑豚肩肉切得比牛肉薄一點,燙久一點吃也不失嫩滑,肩肉本來就比較瘦,吃上去有少許爽滑,兩邊湯底也很入味,不用再加任何醬汁調味。一品蟹滑膏,蝦滑墨魚滑見得多,蟹滑還是很罕見,由它放在湯中吸收湯汁,吃

座位另一邊有調味區,還有白飯任裝。

酸菜鍋很清新,酸菜開胃,白肉也吸收了湯的酸味。

一品蟹滑膏,蝦滑墨魚滑見得多,蟹滑還是很罕見,由它放在湯中吸收湯汁,吃的時候非常入味,反正煮耐了還是一樣嫩滑彈牙。

珊瑚蚌,又一罕見火鍋料,可以說是最最爽脆彈牙的一味,獨特的結構令湯汁掛在肉上,口感一流。

稻庭烏冬是用來吸湯的必備食材,煙韌的口感中又帶點軟滑,涮一涮已經吸收好湯汁。

低糖蜂蜜茉莉茶,果然沒有用太多糖,茉莉清香降火,很適合調解火鍋的濃味。
  • 老油條
  • 特級牛肉
一向聽唔少人大讚鼎王,但又未喺台灣食到,而家喺香港終於食到啦!1. 鴛鴦湯底(麻辣:小辣+酸菜)($68/每位)嚟鼎王打邊爐,大家都落力推薦麻辣鍋同酸菜鍋,除左麻辣夠香辣之餘🌶,豆腐同鴨血係無限添加,酸菜鍋嘅酸菜同樣可以無限添加,呢度仲有白飯任裝🍚,以上嘅配料用嚟送飯就一流啦!彤樂評分:9/10·2. 五花去骨鮮牛($188)呢走牛味較濃,份量又大,一啲都唔韌彤樂評分:7.5/10·3. 特級牛肉($178)呢款真係好睇時間,淥得啱啱好先好食,肥膏,食牛鮮味為主彤樂評分:7/10·4. 豬腩肉($68)呢款豬肉CP值好高,相比牛,我更鍾意食豬,肥瘦啱啱好,又出豬味😋彤樂評分:8.5/10·5. 蛋餃($78)呢個又係鼎王必點,入面加左有油香嘅豬肉餡,連蛋皮一齊食好夾彤樂評分:9/10·6. 蝦滑($98)雖然幾貴吓,但真心要叫一次,唔只爽滑彈牙,仲好濃鮮蝦味彤樂評分:9/10·7. 滷蜂巢牛肚($98)可以就咁食,但我覺得放麻辣鍋淥一陣,更多一層味道👍🏻彤樂評分:8/10·8. 枸杞菊花露($98)🌼🍹真係好清甜,配火鍋食,鮮辣熱氣一流呀彤樂評分:8.5/10

