餐廳: 醉胡爐
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-01-09 1332 瀏覽
飯局還沒到人齊,閒著先食小食慢慢等🏅滷水雙拼,香港本地滷水墨魚及生腸,滷水味道足,絕對開胃再點一個小食酸薑皮蛋叫了兩個小食,職員送了一支大青島🥰人齊叫湯底👌🥰$1湯底:椰皇桃膠鮮雞鍋睇左呢個$1優惠,出品真係喜出望外❤️職員變了廚師,放了少許牛油及香料,點火,很有效果,煎香了鮮雞件,表皮焦香了,整間房已經香了再打開原隻椰皇,把整個椰皇水推入鍋鮮甜與雞件味道,我已經喝了兩碗😅這店是賣湯的嗎?😅😅😅$1湯竟然是最高級質素打破了我對優惠便缺質素的想法我把雞件吃了,外表焦香,內裏也很嫩滑已經覺得很滿足,職員這時加入高湯現在才是吃火鍋時間😂先來🏅十二道牛拼盤🐮這個拼盤滿足了牛粉絲,最好食的部位都齊了朋友馬上牛博士上身,教導這個燙10秒這件燙15秒,長知識了平日我投訴牛肉比較靭,原來是燙久了😅🏅紐西蘭羊肉片有朋友不食牛,羊才是最愛肉脂分配很好,沒有太重的羊騷味這碟叫了兩遍😋*🏅台式鴨血,萵筍很久以前,有朋友跟我說鴨血其實是火鍋必點,一直覺得鴨血或是豬血味道一般但原來是烹調的方法錯了,要把鴨血放進這個清甜的湯底,味道竟然很。好。食。萵筍更不用說,把湯底完全吸收了,爽脆鮮甜,厚薄適中🏅即炸鮮響鈴脆卜卜
飯局還沒到人齊,閒著先食小食慢慢等
🏅滷水雙拼,香港本地滷水墨魚及生腸,滷水味道足,絕對開胃
再點一個小食酸薑皮蛋
叫了兩個小食,職員送了一支大青島🥰
滷水雙拼

人齊叫湯底👌
🥰$1湯底:椰皇桃膠鮮雞鍋
睇左呢個$1優惠,出品真係喜出望外❤️
再打開原隻椰皇,把整個椰皇水推入鍋
鮮甜與雞件味道,我已經喝了兩碗😅
這店是賣湯的嗎?😅😅😅
$1湯竟然是最高級質素
打破了我對優惠便缺質素的想法
我把雞件吃了,外表焦香,內裏也很嫩滑
已經覺得很滿足,職員這時加入高湯
現在才是吃火鍋時間😂
椰皇桃膠鮮雞鍋

先來🏅十二道牛拼盤🐮
這個拼盤滿足了牛粉絲,最好食的部位都齊了
朋友馬上牛博士上身,教導這個燙10秒
這件燙15秒,長知識了
平日我投訴牛肉比較靭,原來是燙久了😅

