2023-03-07 30 瀏覽
牧埸直營 - 黑樺牛任食高質A5級和牛😍超抵食$398港鐵尖沙咀站附近,勁方便👍日系裝修,感覺舒服,座位又夠闊落先嚟2個頭盤小食再嚟個北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤,蒸完仲有專人同你開埋殼,好鮮甜👍北海道玫瑰芝士鍋湯底,打卡一流和牛款式好多,有特上降霜牛小排、牛頸脊、肩胛梅花、美國特選牛板腱、玉子後腰肉、美國特選牛小排、醉玫瑰五花、豚五花等等,十多款,每款肉質都粉嫩,雪花紋細膩鮮明,和牛味濃,入口即溶,食盡牛的每個部位😋😋仲有個和牛精美層架,睇得又食得😍多款自家製冷泡茶和沙冰最後仲話有燉湯送❤️
牧埸直營 - 黑樺牛
任食高質A5級和牛😍
超抵食$398港鐵尖沙咀站附近,勁方便👍
日系裝修,感覺舒服,座位又夠闊落
先嚟2個頭盤小食
北海道玫瑰芝士鍋湯底,打卡一流
多款自家製冷泡茶和沙冰
最後仲話有燉湯送❤️
2023-03-07
午餐
2023-03-07 16 瀏覽
勁鍾意打邊爐嘅我 最近發現一間超正嘅火鍋放題 位於尖沙咀嘅黑樺牛 每次喺IG見到人哋打卡 我都流晒口水🤤終於同朋友夾到時間一齊去食啦呢度嘅裝修以日式木系為主 色調柔和 寬敞舒服☺️ 今次食嘅係120分鐘熊本A5黑樺和牛火鍋放題 開動啦🥢有7款湯底,我哋揀咗北海道豆乳玫瑰芝士鍋🧀賣相好靚啊,有朵大玫瑰喺中間,一邊煮一邊溶,質感好滑,奶味重芝士味都好香濃。坐低後店員就簡單介紹,跟住上咗一盤蒸海鮮同黑樺牧場精選層架俾我哋先,鳥籠三層架真係啱晒打咭📸第一層係和牛,其中一款係牛膝頭哥對上嘅部位,比較少有。第二層係豚五花,最尾一層就係黑松露墨魚滑同蟹籽蝦滑,兩款都好彈牙😍海鮮分別有蠔/扇貝/蝦🦐全部都好新鮮,蠔仲好肥美,超正!之後就可以用QR code點野食😋選擇有好多,除咗火鍋必備嘅牛/豚/海鮮/餃類等,呢度嘅小食都不容忽視,我哋都點咗麻辣牛柏葉/魚皮/牛腱同皮蛋,呢啲涼拌小菜勁開胃,就連pizza都有得點🍕呢度嘅牛肉都係A5熊本黑樺和牛🐂特上霜降小排雪花好靚,入口溶化。玉子後腰肉個樣好吸睛,將隻蛋同啲肉拌勻再灼,質地勁滑。而牛頸脊就係牛尾最濃郁嘅🤤佐賀名水豚梅花肉都好鮮嫩👍🏻

黑樺牛 📍尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓真係一試難忘♥️任食高質靚肉火鍋店~$398 任食120分鐘火鍋🍲放題~。A5熊本黑樺和牛。日本佐賀名水豚今次簡左野生竹笙松茸菌鍋湯底材料豐富👍🏻有多款不同菇菌~湯底鮮甜入座會送上~炸物小食作為前菜~好好味。麻辣涼伴魚皮、牛展、牛肚。炸雞軟骨由於我地提早2日之前預訂~仲有2人同行優惠~贈送。北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤🤪海鮮超大隻~元貝、🦪牡蠣好新鮮員工非常細心用上計時器⌛️計時。黑樺牧場精選層架自家手打墨魚丸、蝦滑、豚肉、牛小排。A5熊本黑樺和牛油花分布平均~肉質幼嫩~高質食左以下幾款♥️🙌-特上霜降小排-肩胛梅花-玉子後腰肉-牛頸脊。🇺🇸美國特選牛板腱 & 特選牛小排。日本佐賀名水豚五花 & 梅花肉。醉玫瑰日本佐賀名水豚五花 & 梅花肉配料/蔬菜/小食/主食/飲品/雪糕任食食完好滿足~好味又抵食😋🙌超級推薦大家♥️另外佢地仲有自家製冷泡茶食完火鍋飲返杯茶~消滯岩哂提提大家記得要提早book位同埋享有入座優惠因為晚上比較爆滿🔥
黑樺牛

