2018-05-22 66 瀏覽
之前講咗好耐想試試呢間魔膳廚房嘅晚餐,但始終冇約到!(因為睇到d相野食好似好味!)最後終於來到試食午餐了。睇睇店內環境先,都幾寬倘,坐得幾舒服!table setting 就係咗啦!正正常常。我地去果日係星期三所以睇左手邊嘅餐牌!我同朋友都叫咗香煎美國西冷8oz 配薯菜黑椒汁登登!上枱已經勁香,我叫咗5成熟!我通常都習慣食5成!牛扒都醃得幾好,幾入味。(今次冇影入面5成煎成點)我食落都真係剛剛好5成架!而且佢d 薯角炸到好脆,要讚下!再睇睇,其實都幾健康中間都幾多蔬菜,不過個人唔太鐘意食果2條「粟米仔」另外個黑椒汁都唔錯,好黑椒,個人覺得有少少偏辣,所以冇咩點點個汁,好味嘅其實!不過我都係比較鐘意唔點汁食牛扒。
睇睇店內環境先,都幾寬倘,坐得幾舒服!
table setting 就係咗啦!正正常常。
而且佢d 薯角炸到好脆,要讚下!
2018-05-21 535 瀏覽
有時候,你走進一間餐廳,可能是嗅覺被某種味道吸引了,或者是眼球被餐牌上的食物照片引誘了,甚或乎,是腦袋被四周的裝潢氣氛迷惑了﹗ 我們,無疑是屬於第三種﹗途經餐廳門口,窺見梯間轉角位的箭咀指示,以及主題不一的畫作,好奇心發作,不禁忍不住一直往上走。拾級而上,樓梯兩旁,掛滿了不少繞富美感和欣賞價值的畫作,且有香氣噴出,藝術氣氛濃厚之餘,且教人心曠心怡。 樓梯盡處,是餐廳入口。有一股難以言喻的魔力,召喚我們繼續往上探索…… 穿過那道大門,就入到餐廳內了﹗餐廳地方非常闊落,座位也舒適寬敞,牆上掛滿了繞富個性的新派畫作。一邊吃東西,一邊欣賞作品,人生一大享受也﹗ 晚市,客人每位另加$38,可享用任食沙律吧。 晚市有散叫,也有套餐,任君選擇﹗ 點餐後,侍應送上餐包,以及紅白餐湯各一。紅湯是雜菜湯,豐富的蔬菜,清甜健盈之選也;白湯是忌廉湯,濃稠度適中,中規中矩之作。 全晚中,最教小妹喜歡的,就是這個提子餐包了﹗提子餐包新鮮即焗,熱辣辣且鬆軟非常,配上牛油同吃,教人回味不已﹗ 炸至金黃色的糯米釀香辣雞翼$68/4隻,賣相不賴,稍嫌油膩了少許,食味也沒有預期般好。 邪惡黃金芝士雞膇$

晚市,客人每位另加$38,可享用任食沙律吧。
晚市有散叫,也有套餐,任君選擇﹗

邪惡黃金芝士雞膇$58/6隻,個人而言,略感餐廳選用的芝士,味道與炸雞不太匹配。
和風醬爆魷魚$65,木魚徒見其形,未能嚐出其味,魷魚質感也過份軟腍了,不是小妹喜歡的鮮爽彈牙之作﹗
德國烤原隻豬手配薯角跟黑椒汁$186,鹹豬手基本要求是講求肉質要鹹、香且滑,餐廳之作,大致上做到了!只是,豬手的外皮未夠脆卜卜。此外,一大團的瘦肉,煮得未夠軟腍,我們要費勁才能切成一小塊一小塊來吃。
壓軸的甜品,據說是「來佬貨」,以乾花襯托,吸睛效果甚佳。
泡沫咖啡慕絲$48,三層的口感,集香脆濃香與幼滑在一口,好吃,但不算太有驚艷﹗

