2019-11-08 5939 瀏覽
兩母子間唔中會相約撐下枱腳食飯,今晚就食個放題,又可以聽聽了解下靚仔工作上困難和感受,有時都要借呢啲平台都係一個好好嘅溝通方式和好感恩,一路食一路講真係幾舒服呢!而且好近地鐵只係行幾分鐘就到非常方便。環境佈置得非常之色彩繽紛!地方都算幾大,冷氣又好足夠,侍應生非常有禮貌招呼呢!介紹主菜有三款~~係可以任食任叫嘅!龍蝦汁海鮮扁意粉,黑松露雜菌意大利飯(素),香辣忌廉雞絲意粉,起初唔知道嗰份量有幾多,就叫咗頭兩款先。而且都好快送到嚟,份量就比想像中較少,之後總共各款叫多一碟。哈哈!無肉食阿仔都係差啲啲喎!於是便試下menu有介紹只加$50 烤肉拼盤~~ BBQ豬肋骨,豬手和燒春雞。份量好滿意!二人好夠食,但味道一般般,豬手肉比較香口嫩滑感,只可惜得3小舊。湯飲有二款~~黑松露雜菌忌廉湯和意式雜菜湯我哋都鍾意黑松露雜菌忌廉湯,每人一碗。前菜~~沙律吧都有好幾款沙律選擇呢!飲品種類都好特別~~咖啡奶茶檸檬茶或者係花茶等等...都係要自己沖㗎,多少隨意,我就沖咗杯胎菊茉莉花茶,清清地!甜品雪糕生果等等雖然種類不算多,不過款式都幾吸引㗎!仲有一個幾特別嘅就係自製棉花糖了,咁啱見有人整!幾好玩幾特別

介紹主菜有三款~~

湯飲有二款~~

黑松露雜菌忌廉湯和意式雜菜湯

我哋都鍾意黑松露雜菌忌廉湯,每人一碗。

前菜~~沙律吧都有好幾款沙律選擇呢!

甜品雪糕生果等等雖然種類不算多,不過款式都幾吸引㗎!

仲有一個幾特別嘅就係自製棉花糖了,咁啱見有人整!幾好玩幾特別呀!

總結~自助食物多番啲肉類會更好,環境舒服,服務唔錯有禮貌。

2019-11-04
🍙等待時間:早兩日訂枱就有位,一行四人。🍔室內環境:留意呢間係樓上餐廳,入口比較隱蔽,雖然係工廈到,不要進入大廈用lift上,入口係交通燈口隔離即見,行上樓梯已經被裝修所吸引,非常有心計,可以打好多卡。樓梯位已經係咁啦,更何況室內嘅環境,燈光篇暗,營造浪漫喜悅嘅感覺。🍰服務質素:態度尚可,有講歡迎,同招呼手勢。🔺用餐簡評:其實呢間之前都嚟過第一次食嘅時候覺得唔錯,所以今次帶埋屋企人嚟試。如圖所見,今次嗌嘅主要都係一啲海鮮類嘅主食,有虎蝦意粉同埋帶子焗飯。佢嘅海鮮都尚算新鮮但係其實整體味道就麻麻啫,抵讚地方係佢嘅賣相係相當討好嘅。🔹總括來講:如果唔係好注意味道上面嘅話,已係想要一間靚靚囝囝嘅餐廳浪漫有情調,推介過嚟。
🍙等待時間:早兩日訂枱就有位,一行四人。

🍰服務質素:態度尚可,有講歡迎,同招呼手勢。

2020-02-04 0 瀏覽
跟朋友好久沒見了,很想約出來吃個晚餐聊聊天。上OpenRice看到這家餐廳正在做半價優惠,就決定它吧 😊。魔膳廚房是位於廠廈,位置卻十分方便,在apm旁邊。門口不太顯眼,我們行樓梯上,但其實另一邊是有lift搭的。員工很友善熱情安排我們入座。座位舒適,看得到餐廳有用心佈置,牆壁有多幅掛畫,天花板吊著乾花,而吊燈也滿漂亮。半自助晚餐 ($168,再加一),包四款主菜任點、餐湯、飲品、沙律、甜品、小食。另外還提供五款主菜加錢享用。四款主菜都給我們試勻 😆。而且上菜速度很快。黑松露雜菌意大利飯,味道滿香濃,不錯,飯粒也煮得剛好。芝士焗BBQ豬肋骨,這個好好味。面頭有微焦的芝士,配上香辣BBQ醬,豬肋骨烤得剛好,肉質嫩滑多汁,離骨易咬。烤春雞薯菜,烤雞香口,皮脆肉嫩。焗薯角也好好味。蟹籽卡邦尼意粉,意粉彈牙,軟硬適中,味道也不錯。數款沙律也新鮮美味。甜品也很不錯,木糠布丁好好味,十分香甜。檸檬cheesecake和Tiramisu也很讚。另外這裡值得讚是,有很多種類的茶選擇,有數款花茶、水果茶、伯爵茶等。旁邊的有氣果汁也很好喝。最後以我喜歡的香芋味雪糕作結,滿足。我覺得這裡好適合和一大班朋友來
跟朋友好久沒見了,很想約出來吃個晚餐聊聊天。