今次簡左野生竹笙松茸菌鍋

湯底材料豐富👍🏻
有多款不同菇菌~湯底鮮甜

入座會送上~炸物小食作為前菜~好好味

。麻辣涼伴魚皮、牛展、牛肚

炸雞軟骨

由於我地提早2日之前預訂
~仲有2人同行優惠~贈送

。北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤🤪
海鮮超大隻~元貝、🦪牡蠣好新鮮
員工非常細心用上計時器⌛️計時

。黑樺牧場精選層架
自家手打墨魚丸、蝦滑、豚肉、牛小排

。A5熊本黑樺和牛

油花分布平均~肉質幼嫩~高質
食左以下幾款♥️🙌
-特上霜降小排
-肩胛梅花
-玉子後腰肉
-牛頸脊

。🇺🇸美國特選牛板腱 & 特選牛小排
。日本佐賀名水豚五花 & 梅花肉
。醉玫瑰日本佐賀名水豚五花 & 梅花肉

配料/蔬菜/小食/主食/飲品/雪糕任食
食完好滿足~好味又抵食😋🙌
超級推薦大家♥️另外佢地仲有自家製冷泡茶
食完火鍋飲返杯茶~消滯岩哂

提提大家記得要提早book位
同埋享有入座優惠
因為晚上比較爆滿🔥
2023-03-05 22 瀏覽
一直搵緊一啲可以任食和牛嘅放題,咁啱朋友介紹咗我去呢間黑樺牛,見佢價錢唔貴,只喺$398一位,仲可以食足2個鐘,真係好罕有,所以諗都唔諗就book咗呢間食😍呢間餐廳嘅座位,超級闊落舒適,而且枱面亦都有張紙介紹牛嘅每個部位要煮嘅時間,十分貼心,咁樣就唔會煮過時😂自助區亦都有好多唔同醬料嘅選擇,同埋汽水任飲,估唔到嘅仲有自製沙冰添😍🎈 北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤 呢一個係二人同行只要提前訂座就有得送,入邊有四隻生蠔、兩隻元貝同蝦,全部都好新鮮,生蠔意外地大隻,元貝亦十分爽口鮮甜😍🎈黑樺牧場精選層架同樣都係入座禮物,入邊有五花肉、手打蝦滑及墨魚滑、仲有和牛添!全部食物再配合埋嗰層架成件事好精緻,打卡一流!🎈北海道豆乳玫瑰拉絲芝士鍋(湯底)賣相超級靚!好香豆乳味、加上玫瑰豆乳冰入邊有好多拉絲嘅芝士,令到湯底味道好濃郁😍🎈任食和牛當日有5款和牛任食,分別係A5熊本黑樺和牛特上霜降小排、A5熊本黑樺和牛肩胛梅花、A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉、A5 熊本黑樺和牛牛頸脊、美國特選牛板腱、美國特選牛小排。佢哋每一款嘅和牛都有好靚嘅雪花紋,脂肪同肉比例好平均。個人最鍾意食係特上霜降小排,肉質非常嫩,真係有入口

🎈 北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤

🎈黑樺牧場精選層架

🎈北海道豆乳玫瑰拉絲芝士鍋(湯底)

🎈任食和牛

佢哋每一款嘅和牛都有好靚嘅雪花紋,脂肪同肉比例好平均。個人最鍾意食係特上霜降小排,肉質非常嫩,真係有入口即溶嘅感覺!另外,玉子後腰肉亦都好特別,食之前需要將蛋黃攪勻,然後將每一片肉點上蛋汁,才放入湯底淥,食落去口感層次豐富,牛味更加突出!

