2020-03-02
開始有第一單嘅呢日,大家比之前都謹慎咗,不過仍然有人都係爭啲衛生意識,唯有自己做好啲。同家人去食呢間,原來呢間係攞米芝蓮,咁就要試真啲。我見到個個職員都有戴口罩,望落都算係乾淨。農曆假前夕平日嘅夜晚,竟然都爆滿。衛生都唔錯,啲擺枱都企理。叫咗鐵觀音,茶係香,回甘都唔錯。芥末雲耳海蜇頭,128元。海蜇入味,小小芥末,開胃係幾好。話梅車厘茄,118元。呢個係必推,車厘茄去皮,話梅味幾重,但無損茄味,入口清甜,又係勁開胃,大家都有讚無彈。唔知點解咁想飲花膠杏汁燉白肺,188元(位),當然係好好飲,煮得非常入味,飲一啖好滿足。想叫咩家禽特色或出名嘅都無哂,唯有叫呢個明爐蜜汁叉燒,268元。砂窩和味銀絲中蝦,448元。蝦唔係呃秤,比我想像中大啲,粉絲味道夠,都索到啲汁,幾鮮味,而且份量都算ok。砂鍋薑蔥爆乳香銀鱈魚,328元。呢個相對算抵食,銀鱈象本身唔平,每啖都好綿,而且都係肉,麵粉又唔會厚,剛剛好。高湯蝦球窩麵,288元。無錯,又係蝦,呢個蝦又有啲唔同,彈牙。吸咗啲高湯,仲有菇味,個湯算係清,撈出黎湯麵好好味。服務可以,分得有啲細,未能即時回應。
叫咗鐵觀音,茶係香,回甘都唔錯。
芥末雲耳海蜇頭,128元。海蜇入味,小小芥末,開胃係幾好。
服務可以,分得有啲細,未能即時回應。