2019-09-11
今晚同女朋友同屋企人難得一齊出去食飯,女朋友話想打邊爐,老子大熱天時都會奉陪。當然前題係唔可以食得馬馬虎虎。於是諗兩諗就醒起呢間醉胡爐。雖然醉胡爐既價錢絕對唔算平,但係平唔平唔緊要,最緊要係抵唔抵嘛。我個人就覺得,醉胡爐係抵既。先唔講野食住,我想講佢既裝修,係非常之咁有feel同坐得好舒服。係門口望入去,就可以見到中間係張酒吧枱,有個師傅係到燒串燒,幾有氣派。然後舖入面既兩側就係食客既位。每張枱中間有扇門隔住,有返D私隱,一班人講野大大聲都唔怕比人望住哂。利申我地今次冇叫過串燒或者刺身既。講返個邊爐,我叫左男女老幼都岩既濃湯花膠雞翅。聽個名都好補,味道好濃,料又足,雞又唔識老咁,我個晚都唔記得飲左幾多碗呀。同埋基本上濃味到唔洗點醬料D邊爐料都鮮味到不得了。黃金炸魚皮。呢個非叫不可。好有咸香味。就咁食又得,浸一浸仲正。梅菜豬肉丸。叫個陣估唔到咁出色。食落就知係新鮮野。封門柳。據聞非常罕有。我認為岩女仕食,因為瘦,但都幾有肉味下。值得一試。黑毛豬。又係估唔到咁出色。好似食緊根位咁,好爽口彈牙。值得一提既係,D肉類止枱得比較慢,追問下原來係因為即叫即切架。員工係多重追單下都服務好好。值得一讚
梅菜豬肉丸。叫個陣估唔到咁出色。食落就知係新鮮野。
黑毛豬。又係估唔到咁出色。好似食緊根位咁,好爽口彈牙。
值得一提既係,D肉類止枱得比較慢,追問下原來係因為即叫即切架。員工係多重追單下都服務好好。值得一讚。總次,最緊要係大家都好滿意,食完之後都唔覺得口乾,只係荷包乾左咁話。