2019-02-20 552 瀏覽
早上跑完馬拉松用左咁多力,夜晚梗係要食番多D野補充能量,所以我地決定同朋友去食雞煲V POINT既餐廳都有番咁上下保證,高層就一定有維港靚景,隨變都唔例外,食雞煲來說,呢度既裝修同VIEW都叫得做好高級了每檯仲有包TEMPO送,好貼心的服務前菜有涼伴雲耳,未有食物前都有野俾大家咬下有好多款鍋底選擇,淨係雞煲都有好多種,另外仲有乾燒鍋再加湯打邊爐、羊腩煲、田雞煲、桂魚煲隨變麻辣湯雞煲 - 微辣 ($258)叫左招牌麻辣湯雞煲,怕太辣所以就叫左微辣,有得叫一隻雞或者半隻雞,湯底有香茜、紫洋蔥、花椒、八角、辣椒,食落真係得微辣,岩曬我地呢班食辣小學雞頂級手切牛頸脊 ($188)近年都比較鐘意食手切牛頸脊,鐘意呢個部位雪花平均唔太肥,又夠肉味,灼幾秒就食得粟米蓮藕餃 ($32)、雲吞皇 ($32)、午餐肉 ($23)、牛筋丸 ($32)呢度部分食物可以選擇叫一份或者一碟,一份就有4件,而一碟就有12件,我地咁岩有4個人,叫一份就岩曬,可以試多D食物,手打牛筋丸好彈牙,粟米蓮藕餃同雲吞皇都無添加味精,皮夠曬薄響鈴卷 ($32)、娃娃菜 ($46)、油麥菜 ($46)、粟米 ($20)、凍豆腐 (
每檯仲有包TEMPO送,好貼心的服務
前菜有涼伴雲耳,未有食物前都有野俾大家咬下
隨變麻辣湯雞煲 - 微辣 ($258)
頂級手切牛頸脊 ($188)
響鈴卷 ($32)、娃娃菜 ($46)、油麥菜 ($46)、粟米 ($20)、凍豆腐 ($23)
個湯底辣度真係岩岩好,就算響鈴、凍豆腐、菜呢D咁吸湯的食物,煮完都唔會太辣,食得舒服,菜全部都好新鮮,搵唔到爛葉
甜品
最後就會送上一人一粒糯米糍做甜品,個口辣辣地個人打邊爐又打到熱熱地的時候,食番粒凍冰冰野就岩曬
2019-02-17
2019-02-20 27 瀏覽
之前看Tvb 介紹隨變火鍋,就心思思想去試先!於是就約埋朋友上左去銅鑼灣食廈V Point,食之前都提早訂定位。上到去店内已經做滿6-7成人,看來人氣都唔惹少!店鋪光亮整潔,加上座位舒適令人好放鬆。入座前餐具已經整齊擺放。令人驚喜的係雞煲除了可以選麻辣外,還有也有清湯、番茄和雜菌等選擇!變化多端。因爲朋友不能食辣,所以我地點左雜菌養生雞煲(半隻)。在食養生雜菌雞煲前我們每人都先飲料左一碗湯,雜菌雞煲的湯實在令人讚嘆不絕絕,喝下去就知道湯底一定熬製了多個小時,所以才能完全散發出食材鮮味和的精華材。雞煲内亦有多種菇菌。飲完湯後我們便開始食雞件,雞件十分嫩滑,亦非常入味!如果想吃點辣的朋友可以去調味架内調好配料,然後一拼食用。我朋友就覺得不加任何調味料都好鮮味。三色手打丸:包括(蝦丸、墨魚丸、和豬肉丸),粒粒都爽口彈牙又有咬感!果然是真才實料真花甲:見到差不多每張台都有叫海鮮,我地都忍唔住叫左個花甲試試。花甲花紋均一,而且肉質鮮甜仲無沙。原來這了除了打邊爐外,仲有燒烤。燒聖子:味道可以選辣/不辣,而且辣度亦可以按照自己的個人喜好再選擇。聖子肥美又夠大,面上更鋪滿調味的蒜蓉,食下去爽口鮮味。買

