2020-01-08
今天經朋友嘅推薦黎到開幕無耐嘅台式麻辣鍋一行入去就見到雅致嘅裝修已經格外醒神岩岩坐低店員就好熱心咁講解鍋底嘅選擇今日我地同行二人都幾鍾意食辣 就選擇左麻辣鴨血鍋 係等野食嘅時候佢地好貼心咁奉上佢地特別嘅水蜜桃熱茶 熱茶嘅清香令人份外開胃鍋到左我地先試左啖個湯底 無麻辣鍋死辣嘅通病 而且鍋裡面嘅鴨血同埋豆腐係無限添食 而且加湯都係加原湯 所以食到尾個湯底都依然係咁濃一睇就知啲鴨血好食 又結實又大塊又鮮真係無得頂 而個豆腐係吸左湯汁嘅精華之後更係無與倫比我地仲叫左啲野食去更深入試真個湯四個分別係牛肉、豚肉、老油條同滷水大腸頭牛肉豬肉厚薄大細適中己有咬口又有足夠位置鎖住肉汁 食到麻辣湯底嘅味道之餘亦食到肉本身嘅味道 呢到仲有A4和牛可以簡 但係我地廢時午餐食太好 一陣返到公司會眼瞓 所以留返下次晚市再黎食再簡佢而老油條簡直令我喜出望外 本身以為老油條食落好似平時打邊爐嘅響鈴咁 但我一食就知我錯怪左佢 又要裏面嘅結構 好好咁鎖住湯汁 一口咬落去就有湯汁流出食嘅時候要小心爆岀黎嘅湯汁熱 而滷水大腸頭 除咗軟嫩我都唔知可以點形容 佢滷得相當入味 即使係落過鍋都仍然可以食到滷水嘅甜味 又可以食到麻辣
一行入去就見到雅致嘅裝修已經格外醒神
岩岩坐低店員就好熱心咁講解鍋底嘅選擇
我地仲叫左啲野食去更深入試真個湯
四個分別係牛肉、豚肉、老油條同滷水大腸頭
而滷水大腸頭 除咗軟嫩我都唔知可以點形容 佢滷得相當入味 即使係落過鍋都仍然可以食到滷水嘅甜味 又可以食到麻辣鍋嘅辣 一種食材兩種口味
店員嘅服務真係好到加零一 無時無刻留意住我地嘅狀態 有咩需要都唔駛岀聲佢地就自動過黎幫你
更重要嘅係呢到有USB充電位
今日嘅午餐真係好滿足 下次一定等晚市再黎過食佢地嘅A4和牛