🎈蟲草花魚肚螺片烏雞湯
食到中段,店長每人送咗每人一碗燉湯,裏面超足料!而且味道清甜又滋潤,好補!大滿足😍
2023-03-05 21 瀏覽
#meloin @kurohanagyu.hk難得放假,可以中午食返一個日式放題火鍋,兩小時任食,可以慢慢享受🥩日本黑樺牛鍋放題 $398🌐鰹魚大根昆布鍋湯底款式多樣化,不過為咗食到牛肉嘅原味,今次揀咗較為清甜的鰹魚大根昆布,可以保留返食物嘅原味。🌐北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤除咗可以打邊爐之外,仲可以食到新鮮蒸的大元貝和蠔。原隻蒸10分鐘就可以難,保持海鮮的原汁原味,仲有專人幫你拆殼,服務周到。🌐 黑䅿收場精選層架層架有三層,上邊以牛肉玫瑰花片為主打,中間有肥瘦均勻的豬肉片,下面有黑松露墨魚滑及魚子蝦滑,兩者都係新鮮手打,彈牙可口🌐和牛放題各式各樣的牛肉,應有盡有A5熊本黑樺和牛特上霜降小排A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉A5 熊本黑樺和牛牛頸脊A5熊本黑樺和牛肩胛梅花美國特選牛小排日本佐賀名水豚梅花肉每一隻都有濃厚牛肉味,款式較多,質素高,兩個鐘頭可以慢慢食🌐飲品除咗普通汽水之外,還有特色茶飲,當中蜜桃烏龍茶最好飲。仲可以有三隻味道嘅沙冰,楊枝甘露味幾吸引。🌐甜品打邊爐又點會少得甜品呢,雪條味道多樣化,有紅豆、榴槤等,仲有朱古力脆皮雪糕。
#meloin @kurohanagyu.hk

🥩日本黑樺牛鍋放題

🌐鰹魚大根昆布鍋

🌐北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤

🌐 黑䅿收場精選層架

🌐和牛放題
各式各樣的牛肉,應有盡有
A5熊本黑樺和牛特上霜降小排
A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉
A5 熊本黑樺和牛牛頸脊
A5熊本黑樺和牛肩胛梅花
美國特選牛小排
日本佐賀名水豚梅花肉
每一隻都有濃厚牛肉味,款式較多,質素高,兩個鐘頭可以慢慢食

🌐飲品

🌐甜品

2023-03-03 25 瀏覽
今次嚟到黑樺牛打邊爐,餐廳採用日式和風裝修風格🎌入到去已經見到飲品同醬料bar,飲品多元化,有沙冰機,茶飲,汽水🍹前菜: 雞軟骨,酸辣小拼盤,鮮蒸海鮮拼盤今次既set連埋開胃菜🤤前菜十分豐富!鮮蒸海鮮拼盤有帶子,蠔同蝦,帶子同蠔鮮甜味出之如又新鮮😆蒸個時間控制剛好!酸辣小拼盤亦都相當唔錯,醬料酸辣比例剛好,魚皮夠爽口彈牙,牛展越食越開胃😍黑樺牧場精選層架 層架有包含牛,豬,蟹籽蝦滑同黑松露墨魚滑🦑牛同豬既質素不錯,最令人驚喜嘅係黑松露墨魚滑!鍾意食黑松露既,記得落墨魚滑嘅時候撈埋上面嘅黑松露,意外地好岩😋必食推薦:北海道牛乳玫瑰拉絲芝士湯底今次嘅湯底係每日限量供應嘅牛乳芝士湯底,原本仲好驚會好肥膩,但湯底牛乳味道濃郁配搭埋芝士,味道剛剛好,唔會太油!十分推薦大家去叫呢個湯底🐮特上霜降小排喺牛肉放題之中試過所有牛,最出色嘅都係特上霜降小排👅牛小排油脂分布平均,食材新鮮,肉質嫩又juicy,牛味重,滾4-6秒就食得🥩醉玫瑰梅花肉雖然黑樺牛係標榜食靚牛嘅火鍋店,但佢嘅豬肉一啲都唔輸蝕!試過晒所有豬,而最令人驚喜嘅係醉玫瑰梅花肉😍入口有一陣淡淡地既花酒同玫瑰香味,即使係唔鍾意酒味嘅都覺得味道好

