螢火

Hotaru
2023-07-31 55 瀏覽
螢火是日推介就$1,390/位,有9品,係for兩個人既,今日就同男朋友黎試下,慶祝佢生日!澳洲龍蝦既鐵板燒真係好正,係有師傅係面前即時原隻龍蝦去燒,再慢慢切開一舊舊肉,夠晒火喉,龍蝦肉好爽嫩,口感好好,又有鐵板燒既果種油香,食到龍蝦既鮮甜,超好食🥹🥹象拔蚌都燒得好好,唔會過老,好彈牙,好有口感,鮮嫩好食😊😊南非鮑魚都係口感一流既,鮑魚面頭仲有啲三文魚籽,口感更有層次,好彈牙好煙韌既鮑魚🤪🤪日本A5和牛厚燒,厚厚一舊既和牛咬落好軟嫩,牛味超濃,和牛係燒到粉嫩色,岩岩好熟,超香口勁惹味🤩🤩櫻花蝦炒飯亦好唔錯,櫻花蝦既咸香充滿每一啖飯,仲有煎蛋鋪係面,蛋香同櫻花蝦既咸香混合埋一齊真係好正呀🥳🥳成餐都好豐富好滿足呀!

象拔蚌都燒得好好,唔會過老,好彈牙,好有口感,鮮嫩好食😊😊

成餐都好豐富好滿足呀!
今日去到尖沙咀同朋友食午餐,我哋今日食鐵板燒 我今次已經係第二次過嚟 佢哋嘅套餐非常之優惠,而且識嘅種類都好多好新鮮,視覺味覺都非常之吸引💯 佢哋而家仲做緊《螢火清酒祭優惠》,全日指定清酒任飲 午餐90分鐘,晚餐120分鐘,鍾意飲酒嘅你一定會晒本啦🤍-我今日揀嘅係商務特選午餐$640一位第一道菜係沙律 沙律菜好翠綠新鮮 沙律汁,酸酸甜甜好開胃 而且蕃茄仔好清甜 仲有啲土肉同埋椰果💯-下道菜來嘅係澳洲龍蝦 龍蝦大大隻好生猛廚師喺我哋面前烹調 肉質好彈牙 而且味道好鮮甜 擺盤放上食用花非常之精緻-下一度係帆立貝 勁大粒 師傅用咗牛油去簡單烹調 原汁原味 入邊好Juice上面仲有啲黑魚子,非常之高貴👍🏻-再黎係清酒煮蜆 淡淡的酒香味,令到個湯好清甜,而且蜆肉非常肥美 清清地好鍾意🤍-再嚟係厚燒牛肉 五成熟 燒得啱啱好入邊仲係pink pink地,而且肉質好冧,牛味亦相當之重-再嚟係櫻花蝦飯 米飯炒得粒粒分明 而且出面仲有隻日本蛋 係特別香濃 而且勁多櫻花蝦 口感非常之豐富💯-最後有麵豉湯 廚師將龍蝦頭放埋入湯熬製令到湯頭非常之鮮甜🤍-聽講佢哋仲做緊限定優惠,凡顧客惠顧任何鐵板燒晚市套餐兩份,

視覺味覺都非常之吸引💯 佢哋而家仲做緊
《螢火清酒祭優惠》,
我今日揀嘅係商務特選午餐$640一位
下道菜來嘅係澳洲龍蝦 龍蝦大大隻好生猛
再嚟係厚燒牛肉 五成熟 燒得啱啱好
入邊仲係pink pink地,而且肉質好冧,牛味亦相當之重
再嚟係櫻花蝦飯 米飯炒得粒粒分明
最後有麵豉湯 廚師將龍蝦頭放埋入湯熬製
令到湯頭非常之鮮甜🤍
聽講佢哋仲做緊限定優惠,凡顧客惠顧任何鐵板燒晚市套餐兩份,即送日本拖羅一份。四份晚市套餐可獲贈二份,如此類推。
(每日限量供應,送完即止)凡惠顧午市套餐,均可以優惠價$199換領日本拖羅一份。
鍾意食拖羅叫你千祈唔好錯過😘