紅桑子草莓提米蘇$48,質感太過濕淋了。
2018-05-06
2018-05-21 58 瀏覽
在朋友推薦「魔膳廚房」下,今天放工後便過來會一會。 門口不是太起眼,但走進內後樓梯都佈滿美麗的畫,香氣,燈牌等,很舒服。環境很寬大,適合三五知己離開時發現有下午茶,只是HKD 99 / 2位 青蘋果梳打 HKD 3天氣很熱,先點了特飲平衡一下。 味道很清新又甜甜的,補回糖份。很夠氣,又凍,不錯 龍蝦汁海鮮意粉 HKD 168 龍蝦汁意粉味道特出,份量適中,海鮮類有大蝦、青口、魷魚圈,蝦肉很鮮甜,蝦色澤光亮而大隻,不太乾身,青口很厚身。水牛城雞翼 (6隻)HKD 68 人人都愛雞翼! 而這裡有水牛城雞翼啊!起初以為是辛辣的,後來發現醬汁很深色、很濃很濃。肉質是結實很嫩,肉汁仍保持在內!
在朋友推薦「魔膳廚房」下,今天放工後便過來會一會。

環境很寬大,適合三五知己
離開時發現有下午茶,只是HKD 99 / 2位

青蘋果梳打 HKD 3
天氣很熱,先點了特飲平衡一下。
味道很清新又甜甜的,補回糖份。很夠氣,又凍,不錯

龍蝦汁海鮮意粉 HKD 168

水牛城雞翼 (6隻)HKD 68
2018-05-16
2018-05-21 53 瀏覽
千萬唔好睇少工廠區,其實工廠大廈好多時都暗藏好多正野今次俾本小姐發發到呢間魔膳廚房,我行入去間餐廳,第一個感覺就覺得,個餐廳名同店內裝修好match😂今次我地選擇左個快靚正,唔洗諗既2人套餐城市人生活節奏快,好多快都食無定時,所以就算出街食,見到有沙拉吧我都會加黎食,更何況我見佢地配菜算多,又新鮮所以我覺得加18蚊絕對唔算貴,重點係,可以不停refill👍🏻🤤前菜先上左個羅宋湯&忌廉南瓜湯個味好夠,唔淡又唔會過份濃!另外個餐包好正,軟軟的,熱熱的😍 唔會乾曾曾👍🏻 高水準餐包跟住就上左個法式田螺薯蓉 大粒粒既田螺,無雪藏味,個汁亦無蓋過個味,佢地既調味我覺得岩岩好至於呢個和牛漢堡,其實賣相同味道都very good 只係我朋友本身鐘意有醬,咁岩呢份既漢堡好似無乜醬,只係得芝士,如果有少少醬配到份和牛漢堡咁就更加perfect另一份主菜係燒大蝦扁意粉,唔好睇佢個意粉好似好少,其實係好「很」多 我完全食唔哂🙈 但個蝦真係好大隻,燒得好香口,如果可以有多一條蝦,我應該可以食哂所有意粉🤣 哈哈最後當然係到女士們最萬眾期待既甜品 靚到*dum dum*聲 以上食評只係本小姐個人食後感
千萬唔好睇少工廠區,其實工廠大廈好多時都暗藏好多正野

今次我地選擇左個快靚正,唔洗諗既2人套餐

前菜先上左個羅宋湯&忌廉南瓜湯

跟住就上左個法式田螺薯蓉

至於呢個和牛漢堡,其實賣相同味道都very good

最後當然係到女士們最萬眾期待既甜品
靚到*dum dum*聲

以上食評只係本小姐個人食後感
2018-05-08
2018-05-21 36 瀏覽
今天相約了很久未見的朋友,記得她喜愛羊扒於是我們到 靠近地鐵站的觀塘 魔膳廚房。餐廳地方很大,有電視(卡通片),有水吧連蛋糕櫃。中間位置有自助沙津吧,只是HKD35 但今次沒叫,留待下次啦。慢燒芥末保雲蘇羊架配薯菜 HKD 238 共有四隻,很大隻而且每隻都很肥美,有脂肪部份蘇味特濃,肉部份很棯,有咬口。 青蘋果梳打 HKD 3外面特飲也要加十幾元,這裡加3蚊就可享用,味道很清爽,有氣又開胃 水牛城雞翼 HKD 68 共有6隻,是雞中翼部份,內裡沒有血水,肉質又入味。充滿著滿滿的甜甜的醬汁,每口都係燶郁。菜單其實還有很多,有意粉,小食,甜品,沙津等等... 為了不眼闊肚窄,還是留待下次啦。 雖然很飽,但仍然點了最後一道甜品才滿足 — 蕉糖朱古力脆脆三重奏 HKD 48, 朱古力質感很厚,很豐富,再配上蕉糖在口內溶解,滿足非常。