原來這了除了打邊爐外,仲有燒烤。

買單後更有甜品送贈!餐廳無論係食材和用料都令人十分滿意,下次再來一定要試下個招牌麻辣雞煲至得。

2019-02-12
2019-02-18 23 瀏覽
今日係銅鑼灣行街,朋友帶咗我去呢間隨變火鍋🍲一上到去,門面一啲都唔似食火鍋反而有啲似酒吧因為一入門口就係吧枱好正啊!連吧枱都有得打邊爐😂門口仲有個燒烤吧位睇住佢燒好似好好味咁一坐低就有個前菜煲涼拌黑木耳不錯不錯頭先見到啲串燒好正咁我就忍唔住叫咗個孜然羊肉串好羊啊!好正啊!好香好好味!以為羊肉好味?點知呢個雞腎贏咗😂爽口!爽口!勁爽口!微微嘅辣!好味到叫多咗2串♥️呢度出名雞煲,但我地揀咗呢個乾鍋醬汁雞乾鍋!(送一個任選湯鍋)雞!勁滑勁好味!乾鍋入面有年糕片好煙un♥️♥️♥️我係咁揀曬嚟食連啲菜同洋蔥都索曬啲汁我地基本上食清曬成個鍋😂湯鍋我地揀咗雜菌,好多菇啊!好足料,湯底濃濃嘅雜菌味一嚟到我已經飲咗幾啖😂我地叫咗幾樣配料!真心要讚👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻蝦滑好正!安格斯肥牛好淋好香!雲吞絕對係推介超大粒入面唔只一隻蝦隨變麵好彈牙好正蟹柳煮完都唔會散曬♥️因為湯底好夠味我連豉油都冇點而且食完都唔會好口渴我諗冇放味精😯最後食完仲送雪米糍♥️超窩心
今日係銅鑼灣行街,朋友帶咗我去呢間隨變火鍋🍲
一上到去,門面一啲都唔似食火鍋
反而有啲似酒吧

煲涼拌黑木耳
不錯不錯
頭先見到啲串燒好正咁
我就忍唔住叫咗個孜然羊肉串
好羊啊!好正啊!
好香好好味!
雞腎

以為羊肉好味?點知呢個雞腎贏咗😂
爽口!爽口!勁爽口!
微微嘅辣!好味到叫多咗2串♥️
醬燒雞乾鍋
呢度出名雞煲,但我地揀咗呢個乾鍋
醬汁雞乾鍋!(送一個任選湯鍋)
雞!勁滑勁好味!
乾鍋入面有年糕片
好煙un♥️♥️♥️我係咁揀曬嚟食
連啲菜同洋蔥都索曬啲汁
我地基本上食清曬成個鍋😂
雜菌鍋

湯鍋我地揀咗雜菌,好多菇啊!
好足料,湯底濃濃嘅雜菌味
一嚟到我已經飲咗幾啖😂
我地叫咗幾樣配料!
真心要讚👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
蝦滑

蝦滑好正!
安格斯肥牛

安格斯肥牛好淋好香!
雲吞

• 隨變粉
  • 乾鍋
  • 雞腎串燒
2019-02-18 28 瀏覽
隨變火鍋,店內可以打邊爐,又有燒物食。食物質素不錯,選擇款式多,人均消費$250左右,價錢可接受,重點服務態度超好。前菜豬耳 $45豬肚雞煲拼鮮蕃茄濃湯雞煲底 $228湯底蕃茄味不足,豬肚個湯底要了少辣,味道不錯,用上打邊爐令D食物吸到晒D味美國安格斯肥牛 $158牛肉新鮮,肥膏及肉的脂肪分佈剛剛好,牛味重,而家賣相很美脆鯇腩 $78很爽口,同豬肚的湯底很夾,份量多,新鮮粟米$20,菜$23,冬菇$20,鴨紅$58 手打丸大大粒,款式選擇多,可以拼,彈牙好味
前菜豬耳 $45