前菜: 雞軟骨,酸辣小拼盤,鮮蒸海鮮拼盤

黑樺牧場精選層架

必食推薦:
北海道牛乳玫瑰拉絲芝士湯底

特上霜降小排

醉玫瑰梅花肉
雖然黑樺牛係標榜食靚牛嘅火鍋店,但佢嘅豬肉一啲都唔輸蝕!試過晒所有豬,而最令人驚喜嘅係醉玫瑰梅花肉😍入口有一陣淡淡地既花酒同玫瑰香味,即使係唔鍾意酒味嘅都覺得味道好清新🍶原本見梅花肉上面油脂分布較多,以為食落會好肥膩,但係口感唔油膩,湯底更加中和左油膩感,但係又唔會互相覆蓋左各自嘅味道,十分推薦👅
2023-03-02 498 瀏覽
🤔記得黑樺牛剛開張時幫襯過一次,第二次回訪食A5黑毛和牛放題。入座時店員會介紹自助區嘅選擇,亦有仔細講解之後嘅流程,例如海鮮需要焗幾耐,店員稍後會唔會返嚟跟進,頭盤包括咗幾多種肉等等嘅資訊。 (感覺上比第一次嘅介紹仲更加多咗!)-🍴晚市120 分鐘和牛放題$398,每枱都會上頭盤,包括海鮮、三層架鳥籠、同開胃小食!-🍲至於湯底方面,總共有6 個鍋可以揀,我哋揀咗一個「每日限定供應」嘅北海道豆乳玫瑰拉絲芝士鍋。豆乳香!極!之!濃厚!未開始打邊爐已飲1 碗🤭-🦐海鮮拼盤:每人兩隻蠔、大扇貝,同大蝦先灑玫瑰露再點火燒一陣,焗10 分鐘就食得!佢用咗啲好特別嘅調味料,所以燒嘅時候好香!扇貝同蠔亦都非常之大隻好新鮮!-🦉鳥籠:▫️A5黑樺和牛和尚肉 (即膝頭對上位置)▫️A5黑樺和牛肩胛梅花▫️佐賀名水豚▫️蟹籽墨魚滑 ▫️黑松露蝦滑-🥩A5 黑樺和牛:▫️ A5熊本黑樺和牛特上霜降牛小排‼️入口即溶‼️▫️ A5熊本黑樺和牛肩胛梅花 ‼️雪花均勻‼️▫️ A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉 ‼️牛味濃‼️▫️ A5熊本黑樺和牛牛頸脊-🌟和牛每款霜降雪花都好靚好均勻,油脂豐富當然入口即溶!加上每片都厚薄適中,配合埋花花碟,賣相一流!
🦐海鮮拼盤:
每人兩隻蠔、大扇貝,同大蝦
🦉鳥籠:
▫️A5黑樺和牛和尚肉 (即膝頭對上位置)
▫️A5黑樺和牛肩胛梅花
▫️ A5熊本黑樺和牛肩胛梅花 ‼️雪花均勻‼️
▫️ A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉 ‼️牛味濃‼️
▫️ A5熊本黑樺和牛牛頸脊
🍲蟲草花響螺魚肚燉烏雞
今晚師傅準備咗燉湯,真材實料,好香濃!
每位客人都有份,驚喜呢!
🥤 飲品:
除咗一般嘅汽水之外,仲有梳打水,同幾款無糖花冷泡茶(白桃烏龍茶,四季春烏龍,梨山烏龍)有凍茶同室溫茶!
必試真材實料草莓乳酸沙冰同楊枝甘露沙冰,老闆極力推薦,並無添加任何沙冰粉!質地濃厚!
🍧甜品
有雪糕同雪條,不過因為唔夠時間,今次都冇食囉😮‍💨
2023-03-01
2023-03-01 30 瀏覽
火鍋放題就食得多,今次食和牛火鍋放題真係非常回本,有多款不同部位的高質牛肉及豚肉選擇,120分鐘任飲任食,時間充足,都係$398/位,地點方便就喺尖沙咀堪富利士道地鐵站附近,座位舒適寬敞,餐廳淺色木系裝修夠晒柔和舒服☺️揀完湯底之後就上咗兩款前菜,分別係麻辣拼盤及雞軟骨,麻辣拼盤辣得過癮,分別有牛柏葉、皮蛋、魚皮、牛腱,食完前菜藥膳雞煲就啱啱滾起啦😋🍲花雕日本薩摩雞藥膳鍋藥膳雞煲非常足料,配搭紅棗、杞子、圓肉等多種藥材,飄出陣陣藥膳香氣,係打邊爐之前就飲啖藥膳湯食完雞件才開始加其他配料,可以保持雞肉鮮味🤩任食和牛包括:🔸特上霜降小排🔹牛小排🔸上肩胛肉🔹牛頸脊🔸玉子後腰玉特別推薦特上霜降小排,肉質脂肪分布平均,另外牛小排牛味香濃😋,玉子後腰肉配上玉子,先將蛋黃攪勻,在沾上蛋液下鍋,牛肉味配上蛋液嫩滑又鮮味😃除咗日本和牛之外,記得要試吓日本豚肉,有豚五花,梅花肉,醉玫瑰五花,脂肪分佈平均,入口唔會太油膩,每款都肉質鮮嫩👍🏻💡提前訂位,仲有兩款入座禮物🔺北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤呢個海鮮拼盤好新鮮,牡蠣🦪非常肥美飽滿。職員非常細心,幫手打開晒啲殼👍🏻如果想任食元貝及牡蠣另外加$108就可以啦😁🔺