1. 鴛鴦湯底(麻辣:小辣+酸菜)($68/每位)
彤樂評分:9/10
2. 五花去骨鮮牛($188)
呢走牛味較濃,份量又大,一啲都唔韌
彤樂評分:7.5/10
3. 特級牛肉($178)
呢款真係好睇時間,淥得啱啱好先好食,肥膏,食牛鮮味為主
彤樂評分:7/10
4. 豬腩肉($68)
彤樂評分:8.5/10
5. 蛋餃($78)
呢個又係鼎王必點,入面加左有油香嘅豬肉餡,連蛋皮一齊食好夾
彤樂評分:9/10
6. 蝦滑($98)
雖然幾貴吓,但真心要叫一次,唔只爽滑彈牙,仲好濃鮮蝦味
彤樂評分:9/10
7. 滷蜂巢牛肚($98)
可以就咁食,但我覺得放麻辣鍋淥一陣,更多一層味道👍🏻
彤樂評分:8/10
8. 枸杞菊花露($98)🌼🍹
真係好清甜,配火鍋食,鮮辣熱氣一流呀
彤樂評分:8.5/10
2020-01-14
  • 鴛鴦湯底(麻辣+酸菜)
  • 豬腩肉
  • 蛋餃
  • 蝦滑
  • 枸杞菊花露
2020-01-17 1780 瀏覽
鼎王麻辣鍋尖沙咀金巴利道26號地下5號舖<鼎王麻辣鍋>係我每次去台灣必定要食嘅火鍋,知道上年11月頭黎左香港係尖沙咀開左分店,但一直未有機會黎幫襯,今日終於都可以黎試下啦,朋友一早打電話黎留左位,所以夠鐘黎到已經可以即時入座呢到既座位好闊落感覺好舒適,成間鋪頭既感覺同係台灣分店既風格完全一樣, 最緊要就係連啲侍應嘅服務態度都係一樣咁好,抵讚一坐低店員已經好熱情,介紹我地選擇湯底,點用ipad落單,白飯醬料既位置,紙巾牙籤擺邊等等。。。非常細心我地最後揀左鴛鴦鍋,$68/位,提一提大家鍋底係按人頭計既,係火鍋既期間鍋底入面既鴨血,豆腐仲有酸菜係可以不停refill架我自己就最推介店入面既鴨血,好有口感,我地起碼refill左4次除左鍋底之外之外,餐廳既其他火鍋配料都好出色,特別係珊瑚蚌同埋元貝,非常新鮮肉類方面都好有質素,水準一流呢個鹵大腸頭都係必試系列,本身已經好正,鹵得好入味,但如果食既時候想熱d, 可以放落鍋到浸一浸再食,效果都係咁好唔講唔知,原來呢到係開到凌晨4點,以後幾夜都唔驚無得打邊爐啦,而且地點又咁方便,係正尖沙咀金巴利道,一定會再黎 encore
鼎王麻辣鍋
尖沙咀金巴利道26號地下5號舖

鴛鴦鍋

五花去骨鮮牛$188, 豬腩肉$68

珊瑚蚌

魚皮餃

嚴選干貝

肉類方面都好有質素,水準一流

鹵大腸頭

鹵大腸頭
  • 豬腩肉$68
  • 五花去骨鮮牛$188
2020-01-10 3176 瀏覽
上次去台灣,因為行程問題去唔到食鼎王,確實有點遺憾,當知道香港開左鼎王,仲唔同朋友仔去試。因為想避過人潮,我們選了閒日下午時間去,選擇是正確的,不需要排隊直入的感覺真好。這裡裝潢及擺設很古色古香, 餐廳座位超寬敞的, 完全沒有壓迫感。電子菜單,唔需要每次舉手叫人落單,方便快捷。挑了紅白兩款湯底,紅湯是麻辣鍋,湯頭濃郁鮮味,也帶有麻辣的辛辣刺激感,大家可以按自己接受辣的程度要求大、中、小辣。麻辣鍋鍋底配料也十分足料, 麻辣鍋內有鴨血和豆腐.豆腐很嫩滑,鴨血口感柔韌, 咬落一樣QQ彈彈的,而且沒有腥味,同台灣食的鴨血相同質感。而且豆腐和鴨血都可以無限refill,可以食過夠。白湯是酸菜白肉鍋,酸味極濃郁,味道十分佳. 酸的程度也可以選擇,喜歡吃酸的朋友一定會很愛。酸菜白肉鍋有大量酸菜及豬肉片,湯底鮮甜,,而且更加入了薯粉絲,薯粉煮耐了盡吸酸菜的味道,十分好味道.。酸菜白肉鍋可以無限refill酸菜。調味枱有兩款醬汁選擇,仲有白飯供應。 我喜歡白飯配鴨血食,好適合我這種愛米飯的人。老油條是火鍋良伴,只需要浸一浸,就可以吸盡湯內精華,很建議下單一份。這個手打蝦滑,外相沒有什麼特別,但口感卻十分

