2017-05-03 352 瀏覽
放左工同一班同事去飲吓嘢食下飯,諗住行上山林道時,行過見到呢間新餐廳,喺門口見到佢裝修又幾靚,一睇之下原來係食日本菜同法國菜,裝修又有啲酒bar feel 同埋每格座位都有屏風間隔...私隱度都幾高,最啱我哋講秘密,就比佢吸引左入去,個menu 都幾特別,咁就揀咗幾樣刺身做starter,叫左條真鯛刺身,都只係三百零蚊,另外又叫左幾件三文魚腩,一板海膽剌身,因為有個刺身bar喺中間好明顯比我睇到呢板係北海道平川海膽唔係cheap 嘢食落甘香清甜,仲有法國gillardu生蠔等等⋯⋯之後食左個清酒煮馬刀貝,都幾大隻,印象中比較難忘嘅菜式有黑松露酥皮卷,一啖之後,蟹肉同黑松露一直留在口腔,酥皮焗得鬆脆⋯⋯真係一試難忘,食到呢度我已經好飽,同事未夠叫左隻燒春雞,點知侍應一打開,原來內藏乾坤,一陣好香嘅鮮味湧上來令我食飽都忍唔住再試下,原來雞裏面係鮑魚燴飯,真係令我大開眼界,下次真係要再去試埋佢其他嘢,唯一美中不足嘅係上菜速度比較慢,亦要提醒D待應先識加水⋯希望佢哋可以係呢方面有所改善。
2017-04-30