餐廳: 蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)
資訊:

蒸氣海鮮火鍋。。會是你杯茶嗎❓ ..尖沙咀一間主打蒸氣火鍋♨️,配以各種新鮮時令海鮮🦞🦐🦀🐟🐙🐚🦑🐠,一頓晚餐🥢 嚐盡各種海鮮鮮味、甜味,真真正正豐富既海鮮大餐😍,按個人喜好揀選不同海鮮套餐💫,真正滿足每位食客對海鮮既追求啊啊啊,想食新鮮海鮮就別錯過喔!ll $439台灣九孔鮑魚、韓國慶南珍珠蠔、越南大虎蝦、日本大元貝、大西洋野生青口、紐西蘭刀背蚌 & 月亮貝 (濃味不需要蘸點醬汁已很好吃)、紐西蘭青口澳洲青年龍蝦 (細隻鮮甜)、太平洋饅頭蟹 (繁殖期先浮上水面供捕捉,海水味重邊位多肉)、罕有菲律賓大黃奄蟹。最後來個清甜蔬菜盤 & 吸盡海鮮精華既粥底,真的超級鮮甜😍!飯後再來一碗超滋潤椰汁雪燕,一頓滿足味蕾既海鮮餐,值得再來喔。..×××××ש尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖..

蒸氣海鮮火鍋。。會是你杯茶嗎❓

l[尊貴海鮮套餐 (共10款)]l $439

×××[蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 -Crab Fairy]×××
©尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖
2022-05-03 89 瀏覽
朋友生日當然要食餐好,食返餐海鮮大餐!今日就嚟到位於尖沙咀這間《蟹仙》蒸氣石鍋,之前食過其他分店覺得不錯👍海鮮又新鮮,餐牌上亦有多款不同套餐,可以按照自己鐘意食既海鮮選擇😋!.龍蝦🦞~龍蝦體積睇落雖然細小,但食落啖啖肉,肉質多汁鮮甜,蒸的時間控制得好好所以食落蝦肉彈牙😍!.台灣九孔鮑魚~鮑魚上枱時仲紥紥跳,蒸熟後爽口彈牙。.日本大元貝~蒸元貝的時間控制得剛剛好,肉質不會過韌鮮甜帶有口感!.罕有大黃奄蟹🦀~未食已經見到蟹膏流出,蟹膏香濃,蟹肉好多而且好鮮甜!.有機蔬菜籃🥙~蔬菜有娃娃菜,生菜和栗米,全部都好新鮮清甜!.食完所有海鮮之後就食過粥底,店員就幫我地加入配料有菜脯和芋頭粒味道更加豐富😋.最後仲送埋一碗椰汁燕窩做甜品🍮
龍蝦🦞~
台灣九孔鮑魚~
鮑魚上枱時仲紥紥跳,蒸熟後爽口彈牙。
日本大元貝~
蒸元貝的時間控制得剛剛好,肉質不會過韌鮮甜帶有口感!
罕有大黃奄蟹🦀~
未食已經見到蟹膏流出,蟹膏香濃,蟹肉好多而且好鮮甜!
有機蔬菜籃🥙~
蔬菜有娃娃菜,生菜和栗米,全部都好新鮮清甜!
最後仲送埋一碗椰汁燕窩做甜品🍮
2022-05-02 87 瀏覽
等咗兩個幾月終於可以去街食晚飯啦!梗係要去食好嘢啦!同🐽🐽去咗尖沙咀食蟹仙蒸氣海鮮鍋啦!我哋叫咗$449餐先來一盤海鮮貝類海產有越南大虎蝦、台灣九孔鮑魚、大西洋野生青口、日本大元貝、韓國慶南珍珠蠔、紐西蘭刀貝蚌。真係世界各地既海鮮都有。台灣九孔鮑魚真係感受到咩叫彈牙爽口!日本大元貝 同韓國慶南蠔新鮮好味😋澳洲青年龍蝦真係好新鮮,行入嚟果時見到係門口個魚缸游緊水,啲肉一夾就出哂嚟一啲都唔會黐殼。肉質鮮甜爽口仲有啲膏都好正😋😋😋大平洋饅頭蟹呢種蟹好少見要咩時令先會有,啲膏實實地肉質鮮得嚟仲有啲鹹鹹地海水味正呀😋😋😋主角壓軸出場罕有大黃奄蟹啲膏好好味、啲肉一梳梳好鮮甜😍😍😍😍😍有機蔬菜海鮮粟米豬骨粥夠哂鮮味!最後仲有椰汁燕窩糖水
等咗兩個幾月終於可以去街食晚飯啦!
梗係要去食好嘢啦!
同🐽🐽去咗尖沙咀食蟹仙蒸氣海鮮鍋啦!
我哋叫咗$449餐

台灣九孔鮑魚
真係感受到咩叫彈牙爽口!