🍲花雕日本薩摩雞藥膳鍋

任食和牛包括:
🔸特上霜降小排
🔹牛小排
🔸上肩胛肉
🔹牛頸脊
🔸玉子後腰玉

💡提前訂位,仲有兩款入座禮物

🔺北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤

🔺黑樺牧場精選層架
上至下介紹吓先:有和牛、五花肉、同埋手打墨魚滑、手打黑松露蝦滑

🎏估唔到打邊爐都有滋潤燉湯送上😍 蟲草花響螺燉烏雞,湯水入口清潤,滋補又強身☺️烏雞嫩滑,響螺片Q爽彈牙,十分鮮味

其他火鍋配料:

火鍋配料選擇好多,有自家製嘅和牛餃子,雲吞、各款丸類、蔬菜🥬、墨魚滑、山根、等等
飲品及甜品自助區

餐廳提供多款不同自家製無糖茶及各款汽水飲品,另外仲有三款不同口味沙冰提供,無限添飲大人小朋友都鍾意😙

2023-03-01 35 瀏覽
睇到勁多推薦!食肉獸對牛肉毫無抵抗力!看到圖片立刻約朋友❤️‍🔥😭💰donki平時500塊錢先幾塊,$398能夠無限量吃‼️好‼️正‼️啊‼️✅7個唔同部位的肉肉!最愛特上霜降小排和玉子後腰肉,雪花分佈最平均x不喜歡玉子後腰肉的玉子(蛋)下鍋像煮蛋花湯✅超出色酸菜魚鍋底,魚肉嫩滑,酸爽開胃!如果可以有埋壽喜燒就更加jeng😋✅bulla巧克力脆片雪糕 看到好多推薦的雪糕!平日都唔便宜!也比較少見有地方賣😭!我一個人吃了3條!(hk邊到有的賣啊🔥)

💰donki平時500塊錢先幾塊,$398能夠無限量吃

‼️好‼️正‼️啊‼️

x不喜歡玉子後腰肉的玉子(蛋)下鍋像煮蛋花湯

2023-02-27 21 瀏覽
呢日happy friday走去食個火鍋放題開心下,試咗呢間響尖沙咀堪富利士道嘅和牛火鍋放題。和牛火鍋放題 ( $398一位),主打日本黑樺牛,120分鐘任點任食。餐廳地方寬敞,環境舒適,食品選擇亦都好多。湯底有7款選擇,我地清清地點咗鰹魚大根昆布鍋。餐單入面嘅選擇都有唔少和牛部位,包括: A5黑樺和牛特上霜降小排, A5黑樺和牛牛小排, A5黑樺和牛上肩胛肉, A5黑樺和牛肩胛梅花, A5黑樺和牛玉子後腰肉, A5黑樺和牛牛頸脊等。和牛質素相當高,入口嫩滑,牛味濃郁。除咗和牛放題外,個餐亦包咗北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤,每人有北海道大元貝一隻、兩隻生蠔、一隻大蝦,海鮮味道鮮甜,新鮮好味。海鮮之外,仲有另一個精選層架送,入面有和牛、五花肉、手打蝦滑及手打墨魚滑。蝦滑加左蟹籽,墨魚滑亦加咗黑松露,令味道更加豐富好味。餐廳用QR code點食物,入面選擇都多,包括有菜類,餃類、丸類、小食、烏冬。 自助區亦有飲品及甜品提供,包括幾款自家制茶飲,感覺健康。另外,亦有幾款沙冰提供。甜品仲有雪糕,當中更有榴槤雪條,榴槤控必食。呢個價錢包咗高質和牛之餘,仲有蒸海鮮同黑樺牧場精選層架,性價比相當高,兩