電子菜單,唔需要每次舉手叫人落單,方便快捷。

麻辣鍋鍋底配料也十分足料, 麻辣鍋內有鴨血和豆腐.
而且豆腐和鴨血都可以無限refill,可以食過夠。

酸菜白肉鍋可以無限refill酸菜。

調味枱有兩款醬汁選擇,仲有白飯供應。

我喜歡白飯配鴨血食,好適合我這種愛米飯的人。

這個手打蝦滑,外相沒有什麼特別,但口感卻十分彈牙,蝦肉味道鮮味,就算落於麻辣鍋內,完全沒有被麻辣蓋過。

這個大腸頭是事先已經滷過,味道已經唔錯,食的時候只需要輕輕一淥就食得。
味道是可以的,不過女士們覺我真係有點肥,多食幾塊已經爆卡路里。

上選牛小排是必叫的item,雪花分佈平均,入口牛肉味濃,肉質軟稔,更有牛的油脂甘香味。
2020-01-01
因為某App有折,又見到評分幾好,所以就試一試。麻辣湯底不錯,鴨血好食,豆腐最好滾耐d,因為一開頭食仲未吸到味鴨血豆腐有得refill, 服務員都經常問需唔需要refill,服務不錯。至於酸菜白肉鍋正常味,可試可不試另外會有一壼蜜桃茶,暖暖甜甜的,去膩又解到d辣,所以無特別叫野飲。至於火鍋材料,我地有叫到牛肉、豚肉、豚肉丸、蛋餃、干貝滑等。干貝滑比較有特色,食到一絲絲干貝,但口感有點粉⋯其他火鍋料不過不失。如果係著重火鍋食材既人,我覺得呢間未必適合但如果係過下癮食下鴨血/麻辣鍋都可以一試P.S. Min charge 折後$200/person
因為某App有折,又見到評分幾好,所以就試一試。

至於酸菜白肉鍋正常味,可試可不試

干貝滑比較有特色,食到一絲絲干貝,但口感有點粉⋯
其他火鍋料不過不失。

如果係著重火鍋食材既人,我覺得呢間未必適合
但如果係過下癮食下鴨血/麻辣鍋都可以一試

P.S. Min charge 折後$200/person

2020-06-20 0 瀏覽
我覺得這間鼎王對顧客訂位時間非常執著認真,過去用一個優惠程式訂了不少其他餐廳都不及鼎王。我們訂了11點的用餐時間,去到餐廳,接待人員便說現在已是11:17,你打開那個程式看看,只可留15分鐘。真的,錯過了,就是錯過了,沒有藉口,那怕是兩分鐘。所以提醒大家要守時,鼎王是一間非常有紀錄的餐廳而且接待員也很顧及客人的感受,她向我們表示我們店仍有台,不過優惠不能用。當我們拒絕她的一番好意,她仍然為我們設想。告訴我們用程式的不好處是有最低消費額,但不用優惠就沒有了。幸好有她提醒,不然我們怎麼會數呢? 這是一次非常有教育意義的經歷!

幸好有她提醒,不然我們怎麼會數呢?

這是一次非常有教育意義的經歷!

疫情令好多travelers都心癢癢,想去又去唔到。最近想去台灣既心情要爆發之際,諗起香港都有鼎王,即刻訂位同順便預祝父親節。一到門口兩位帶位姐姐已經90度鞠躬歡迎你,由於動作太利落真係嚇左一跳😂服務員都好有禮貌。去鼎王一定要食鴛鴦鍋,今次簡左中辣&小酸,鴨血好多,但酸菜同粉條相對下較少。不過唔緊要!因為可以任加!梅花豬肉分量都多,而且唔肥唔老,好好食!如果我個胃再大d就可以叫多碟啦⋯一入座已經被推薦既牛拼盤,一共五款唔同部位既牛肉,每款四塊。而當中白色好似肥膏既係稀有既牛心前肉!只需涮四秒就食得,口感係脆!唔錯唔錯其他部位都好食,唔韌之餘好有牛味(可能我平時少食牛)。如果budget ok既都可以一試。廣島蠔一盤十隻,size都唔錯,食落無腥味,好食!蛋餃皮薄餡靚,d豬肉餡咬落去有陣鮮甜味。蟹滑有驚喜!原來加左蟹膏係入面,彈牙又有口感。最後係豆皮,感覺普通,不過不失,或者食油條會較好成餐飯都食得好滿足,90分鐘後要交枱都夠食(不過見其他枱好似都唔夠時間)。坐位雖然無台灣咁闊落,但乾淨企理,如果偶爾想重拾台灣既味道可以黎試下!
疫情令好多travelers都心癢癢,想去又去唔到。