🏅紐西蘭羊肉片
有朋友不食牛,羊才是最愛
肉脂分配很好,沒有太重的羊騷味
這碟叫了兩遍😋

🏅台式鴨血,萵筍

萵筍更不用說,把湯底完全吸收了,
爽脆鮮甜,厚薄適中
台式鴨血

🏅即炸鮮響鈴
脆卜卜 即炸即卷 上枱還是熱身的
沒有外面食到的油膩味 這個吸湯一絕

🏅菜,墨魚滑
質素可以,都是火鍋的必食配菜

總結,店環境舒適
不是大排檔不是逼夾的用餐
我們4人有房間,談天用餐很有私隱度
職員無論即場湯底點火上菜介紹也是專業
體驗很好,職員在結帳時,
再問我一遍用餐體驗,證明他們是非常著重客人整個感受,很好,給讚❤️
滷水雙拼
椰皇桃膠鮮雞鍋
台式鴨血
2024-03-12 157 瀏覽
第一次試着火嘅打邊爐、佢個椰子雞不得了、非常鮮味、很香的椰子味、很Flash嘅味道、可以打邊爐前飲左湯先、似煮了很久的老火湯、海鮮湯的龍蝦也不錯、很濃郁的海鮮味象拔蚌刺身十分鮮味
象拔蚌刺身十分鮮味
✨ 椰皇桃膠鮮雞鍋💲 1經openrice book位 可以用1蚊嗌湯底🫶🏻 湯底雖然只係1蚊 但係一啲都唔求其🥹 湯底真係好鮮甜 我地每人都飲咗幾碗🥹 啲雞肉亦都好嫩滑❤️✨ 胡爐十二道牛盛盒💲 68812款唔同部位既牛 嫩滑既✨ 胡爐豚拼盤💲 328正常既豬✨ 黑松露蟹肉餃💲 128 / 8隻黑松露味超濃!平時唔鍾意黑松露既我都覺得好驚艷!但係小心唔好煮太耐 餃子皮好軟👀✨ 蔬菜拼盤(大)💲 93正常 新鮮既菜✨ 黑松露墨魚丸💲 98 / 8粒黑松露味無蟹肉餃咁濃 但係都好食✨ 醬料費💲 28 / 1位連加一平均每人三百七 雖然食物質素滿意既 但係一啲都食唔飽🥲 啲侍應亦都好似唔知自己做緊咩咁🥲加一:✅
✨ 椰皇桃膠鮮雞鍋💲 1

黑松露味無蟹肉餃咁濃 但係都好食

✨ 醬料費💲 28 / 1位

加一:✅
2024-02-04 327 瀏覽
胡椒豬肚花膠雞鍋。這道菜以鮮嫩的豬肚、彈牙的花膠和鮮嫩的雞肉為主要材料,加上香濃的胡椒湯底。湯底的味道濃郁而不膩,胡椒的香氣彰顯出來,使整道菜更加開胃。肉類的質感非常好,口感鮮美,讓人回味無窮。接下來,我們品嚐了手切頂級安格斯肥牛。這道菜的牛肉切得非常薄,咀嚼起來鮮嫩多汁。牛肉本身的香氣和鮮甜的肉汁在口中蔓延開來,令人愛不釋口。搭配上醬料的調味,更加提升了整道菜的口感。此外,醉胡爐的五寶餃和五寶丸也讓我留下了深刻的印象。餃子和丸子的外皮薄而富有彈性,內餡豐富多樣,包括鮮蝦、豬肉和蔬菜等。每一口都充滿了鮮美的口感,特別是搭配上店家自製的特製醬料,更加增添了美味。

2024-02-03 282 瀏覽
一心諗住振興本地經濟,兩公婆放工後撐枱腳,食火鍋,滿心歡喜😃細心看過餐牌,輕輕點了三道菜,試吓水溫先,點知煲水要等咗四十五分鐘先黎齊三道菜,碟頭細都算,仲話人手唔夠又多單,請見諒;算…加單再點些唔洗切的雲吞,點知….🕊️又等左半小時,仲要八粒雲吞變四粒,等換又再等….總結,這食店食物質素一般,價錢偏貴,性價比水平下,人手嚴重不足,環境表面還可以,往洗手間便見又濕又滑。兩公婆最後決定都係等返鄉下消費😡😡
2024-02-03
2024-01-25 222 瀏覽
朋友回港臨時約食飯,因為天氣凍所以決定打邊爐,睇Openrice見到呢間都幾多好評就試吓,第一次嚟食非常有驚喜,食物高質,伙記有人情味,絕對可以再嚟食過😋😋😋😋
來到這家店,第一口就被那松茸合桃雜菌鍋給迷倒,湯底咁香郁,滲透住木香同海味,簡直就係鮮得嚟又唔膩口!嘅安格斯肥牛,肉質嫩滑,煮到半熟,牛肉既香氣同埋微微既嚼勁,真係一流!隔離的餃子拼盤,啲皮薄到出神,韮菜餃啲香口味,正到彈牙💥!鮮蝦雲吞,每粒都係大隻蝦,彈性十足,一啖一個剛剛好。手打丸類每個都飽滿得黎又有咬口,黑松露墨魚丸,嗌👍,墨鱼同黑松露嘅搭配真係神來之筆!蔬菜拼盤,顏色繽紛,口感多元,每樣都爽口得嚟又新鮮,完美中和左啲肉類嘅油膩。最後有個泰式無骨鳳爪,酸酸辣辣咬落去仲有啲Q彈嘅質感,啖啖肉,食得夠開心!喺這家店食飯,真係享受,好似道場既美食party咁,真係醉喇🍷~