日本大元貝 同韓國慶南蠔
新鮮好味😋

澳洲青年龍蝦

肉質鮮甜爽口仲有啲膏都好正😋😋😋

大平洋饅頭蟹

主角壓軸出場罕有大黃奄蟹
啲膏好好味、啲肉一梳梳好鮮甜
😍😍😍😍😍

• 台灣九孔鮑魚
  • 罕有大黃奄蟹
  • 日本大元貝
2022-05-02 2204 瀏覽
素來蒸氣火鍋大都是冰鮮食物, 勝在又平又抵食, 120蚊就有任食, 但想食新鮮的食物就沒了~ 唏! 等等啊, 在尖沙咀有一間隱世小店, 隱藏在唐樓小區內環海大廈的蟹仙海鮮蒸氣石鍋。蟹仙老闆是從事海鮮入口商經營批發都有30年經驗,餐廳都是採用新鮮海鮮,每天直接空運到店鋪內。 所以來之前記得要訂位啦~一個套餐要$439/位, 但勝在可以食到9款不同海鮮,而且都是罕見又特別的。全程都有專員來烹煮, 服務很好,大家可以拿出手機邊拍邊等食呢~首先來到就先蒸條星班仔 ~ 魚肉勁滑,又鮮甜 ! 配上的豉油又帶點點甜,好味 !九孔鮑魚洗得好乾淨,好安心咁食 !!鮑魚肉質厚實,食落去味道鮮甜, 鮮甜又軟身。野生青口大大隻,味道鮮甜。紐西蘭刀貝蚌,一打開殼就見到飽滿的大大粒肉,和蠔一樣, 帶有超鮮海水味。大黃奄蟹開邊一半已見到滿瀉的蛋黃膏,而且重點是又多肉,肉質甜實。蟹膏好香,味道像蛋黃~最難得是這店有野生琵琶龍蝦,因這東西一定要徒手捉,所以平時都少有的。食落去好夠鮮甜味,肉質彈口。有機蔬菜籃 - 蔬菜有大白菜、生菜同粟米,新鮮爽口又健康!蒸的過程各類海鮮的汁都會流落到下面, 整個粥底就是蒸氣鍋的精華,

[深海海星斑(每兩位半條)
大黃奄蟹
琵琶龍蝦
紐西蘭刀貝蚌
紐西蘭月亮貝
有機蔬菜籃]