豬肚雞煲拼鮮蕃茄濃湯雞煲底 $228

美國安格斯肥牛 $158
牛肉新鮮,肥膏及肉的脂肪分佈剛剛好,牛味重,而家賣相很美
脆鯇腩 $78
很爽口,同豬肚的湯底很夾,份量多,新鮮
粟米$20,菜$23,冬菇$20,鴨紅$58

手打丸
大大粒,款式選擇多,可以拼,彈牙好味
2019-02-16 593 瀏覽
隨變火鍋以前都很喜歡時常去吃的,搬遷了去銅鑼灣便是第一次再去吃了,風格比以前不一樣這裡環境很舒適,坐位空間寬闊整潔,餐廳樓層位於23樓靠近窗位置更能欣賞海景,餐廳也很貼心為客人準備了一包紙巾,感覺更上一層樓。除了火鍋外,還有即點即燒的串燒。當然我今次都會點番我最喜愛的招牌麻辣隨變雞煲(半隻),麻辣雞煲是加入了大量四川乾椒、麻子、芹菜、青椒等配料,一打開蓋傳來陣陣香氣撲鼻。喜歡這裡的雞煲是因為已有湯底可以一邊吃雞件一邊可以打邊爐。湯底味道已經滲透了食物一起滾熟的時間麻辣味道好香濃美味,雞件也十分入味,而且肉質嫩滑。我們還點了其他火鍋配料,脆鯇片,手工栗米蓮藕餃,不可錯過手工雲吞王,冬瓜片,白蘿蔔,即炸響玲卷,凍豆腐,油墨菜,唐蒿,紅薯粉。兩個人吃這些份量已經很飽了。脆鯇片,很新鮮咬落去肉質很脆口。不可錯過手工雲吞王,鮮蝦彈性牙爽口。手工栗米蓮藕餃,豬肉碎,栗米,蓮藕一起攪成味道不錯。即炸響玲卷,放在湯底浸一浸拿上來吃已滲透了麻辣味道。吃完之後還奉上了一粒雪糕糯米糍,搬遷了之後仍然保持了水準真是值得一贊。

除了火鍋外,還有即點即燒的串燒。

麻辣隨變雞煲

脆鯇片,很新鮮咬落去肉質很脆口。

不可錯過手工雲吞王,鮮蝦彈性牙爽口。

手工栗米蓮藕餃,豬肉碎,栗米,蓮藕一起攪成味道不錯。

即炸響玲卷,放在湯底浸一浸拿上來吃已滲透了麻辣味道。
2019-02-14 58 瀏覽
好耐之係呢間火鍋店舊鋪常客,由細舖得幾張摺檯,食到佢變大舖。不過之後雞煲越開越多,而人都係貪新忘舊,結果好耐都冇再食。最近知道佢喺銅鑼灣開咗分店,隔咗咁多年,一於試吓而家咩質素先。首先同男朋友叫咗啲餐前小食送啤酒傾吓計,涼拌萵筍,燒牛舌心,雞皮,同埋內蒙羊肉串。最值得推介嘅竟然係羊肉串,香羶惹味,必叫。同以前舊舖唔同,呢度有生啤,而且有三款選擇,正!之我哋叫咗隨便麻辣湯雞煲(中辣),同一般炒上嘅雞煲唔同,一上枱佢已經充滿麻辣湯汁,好香麻辣味,唔係一般帶甜嗰一種雞煲。配料落得重手,估計有成個洋蔥。雞煲用嘅瓦煲好保溫,所以建議大家盡快食咗雞先再打邊爐。因為我哋之後轉細火佢都係好滾,我同男朋友慢慢食結果最後啲雞係老左少少。而且中辣男朋友都頂唔順,食到咁上下要將所有辣椒拎起。x仔米線男朋友食三小辣,我食特辣,所以我覺得辣得好爽超級正!比好多重慶麻辣火鍋更刺激!火鍋配料方面,頂級手切牛頸脊(大)雪花均勻,入口即溶,而且師傅刀工好好,每一件都係雙飛切法,值得一讚。有膏鵝腸肥美甘香即炸響鈴,上枱都仲係熱嘅,味道非一般來貨可比。可惜我哋叫咗有湯嘅雞煲,如果係可以點乾炒嘅汁就更加正。雲吞王都唔錯,每一啖
首先同男朋友叫咗啲餐前小食送啤酒傾吓計,
涼拌萵筍,
燒牛舌心,雞皮,同埋內蒙羊肉串。
正!