2024-01-23 160 瀏覽
最近天氣開始又凍返,緊係去打邊爐喇😋就相約朋友黎左e間靚湯打邊嘅店😍先飲湯後打邊爐🤓餐廳有好多唔同嘅滋補養生湯底😋我地今次揀左招牌鮮椰青雞鍋,店員先爆香雞件,再用倒入椰青😋加入鮮雞湯🥰湯勁清甜😝同唔會油👍🏻飲完仲覺得好潤🥰雞件都好嫩滑🤩🌸手切頂級安格斯肥牛,份量都幾多🐮油花均勻😋有香香嘅牛味👍🏻🌸醉胡爐五寶丸入面有手打黑松露墨魚丸; 墨魚丸,蝦丸,牛丸同梅菜豬肉丸,當中我幾喜歡佢個黑松露墨魚丸,因為勁彈牙,咬落有香香嘅黑松露嘅味道🥰🌸醉胡爐五寶餃入面有XO醬鮑魚蝦餃王,香茜豚肉餃,手工雲吞,黑松露蟹肉餃和韮菜餃,其中XO 醬鮑魚蝦餃入面真係有大大隻嘅蝦仁🤩味道都幾野味👍🏻🌸蔬菜拼盤裡面有好多唔同款嘅蔬菜🤓夠新鮮😌🌸即叫即炸響鈴,響鈴好大份😍浸湯食剛好🥰🌸我哋仲叫左稻庭烏冬同新鮮椰青☺️

湯勁清甜😝同唔會油👍🏻飲完仲覺得好潤🥰
雞件都好嫩滑🤩

🌸蔬菜拼盤裡面有好多唔同款嘅蔬菜🤓夠新鮮😌

🌸即叫即炸響鈴,響鈴好大份😍浸湯食剛好🥰

🌸我哋仲叫左稻庭烏冬同新鮮椰青☺️
2024-01-16 202 瀏覽
一直聽說過醉胡爐這個名字,今天終於有機會可以品嘗了。我們一行有八個人,所以點了兩個鍋,分別是醉八鮮鍋和佛跳牆鍋。兩個湯頭都很有特色,佛跳牆鍋口感濃稠但不會很膩,而且配料很豐富,裡面有花膠、鮑魚、魚翅、金華火腿、海參等等。另一個醉八鮮鍋是以海鮮為底,上來的時候鍋裡的龍蝦和鮑魚還在動,餐廳裡有一個魚缸,所以我猜想應該是現捕現做,所以感覺也很新鮮。這個味道比較西式,比佛跳牆鍋還要濃郁。個人更推薦佛跳牆鍋。我們還點了牛肉和豬肉拼盤,什麼都有一點,感覺也很豐富。牛肉味道濃郁,看起來也很新鮮。豬肉煮久了,也不會像其他餐廳的老掉,所以煮起來沒什麼技巧可言,好吃!聽服務員說丸和餃子都是自家做的,的確很有嚼勁,不錯不錯。響鈴是現炸的,上到桌子上也很燙,加到湯裡吸了吸湯汁,超贊!烏冬放在醉八鮮鍋裡也帶著湯,超級好吃!醉胡爐儘管價格可能不算便宜,但他們的服務確實非常到位。熱情友好,專業周到。最後捧著肚子走!又是滿足的一天!