甜品仲有雪糕,當中更有榴槤雪條,榴槤控必食。

呢個價錢包咗高質和牛之餘,仲有蒸海鮮同黑樺牧場精選層架,性價比相當高,兩小時嚟講,都真係可以慢慢嘆。
呢度火鍋放題$398一位,可以無窮盡咁食日本黑樺和牛😍有多款湯底選擇,揀咗花雕日本薩摩雞藥膳鍋。湯底非常濃味,夠足料。有雞、杞子、紅棗等等。放題送日本直送牡蠣及北海道大元貝、黑樺牧場精選層架。蒸蠔及大元貝都夠新鮮,蠔好大隻,而且好鮮甜!元貝都非常鮮味!小食皮蛋、牛腱、牛柏葉、魚皮帶有少少麻辣香味。炸雞軟骨,香脆有咬口!當然唔少得肉類,多款黑樺牛部位:A5 熊本黑樺和牛牛頸脊、和牛玉子後腰肉、牛肩胛梅花、特上霜降小排,我都叫哂。和牛油脂好靚,好香肉味!我較喜歡牛肩胛梅花肥面不膩。小食揀咁椒鹽炸魚皮卜卜脆,現炸紫菜響鈴好脆。火鍋配料好多,叫咗一部分:魚片頭、炸午餐肉、台灣鴨血、手工鮮蝦雲吞、黑樺韮菜和牛餃子 2件。出邊任飲飲品有茶類、汽水等等。另外甜品仲有冰條。火鍋放題牛肉質素高,配料款式多,抵食。

呢度火鍋放題$398一位,可以無窮盡咁食日本黑樺和牛😍

有雞、杞子、紅棗等等。
放題送日本直送牡蠣及北海道大元貝、黑樺牧場精選層架。

火鍋放題牛肉質素高,配料款式多,抵食。
2023-02-26 42 瀏覽
近排成日見到人食呢間餐廳,見到d牛咁靚,襯happy Friday 就同同事去嘆個Lunch~🌟日本黑樺牛火鍋放題($398+10%)🍄野生竹笙松茸菌鍋一坐低就有7款湯底揀,食靚牛就梗係揀返d清清地。呢個湯底既菌類有好多,包括羊肚菌、猴頭菇、茶樹菇等等。雖然冇肉但好清甜,可以當老火湯咁飲,直頭有媽媽既味道~黑樺牧場精選層架有3層,上層係卷成玫瑰花既牛肉,賣相精緻。中層係半肥瘦既豬腩肉片,口感爽脆。下層係黑松露墨魚滑同蟹籽蟹滑。2樣都真材實料,爽口彈牙,唔會食到成口都係粉。🦪北海道牡蠣海鮮拼盤2人提前訂位就會免費附送,有4隻蠔、2隻帆立貝同2隻蝦。3樣都好鮮甜,特別係蠔,仲食到海水味。雖然係贈品,但一d都唔馬夫👍涼拌估唔到食日本火鍋都有中式涼拌菜。款式仲好多,而且質素仲唔差除左湯底高質之外,最重要當然係主角牛肉🐮,呢度既牛肉全部都係日本熊當地牧場直銷既A5和牛,質素一定有保證。而且仲有牛頸脊、牛肩胛呢d打邊爐必食既部位,最特別既係玉子後腰肉,將後腰肉同玉子混合再下鍋,牛肉俾蛋漿包住再煮熟,口感加倍嫩滑👍另外仲有佐賀既名水豚,一樣咁出色。

🌟日本黑樺牛火鍋放題($398+10%)