餐廳地方很大,有電視(卡通片),有水吧連蛋糕櫃。

慢燒芥末保雲蘇羊架配薯菜 HKD 238

青蘋果梳打 HKD 3

水牛城雞翼 HKD 68

2018-05-15
2018-05-21 32 瀏覽
跟朋友在觀塘廣場逛街完便到附近醫肚,發現開源道近觀塘鱷魚恤中心有很多餐廳。在云云當中我們選擇了「魔膳廚房」因為有至愛西冷扒。套餐有餐飽 及湯 - 餐飽很腍和鬆軟;湯有南瓜湯,味道香濃而且夠熱。「龍蝦汁海鮮意粉 HKD 168」蝦用煎來處理,很香,蝦己開邊,方便食用,還有魷魚圈、青口新鮮肉質厚身。意粉用了至愛幼身版,而龍蝦汁沾上每一條意粉,很址勻,又不掛。「橙汁 HKD 3」有咖啡、特飲、果汁,今天選擇了橙汁,不是太酸。「水牛城雞翼 (6隻)HKD 68」共有6隻,醬汁鋪滿又燶又多,咬下去甜甜酸酸的,又幾開胃。咬下去,雞肉質很嫩,仍很Juicy 「美國頂級西冷扒8oz 配薯菜 HKD198」8oz 的高質牛,肉很厚但易切,易咬,沒有根. 伴碟有甜甜的蒜頭,精美的,很少有這個配搭,不錯。 「荔枝玫瑰梳打 HKD 3」內有荔枝肉吃、杯底又有淡淡香的玫瑰又可以增添色彩。「紅桑子草莓提拉米蘇 HKD 48」吃飽後,不會少得甜品啦 - 「帶我走」的提拉木蘇但用紅桑子,酸酸甜甜,夠新穎- 贊!
在云云當中我們選擇了「魔膳廚房」因為有至愛西冷扒。

套餐有餐飽 及湯 - 餐飽很腍和鬆軟;

湯有南瓜湯,味道香濃而且夠熱。

「龍蝦汁海鮮意粉 HKD 168」

「橙汁 HKD 3」
有咖啡、特飲、果汁,今天選擇了橙汁,不是太酸。

「水牛城雞翼 (6隻)HKD 68」

「美國頂級西冷扒8oz 配薯菜 HKD198」

「荔枝玫瑰梳打 HKD 3」
內有荔枝肉吃、杯底又有淡淡香的玫瑰又可以增添色彩。

「紅桑子草莓提拉米蘇 HKD 48」
2018-05-07
2018-05-20 49 瀏覽
近年工業區開咗唔少餐廳,幫襯過幾間,發現都有一個共通點,就係闊落!哩個優點係地鋪搵都搵唔到嘅。今次幫襯嘅魔膳廚房,同樣地方環境闊落,欣賞!首先讚一讚魔膳嘅服務員,清潔執枱速度好快手!今次點咗客香煎安格斯牛仔骨配黑椒汁同一客素飯,扒磨菇牛肝菌意大利燴飯。再留心睇睇個餐牌,居然有for小朋友嘅set,幾有心思喎。首先講講個餐前麵包,好鬆軟好鬼正!牛肝菌燴飯味較濃,但菌味超濃郁,食完之後口腔依然齒夾留香,驚喜。牛仔骨煎得啱啱好,唔會過火肉質鮮嫩,另外,點牛仔骨原因係見到格離枱果碟牛仔骨煎得好靚份量又大,果然無點錯。餐廳距離觀塘地鐵站好近,行過去三分鐘就到,朋友係路痴都搵到。
今次幫襯嘅魔膳廚房,同樣地方環境闊落,欣賞!
首先讚一讚魔膳嘅服務員,清潔執枱速度好快手!
再留心睇睇個餐牌,居然有for小朋友嘅set,幾有心思喎。
首先講講個餐前麵包,好鬆軟好鬼正!
2018-05-19 30 瀏覽
今日Book左兩點,個lunch都幾抵食,叫左紅酒燴牛臉脥肉配意粉,呢個牛肉好淋的個汁都幾好味!另外叫咗豬肋骨,好乾又硬的肉,唔好食!不過個薯角就炸得好脆!帕爾馬火腿配哈密瓜,一般的而糯米雞翼,D糯米好硬,幾難食跟住又加左$20 任食沙律吧, 沙律吧去到三點鐘的 , 都OK嘅,可以一試!最後叫咗三個甜品,一個係紅桑子呢個甜品係濕濕地的!酸酸地都OK嘅另外一個泡沫咖啡慕絲就好濃咖啡好味道!賣相又靚,蘋果芝士餅冇乜芝士味。最後食到四點半,因為要清場。不過食咗咁多嘢都係$370左右好抵
今日Book左兩點,
個lunch都幾抵食,
叫左紅酒燴牛臉脥肉配意粉,
呢個牛肉好淋的
個汁都幾好味!
另外叫咗豬肋骨,好乾又硬的肉,唔好食!
不過個薯角就炸得好脆!帕爾馬火腿配哈密瓜,一般的
而糯米雞翼,D糯米好硬,幾難食
跟住又加左$20 任食沙律吧,
沙律吧去到三點鐘的 , 都OK嘅,可以一試!
最後叫咗三個甜品,一個係紅桑子
呢個甜品係濕濕地的!酸酸地都OK嘅
另外一個泡沫咖啡慕絲就好濃咖啡
好味道!
賣相又靚,
蘋果芝士餅冇乜芝士味。
2018-05-19 33 瀏覽
叫左個慢煮龍利配薯蓉好一般⋯ 個龍利柳好似白冾咁 配個汁類似羅宋湯咁既味道⋯好奇怪最難難食就係個配菜。白冾得太耐,出太多水,太淋全餐最正常就係個餐包 暖暖地唔錯杯飲品得個soda水味道 好多色素
叫左個慢煮龍利配薯蓉

