2018-12-01
探完朋友同佢落樓下食飯,佢話呢間日本野唔錯,梗係要信街坊口碑啦,鋪面細細,但好有小店居酒屋感覺。Menu 有好多刺身丼同定食選擇。暫時未肚餓,叫住野飲傾下計食下小食先,玉林蘋果汁,香甜可口。枝豆好大兜,而且size 好大粒,好厚肉好香甜,略加一點鹽去焗熱已經好好食。燒鱈魚干原來係好脆嘅,咸咸香香好滋味,食一條之後就會停唔到口,必食推介。明太子雞翼,香口野,塞入滿滿餡料,水準如預期。北海道海膽半板,$198, 原來會連埋飯手團同紫菜,好鮮甜,一d 都唔腥,滿滿一山嘅海膽,非常滿足。食完前菜入正題,我叫左個壽司set, 跟沙律,味噌湯,同2隻吉列蠔。壽司size 不少,滿滿魚脂光澤,有toro, 油甘魚,左口魚邊,赤貝,大蝦,帆立貝,鯛魚,同加拿大海膽,一次滿足我多重願望好warm 好舒服嘅日式小店,值得街坊一直支持。
Menu 有好多刺身丼同定食選擇。
明太子雞翼,香口野,塞入滿滿餡料,水準如預期。
好warm 好舒服嘅日式小店,值得街坊一直支持。