有膏鵝腸肥美甘香
雲吞王都唔錯,每一啖都食到爽口蝦肉。

咁多年之後食返呢一間雞煲,結果都冇令我失望!埋單嘅時候發現宵夜有85折,下次約埋食得辣嘅朋友一齊再嚟爽一爽先。
2019-02-14 33 瀏覽
喺銅鑼灣同個fd睇完戲,上網搵吓附近邊度有得打邊爐,最後就嚟咗呢度食火鍋啦。隨變火鍋,我估應該係講緊有得食雞煲,串燒同埋打邊爐,但我同我個fd主要諗住打邊爐為主,所以就一黎叫左個蕃茄湯底。我哋仲嗌左唔同嘅嘢食,啲食材都幾新鮮,睇吓啲相就知道。日本廣島蠔個人本身鍾意食蠔,所以叫咗四隻,同個fd一人兩隻。四隻蠔都唔細隻,都幾靚仔。滾完縮水就預咗㗎啦,最緊要食落去食到蠔嘅肥肉。頂級手切牛頸脊(小)小份黎講,份量都算唔錯。脂肪比例唔會過肥。同埋從肉嘅摺行睇得出係牛頸脊。食落口都好有牛味。鮮爽黃喉黃喉即係牛心管,唔係度度火鍋店都有得叫,內地嘅話通常都會有,香港真係甚少。呢度黃喉嘅份量都算幾多,咬落去,真係幾爽口,幾特別。黑松露蝦丸手打墨魚丸旁邊就係黑松露蝦丸。兩款都係手打,放落火鍋嗰陣時要小心啲,否則外型就會有所影響。黑松露份量剛好,唔會太重味,如果唔係我淨食黑松露都得。由相片睇得出,丸面較白就係蝦肉,所以蝦肉都唔少架。總結:下次黎先再食雞煲同串燒,感受一下隨變嘅感覺。

我哋仲嗌左唔同嘅嘢食,啲食材都幾新鮮,睇吓啲相就知道。

廣島蠔

日本廣島蠔

黃喉

鮮爽黃喉

黑松露蝦丸

總結:下次黎先再食雞煲同串燒,感受一下隨變嘅感覺。
廣島蠔
黃喉
2019-02-14 42 瀏覽
今日天氣急降,最適合打邊爐架喇!其實我早已聽過隨變嘅大名,因為有位朋友好鍾意食,但由於同我出入開嘅地點唔太近,所以未有機會一試。而家CWB V Point有分店,终於試!到!喇!朋友話呢間分店嘅環境同服務都高幾班喎,咁一定啦!望住個維港,仲可以坐喺bar枱食雞煲串燒飲生啤,勁好feel!但出奇地,價錢又唔係特別貴喎,有時OT完10pm後黎仲有85折!孜然羊肉串羊肉串以一口瘦肉一口肥肉穿起,甘香無比,而且好juicy!燒雞軟骨食左一粒之後就停唔到口,太野味喇!!外脆內軟,係我食過最好食嘅燒雞軟骨!Good Job!隨變麻辣雞煲辣是一種很神奇,令人著迷的一種味道。因為,辣都可以分好多種類並有不同層次。隨變呢個麻辣雞煲的辣係我從未食過,而且難以抗拒,連配料都食埋。我喺打緊呢篇食評嘅時候已經心掛掛想去食多次,看圖不解釋。(小)頂級手切牛頸脊頂級手切牛頸脊唔係得個名,不但擺盤精美,而且牛肉脂肪分佈平均,肉嫩,近乎入口即溶,冇得輸呀!(半碟)皇帝菜可以叫半碟或一碟,適合細食的兩口子。不知從何在起,打邊爐一定要有皇帝菜先安樂。皇帝菜”索”唒啲湯底,湯底惹味又唔油,真係好好食!隨變粉隨變粉係必叫架!每

孜然羊肉串
羊肉串以一口瘦肉一口肥肉穿起,甘香無比,而且好juicy!