魔膳廚房是位於廠廈,位置卻十分方便,在apm旁邊。

門口不太顯眼,我們行樓梯上,但其實另一邊是有lift搭的。

員工很友善熱情安排我們入座。

四款主菜都給我們試勻 😆。而且上菜速度很快。

黑松露雜菌意大利飯,味道滿香濃,不錯,飯粒也煮得剛好。

烤春雞薯菜,烤雞香口,皮脆肉嫩。焗薯角也好好味。

蟹籽卡邦尼意粉,意粉彈牙,軟硬適中,味道也不錯。

最後以我喜歡的香芋味雪糕作結,滿足。

我覺得這裡好適合和一大班朋友來,因為座位闊落,環境舒適,跟朋友邊吃邊聊的好地方。

還有這裡的員工非常親切溫柔,每個都好樂於幫助。在我們離開時,跟我們說再見,更說要身體健康,真的,大家也要身體健康。

香港人,一起跨過這難關。
  • 木糠布丁
  • 三式芝士醬燒豬肋骨配薯角
  • 青蘋果梳打
2020-01-16 475 瀏覽
差啲睇錯,以為淨係前菜甜品飲品任食任飲,原來主菜都係任食,只係$230,有驚喜。環境舒適,唔糟,食物擺放整潔,客人攞食物都好有禮貌,職員有禮貌,上菜速度快,主菜份量都正常,所以進餐過程都幾愉快。有4款沙律,蒜蓉包勁多牛油蒜蓉又脆,黑松露蘑菇湯好味。芝士椰菜花,焗蝸牛薯蓉味道剛好,軟硬適中。酸菜魚酸辣度大眾化,魚肉好滑。炸物普通,合格。燒春雞(任食),皮脆,但唔夠入味。黑松露雜菌意大利飯(任食),味香好味,只係飯質較似港式,沒有正式意大利飯嘅咬口。蟹籽卡邦尼意粉,好味,但又係唔係平時食嘅卡邦尼意粉。甜品飲品任食。總結,抵食,唔差,可以再去。

有4款沙律,蒜蓉包勁多牛油蒜蓉又脆,黑松露蘑菇湯好味。

芝士椰菜花,焗蝸牛薯蓉味道剛好,軟硬適中。

酸菜魚酸辣度大眾化,魚肉好滑。

炸物普通,合格。

燒春雞(任食),皮脆,但唔夠入味。

蟹籽卡邦尼意粉,好味,但又係唔係平時食嘅卡邦尼意粉。

甜品飲品任食。

總結,抵食,唔差,可以再去。
2020-01-11
2020-01-14 457 瀏覽
觀塘美食文化就係要揾一揾,朋友聚會或者情侶撐臺腳就真係好適合呢度喇。在地鐵站附近b2出去三分鐘路程,期間其實經過呢個大廈都有少少不起眼。另外飯都幾好味道呢,另外服务帶位的哥哥姐姐都好似好nice呢,下次都可以試一試。座位坐夠舒服,空間夠大。關於餐食方面真的要讚有,|香煎美國西冷8oz配薯菜跟黑椒汁^呢個認真夠味道。牛扒有個特別的調料配菜,就係烘熱蒜頭。幾乎其實另外加錢叫的配菜都會有呢個在側邊,中意蒜頭的人真的不能錯過。沾埋西冷少少黑椒汁,滿足好味道,搭配的有味道。