最難難食就係個配菜。白冾得太耐,出太多水,太淋

全餐最正常就係個餐包 暖暖地唔錯

杯飲品得個soda水味道 好多色素
慢煮龍利配薯菜
2018-05-18 42 瀏覽
今晚我又試新嘢,去了觀塘工業大廈餐廳食西餐🍽係網上見到食評都ok ,但親身去試食就覺得麻麻,我哋兩個人叫了個2人餐~麵包好軟又夠熱👍湯就一般,田螺都ok,但主菜和牛🍔就麻麻,乾咗D,而另一主菜大🦐扁🍝,🦐就冇味,意粉就ok喎😂至於餐附送甜品就完全唔得,望個樣好似好味,食落去難以形容,未食過咁難食嘅蛋糕😆唔怪得個店員叫我加$18蚊食個正D嘅蛋糕啦,就係因為我見個🍰樣好似好掂咁,冇加錢轉🤣埋單$443!

埋單$443!
2018-05-18 45 瀏覽
今日約咗朋友喺觀塘食午餐, 呢間喺工廠大廈裏面嘅魔膳廚房係朋友極力推介。沿路行上去,兩邊牆都掛咗一啲油畫做裝飾,風格幾特別。餐廳燈光好有氣氛,地方都坐得幾舒服。 可能我哋早去啦, 好好彩唔使等位。個經理好好人,揀咗個靚位畀我哋,又會推薦餐廳有咩好食👍我最後揀咗個洋蔥汁豬扒意粉,朋友就揀左鯰魚柳配薯蓉沙律。食物嘅賣相好靚, 一啲都唔hea😊煎豬扒好juicy,有少少肥肥哋,肉質夠林,好正😍鯰魚柳好香脆,薯蓉又夠滑😋埋單時經理提我攞張免費VIP卡,有九折呀🤗

我最後揀咗個洋蔥汁豬扒意粉,朋友就揀左鯰魚柳配薯蓉沙律。

食物嘅賣相好靚, 一啲都唔hea😊

煎豬扒好juicy,有少少肥肥哋,肉質夠林,好正😍

鯰魚柳好香脆,薯蓉又夠滑😋

埋單時經理提我攞張免費VIP卡,有九折呀🤗
厚切豬扒配鮮洋蔥汁意粉
香煎帶皮鯰魚柳配薯蓉沙律
2018-05-09
厚切豬扒配鮮洋蔥汁意粉
香煎帶皮鯰魚柳配薯蓉沙律
2018-05-16 43 瀏覽
逢星期一是煎熬的,所以更會比自己好一點。今日放工後到觀塘地鐵站B1出口再步3分鐘的「魔膳廚房」。地理位置佳(鱷魚恤中心附近),靠近地鐵站 餐廳環境大、舒服,適合大班朋友食物質素隱定,價錢高但仍可接受餐牌有多種選擇,令我頭痛,掙扎在牛、羊扒。《美國頂級西冷扒8oz 配薯菜 $198》 最後點了西冷扒,餐廳做到5成熟,仍是紅卜卜的,外面一搬都會弄成7成熟呢。肉質很棯易咀嚼沒有根,牛味很特出,果然是高質扒!配料有薯仔、西蘭花、甜甜地的蒜頭。《荔枝玫瑰梳打 +$3》抵飲 — 凍飲(包括特飲)都是+$3, 很大杯,還要內有荔枝肉!總括來說,值得再返啅,下次一定要試試羊扒。最後上甜品 - 蕉糖朱古力脆脆三重奏 HKD48,很精美的上層有蕉糖下層有朱古力,很好的配搭,朱古力口感似brownies。