燒雞軟骨

隨變麻辣雞煲

(小)頂級手切牛頸脊

(半碟)皇帝菜

隨變粉
隨變粉係必叫架!每枱都最少有一碗,可見其威力!最初我以為即係薯粉,食落原來有分別。分別在於隨變粉綿啲同”索”味啲,唔會浪費左湯底,很不錯!

鮮魚卜
鮮魚卜附竹簽,要篤穿左先放入煲。賣相漂亮,食材新鮮。

溫馨提示:著白色衫嘅朋友記得問侍應攞圍裙呀!

2019-02-11
2019-02-14 56 瀏覽
隨變一直都以雞煲馳名,話說前幾日睇電視見到介紹話喺銅鑼灣開左新分店,於是就book左位今晚去食🤣新開張環境好舒服,較平常既雞煲店乾淨😳仲好細心咁有包Tempo俾你😆隨變麻辣雞煲/酸燙豬肚雞煲鴛鴦鍋唔駛加錢,咁緊係唔輸蝕整返個😋 隨變麻辣雞煲唔係平時稠嗰款,而係用麻辣湯做湯底。但啲雞無因為咁淡味,仲好入味,特別想講雞胸肉係超滑👍🏿而另一個湯底啲豬肚好爽好乾淨,微酸可以中和下麻辣岩晒😛頂級手切牛頸脊(小)牛肉好靚,油脂分配適中,有少少入口即溶既感覺🥳招牌手打墨魚滑口感好彈牙,仲有好多蟹籽舖面,正😎即炸響鈴卷因為麻辣湯唔算太油,所以可以放心剝響鈴,夠熱夠脆😋內蒙羊肉串呢度既串燒同樣好出名,我地就點左羊肉串試下,孜然味好重好香口,唔錯😚埋單仲會有粒雪米糍做甜品🥳

隨變麻辣雞煲/酸燙豬肚雞煲

頂級手切牛頸脊(小)
牛肉好靚,油脂分配適中,有少少入口即溶既感覺🥳

招牌手打墨魚滑
口感好彈牙,仲有好多蟹籽舖面,正😎

即炸響鈴卷
因為麻辣湯唔算太油,所以可以放心剝響鈴,夠熱夠脆😋

內蒙羊肉串

埋單仲會有粒雪米糍做甜品🥳

2019-02-13 47 瀏覽
上星期六接男朋友係銅鑼灣收工 見到新開既V Point好多野最後經過一番選擇之下,我地就簡左食 雞 煲!初頭聽到「隨變」 已經覺得好熟 再上網CHECK返 原來真係佐敦個間佐敦原店其實真係唔洗講 好多人都識 同埋次次去到都好爆場啊!之後我地上到去 V Point呢間分店明顯地裝修有用心過 靚左好多同埋時尚左好多!唔知係咪因為時間尚早再加上新開無幾耐,我6點坐左6~7成人左右去到點餐,因為我同男朋友兩個人食唔得多 所以我地好多野都靜係叫左半份首先 緊係點呢到既招牌雞煲 - 隨變麻辣湯雞煲 ($198)平時食到既雞煲都係無湯 食到7788先會幫你加湯但呢個就唔同啦 一上黎已經係有湯 (所以先叫麻辣湯)等到個湯滾左一陣 已經聞到好香既麻辣味之後我地就叫左美國安格斯肥牛、肥羊、窩荀、海膽流沙丸、雲吞皇、午餐肉、娃娃菜、芋絲 半份既分量唔算多 亦唔算少 我地食左呢D已經飽到上喉嚨啦我同男朋友最推介既係 安格斯肥牛 雖然佢唔算係最頂級既肥牛,但係牛味都幾重同嫩滑!另外,不能忽視既係午餐肉啊! 午餐肉加埋麻辣湯汁 真係無得頂!食到中段 仲叫左個自家製藍莓洛神花果茶 如果唔想驚肥飲可樂 呢個就一定要t
最後經過一番選擇之下,我地就簡左食 雞 煲!