黑鬆露意大利炒飯

關於餐食方面真的要讚有,
|香煎美國西冷8oz配薯菜跟黑椒汁^
西冷

呢個認真夠味道。

好味道,搭配的有味道。
2020-01-14
黑鬆露意大利炒飯
  • 香煎帶子黑松露意大利飯
  • 美國醬燒BBQ豬肋骨配薯角
2020-01-03 588 瀏覽
好耐冇試過成班姊妹聚會,緊係要搵一個好地方食個靚飯。朋友係網上搵到呢間餐廳,睇相就幾好啦,而且重可以半自助任食,一於去試下啦。地點觀塘站附近既工廈入面,其實個工廈都幾舊下,d lift重要人手開關,不過似乎幾多穩世餐廳,同lif唔少年青人。餐廳唔算大,不過幾多裝飾,話哂最近多節日,而家重有高枱同矮枱。我地被安排坐高枱,哈哈,哈比人都有比人高既一日。食物選擇唔算十分多,不過絕對可以令你試到好多野,幾欣賞佢既田螺薯蓉,非常滑而且汁好好味。自助既食物就冇影到啦,因為拎得好醜樣😄😄主菜係點單既,有幾種可以任點唔洗加錢,但如果想食豪d, 例如牛牛 龍蝦,就要加錢啦。我地當然要試哂所有包左既主菜啦。意粉幾好味,飯乾身左小小,黑松露味唔夠雞非常好食,好嫰身豬肋骨不過不失。 飲品同甜品都係自助既,花茶超級出色。總結黎講,性價比高。
好耐冇試過成班姊妹聚會,緊係要搵一個好地方食個靚飯。
意粉幾好味,
飯乾身左小小,黑松露味唔夠
雞非常好食,好嫰身
豬肋骨不過不失。
飲品同甜品都係自助既,花茶超級出色。
總結黎講,性價比高。

• 法式焗釀田螺
  • 花茶
2019-12-25 550 瀏覽
上網睇到呢間餐廳好令,就約左fd去食💕上到去好似去左仙境咁,好有xmas氣氛好令🎅佢d擺設好整齊,好多裝飾,又有d好令既燈光😍Set Dinner 可以任食佢個沙律吧甜品芝士火腿炸物生果仲有得任叫d主食,我地一人叫左個先黎既係燒春雞,個表皮燒得好脆,肉質都嫩滑之後有Ribs,上面鋪左層芝士去燒,味道濃郁,而且都好大份下👍🏻呢度仲可以整爆谷同棉花糖,又有好令既杯任裝果汁真心覺得呢得所有野都好比心機整同安排,成個感覺好好,好值得黎食,仲要有半價$168再加一咋🙈🙈🙈
上網睇到呢間餐廳好令,就約左fd去食💕
上到去好似去左仙境咁,好有xmas氣氛好令🎅
前菜

佢d擺設好整齊,好多裝飾,又有d好令既燈光😍
沙律

Set Dinner 可以任食佢個沙律吧

芝士火腿
炸物

炸物

生果
仲有得任叫d主食,我地一人叫左個
燒春雞

先黎既係燒春雞,個表皮燒得好脆,肉質都嫩滑
Ribs

棉花糖

呢度仲可以整爆谷同棉花糖,又有好令既杯任裝果汁

前菜
  • 沙律吧
  • 三式芝士醬燒豬肋骨配薯角
  • 提拉米蘇
2019-12-24 377 瀏覽
放工既晚上,又係要食番餐好嚟慰藉下既時候!今次去咗觀塘既魔膳廚房,係半自助餐既形式,又係可以大吃大喝既時候!!有沙律吧,野食有ham, 意粉,沙律,炸物,面包,都幾多款式!仲有野飲同甜品,甜品都多款,係高質既!到主菜!免費既有意粉食!炒得都好香!加錢有牛扒食,牛扒一啲都唔低質,肉嫩亦都煎得好香係好食既!!㨂咗雪糕做甜品,仲有木槺布甸,cheese cake, chocolate cake同jelly!完滿!

有沙律吧,野食有ham, 意粉,沙律,炸物,面包,都幾多款式!仲有野飲同甜品甜品都多款,係高質既!

係好食既!!

