2019-03-22
特別日子也可高消費一下,期待和牛燒肉海鮮放題成二個幾禮拜,拍拖紀念日就來食次燒肉放題!𨋢一開門被裝修和高樓底所吸引,坐位編排好,卡位也唔迫!面前已見到任食雪糕櫃內有movenpicks, dryers雪糕批和gelato! 正一入座即先搵野飲,食燒肉我唔飲酒都一定飲可樂,仔飲烏龍茶,老公紅白酒sake換轉飲~ 正第一round是default的,來了盤吸睛的和牛拼盤,還有一大盤豐富海鮮,之後仲來了盤大刺身!!!!!!!先上最殺食和牛各部位加豚肉等!件件厚切,色澤靚,冇得complaint, personally 愛吃肉眼多D,之後係牛胸腹!點少少岩鹽和黑胡椒,fit曬~ 再來是令我地嘩出聲的海鮮,四人食有條喜之次、牛油帶子,蝦和蟹腳!條魚要燒得好有心機,剛熟便熱辣辣入口,肉嫩又香,各人激讚!蟹不能燒太耐否則變乾!yum要數我地嘩得最大聲既係魚生曪~新鮮靚仔,大大粒海膽雖不能encore, 只來一次,但去城市超市買都一件一百走唔甩!咁之後唯有勁order生蠔啦~ 有咬口又爽,任食唔使續隻計咼~其實仲有好多其他熟食,我地起碼叫咗一打天婦羅大蝦,大大隻即炸很正~ 又有叫烏冬和泡菜鍋,食D熱野
其實仲有好多其他熟食,我地起碼叫咗一打天婦羅大蝦,大大隻即炸很正~ 又有叫烏冬和泡菜鍋,食D熱野落肚都舒服!另外要叫厚切牛舌,爽而濃牛味~
最後跟雪糕大作戦,自己有時都唔捨得買呢~ 冲埋杯辻利綠茶,四百幾一位比日本連鎖燒肉店更多選擇,大満足矣~