身邊總有幾個邊爐迷🍲知道醉胡爐最近仲出咗期間限定「港幣$1湯底優惠!」夠晒真材實料👍🏻🎉梗係要第一時間約朋友去試吓!😍/▫️$1湯底—椰皇桃膠鮮雞鍋▫️真係$1!真係$1!真係$1!「先飲湯,後火鍋🍲」呢款係飲完會暖笠笠嘅鮮雞湯🥰生雞件同配料會先用白酒點火炒香🔥加入原隻即開椰皇同自家煲雞湯全個步驟會喺客人面前處理,好似表演咁精彩👏🏻煲滾後可飲碗湯先,超鮮甜美味,滋陰養顏!飲夠先再加豬骨湯繼續打邊爐😋估唔到$1湯底都可以咁高質咁有驚喜‼️/▫️招牌炸魚皮$78▫️其中一款必點嘅趁熱食小食魚皮厚薄適中炸到脆卜卜,表面灑上椒鹽好惹味😍真係會食唔停口呀!/▫️手切頂級安格斯肥牛(小)$298▫️牛肉又係必點嘅火鍋配料肥牛油脂分布均勻🐮開邊切開,肉質軟腍仲充滿肉味💧/▫️醉胡爐五寶餃$128▫️餃類包括:黑松露蟹肉餃、香茜豚肉餃、手工雲吞、自家製菜肉餃等每一款都皮薄餡靚,真材實料我最中意黑松露蟹肉餃🦀中意黑松露嘅朋友都一定要試濃濃黑松露味🥰/▫️醉胡爐五寶丸$128▫️丸類包括:蟹籽蝦丸、牛骨牛汁丸、梅菜豬肉丸、皇帝菜墨魚丸等每款丸都好出色,食得出真係手打果種彈牙爽口皇帝菜墨魚丸好特別皇帝菜嘅獨特味道夠晒突出😋/▫️蔬
身邊總有幾個邊爐迷🍲
知道醉胡爐最近仲出咗期間限定「港幣$1湯底優惠!」
夠晒真材實料👍🏻🎉
梗係要第一時間約朋友去試吓!😍
▫️$1湯底—椰皇桃膠鮮雞鍋▫️
真係$1!真係$1!真係$1!
「先飲湯,後火鍋🍲」
呢款係飲完會暖笠笠嘅鮮雞湯🥰
生雞件同配料會先用白酒點火炒香🔥
加入原隻即開椰皇同自家煲雞湯
全個步驟會喺客人面前處理,好似表演咁精彩👏🏻
煲滾後可飲碗湯先,超鮮甜美味,滋陰養顏!
飲夠先再加豬骨湯繼續打邊爐😋
估唔到$1湯底都可以咁高質咁有驚喜‼️
▫️招牌炸魚皮$78▫️
其中一款必點嘅趁熱食小食
魚皮厚薄適中
炸到脆卜卜,表面灑上椒鹽好惹味😍
真係會食唔停口呀!
▫️手切頂級安格斯肥牛(小)$298▫️
牛肉又係必點嘅火鍋配料
肥牛油脂分布均勻🐮
開邊切開,肉質軟腍仲充滿肉味💧
▫️醉胡爐五寶餃$128▫️
每一款都皮薄餡靚,真材實料
我最中意黑松露蟹肉餃🦀
中意黑松露嘅朋友都一定要試
濃濃黑松露味🥰
▫️醉胡爐五寶丸$128▫️
丸類包括:蟹籽蝦丸、牛骨牛汁丸、梅菜豬肉丸、皇帝菜墨魚丸等
每款丸都好出色,食得出真係手打果種彈牙爽口
皇帝菜墨魚丸好特別
皇帝菜嘅獨特味道夠晒突出😋
▫️蔬菜拼盤(小)$63▫️
蔬菜包括:娃娃菜、白菜、生菜
係打邊爐嘅熱門蔬菜🥬
吸收晒湯底嘅鮮甜味🤤
㊙️店內仲設有多個私隱度高嘅包廂
多人聚會又可以多個選擇👍🏻
招牌炸魚皮
手切頂級安格斯肥牛(小)
醉胡爐五寶餃
2024-01-16 150 瀏覽
今日同朋友叫左個醉八鮮湯底,湯底都幾豐富有龍蝦,鮑魚,海蔘,大蜆,青口,螺片,花螺,花膠, 仲有番茄等等職員上完個鍋底會加酒 點火炒一炒個鍋 之後再加入龍蝦湯味道都幾有特色 味道偏西式 飲落都香濃等個湯滾起就食埋海鮮 如果唔係就會太老響鈴同魚皮係火鍋必點嘅食物兩個食物都好新鮮 上到枱都感受到岩岩炸起嘅溫度即食相當脆口 不過我自己就更加鍾意浸一浸落湯特別係響鈴 索到湯之餘又保留到少少嘅脆脆口感牛頸脊肉味濃 睇落肉嘅顏色都係新鮮嘅蝦滑都幾彈牙 唔錯黑松露蟹肉餃幾特別 食落有黑松露味又唔會好漏 下次黎可以再encore 餐廳唔限時 我地食左大約3個鐘最後埋單人均大約500蚊餐廳部分時間做緊折扣 折扣只限部分食物 詳情可以問番職員