2023-07-20
午餐
  • 清酒煮蜆
  • 美國牛肉厚燒
  • 櫻花蝦炒飯
  • 澳洲龍蝦
2023-07-31 41 瀏覽
二訪螢火🔥 相隔兩年再黎螢火,無論係食材﹑擺盤﹑服務都保持高水準🌟 以西式風格呈現日式鐵板燒,值得回訪!最近螢火做緊清酒祭優惠,全日指定清酒任飲🍶 惠顧二人晚市鐵板燒套餐仲有日本拖羅送添,咁正緊係要黎encore啦😍!螢火位於尖東商場地庫,位置頗為隱世。室外係日式庭園造景牆,而室內劃分左兩個用餐區域:鐵板燒同Omakase,仲有幾間獨立VIP房,最多可坐12人,私隱度十足!而成個環境最吸引非巨型LED天燈許願牆莫屬🏮 客人可以係平板上寫字,天燈就會同步顯示出黎,好有心思~ 黎呢度慶祝生日就岩哂🥳餐廳晚市有多個套餐選擇,鐵板燒二人前由每位$1,190至$1,590都有,豐儉由人。今晚就試左個超豐盛既套餐,每位$1,490共有1️⃣1️⃣品匠心炮製料理享用,有齊鵝肝﹑澳洲龍蝦﹑南非鮑魚﹑甘鯛魚,物超所值🤤♢ 🈹免費日本拖羅刺身係由Omakase部既師傅準備,食材好新鮮,每人食到兩片厚切拖羅,勁正!♢ 🍶免費指定清酒任飲店員捧住一大壺清酒冰水過黎,入面有幾支小酒瓶,用冰水坐住,保持冰涼口感❄️ 值得一讚!「白雪」清酒幾易入口,店員仲主動過黎添酒,真係任飲架🤭 細心服務加分👍🏻🚩螢火廚師特選 (二人前)
♢ 🈹免費日本拖羅
♢ 🍶免費指定清酒任飲
🚩螢火廚師特選 (二人前)