野生青口大大隻,味道鮮甜。
有機蔬菜籃 - 蔬菜有大白菜、生菜同粟米,新鮮爽口又健康!
蒸的過程各類海鮮的汁都會流落到下面, 整個粥底就是蒸氣鍋的精華, 將所有海鮮一點一滴匯聚成綿綿的粥底,再加上粥是由本身粟米同豬骨煲, 香濃好味。
2022-04-28
網上見餐單有很多不同組合的套餐,而且有很多都不是一般海鮮酒家可提供得到的海鮮,因此決定去一試,發覺也真是不錯,除了海鮮種類繁多,最重要當然就是他的新鮮程度和服務水平,這兩樣都可以大大加分。我們選了一個中等價錢的套餐,但已經也有成十款海鮮,其中有些還可以再加選。首先來一個快熟的大虎蝦、珍珠蠔與及大元貝,跟住就是罕見的刀貝蚌和大青口。畧需時間的九孔大鮑魚和澳洲青年龍蝦陸續上枱,跟著的就是主打的罕有大黃奄蟹,那些膏肥美鮮味,另外也是較為少見的饅頭蟹,肉質較薄,但也很鮮甜,嘗完這些海鮮,已大半飽,再來一盆蔬菜籃清清味蕾,之後就是足料咸排骨粥底,一大鍋看來應該是吃不完的,誰知店員加香葱和菜莆粒,轉眼間竟清了整個粥鍋,今晚雖然坐無虛設,但帶回晚市的熱鬧氣氛,實在是一個大滿足。
2022-04-27
2022-04-29 55 瀏覽
全港有咁多間蒸氣海鮮鍋,當中擁有多間分店嘅蟹仙, 真係遍佈全港九, 想食海鮮嘅時候, 總有一間喺左近, 而且有多款套餐, 根據唔同一價錢,配搭出不同嘅海鮮套餐,而我就選擇咗,尊貴海鮮套餐,絕對係高性價比嘅首選深海海星斑新鮮嘅海星斑 清蒸後配上蒸魚豉油,魚肉鮮甜嫩滑大黃奄蟹上碟嘅時候隻蟹仲係活生生的,未開蓋已經聞到蟹膏嘅蒸氣味, 打開蓋除咗 白色蒸氣, 見到爆曬膏嘅大黃奄蟹, 蟹膏甘香, 蟹肉鮮甜澳洲龍蝦大大隻澳洲龍蝦啖啖肉, 龍蝦肉爽口彈牙, 蝦肉汁飽滿整個口腔台灣九孔鮑魚蒸鮑魚嘅時間控制得很好, 鮑魚唔會生, 又唔會過咗火太老越南大虎蝦大虎蝦新鮮大隻, 可能食完龍蝦嘅關係, 覺得食大虎蝦 好似食緊龍蝦嘅味道大西洋野生青口淡淡海水味嘅青口, 每個部位嘅味道略有不同, 仲有蟹王醬提鮮!紐西蘭刀貝丰清蒸最能食咗佢原本嘅味道, 一句講到尾,鮮甜日本大元貝大元貝肉成個五蚊銀咁大, 一絲絲嘅元貝肉, 鎖住咗大量元貝汁嘅味道, 冇沙之餘又唔會腥韓國慶南珍珠蠔肥美嘅珍珠蠔, 一入口就爆汁 ,入口creamy, 蠔味十足而粥底就係成個蒸氣鍋嘅精華, 將以上所有海鮮 嘅 一點一滴, 匯聚成 綿綿嘅粥底,

深海海星斑
新鮮嘅海星斑 清蒸後配上蒸魚豉油,魚肉鮮甜嫩滑

大黃奄蟹

澳洲龍蝦

台灣九孔鮑魚
蒸鮑魚嘅時間控制得很好, 鮑魚唔會生, 又唔會過咗火太老

紐西蘭刀貝丰
清蒸最能食咗佢原本嘅味道, 一句講到尾,鮮甜

日本大元貝

韓國慶南珍珠蠔

而粥底就係成個蒸氣鍋嘅精華, 將以上所有海鮮 嘅 一點一滴, 匯聚成 綿綿嘅粥底, 加上粟米同豬骨 淆製, 梗係食到停唔到口
2022-04-28 60 瀏覽
蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈) 尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖呢間位於天文台圍嘅蟹仙出面泊車方便 揸車尼可考慮下係MIRA開始 沿住金巴利道行到路口位見到皇悅酒店🏨Right 準備到有個大斜路 好似行山甘😂之後右轉行到尾見到隻紅色蟹公仔 到啦😗專櫃海鮮套餐每位$449龍蝦🦞多肉鮮甜大元貝 蒸完之後飲d精華 JENG🙈饅頭蟹 係中國又稱元寶蟹個樣怕怕醜醜 幾得意😂店員有禮貌 服務態度好幫你蒸 夾埋俾你食仲會有心同你講講海鮮種類 特性 食法提醒你邊啲要盡快食 以免錯失最佳食用時間蒸爐旁邊仲有個喂字俾你放甲殼 廚餘
蟹仙海鮮私房.蒸氣石碢 (環海大廈)
尖沙咀天文台圍2號環海大廈2期地舖

