2023-06-08
見到廣告尖東呢間日式餐廳做緊清酒祭優惠,order任何套餐都會free sake 🍶仲係任飲個隻丫😍啱哂我哋兩公婆啦,餐廳有Omakase亦都有鐵板燒,今次我地就揀左鐵板燒。一入到餐廳見到側邊有好大個Wall,原來佢哋可以比客人喺部pad度寫上願望放天燈架,你所寫嘅願望就會喺個大wall度顯示架啦😍好得意牙🥢帆立貝外層炒至微焦,內裡保持住嫩滑嘅質感,鮮甜味十足🥢汁煮白鱈魚白鱈魚的肉質鮮嫩而且仲非常嫩滑,師父仲煮咗一個洋蔥湯配白鱈魚,濃郁嘅汁料中讓魚肉充分吸收了汁液嘅滋味,食完個魚仲可以飲埋個洋蔥湯😋🥢鵝肝多士鵝肝煎至金黃香脆,一入口鵝肝嘅滑順同濃郁味道充滿口腔,同埋多士嘅酥脆口感配合得恰到好處丫🥢廣島蠔經過鐵板燒後,保持住鮮甜嘅味道同焦脆嘅口感,每一啖都充滿啲蠔嘅鮮味🥢大蝦大蝦肉質鮮嫩,經過鐵板後更加彈牙,帶有淡淡嘅海鮮香氣🥢美國牛肉厚燒牛肉厚燒則是口感豐富,肉質鮮嫩多汁,厚燒啖啖肉好爽丫🥢日本黑豚肉黑豚肉細膩多汁,經過鐵板後散發出濃郁嘅豬肉香氣,肉質一啲都唔韌🥢櫻花蝦炒飯每一啖飯粒都包裹著櫻花蝦的香氣,口感酥脆,帶有微微的鹹香味道,飯粒的軟硬適中,仲有每次鐵板燒必須 有嘅燶邊荷包蛋😍
🥢帆立貝
外層炒至微焦,內裡保持住嫩滑嘅質感,鮮甜味十足
🥢汁煮白鱈魚
🥢鵝肝多士
🥢廣島蠔
🥢大蝦
大蝦肉質鮮嫩,經過鐵板後更加彈牙,帶有淡淡嘅海鮮香氣
🥢美國牛肉厚燒
牛肉厚燒則是口感豐富,肉質鮮嫩多汁,厚燒啖啖肉好爽丫
🥢日本黑豚肉
🥢櫻花蝦炒飯
總括嚟講佢哋嘅服務好好,尤其是着西裝嗰位哥哥仔,同埋佢哋嘅promotion真係好抵,佢哋放天燈好啱慶祝紀念日等另一半好似我老公咁畫上寫上獨一無二嘅圖案字句表達下愛意啦💙