♢ 🥗沙律
沙律菜份量十足,伴以蒟蒻﹑蜜桃﹑番茄仔同柚子醋,新鮮醒胃。
♢ 🥚黑魚籽鵝肝蒸蛋
師傅係鐵板燒爐上表演蒸蛋,口感超嫩滑,真係不得了🥹 餡料有塊鵝肝仔,面層仲放上大量黑魚籽,用料大方,好滿足!
♢ 🦞澳洲龍蝦
主角出場喇🌟色香味俱全!大大隻新鮮澳洲龍蝦係咁郁😯 好生猛!師傅手勢超好,純熟咁極速起殼,再以龍蝦膏為調味料炒香龍蝦肉,每塊肉都沾滿蝦膏,味道超濃郁!龍蝦好厚肉,爽口彈牙,鮮味十足🤤 師傅物盡其用,最後仲會將食淨既龍蝦殼加到麵豉湯中,巧妙地運用龍蝦每一個部位,抵讚👍🏻
♢ 🎣南非鮑魚
另一道我最期待既海鮮😍 鮑魚夠大隻,同樣非常生猛🤩 師傅即場拆殼,極新鮮!鮑魚啖啖肉,新鮮爽口,面層加上三文魚籽更顯矜貴。醬汁都好有心思,有青海苔醬汁﹑鮑魚肝醬﹑黑松露醬,每款都味道濃郁,各有特色,可以提升鮑魚鮮味,夠哂滋味🤤
♢ 🐟汁煮鱈魚
當晚咁岩打完風,套餐上既甘鯛魚無貨,所以師傅轉用鱈魚,同樣高質!師傅真係好勁,竟然諗到將魚皮炸香,插到魚肉上裝飾,賣相好靚😍 入口仲非常香脆添!而魚肉口感勁嫩滑,簡單以黑椒提味,再配上法式洋蔥湯幾搭配。湯頭散發香濃洋蔥味,好飲到一啖不留😆
♢ 🦆鵝肝多士
匈牙利鵝肝非常厚切😍 外層煎得焦脆,逼出豐富油香,入口即溶🤤 師傅建議搭配意大利焦糖醬食用,口感一甜一鹹,再配上煎過既多士,完美中和鵝肝既油膩感~ 唔洗每次都配青蘋果,幾有創意!
♢ 🥩日本A5和牛薄燒/厚燒 或 🐖日本黑豚肉
肉類可揀一款,我地兩款都想試😆 薄燒A5和牛紋路超靚,見到都流口水🤤 薄燒牛肉點左五成熟,輕輕一燒就可以上碟,口感夠嫩滑!最正係中間夾左大量炒香左既蔥花﹑蒜片,味道超香口,好有層次感!
而日本黑豚肉同樣出色✨ 肉味突出,入口多汁,配上蒜片﹑芥末醬更加香口!伴碟仲有3款野菜:南瓜﹑番薯同豆腐,每樣都有煎過,毫不馬虎👍🏻
♢ 🦐櫻花蝦炒飯
師傅加上櫻花蝦﹑蛋漿﹑紅蘿蔔粒﹑香蔥炒香,炒至金黃色,米飯粒粒分明,兼具賣相同味道🤩 最後仲係面層加上太陽蛋,撈埋蛋汁一齊食勁好味!
♢ 🥣漬物 & 吸物
龍蝦麵豉湯入口清甜溫和,用剛才食淨既龍蝦殼去煲,鮮味十足!
♢ 🍰甜品
以抹茶雪糕為結尾💫 味道濃郁,香甜軟滑。
2023-07-24 33 瀏覽
☺️拖羅刺身☺️
肥美嫩滑🤤🤤🤤諗起都留曬口水😍😍☺️南非鮑魚☺️
洗得好乾淨,完全唔會有沙,唔洗擔心食完會肚痛。☺️清酒煮蜆☺️清淡鮮美,唔會好重口味。加上蜆肉完全唔會有腥味,清酒仲可以去腥,食完仲可以飲,真係一舉兩得。☺️鵝肝多士☺️鵝肝醬有奶油般的口感和豐富的味道,多士烤至外層酥脆,內部鬆軟。咬落一啖鵝肝多士時,可以感受到鵝肝醬的奶油質地和濃郁的口感,以及多士的酥脆和鬆軟。☺️美國牛肉☺️厚燒好正,啖啖肉,好滋味😌👍🏻🤩👏🏻☺️櫻花蝦炒飯☺️炒飯好食,粒粒米感,唔會太鬆散。漬物& 吸物& 甜品咖啡都很ok。
☺️拖羅刺身☺️
肥美嫩滑🤤🤤🤤諗起都留曬口水😍😍