仲會有心同你講講海鮮種類 特性 食法
提醒你邊啲要盡快食 以免錯失最佳食用時間
蒸爐旁邊仲有個喂字俾你放甲殼 廚餘
2022-04-27 54 瀏覽
想食海鮮蒸氣鍋。諗咗陣決定去蟹仙🦀️。疫情下衞生好重要。店員先將食具用蒸氣殺菌。真係食得安心又放心❤️。店員全程幫手蒸焗海鮮。今餐食殘費餐🤣。尊貴海鮮套餐$449。有十款矜貴食材🤩。🌟罕有大黃奄蟹🌟澳洲青年龍蝦🌟太平洋饅頭蟹🌟台灣九孔鮑魚🌟大西洋野生青口🌟日本大元具🌟紐西蘭刀具蚌🌟韓國慶南珍珠蠔🌟越南大虎蝦🌟有機蔬菜籃虎蝦🦐大隻彈牙。蝦頭仲有小小蝦膏🤪。鮑魚煙韌有嚼勁。蠔肉厚身肥美😛。龍蝦🦞肉厚爽口。鮮味十足😝。饅頭蟹比較罕見。膏口感比較實。香而不溜😍。大黃奄蟹膏滑身。齒夾流香😚。蟹迷like爆。海鮮精華滲滿粥底。鮮甜豬骨粥好滿足🥰。椰汁燕窩糖水🥰食完真係大滿足。
想食海鮮蒸氣鍋。諗咗陣決定去蟹仙🦀️。
尊貴海鮮套餐$449。有十款矜貴食材🤩。
🌟罕有大黃奄蟹
🌟紐西蘭刀具蚌
🌟韓國慶南珍珠蠔
🌟越南大虎蝦
🌟有機蔬菜籃
虎蝦🦐大隻彈牙。蝦頭仲有小小蝦膏🤪。
鮑魚煙韌有嚼勁。蠔肉厚身肥美😛。
龍蝦🦞肉厚爽口。鮮味十足😝。
饅頭蟹比較罕見。膏口感比較實。香而不溜😍。
大黃奄蟹膏滑身。齒夾流香😚。蟹迷like爆。
海鮮精華滲滿粥底。鮮甜豬骨粥好滿足🥰。
椰汁燕窩糖水🥰食完真係大滿足。

出了消費券諗緊點用好,當然請屋企人食餐海鮮餐啦!就打電話到尖沙咀蟹仙海鮮蒸氣石鍋訂位,這裏的老闆係香港海鮮入口商經營批發30年經驗,確保拎到最靚既海鮮,每天直接空運到每間店鋪👍到達後職員為我們安排入座介紹海鮮的套餐,最後我們選擇中位價錢$449 尊貴海鮮套餐已經好吸引!第一盤海鮮有台灣九孔鮑魚厚肉帶點爽口,越南大虎蝦,色澤紅潤,鮮嫩彈牙,韓國珍珠蠔,蠔肉脹卜卜味道濃郁,大西洋野生青口,海水味濃帶點鹹鹹地所以不用醬汁已經好好味!紐西蘭刀貝蚌蒸完之後多汁鮮甜啖啖肉!第二盤海鮮主角出場,澳洲龍蝦🦞蝦肉勁爽口彈牙,而且好鮮甜帶有少少蝦膏,大黃奄蟹上枱時已經好友驚喜,成隻蟹充滿蝦膏,蒸熟後一株株的蝦膏入口好Creamy,蟹肉又結實非常美味😋太平洋饅頭蟹樣子好可愛,蟹肉比較少但蟹肉比起其他種類的蟹更鮮甜扎實!有機蔬菜籃🧺蔬菜有大白菜、生菜同粟米,新鮮爽口又健康!最後當然唔少得今日全部海鮮的精華放喺粥裏面,本身粥底已經加入粟米、排骨同芋頭,店員仲會放蔥粒和菜脯去提升味道。食完粥最後上甜品有凍椰汁鮮奶燕窩,椰汁味好香不會過甜食完之後養顏又滋補😋😋😋

有機蔬菜籃🧺
蔬菜有大白菜、生菜同粟米,新鮮爽口又健康!

2022-04-22 79 瀏覽
派左有消費卷緊係出去消費下,食好嘢,同老公都好中意食海鮮,但兩個人怕麻煩就寧願出去食。我地叫左尊貴海鮮套餐,好正啊,店員會幫我地計時蒸埋,唔洗擔心蒸到過龍,服務真係好好,個個都有禮貌,讚!罕有大黃奄蟹好多膏,蟹肉鮮甜。深海海星斑好少食星斑,呢個肉質嫩滑,點上自制醬油更加鮮甜。澳洲青年龍蝦大隻,厚肉,肉質爽口彈牙。台灣九孔鮑魚店員控制時間非常好,剛剛熟,一點都唔靭。越南大虎蝦爽口彈牙,蝦味鮮甜。大西洋野生青口加左蟹黃一齊蒸,增加少少鮮甜味。紐西蘭刀貝蚌上枱個陣仲郁郁下,好新鮮。日本大元貝好有咬口,啖啖肉。韓國慶南珍珠蠔蠔味濃郁,粒粒飽滿。食左海鮮蔬菜,我地就食個粥底,海鮮嘅鮮味全部落哂入去,食左三碗,大滿足。