地理位置佳(鱷魚恤中心附近),靠近地鐵站

餐廳環境大、舒服,適合大班朋友
食物質素隱定,價錢高但仍可接受

餐牌有多種選擇,令我頭痛,掙扎在牛、羊扒。

《美國頂級西冷扒8oz 配薯菜 $198》

《荔枝玫瑰梳打 +$3》

總括來說,值得再返啅,下次一定要試試羊扒。

2018-05-13
8 分鐘 (堂食)
2018-05-14 64 瀏覽
今晚黎到觀塘搵食,間餐廳位於工廈2樓,需要上一層樓梯。不過樓梯兩邊都掛左唔少畫,令到上樓梯既時候都有野睇下,幾有心思。餐牌都幾特別,強力磁石吸住疊紙,揭既時候都唔會走位。價錢唔係特別貴,一般西餐廳價錢。部份set dinner有包括任食沙律吧。開始上菜,個湯一個係雜菜湯,一個甘荀忌廉湯。兩個湯都好夠味,另外麵包就非常好味,熱辣辣又好軟熟~香煎帶子黑松露雜菌意大利飯,好creamy,好香奶味,帶子都幾大隻,而且放蟹子係意大利飯比較少有,但係就做成豐富既口感。三式芝士醬燒豬肋骨配薯角,好大舊,而且一黎到就聞到好香既芝士味,肉質好淋,唔係乾淨淨,同埋啲肉已經索哂醃料啲味。
今晚黎到觀塘搵食,間餐廳位於工廈2樓,需要上一層樓梯。

部份set dinner有包括任食沙律吧。

開始上菜,個湯一個係雜菜湯,一個甘荀忌廉湯。
兩個湯都好夠味,另外麵包就非常好味,熱辣辣又好軟熟~
雜菜湯 + 甘荀忌廉湯

香煎帶子黑松露雜菌意大利飯

三式芝士醬燒豬肋骨配薯角
2018-05-14
香煎帶子黑松露雜菌意大利飯
三式芝士醬燒豬肋骨配薯角
2018-05-13 41 瀏覽
開頭見觀塘工廠區以為好難搵,原來APM鱷魚恤大廈出口兩步就到。入到餐廳唔講真係唔知喺工廠區,環境舒適。叫咗兩個set dinner,用咗$1優惠叫兩款小食Parma ham伴哈蜜瓜作頭盤一流,Parma ham 味濃而不太咸。糯米釀香辣雞翼,手工嘢,值得推介主菜叫咗龍蝦汁海鮮意粉,龍蝦汁味濃配以新鮮大蝦,輕食之選。紐西蘭西冷牛扒(五成熟),五成真係做到五成,肉質嫩滑。甜品方面有驚喜,紅桑子草莓cheese cake(左) 同Tiramisu(右),兩款都唔會太甜,製作細心Tiramisu 尤其特別,嗜甜品人士必試。終結:觀塘工廠區set dinner算係有水準,而且地步近地鐵站,駕車亦可泊APM。