今日同朋友叫左個醉八鮮湯底,湯底都幾豐富

職員上完個鍋底會加酒 點火炒一炒個鍋 之後再加入龍蝦湯

• 火焰龍蝦海鮮鍋
  • 蔬菜拼盤
  • 黑松露蟹肉餃
2024-01-15 113 瀏覽
打邊爐圍埋一齊烚烚下實在開心,不過就最怕去啲比較迫夾,同隔離枱靠得好近嘅餐廳;今次去呢間火鍋店坐得非常舒適,店舖開揚,如果三、四位仲有獨立房間添🫕胡椒豬肚花膠雞鍋$ 328大大件花膠一次放哂落個鍋底度,煲到軟腍滑溜食好正;雞件因為已經熟左,所以煮熱就食得,都幾爽口;湯底裏面好多咸菜及枝竹,而且個湯頭非常濃郁,胡椒味勁濃,鍾意胡椒湯嘅朋友一定喜歡🥢手切頂級安格斯肥牛(小)$298油花分佈平均,但食落又唔會太肥,軟腍得嚟又略帶質感🥢醉胡爐五寶丸$128黑松露墨魚丸 – 松露味濃郁,口感超爽彈,正😋蟹籽蝦丸 – 蝦味鮮夠又爽彈手打墨魚丸 – 裡面有一粒粒墨魚,非常好趙頭手打炸菜牛丸 – 牛丸牛味濃並帶炸菜嘅咸香,比普通牛丸多份層次梅菜豬肉丸 – 梅菜甜香,加埋豬肉,似曾相識嘅梅菜肉餅,好味🥢即叫即炸響鈴$68炸得香脆又輕身,食落唔油膩,吸湯後食都好正🥢醉胡爐五寶餃$128西洋菜餃 – 裡面有大量西洋菜同時亦有馬蹄,所以食落爽脆而且仲好有西洋菜味添😆手工雲吞 – 大大隻蝦爽口彈牙又多汁黑松露蟹肉餃 – 咬開一口爆汁松露味,裏面好多菇菌,而且餡料仲好rich好 creamy添🤩自家製韮菜餃 –

🫕胡椒豬肚花膠雞鍋$ 328

🥢手切頂級安格斯肥牛(小)$298
油花分佈平均,但食落又唔會太肥,軟腍得嚟又略帶質感

🥢醉胡爐五寶丸$128
黑松露墨魚丸 – 松露味濃郁,口感超爽彈,正😋
蟹籽蝦丸 – 蝦味鮮夠又爽彈
手打墨魚丸 – 裡面有一粒粒墨魚,非常好趙頭

🥢即叫即炸響鈴$68
炸得香脆又輕身,食落唔油膩,吸湯後食都好正

🥢醉胡爐五寶餃$128
手工雲吞 – 大大隻蝦爽口彈牙又多汁
自家製韮菜餃 – 韮菜充滿成個餃,juicy又夠香
XO醬鮑魚蝦餃王 – 裡面有碎粒鮑魚,味道濃郁並帶少少辣,幾過癮👍

