2018-11-19 39 瀏覽
我最鍾意去食日本嘢,朋友話鯉景灣有間日本餐廳做得唔錯叫我去食,呢個朋友出名嘴饞,所以決定去試吓~入到去感覺好有傳統日本料理嘅格局,簡約乾淨,有壽司高櫈位坐。朋友仔極力叫我食嘅北海海鮮丼set,霸氣嘅size,刺身多到見唔到啲飯,濃味磯煮鮑魚,食落 咀嚼感強,特大牡丹蝦呈半透明好新鮮,吞拿魚腩入口即溶(真係好正),加拿大海膽鮮味十分,仲好厚身,仲有吞拿魚,油甘魚,吞拿魚碎腩蔥花,池魚,每一款都係非常貴而好味嘅刺身,講緊咁高質素,竟然300蚊都唔洗就食到。另外跟set,日式燉蛋材料有冬菇,蟹柳,日本魚蛋,食落好滑好似食緊蒸滑豆腐咁。正呀啲嘢食都好滿意都攞晒100分,不過就憑呢一個 帶子刺身,分數爆到上120分,簡直可以媲美到我喺日本築地食嘅帶子刺身。爽口成條狀,急凍嘅帶子好難做到呢種質感。最後食返個蘋果雪芭,作為今晚嘅總結。蘋果味香濃而唔太甜,基本上同食真嘅蘋果味道係一樣。呢位嘴饞嘅朋友冇介紹錯,真係值得再去多次。

呢位嘴饞嘅朋友冇介紹錯,真係值得再去多次。