入到餐廳唔講真係唔知喺工廠區,環境舒適。

叫咗兩個set dinner,用咗$1優惠叫兩款小食

糯米釀香辣雞翼,手工嘢,值得推介

主菜叫咗龍蝦汁海鮮意粉,龍蝦汁味濃配以新鮮大蝦,輕食之選。

紐西蘭西冷牛扒(五成熟),五成真係做到五成,肉質嫩滑。

2018-05-02
2018-05-11 273 瀏覽
最近某人調咗去觀塘上班,咁即係話以後又多個藉口嚟呢區搵食,實在太好了,一於開番個「觀塘美食之旅系列」,而今次首站嘅目標,就係呢間樓上西餐廳「魔膳廚房」。店子位於開源道 77 號業發大廈一期 2 樓 D 室,離港鐵觀塘站只是 2 分鐘路程,位置一點也不難找。沿著樓梯拾級而上,牆身兩邊掛滿畫作,藝術味極之濃厚;而大門就以一個由花草砌成的花環圍住,十分搶眼。推門而入,店內地方頗大,面積寬廣,天花掛滿幾何圖形吊燈,配上室內的鹿頭裝飾,為裝潢添上幾分型格。細看四周,用餐擺放了多排四人組合方桌,而靠牆的座位就以梳化為主,中間設有自助 Salad Bar,環境舒服,氣氛輕鬆。拿起一頁頁的餐牌,食物選項極多,實在令人花多眼亂,包括有小食、沙律、前菜、意粉、意大利飯及主菜等。唔想動腦筋,點了這個「二人行大蝦和牛套餐」,Dinner Set 包餐湯、餐前麵包、Side Dish、兩款主菜、甜品及飲品,另外如果每人 +$18,仲可以任食沙律吧,一於不作他選。趁空檔先去 Salad Bar 走番轉,DIY 沙律選擇唔多,只有沙律菜、番茄、哈密瓜、三色椒同紫洋蔥,不過全部都好新鮮爽甜。至於另一邊就有薯仔沙律、菠
趁空檔先去 Salad Bar 走番轉,DIY 沙律選擇唔多,只有沙律菜、番茄、哈密瓜、三色椒同紫洋蔥,不過全部都好新鮮爽甜。至於另一邊就有薯仔沙律、菠蘿、粟米、車厘茄、啫喱、青瓜、八爪魚、味付螺肉同中華沙律等,開餐前用嚟過下口癮,很不錯。
餐包及餐湯接著上桌,餐包拿上手時仍暖笠笠,感覺已勝一切。輕咬一口,包身軟熟,帶天然麵粉香,用來佐湯,一流。餐湯揀咗一紅一白,前者雜菜湯,湯料雖然不多,但酸甜味平衡,加上表面浮起的薄薄紅油,令味道更豐富。至於後者野菌忌廉湯,湯身稀稠度適中,入口非常順滑,散發著濃烈的菇菌和忌廉香味,完全沒有膩滯感。
Side Dish 法式焗釀田螺即叫即焗,份量不多,只有 4 粒,底下墊有一層薯蓉,上桌時仍熱燙燙。叉起田螺一看,大小適中,表面微焦,食落頗香口,肉質飽滿帶嚼勁,而且沒太多油份;再吃一口薯蓉,質感軟滑,味道芳香。
輪到吃主菜扒大虎蝦配龍蝦汁扁意粉,扁意粉煮得啱啱好,仍保持彈牙,每一條意粉都掛滿濃濃的龍蝦汁,龍蝦汁味道豐富,除了鮮味外還有淡淡的酒香和蔬菜的甜味,大虎蝦彈牙鮮嫩,蝦肉仍然非常多汁,食味一流!
至於另一款主菜極上和牛漢堡配薯角,用料亦絕不欺場,漢堡由肉汁豐富的和牛、濃滑芝士、香烤煙肉、新鮮番茄和生菜等組成,堅足料,擘到個口最大都一啖咬唔曬!漢堡扒非常厚身,有牛肉味又充滿肉汁,食落唔會乾爭爭,而麵包亦相當鬆軟,面頭輕輕烘過,配埋色澤金黃的脆薯角,吃得非常滿足。
跟餐飲品點咗 Ice Latte (+$10)  同荔枝玫瑰梳打 (+$5),梳打味道非常清新,很易入口,不太甜,入面有粒粒荔枝,絕對是誠意之作,用來解渴至啱。
其實嚟之前有瀏覽過食評,知道餐廳最近引入咗多款來自法國嘅花藝甜品,一場嚟到,當然要試下。選了泡沫咖啡慕絲 (+$18/跟餐)  同紅桑子草莓提拉米蘇 (+$18/跟餐)。兩款蛋糕,各有三層,前者由芝士忌廉、咖啡慕絲及餅底組成;而後者就由酸酸的紅桑子、甜甜的草莓同香脆的餅底拼湊。兩款味道也不俗,不過個人就比較喜愛紅桑子草莓 Tiramisu,酸甜層疊交錯,予人清新的感覺,滋味無窮。

雖然到訪這晚是平日,但臨走時見餐廳已經幾乎坐滿食客,看來人氣亦不俗。
2018-05-10