🥢蔬菜拼盤(小)$63
有唐蒿、生菜及白菜仔,打邊爐食唐蒿特別有風味

🧂醬料每位 $28

📍醉胡爐
尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖

2024-01-14 115 瀏覽
成日經過一直都想食,今晚終於同朋友黎食。餐廳地方乾淨,呢度有多款特色鍋底選擇,款款都好吸引🤩仲有獨立包廂。就算2個人食都可以包廂👍🏻傾計聚會私隱度極高。松茸合桃雜菌鍋湯底有大量松茸、蟲草花、雞脾菇、草菇、冬菇、合桃、粟米、紅棗等等…非常足料。濃郁清甜,集合多款雜菌真材實料,菇味濃郁,未開始打邊爐已經飲咗三碗湯醉胡爐五寶丸一次可以試齊五款丸類,最愛蟹籽蝦丸爽口彈牙~醉胡爐五餃一碟已經有齊五款手工餃子,黑松露蟹肉餃、西洋菜餃 、韮菜餃等…最特別係黑松露蟹肉餃,餃子皮特別薄,煮熟後晶凝通透,黑松露味好香濃~手切頂級安格斯肥牛(小)雪花紋理好豐富,涮熟後肉質軟稔,口感鬆軟,肉香十足~雜菜拼盤各種新鮮蔬菜,吸收哂湯頭精華特別鮮甜黃金炸魚皮 滿滿鹹蛋黃蓉,酥脆可口,記得要趁熱食竹蔗茅根水 打邊爐之選 清甜解渴一流

松茸合桃雜菌鍋

醉胡爐五寶丸
一次可以試齊五款丸類,最愛蟹籽蝦丸爽口彈牙~

醉胡爐五餃

手切頂級安格斯肥牛(小)
雪花紋理好豐富,涮熟後肉質軟稔,口感鬆軟,肉香十足~

雜菜拼盤
各種新鮮蔬菜,吸收哂湯頭精華特別鮮甜

黃金炸魚皮
滿滿鹹蛋黃蓉,酥脆可口,記得要趁熱食

竹蔗茅根水
打邊爐之選 清甜解渴一流
2024-01-13
2024-01-13 100 瀏覽
這店來了2次,每次也有新驚喜新體驗😊今次十個人來,可以點更多的菜了!請家中長輩吃飯當然要吃有信心的醉胡爐🐟🐟🐟🐟🐟黃金炸魚皮即叫即炸,拉直後比一般外邊做法更有口感,配合咸蛋黃咸香可口,直接食或放鍋內燙一下也可🍤🍤🍤🍤🍤黑松露蝦多士外型三角型金黃色麵包糠,外皮鬆脆,咬開見到啖啖緊致彈牙蝦肉,配上濃郁黑松露味的特調醬汁🦑🦑🦑🦑🦑滷水雙拼-生腸墨魚這個滷水生腸墨魚比香港旺角肥姐小食店更惹口,用料新鮮,黃色芥末醬及甜醬直頭是絕配🍅🍅🍅🍅🍅日式和風蕃茄把蕃茄雕成花狀,外觀很吸引,配上蒜蓉及日式和風醬汁,酸酸甜甜,為吃火鍋做好了開胃的準備💯💯💯💯💯胡爐醉八鮮大焰湯底眼見材料有龍蝦,鮑魚,海蔘,大蜆,青口,螺片,花螺,花膠職員煎炒八款鮮味食材,再放白酒點火,把鮮味昇華,加入特製西式龍蝦湯,中西合璧做法,湯底濃厚鮮味爭相衝擊味蕾,根本是高級法國餐廳龍蝦湯的升級版用料上乘,光是喝湯和吃湯材料,已經相當滿足,難為每張枱客人也那麼快加湯,真正可以當湯喝的火鍋湯底,這才是真正的港式火鍋。🐮🐮🐮🐮🐮胡爐十二道牛盛盒(牛柳粒、池版,封門柳,牛頸脊、牛白肉、牛舌心、安格斯、飛彈和牛、坑爪、花雕醉滑牛、邊抓、牛展)齊
🐟🐟🐟🐟🐟
🍅🍅🍅🍅🍅
日式和風蕃茄
💯💯💯💯💯
胡爐醉八鮮大焰湯底
眼見材料有龍蝦,鮑魚,海蔘,大蜆,青口,螺片,花螺,花膠