唔知係咪因為時間尚早再加上新開無幾耐,
我6點坐左6~7成人左右

平時食到既雞煲都係無湯 食到7788先會幫你加湯
但呢個就唔同啦 一上黎已經係有湯 (所以先叫麻辣湯)
等到個湯滾左一陣 已經聞到好香既麻辣味

午餐肉、娃娃菜、芋絲
半份既分量唔算多 亦唔算少 我地食左呢D已經飽到上喉嚨啦

食到中段 仲叫左個自家製藍莓洛神花果茶 如果唔想驚肥飲可樂 呢個就一定要try try啦!

佢唔算好淡口,有少許甜甜的, 食完辣野再飲呢個會覺得好清涼! 女仔幾岩飲呢個 不錯的!

P.S. 仲見到小儀係隔離台食野
2019-02-04
2019-02-13 307 瀏覽
知道人氣「隨變」雞煲火鍋店係銅鑼灣開左新分店!我已經急不及待地約好朋友同訂位,誓要一嘗麻辣人必食的招牌麻辣隨變雞煲!!!聽聞好多明星同明人都係餐廳的常客。店舖位於銅鑼灣登龍街的V Point大廈23樓,位置極佳,靠窗位置更能飽覽海景。而且餐廳座位寬倘十分舒適。麻辣隨變雞煲:麻辣隨變雞煲是這裏的招牌!但這個雞煲卻不像我們平時食開的雞煲,平時的雞煲是較為少醬汁!而這個雞煲就像係打邊爐湯底似的。一開始我都有少少擔心,咁多湯味道會不會很淡!嘗了一口後才發現我錯了,雞煲湯汁味道香濃,配上四川辣椒雖然又麻又辣,但卻不搶吼。雞件十分入味!!!而且肉質嫩滑,即使在煲內滾了很久雞件,也不會因次而變得韌。加上惹味的麻辣湯汁,簡直食到停唔到口。食完雞件後我們點了些配料打邊爐。日本和牛:這個和牛除了擺件漂亮之餘,味道也是令人驚艷的!粉嫩的和牛佈滿了雪花紋賣相非常吸引,放入鍋内滾10-15秒便可食用。牛肉質鬆軟且嫩滑多汁,入口不用多咀嚼即化,脂肪更是入口即融。味道令人難以忘懷。三色手打丸:一碟十二粒的手打丸包括:(墨魚丸、蝦丸、豬肉丸)。每一顆丸都能感受到餐廳的用心同對食物的要求。每顆手打丸的口感都好彈牙,加上

日本和牛

三色手打丸:一碟十二粒的手打丸包括:(墨魚丸、蝦丸、豬肉丸)。每一顆丸都能感受到餐廳的用心同對食物的要求。每顆手打丸的口感都好彈牙,加上墨魚丸、蝦丸内有大量的蝦肉和墨魚粒,令彈牙的丸子更有咬感。
三色手打丸