鴛鴦鍋

梅花豬肉

其他部位都好食,唔韌之餘好有牛味(可能我平時少食牛)。
如果budget ok既都可以一試。
牛拼盤

廣島蠔一盤十隻,size都唔錯,食落無腥味,好食!
廣島蠔

蛋餃皮薄餡靚,d豬肉餡咬落去有陣鮮甜味。
香滑蛋餃

蟹滑有驚喜!原來加左蟹膏係入面,彈牙又有口感。
一品蟹滑膏

最後係豆皮,感覺普通,不過不失,或者食油條會較好
濃香豆皮

2020-06-18
父親節
梅花豬肉
廣島蠔
香滑蛋餃
2020-06-19 33 瀏覽
鼎王響台灣食過,一試難忘,仲幫襯左兩次😋😋 今次終於可以試下香港分店,睇下同台灣鴨血既味道有無分別。試左後,係一樣味道,都係咁好食,麻辣鴨血同台灣一樣,無限添加。今次我除咗試麻辣鴨血湯外,仲試埋另一個湯底,酸菜湯,可以選擇酸度,唔夠酸可以免費加酸,酸菜都一樣免費添加。 食物方面同出面打邊爐既質數差唔多,都係冰鮮牛肉,呢間出名食油條,但我覺得一般,如果大家想試,可以一試。 食物方面睇大家喜愛,如果選擇湯底,我推介麻辣鴨血湯底,又唔太辣,同台灣一樣,好好食😋
鼎王響台灣食過,一試難忘,仲幫襯左兩次😋😋
2020-06-09
2020-06-14 107 瀏覽
今日和同事一起去了台灣這家很火的火鍋,只想說太失望了,鍋底我吃的酸湯白肉,結果味道幾乎沒有,不好吃,魷魚圈腥氣重,響鈴卷也都不是現炸的太失望了,不會再去,而且價格很高
2020-06-07 153 瀏覽
有日在網上見到朋友去了鼎王打邊爐,見到佢食鴨血攪到自己都心癢癢,就決定約埋最好的飯腳去一試。首先我哋叫了一個鴛鴦鍋(酸菜白肉拼麻辣湯底)酸菜及鴨血會不停幫你免費添加白肉就一鍋得兩片無得免費添加豆皮(脆口)老油條(好硬)呢個是有廚師推介的,應該是黑豚肩肉,但肉質好“鞋”牛骨濃汁牛丸蟹滑(沒有照片)食落好散精選滷拼盤本地牛頸脊整體食物質素不是太差,服務態度更是非常好我們同經理反映個黑豚豬好“鞋”佢首先話換過另一樣食物給我們,但我們其實已每人食了一片,便說不用換,他行開後再回來同我哋講,已經幫我們取消了這個黑豚肉的order,睇得出他們對自己的出品真的有着一份堅持,如果唔係咁好佢哋唔會給客人食用**要特別注意用餐時間,雖然不是任食但都是有限時的,每次只提供90分鐘用餐時間,所以都食得幾急

首先我哋叫了一個鴛鴦鍋
(酸菜白肉拼麻辣湯底)
酸菜及鴨血會不停幫你免費添加
白肉就一鍋得兩片無得免費添加
酸菜白肉拼麻辣湯底

豆皮(脆口)
老油條(好硬)
豆皮 老油條

呢個是有廚師推介的,應該是黑豚肩肉,但肉質好“鞋”