🐮🐮🐮🐮🐮
胡爐十二道牛盛盒
齊了我要吃的部位😋
🐷🐷🐷🐷🐷
胡爐豚拼盤
(豬頸肉、加拿大五花腩片、伊比利亞黑毛豬頸肉)
花的形狀很漂亮,比較有口感,讚
🥟🥟🥟🥟🥟
紫菜炸響鈴
這款響鈴,一層豆皮包著一層紫菜,即叫即炸,每層中間有空隙位置,原來是為了吸收更好湯底,一絕的吸湯神器
🍙🍙🍙🍙🍙
醉胡爐五寶丸
色彩繽紛的手打五寶丸,用料新鮮,賣相吸引,咬開緊致的口感馬上知道這丸必定是人手打造。

長輩們十分滿意,特別有冬天靚湯有肉食一面打邊爐一面談天,最輕鬆安排。
2024-01-10 95 瀏覽
天氣凍凍地 ,最岩就係打邊爐。見到做緊🔸1蚊雞湯底優惠, 所以約埋朋友一齊試下好無食。因為可能係平日唔算好爆 ,所以職員好好 ,安排左房俾我地。餐廳環境都尚算舒適 ,而且有房 ,可以同朋友有多少少私人空間 ,加左少少分。.因為餐廳做緊1蚊湯優惠, 所以我地就叫左🔸椰青雞鍋。望落個湯底分量都唔錯 ,大約有半隻雞。飲落個湯都幾清甜 ,天氣凍飲啖湯個人都好舒服。.見到餐廳推介🔸滷水雙拼,所以就叫左黎試下。生腸幾爽口 ,墨魚都幾柔軟。我自己個人都幾鍾意佢墊底嘅芽菜。少少滷水味又唔會太咸。.🔸胡爐五寶丸5款丸都幾彈牙 ,個人比較鍾意皇帝菜墨魚丸, 丸入面有啲皇帝菜 ,多份口感。.🔸牛頸脊相片原圖直出 ,都睇得出啲顏色幾新鮮 ,味道唔錯 ,肉味濃。.自己都幾鍾意食肥豬肉 ,所以呢份🔸五花腩片都唔錯 ,成片肉放入口都幾滿足。餐廳仲有另一款豚肉 怕肥嘅朋友就可以自行決定叫唔叫。.🔸蔬菜拼盤有5款菜 ,不過不失。
天氣凍凍地 ,最岩就係打邊爐。
見到做緊🔸1蚊雞湯底優惠, 所以約埋朋友一齊試下好無食。
因為可能係平日唔算好爆 ,所以職員好好 ,安排左房俾我地。
椰青雞鍋

因為餐廳做緊1蚊湯優惠, 所以我地就叫左🔸椰青雞鍋。
望落個湯底分量都唔錯 ,大約有半隻雞。
飲落個湯都幾清甜 ,天氣凍飲啖湯個人都好舒服。
見到餐廳推介🔸滷水雙拼,所以就叫左黎試下。
生腸幾爽口 ,墨魚都幾柔軟。
我自己個人都幾鍾意佢墊底嘅芽菜。
少少滷水味又唔會太咸。
胡爐五寶丸

🔸胡爐五寶丸

餐廳仲有另一款豚肉 怕肥嘅朋友就可以自行決定叫唔叫。

🔸蔬菜拼盤有5款菜 ,不過不失。
2024-01-10
椰青雞鍋