手打蝦丸
隨變粉:質感特別!口感似薯粉,但卻沒有薯粉那麽難咀嚼!令人很好奇隨變粉的材料到底是什麽。

隨變粉

最後買單的時候更有雪糕糯米糍送!這一餐飯食得好滿祝,吃辣真的會上癮!可能我很快就會忍不住再黎幫趁。
2019-02-12
日本和牛
三色手打丸
手打蝦丸
  • 麻辣隨變雞煲,
  • 日本和牛,
2019-02-12 93 瀏覽
一直都知道隨變火鍋是在九龍區,原來近日進駐了銅鑼灣的V Point,如果想吃雞煲又想吃火鍋更想吃串燒,到訪此店便是最好不過。高居林下與九龍店大有不同,Vpoint可以看到維港景色,深信初二的煙花匯演定必賞心奪目。隨變麻辣雞煲+酸燙豬肚雞煲 $208火鍋店的湯底有很多,由麻辣、香辣、酸菜、清湯、蕃茄湯、羊腩煲、田雞等應有盡有。以麻辣鍋都有2種選擇,有隨變或嚵咀前者則是不善於辣較適合,後者則愛辣之人。還有可以半邊鍋,酸菜豬肚多得不得了,但酸菜的菜類太算吧!本地手切新鮮牛 $338吃火鍋又點少得牛肉。本地手切牛肉一上桌相當吸晴,而且份量其多並油脂分佈平均,肉質豐盈又美味。頂級手切牛頸脊 $188每次吃火鍋都會單點牛頸脊,全因雪花紋理分明及厚切,入口即溶牛味更突出。招牌手打蝦丸 $48蝦丸全人手製作,非常彈牙而且每粒份量恰到好處。招牌手打鹹蛋黃豬肉丸 $68另一款出色之作,鹹蛋黃帶有鹹香連同豬肉丸同吃,非常美味。即炸響玲卷 $58即叫即製的響鈴卷,熱辣辣而且不會太油膩,簡直是追加火鍋之物。手工西洋菜餃 $32餃類方面,平常大多以韮菜餃為多;但竟然有西洋菜餃,包得漲卜卜而且皮薄餡靚連同飽滿的西洋

隨變麻辣雞煲+酸燙豬肚雞煲 $208

本地手切新鮮牛 $338

頂級手切牛頸脊 $188

招牌手打蝦丸 $48
蝦丸全人手製作,非常彈牙而且每粒份量恰到好處。

招牌手打鹹蛋黃豬肉丸 $68
另一款出色之作,鹹蛋黃帶有鹹香連同豬肉丸同吃,非常美味。

即炸響玲卷 $58

手工西洋菜餃 $32
餃類方面,平常大多以韮菜餃為多;但竟然有西洋菜餃,包得漲卜卜而且皮薄餡靚連同飽滿的西洋菜非常美味。

不可錯過手工雲呑王 $32
雲吞看似平凡原來是不平凡,大大粒蝦肉包著薄皮雲吞,的確不可錯過。

隨變粉 $28
隨變粉真的太好奇,樣子像寛粉條但是帶厚身亦白滑,只需要三分鐘食得,可以一試。

燒白鱔 $45
串燒亦是此店的主打一部分,白鱔燒得脆身而且豐富,肉質彈牙而有味,完全需要追加。

燒牛舌心 $48
牛舌是考驗串燒是否美味的其中一環,牛舌的舌心煙韌而且不會過火,少許調味粉,津津有味。
2019-01-26
  • 即炸響玲卷
  • 隨變粉
2019-02-12 101 瀏覽
有靚景靚環境加靚野食!位於V Point高層,景觀開揚。環境舒服,服務體貼,每枱都有包Tempo紙巾和濕紙巾。剛巧碰到大台東X西X節目在旁邊房間採訪此店,可想而知,火鍋店有一定水準,而且都大家都有一定期待。雞煲有不同辣度可選,我們選擇了微辣,雞煲加入丁香、桂皮,草果等好多材料,辣椒🌶️香氣十足又惹味,而且三黃雞雞肉非常滑嫩之餘又夠哂入味!連平時食開其他雞煲店嘅朋友黎到食完都對雞肉肉質讚不絕口。其他食物都上菜速度上得很好快而且食材新鮮,質素不錯喔!手切本地牛肉牛肉切得大塊,,而且有一定厚度份量又多,肉汁味濃!響鈴望落幾新鮮似即炸。凍豆腐其中一樣值得一叫,呢間凍豆腐帶點爽口,再加上吸收雞煲的精華,絕對一流!新鮮魚腐魚腐入口既鬆軟又有少少彈牙。不可錯過手工雲吞王大大粒,蝦肉多及彈牙,和豬肉的比例配合得很好!招牌手打有餡三寶丸咸蛋豬肉丸,有驚喜!包著咸香的咸蛋!黑松露蝦丸,黑松露香味濃!墨魚丸,非常彈牙墨魚味重!隨變粉眼見白色的似河粉,食落卻是薯粉的質地,煙煙韌韌!最後有飯後甜品雪米滋~火鍋店雖然新開,但人流眾多,座無虛席,難怪短時間內已經咁高名氣。
有靚景靚環境加靚野食!
位於V Point高層,景觀開揚。
環境舒服,服務體貼,每枱都有包Tempo紙巾和濕紙巾。
連平時食開其他雞煲店嘅朋友黎到食完都對雞肉肉質讚不絕口。

