2017-05-09
今日係尖沙咀行下行下,過左黎柯士甸路。呢區都有好多好野食!但我就被呢間新開既食肆吸引左入黎。店鋪招牌好大好靚,離遠都見到。職員都好有禮貌咁招呼我入去試試!坐低之後又不停斟水比我,招呼真係周到!坐低之後抬頭望,樓底都幾高架喎!有bar檯位又有屏風分隔既位,自己一條友黎食都唔尷尬!一大班人黎食又可以private d !個設計唔錯!職員話呢度係一間西式同日式既fusion菜館,午市有set lunch,晚市亦都有好多拿手fusion小菜,想食串燒飲下啤酒呢度都有!正當我諗緊食咩既時候,職員問我有冇興趣試試呢個蝦皇丼飯 !好!就試試佢! 蝦皇丼飯 $128黎到嘩左一聲!蝦皇,我以為係一隻大蝦就算,點知... 黎左十隻大蝦!又心諗,會唔會淨係得蝦頭呢?夾起,隻隻都肥大肉厚!肉質鮮甜、爽口彈牙猶如置身日本魚市場,香港居然都有如此高質既海鮮丼!又甜又濃既蝦味,真係令人齒頰留香。配有酸薑片,薄薄的,刺激味蕾後又可以試真D蝦肉鮮味。飯既份量都好足夠,微微醋味,又撒上黑芝麻,增添美味。Set Lunch餐仲可以到新鮮田園沙律Bar自己按分量攞,仲有餐湯同果汁,加十蚊就可以有咖啡檸茶檸水等等!午市仲免加一
呢區都有好多好野食!但我就被呢間新開既食肆吸引左入黎。
店鋪招牌好大好靚,離遠都見到。
坐低之後抬頭望,樓底都幾高架喎!
正當我諗緊食咩既時候,職員問我有冇興趣試試呢個蝦皇丼飯 !
好!就試試佢!
黎到嘩左一聲!
蝦皇,我以為係一隻大蝦就算,點知... 黎左十隻大蝦!
蝦皇丼飯 $128
又心諗,會唔會淨係得蝦頭呢?夾起,隻隻都肥大肉厚!
肉質鮮甜、爽口彈牙
猶如置身日本魚市場,香港居然都有如此高質既海鮮丼!
又甜又濃既蝦味,真係令人齒頰留香。
配有酸薑片,薄薄的,刺激味蕾後又可以試真D蝦肉鮮味。
飯既份量都好足夠,微微醋味,又撒上黑芝麻,增添美味。
午市仲免加一!真心推薦,性價比極高!