2019-12-22 262 瀏覽
呢日同好朋友補祝生日🎂就特意來呢間餐廳慶祝呢間都算底食在openrice 訂位就有5折 星期五六日貴幾廿元到 有幾款意粉或飯你選任食有埋甜品沙律湯飲品簡直係底都冇人有😑味道就都可以嘅 整體來講都值得一試
呢日同好朋友補祝生日🎂就特意來呢間餐廳慶祝

2019-12-19 351 瀏覽
午餐一大班同事預約去呢度午餐, 午餐時段好多人差不多全場爆滿. 午餐menu可以選擇沙律吧+主菜. 食量少嘅人可以剩選沙律吧都夠. 黑松露蘑菇湯味道濃郁,配埋蒜蓉包更加正, 不過蒜蓉包未必時時有因為太搶手. 沙律吧選擇未必算多但味道屬中上, 有幾款貝殼粉長通粉沙律比人揀. 主菜當中bbq豬肋骨配薯菜都幾大份, ribs煮得都夠腍, 但味道可以再入味啲更好. 西冷牛扒都係好大件, 但熟嘅情度可能因為件扒太大份煎得有啲位置過熟, 幸好味道幾好.餐茶有得自己斟咖啡同花茶, 仲有自製綿花糖同雪糕, 選擇種類多而且價錢比較出面同類餐廳不算太貴, 值得再去

而且價錢比較出面同類餐廳不算太貴, 值得再去
黑松露蘑菇湯+沙律吧
Bbq豬肋骨配薯菜
西冷牛扒配薯菜
2019-12-16
黑松露蘑菇湯+沙律吧
Bbq豬肋骨配薯菜
西冷牛扒配薯菜
2019-12-10 328 瀏覽
到會食物整齊乾淨,朱古力mouse 蛋糕好fresh 好食,牛面肉飯好適合派對🎉送貨時間好準冇錯漏,抵食之選。A02 水蜜桃煙鴨胸沙律A15 泰式炸魚餅A17 三色芝士焗西蘭花A06 巴馬火腿卡邦尼意粉A10 泰式菠蘿海鮮炒飯B08 韓式惹味炸雞拼薯角B14 法式紅酒燴牛臉頰配飯C01 魔鬼朱古力慕絲蛋糕👆訂了以上嘅食物30人聖誕聯歡會送貨價錢合理:觀塘+$100九龍區+$200香港及新界區+$300☺

A02 水蜜桃煙鴨胸沙律

九龍區+$200
香港及新界區+$300☺
外賣送餐
2019-12-07 289 瀏覽
食物種類 款式都多 冷食、熱食都有海洋拼盤都尚算新鮮一路傾計一路食下野 環境氣氛 不錯食物味道尚可 不差可以接受地點方便 amp商場旁邊 容易搵到價錢尚可接受 拆扣優惠後2百左右若然沒有拆扣則有點偏貴
食物種類 款式都多

價錢尚可接受
拆扣優惠後2百左右
若然沒有拆扣則有點偏貴
2019-12-05 323 瀏覽
成日行過見佢有沙律吧,價錢又適中,好似幾吸引,終於搵左日去試,上到去即刻食下沙律,但唔太吸引,好少沙律菜,但通粉、螺絲粉沙律就有幾款,仲有薯仔沙律,唔使驚唔飽但值得讚係佢個黑松露湯,幾香,味道唔錯,同埋飲品都多選擇,除左果茶,仲有幾款花茶到主菜我叫左個厚切豬扒飯,扒係厚,但個味道麻麻,同事食咖厘牛肉,佢都話味道一般,呢個價錢加左沙律吧就ok既食完飯有雪糕,仲可以自己整棉花糖,個環境適合同朋友坐下傾下計幾舒服既
2019-10-31
2019-12-02 316 瀏覽
觀塘Lunch 又一選擇,臨近聖誕, 滿佈聖誕裝飾, 加上播埋last Xmas 簡直充滿歡樂氣氛! 講番食物,午餐有幾個選擇,意粉好味, 豬扒大大塊, 加上Salard bar 野飲甜品任食, 後生細仔一定夠飽!
2019-12-02
2019-11-27 480 瀏覽
星期日11月24號,經過OpenRice定兩位,再打電話給餐廳確認,知道自助餐每位收168元還有免開瓶費。去到餐廳服務員話星期日要收198元(😡)不收開瓶費但要餐廳提供紅酒杯每隻要收$50元(😡)最後無奈地用了餐廳的水杯去飲法國紅酒。自助餐食物選擇不多,只有兩款熱湯和一堆蒜蓉包,沙律幾款另加炸洋蔥圈和春卷,主食是免費的意大利粉,如果要食燒雞豬牛便要另外加錢。最後加了$20要了燒雞和加$30要了BBQ豬肋骨。兩款主食份量夠大,但肉質粗鞋味道一般,因為食不完所以想去打包,但打包盒要每個$30(😡)最後試了幾款甜品蛋糕味道一般,值得一題餐廳現場有即做棉花糖(😀)整體的感覺有被坑了,雖然收費不高,但消費得不舒服。