其他食物都上菜速度上得很好快而且食材新鮮,質素不錯喔!
手切本地牛肉
牛肉切得大塊,,而且有一定厚度份量又多,肉汁味濃!
響鈴
望落幾新鮮似即炸。
新鮮魚腐
魚腐入口既鬆軟又有少少彈牙。

不可錯過手工雲吞王
大大粒,蝦肉多及彈牙,和豬肉的比例配合得很好!
招牌手打有餡三寶丸
咸蛋豬肉丸,有驚喜!包著咸香的咸蛋!
黑松露蝦丸,黑松露香味濃!
墨魚丸,非常彈牙墨魚味重!
隨變粉
眼見白色的似河粉,食落卻是薯粉的質地,煙煙韌韌!

最後有飯後甜品雪米滋~
2019-02-11 41 瀏覽
今晚同老公去左銅鑼灣買衫過新年,順道去同事介紹的隨變火鍋食晚餐,火鍋店位於V Point樓上。自助混醬區有一款涼伴滷蛋絲,咸咸地又有麻油香味,不錯!老公喜歡辣,但我又吾食得辣,侍應推介我們回味香辣雞煲拼酸湯豬肚雞煲,每煲都有半隻雞,回香辣雞煲要了微辣,內有多種香料,老公說辣味香濃,雞嫩滑惹味,酸湯豬肚雞煲都吾錯,先飲了湯,酸酸地好醒胃,雞鮮嫩,豬肚有口感。火鍋配料都有很多選擇,用料都好新鮮。脆鯇腩:脆鯇魚腩厚切又新鮮,肉質鮮美彈牙。招牌手打蝦滑:用新鮮蝦手打成蝦滑,鮮甜彈牙,蝦滑內加有原隻蝦,增加了口感更美味!必食手工魚皮餃:比平常大一點的魚皮餃,香滑爽口,味道鮮美。不可錯過手工雲吞王:寫住不可錯過,當然要試試,皮薄餡料飽滿,啖啖鮮蝦很爽口,果然不錯!
自助混醬區有一款涼伴滷蛋絲,咸咸地又有麻油香味,不錯!
2019-01-25
  • 脆鯇腩
  • 手打蝦滑
  • 雲呑王
  • 魚皮餃
2019-02-10 105 瀏覽
天氣涼返啲同男朋友揾火鍋舖揾到嚟銅鑼灣嘅隨變雞煲。呢間分店係新開,環境好靚,坐得又舒服,服務都好好!仲有紙巾送 好貼心!我叫左招牌嘅隨變雞煲,半隻雞好似食極都有😂雞好滑 啖啖肉唔多骨!另外我地叫左肥牛 好好食!我地係嗌最平個款牛 但質素一啲都唔馬虎 食落爽口!雲吞入面蝦好大粒~紅薯粉就一般 我鍾龍彈牙個啲多啲~土豆片 爽脆 襯辣一流!響鈴即炸勁脆!冇一樣令我地失望。除左火鍋呢度仲有串燒同熟食,可惜我地已經太飽,淨係叫左個麻辣豬耳。個豬耳都好好食!麻味重啲!最後仲有雪米糍送做甜品~😋再講一次呢度啲員工非常用心同好好服務。
天氣涼返啲同男朋友揾火鍋舖揾到嚟銅鑼灣嘅隨變雞煲

最後仲有雪米糍送做甜品~😋
再講一次呢度啲員工非常用心同好好服務。