2019-02-20
見到食評咁多,同埋有pop up 廣告,就同屋企人黎試下。晚餐$4xx 加一,每人大概$500。真係好適合好肉嘅人,但我今次帶左三個老人家,食唔到啲咩。餐廳喺油麻地站同佐敦站中間,兩邊路程差唔多。好彩有訂位,一個weekday 都7 /8成滿。坐低會先上第一輪刺身。除左海膽,好似大部分都可以再加。真係全都好鮮味,但真係要食快啲,開始燒肉,個枱面會比較熱。可惜我哋五人入面,有三位老人家,唔太食得,我哋都只係追加左蝦。再上枱嘅係用黎燒嘅海鮮。好似係鮑魚同蠔都只上一次,其他可以再加。(都成三個月前食,唔記得🙈)個人比較鍾意螺,因為平時少食咁大隻燒螺,睇住啲水喺入面起泡,好特別。由於我哋有五個人,佢一開始就俾左兩條半魚我哋。魚會「痴」底,又佔左成半個鐵板面,又多骨少肉,用左好一段時間先食得曬。(由於全枱得兩個食,如果早知,會叫佢走魚,唔好浪費咁多。)上肉時,係有驚喜!每一款肉都有標籤,好新鮮。但食落肉質還好,可能我哋唔識燒,啲肉有老左啲。有追加牛舌同西冷。相入面右方嘅骨付雞肉腸,好「油膩」,老人家食左即刻餵口減半。不吃為妙,唔知有無得揀🤔其他酒水:紅酒、白酒、清酒、柚子酒、梅酒,係任飲嘅!我同
有追加牛舌同西冷。
其他酒水:紅酒、白酒、清酒、柚子酒、梅酒,係任飲嘅!我同妹妹比較鍾意柚子酒,梅酒有啲過甜。
嗰晚嘅Movenpick 只有士多啤梨味,由於奶味太濃,我家老人家唯有揀食其他雪糕雪條。