罕有大黃奄蟹
好多膏,蟹肉鮮甜。

深海海星斑
好少食星斑,呢個肉質嫩滑,點上自制醬油更加鮮甜。

澳洲青年龍蝦
大隻,厚肉,肉質爽口彈牙。

台灣九孔鮑魚
店員控制時間非常好,剛剛熟,一點都唔靭。

越南大虎蝦
爽口彈牙,蝦味鮮甜。

大西洋野生青口
加左蟹黃一齊蒸,增加少少鮮甜味。

紐西蘭刀貝蚌
上枱個陣仲郁郁下,好新鮮。

日本大元貝
好有咬口,啖啖肉。

韓國慶南珍珠蠔
蠔味濃郁,粒粒飽滿。

1K
2022-04-21 43 瀏覽
已經好耐無食過蒸氣石鍋,難得朋友放假,就過黎試下店員一開始會介紹海鮮餐,再講餐廳老做海鮮批發所有海鮮都是精挑細選的而且最新鮮$439/位的海鮮餐,可以食到9款海鮮用上以藤編織成的草帽當作鍋蓋編織緊密的草滕有很強的保溫功能能把所有食料保留原汁原味的套餐已包排骨粥底 粥底有米、有芋頭,粟米,排骨不用加水,之後再把海鮮隔放到上方讓排骨粥可慢慢煮,留到最尾才吃先來半條深海海星斑,肉質嫩滑,好鮮甜原隻琵琶龍蝦開邊蒸比龍蝦更加彈牙同咸鮮其他海鮮有大黃奄蟹,韓國慶南珍珠蠔,紐西蘭刀貝蚌,九孔鮑魚珍珠蠔看似細細隻,但又好重蠔味,超甜刀貝蚌海水味更濃大黃奄蟹,蟹膏超甘香,而且肉質甜實到了尾聲粥底已經煮得綿綿的吸哂海鮮精華相當鮮甜,入口米粒帶點口感非常好吃,真係大滿足
已經好耐無食過蒸氣石鍋,難得朋友放假,就過黎試下

店員一開始會介紹海鮮餐,再講餐廳老做海鮮批發
所有海鮮都是精挑細選的而且最新鮮

$439/位的海鮮餐,可以食到9款海鮮

用上以藤編織成的草帽當作鍋蓋
編織緊密的草滕有很強的保溫功能

能把所有食料保留原汁原味的

套餐已包排骨粥底

粥底有米、有芋頭,粟米,排骨
不用加水,之後再把海鮮隔放到上方
讓排骨粥可慢慢煮,留到最尾才吃

先來半條深海海星斑,肉質嫩滑,好鮮甜

原隻琵琶龍蝦開邊蒸
比龍蝦更加彈牙同咸鮮

其他海鮮有大黃奄蟹,韓國慶南珍珠蠔,紐西蘭刀貝蚌,九孔鮑魚

珍珠蠔看似細細隻,但又好重蠔味,超甜
刀貝蚌海水味更濃

大黃奄蟹,蟹膏超甘香,而且肉質甜實

到了尾聲
粥底已經煮得綿綿的
吸哂海鮮精華相當鮮甜,入口米粒帶點口感
非常好吃,真係大滿足
2022-04-21 98 瀏覽
個日我哋兩個人12點左右去食,食左2-3小時。基本上可以用劣食來形容,最後我哋埋單大慨$1600, 人均消費$800, 但食物素質系差, 作為一個消費者真係好難接受。系蝦嘅味道可以話系冇乜蝦味,一d 都吾新鮮,仲衰過冰鮮蝦。龍蝦都係普普通通。隻蟹D 膏如圖所見系黑色嘅,食洛更加系冇任何滋味可言。服務就一般,當時有一老一年青嘅男子招呼我地,個老嘅食行埋黎系甘講佢哋D 食物有几好,其實根本系自己吹出黎,食洛去咩味道自己知。唯一可以讚下就係條魚,但其實都系好少少。總體來說,我會覺得人均消費$800嘅餐廳竟然會俾客人呢種劣食,我哋離開嘅時候只有俾人呃嘅感覺。
個日我哋兩個人12點左右去食,食左2-3小時。
基本上可以用劣食來形容,