🍄野生竹笙松茸菌鍋

黑樺牧場精選層架

🦪北海道牡蠣海鮮拼盤

涼拌
估唔到食日本火鍋都有中式涼拌菜。款式仲好多,而且質素仲唔差

另外仲有佐賀既名水豚,一樣咁出色。
2023-02-26 31 瀏覽
在日本已有75年歷史的黑樺牛牧場🐂一直致力自家培育A5級「黑樺牛」🥩提供多達8款日本直送的A5熊本黑樺和牛🐮及4款日本佐賀名水豚🐷先來一個北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤🐚🦐味道鮮甜😋再來點了北海道豆乳玫瑰拉絲芝士鍋🧀🥘配上多款頂級和牛🥰包括特上霜降小排、牛肩胛梅花、牛頸脊、玉子後腰肉、牛前胸、牛小排、牛板腱、千本筋,肉質鮮嫩,油花分佈均勻😍入口即溶,牛味濃郁😁還有4款頂級豚肉,包括佐賀名水豚梅花肉、佐賀名水豚醉玫瑰梅花肉、佐賀名水豚五花、佐賀名水豚醉玫瑰五花。日本佐賀名被譽為是「豚肉界的和牛」,於高山牧場養飼,脂肪分佈平均,每款肉質鮮嫩😙

先來一個北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤🐚🦐味道鮮甜😋

• 肩胛梅花
  • 玉子後腰肉
  • A5和牛
2023-02-26 36 瀏覽
最近同朋友搵到間高質素火鍋地點仲要喺尖沙咀非常之方便雖然佢係放題價錢,但係質素一啲都唔差人均$450就食到霜降牛放題如果你係大胃王,呢個一定啱晒你😍餐廳簡約舒適,而空間感十足就算人多都唔怕有7款湯底選擇今日主打食牛肉,我哋就揀一個清啲嘢湯底野生竹笙松茸菌湯底松茸菌香氣幽香,煮一煮就釋出香味,湯色清澈香氣突出,可以先試一下湯底另外餐廳會附送黑樺牧場精選層架每位亦送贈既牡蠣🦪元貝、大蝦海鮮拼盤海鮮會加入玫瑰酒 · 輕輕一燒再蒸煮每樣都非常新鮮食完海鮮之後就開始主打打邊爐特上霜降小排油花顏色粉嫩軟腍而脂香,入口即化太惹人愛我美國精選牛板腱相比相較有咬口 · 肉味最為濃郁玉子後腰肉加左生雞蛋一起拌起來,肉質會很嫩滑除咗肉類之外,其實仲有好多小吃同埋菜類可以用QR CODE落單飲品甜點都是自取有我最愛既自家沖泡茶 · 非常解膩
最近同朋友搵到間高質素火鍋
地點仲要喺尖沙咀非常之方便

雖然佢係放題價錢,但係質素一啲都唔差
人均$450就食到霜降牛放題

如果你係大胃王,呢個一定啱晒你😍

餐廳簡約舒適,而空間感十足
就算人多都唔怕

有7款湯底選擇
今日主打食牛肉,我哋就揀一個清啲嘢湯底
野生竹笙松茸菌湯底

另外餐廳會附送黑樺牧場精選層架

每位亦送贈既牡蠣🦪元貝、大蝦海鮮拼盤
海鮮會加入玫瑰酒 · 輕輕一燒再蒸煮
每樣都非常新鮮

食完海鮮之後就開始主打打邊爐
特上霜降小排

油花顏色粉嫩軟腍而脂香,入口即化太惹人愛

我美國精選牛板腱

相比相較有咬口 · 肉味最為濃郁

玉子後腰肉

加左生雞蛋一起拌起來,肉質會很嫩滑

飲品甜點都是自取

有我最愛既自家沖泡茶 · 非常解膩

2023-02-25 36 瀏覽
情人節之烚下烚下 💙今個情人節同男朋友去食火鍋,特意選左黎黑樺牛食個高質火鍋放題。先講下火鍋湯底幾特別,我地選左豆乳鍋,鍋中有一個用豆乳整成既花,襯晒今個情人節既主題上完鍋底,職員上左一大堆火鍋配料比我地,樣樣都精緻美味。仲有一盆氣蒸海鮮,新鮮海鮮配以玫瑰酒一齊無水蒸,味道鮮甜😋主角日本和牛上場,幾款肉質都唔錯。最後埋單2位$800多元,如果大家想食個高質火鍋放題,呢個價錢就係不錯選擇🤗
情人節之烚下烚下 💙

主角日本和牛上場,幾款肉質都唔錯。

2023-02-14
慶祝紀念