2023-04-23
呢日Lunch同朋友一齊去左呢間近尖東嘅日式料理店💕呢間店係食日本鐵板燒💕每個set都會有專人幫我地燒🥹😆好好食啊~呢到環境都好靚,值得一提嘅係有個天燈許願🔥🔥好靚啊💕💕可以寫慶生字句🥰🥰食物方面我就叫左商務精選午餐(一人前)🙌🏼拖羅刺身🍣拖羅刺身入口即化,質感柔軟,清新嘅味道令人回味無窮🤩搭配上醬油同芥末醬,帶嚟更豐富嘅口感同風味🤤沙律🥗沙律用料新鮮,色彩繽紛,每一口都能品嚐到唔同嘅口感同味道。其中嘅醬汁清新爽口🤪令人食指大動😋南非鮑魚南非鮑魚經過精心烹調,口感十分鮮嫩,能感受到鮑魚鮮美嘅滋味🤪配上黑松露嘅醬汁🍄,令成個味道昇華🤩清酒煮蜆清酒煮蜆嘅湯頭清甜,蜆肉鮮嫩多汁,令人垂涎欲滴🤤鵝肝多士鵝肝多士嘅外層香脆,內裡鵝肝鮮嫩,味道濃郁醇和😋多士同鵝肝嘅配搭非常完美,無論係口感定賣相都十分優秀🤩美國牛肉薄燒美國牛肉嘅肉質鮮嫩多汁,口感豐富。薄燒同厚燒嘅烤法各有唔同嘅特點,都好好味!配上特調嘅醬汁,更能提升風味🤤櫻花蝦炒飯櫻花蝦炒飯色香味俱佳,米飯入味,櫻花蝦鮮甜可口🤤食材都非常新鮮,令人一試難忘😻漬物漬物嘅口感清脆,味道鮮美,係一道清新開胃嘅菜色😋湯物湯物嘅湯頭清澈,以龍蝦頭熬製,味道
食物方面我就叫左商務精選午餐(一人前)🙌🏼
拖羅刺身🍣
沙律🥗
南非鮑魚
清酒煮蜆
清酒煮蜆嘅湯頭清甜,蜆肉鮮嫩多汁,令人垂涎欲滴🤤
鵝肝多士
美國牛肉薄燒
櫻花蝦炒飯
漬物
漬物嘅口感清脆,味道鮮美,係一道清新開胃嘅菜色😋
湯物
湯物嘅湯頭清澈,以龍蝦頭熬製,味道鮮甜🤪
甜品(紅豆雪糕)
紅豆雪糕口感滑順,甜度恰到好處,食落都唔會感到膩口,係一個完美嘅結尾,十分滿足🥰