系蝦嘅味道可以話系冇乜蝦味,一d 都吾新鮮,仲衰過冰鮮蝦。

龍蝦都係普普通通。
隻蟹D 膏如圖所見系黑色嘅,食洛更加系冇任何滋味可言。

唯一可以讚下就係條魚,但其實都系好少少。

2022-03-27
2022-04-19 75 瀏覽
真係好耐係無食過蒸氣鍋,襯有消費券當然要出去食餐好。點左一份尊貴海鮮套餐,二選一項目就揀左少食到嘅琵琶龍蝦,店員在開始蒸海鮮前會幫大家整個粥底吸盡海鮮精華。深海海星斑每兩位都會有半條,餐廳會將大部份嘅骨都起左,食落都幾方便,魚肉一d都唔韌,加上醬汁,鮮味更出。食完魚就開始食其他海鮮,有台灣九孔鮑魚、越南大虎蝦、大西洋野生青口、紐西蘭刀貝蚌、日本大元具、韓國慶南珍珠蠔,材料件件新鮮,珍寶蠔比我想像中更飽滿,入口滋味。罕有大黃奄蟹和琵琶龍蝦蒸每件食材,店員都會幫你處理,set好時間,令你食到岩岩好嘅海鮮,大黃奄蟹和琵琶龍蝦也不例外,大黃奄蟹肉質非常嫰滑,蟹膏勁正,琵琶龍蝦入口爽彈,鮮味十足。食完咁多海鮮,當然要食d蔬菜,再食埋吸收所有肉汁精華嘅粥,依餐先叫完美。
真係好耐係無食過蒸氣鍋,襯有消費券當然要出去食餐好。

深海海星斑

食完魚就開始食其他海鮮,有台灣九孔鮑魚

罕有大黃奄蟹和琵琶龍蝦

2022-04-17 40 瀏覽
自從上次食過蒸海鮮之後就念念不忘,清蒸海鮮可以食到原汁原味,好味與否取決於海鮮既質素,而家未有晚市堂食,為有放假去蟹鮮慢慢食個午餐。🦀$439包含十款海鮮,店員會每一款幫忙蒸煮,用最精準既時間令到海鮮剛剛好,唔會過熟。有服務之餘亦令你用最佳既方法食用。🐠雖然有提供調味料,但完全無需使用,因為海鮮既質素極高,新鮮肥味,就算自己去街市買都買問到敢靚。🦐深海海星班、龍蝦、黃奄蟹、鮑魚、大虎蝦、元貝、刀貝蚌、蠔及青口,樣樣都新鮮好味,尼個價錢有敢高既質素,性價比極高。✨最後,用離蒸海鮮既粥底將最鮮甜既海鮮精華吸收,全部粥底比地食曬,真係超級好味。😋如果用現金付款,仲會有燕窩湯水贈送。👍🏻

如果用現金付款,仲會有燕窩湯水贈送。👍🏻
2022-04-16 45 瀏覽
朋友知道我鐘意食海鮮,推介我去「蟹仙」食飯,話新鮮好味👍🏻 而且係用蒸的方法煮,健康又原汁原味👍🏻 今日終於有時間去😋 餐廳主要食海鮮套餐,唔洗諗唔洗煩,又樣樣都有得食😍 今次叫咗$439套餐,有十款食物:🥢 深海海星斑(每兩位半條)🍤 琵琶龍蝦/ 澳洲青年龍蝦🍴 台灣九孔鮑魚🍤 越南大虎蝦🦪 大西洋野生青口🦪 紐西蘭刀貝蚌🍥 日本大元貝🦪 韓國慶南珍珠蠔🥗 有機野菜籃款款都鮮甜美味👍🏻😍😋🤩👏🏻🤤 一邊食一邊蒸,保持熱度之餘又非常新鮮,而且最正係全程由店員幫手蒸,蒸的時間剛剛好,又唔洗自己動手👍🏻👍🏻👍🏻😍 蒸海鮮的精華會流去下面的鍋,一邊煲粥,最後食埋個鮮甜粥底,非常滿足👍🏻😋🤤 用現金付款仲送椰汁燉燕窩作甜品,好正呀😍☺️ 整體非常滿足👍🏻 推介👏🏻

今次叫咗$439套餐,有十款食物:
🥢 深海海星斑(每兩位半條)
🍤 琵琶龍蝦/ 澳洲青年龍蝦
🍴 台灣九孔鮑魚