黑豚肩肉

蟹滑(沒有照片)食落好散

本地牛頸脊

整體食物質素不是太差,服務態度更是非常好

2020-05-30
酸菜白肉拼麻辣湯底
  • 滷大腸頭
台灣的味道 - 來自台灣的鼎王麻辣鍋 👍🏻👍🏻👍🏻 沒原因... 就是很喜歡... 台灣的麻辣鍋真的很讚 只是香港的味道🈶️「淡」一點點 建議喜歡吃辣的真的🉑️以選中辣或以上 🌶🌶🌶 dining time = 90 mins with unlimited refill of tofu and duck 🩸 鴛鴦鍋- 酸菜鍋也🉑️以選「正常」酸 😋😋😋 酸菜一樣是🉑️一直refill 「鼎」- it’s signature 鍋design 👏🏻👏🏻👏🏻 整體感覺有台灣feel .. nice!!食材方面 - 新鮮食材 特選牛 牛小排 黑豚豬 🦐滑... 都很讚! 當然必點的 - 老油條 是不可缺少的! 哈哈 香港「版」鼎王竟然🈶️ 午餐肉丫 awesome! 牛丸 蛋餃等等= all good!!! 價錢也算合理 不會比一般火鍋店特別貴 服務也很好 ☺️☺️☺️Will definitely visit again soon!!

特選牛

牛小排

特選牛
牛小排
2020-05-28 199 瀏覽
第一次去台灣就係食呢間,台灣個間好食到不得了!點知食香港呢間,差到不得了,又貴!仲要叫咗個牛小排,無肉味,個蟹滑膏$108!好難食。豆腐都係,最好食係啲丸!仲要入到去!湯底入面既料無得任加!已覺得中伏😡
2020-05-28 214 瀏覽
由於疫情關係,大家都冇得去旅行,所以約埋麻辣之友,一齊去鼎王度,打個靚邊爐,滿足大家對麻辣火鍋嘅慾望!仲有任食鴨血豆腐,任食酸菜!超級期待!去到餐廳,感覺乾淨企理,服務員都非常親切有禮!點餸之前都幫你抹乾淨個電子mon!感覺好似好乾淨咁,呢個值得一讚!我哋當然點鴛鴦鍋啦! 好可惜,今次非常失望!一坐低佢就話俾我知冇得任加酸菜!(補送咗個手板咁大碗嘅蔬菜)算啦,唯有期望麻辣個part, 點知味道同台灣差得遠,又唔麻,又唔夠辣,好似叫咗個紅色鹹水湯咁。之後上牛肉,有箊黑色㗎,我真係打咗個突唔通我去咗一間冒牌貨😫

仲有任食鴨血豆腐,任食酸菜!超級期待!

感覺好似好乾淨咁,呢個值得一讚!

之後上牛肉,有箊黑色㗎,我真係打咗個突

唔通我去咗一間冒牌貨😫
2020-05-28
2020-05-14 224 瀏覽
昨晚跟朋友到尖沙咀行街後,大概20:08想碰碰運氣walk in ,侍應都禮貌地叫我先攞飛仔,循例問要等幾耐?侍應姐姐只説前面有五張枱排緊,咁都可以接受。所以選擇等。隨著時間一分一秒咁過。飢餓情況已經有點受不了。看著前面入咗都超過五張枱或以上。唔對路。再一問。侍應姐姐才說是要入曬booking 枱先輪到walk-in 客。天啊,我已等候超過一個鐘,先知這様。她還說不好意思,妳可選擇現在致電book22:00早講嘛😞如果不是她恭恭敬敬咁,我肯定會爆粗。我寫咁大段文字係想你哋改善一下妳們表達方式。應該一早同walk-in 嘅客人表態妳哋會安排booking客人先。好讓客人自行決定等或不等。
早講嘛😞如果不是她恭恭敬敬咁,我肯定會爆粗。