☺️南非鮑魚☺️
洗得好乾淨,完全唔會有沙,唔洗擔心食完會肚痛。
☺️清酒煮蜆☺️
☺️鵝肝多士☺️
☺️美國牛肉☺️
厚燒好正,啖啖肉,好滋味😌👍🏻🤩👏🏻

☺️櫻花蝦炒飯☺️
2023-07-24 44 瀏覽
自問食過既高級日式餐廳唔少,但都係營火最合我心意,今次再黎我地叫左廚師精選晚餐二人前,食材一如以往地新鮮💦《刺身三點》🐟厚切而且非常鮮美,完全唔腥,帶有刺身獨有既甘甜,唔加豉油都好食《鵝肝多士》🐦鵝肝入口細滑,油香肉香都好香醇,非常好既一道小食《澳洲龍蝦》🦞望住廚師係面前一舊一舊蝦肉咁拆出黎燒,已經搵到好香既蝦味,食落口更加係食到龍蝦帶有海水味既肉汁,肉質濕潤非常唔錯《南非鮑魚》🐚搭配特製醬汁同魚子,口感同味道都非常豐富,鮑魚本身肉質彈牙,但係易咬《日本 A5和牛-厚燒》🐮牛肉肥瘦均勻,表面焦脆,入面軟嫩,充滿肉汁《櫻花蝦炒飯》🌸炒飯非常香,濕潤而飯粒分明,櫻花蝦既香氣好突出,搭配荷包蛋既蛋汁,非常多層次
刺身三點》🐟
《鵝肝多士》🐦
鵝肝入口細滑,油香肉香都好香醇,非常好既一道小食
《澳洲龍蝦》🦞
《南非鮑魚》🐚
《日本 A5和牛-厚燒》🐮
牛肉肥瘦均勻,表面焦脆,入面軟嫩,充滿肉汁
《櫻花蝦炒飯》🌸
2023-07-21 50 瀏覽
因為見到 OpenRice同好多 ig foodie 都介紹過又咁多好評就去試下,個餐太多野食,我就唔逐樣講啦。清酒煮蜆-啲蜆好大大隻又夠鮮,好味到連個湯都飲哂,每一啖都有清酒香+蜆既鮮味。澳洲龍蝦-肉質結實彈牙,用蝦頭膏+牛油整嘅汁一齊煎好好食,但食多2舊就覺得有啲漏得濟啦。南非鮑魚 - 師傅切片再加埋海藻、肝醬同黑松露醬係碟邊,每塊都有唔同配搭係特別既。多士鵝肝 -鵝肝煎到外脆內軟,而且厚度夠配埋柚子啫喱中和返啖啖既鵝油,好滿意。^美國牛肉厚燒-牛肉可以揀薄燒或者厚燒,我就揀咗厚燒(五成熟)。質素正常發揮末見特別之處,反而配菜係蒜炒羽衣甘藍又幾新穎,但唔係好食呀下。>櫻花蝦炒飯-師傅功架的確夠,炒得俐落粒粒分明又乾淨加埋隻少燶邊蘭王荷包蛋,係幾吸引。可惜係個飯無味,連櫻花蝦都係無味嫁。佢哋野食general ok嫁,用食評角度睇佢依篇一定唔係負評,可惜個師傅出咗事。首先你全晚講野都接近係講俾個口罩聽,我地聽得好辛苦。叫佢講大聲啲,佢就用"依個優惠淨係做俾你"依個女人街tone 去介紹野食,又係一粒字都都聽唔到。個 waiter仲離譜,佢啲餐全部都2人前,問佢3個人既話可以點做,佢答

waiter仲離譜,佢啲餐全部都2人前,問佢3個人既話可以點做,佢答我哋"你自己睇下囉"。全程收碟都係鬼鬼崇崇咁一句唔好意思都無,直接插入黎收( 唔係話俾錢黎食飯就大曬,但真係講句"幫你收收碟"等我知都好呀,會嚇親嘛。
2023-07-21 46 瀏覽
同好姊妹食飯,食我地想鐘意既日本菜🪭,餐廳位於希爾頓大廈地庫,餐廳整體設計以黑和灰兩種冷色調為主,仲有個不斷轉換背景嘅電子螢幕,山景 ,海景,夜空都有,非常型格。餐廳分左兩個區,壽司omakase和鐵板燒,我地點餐廳是日推介,所以係鐵板燒區,所有食物,師傅係面前親自燒🔥,好得呀!❤️螢火是日推介$1,390/位,共10道菜。以海鮮🦞和牛肉🥩為主,未食已經流口水🤤是日海鮮  象拔蚌 ,象拔蚌同蘆筍一齊炒,加上少少黑胡椒,食落去辣辣地,象拔蚌嘅鮮甜味更突出,蘆筍爽口,一齊食更好食。澳洲龍蝦🦞,原隻龍蝦整熟之後,大廚將龍蝦肉切成一小件,放入口每一件嘅龍蝦鮮味都係肉裏面散發出嚟。南非鮑魚,鮑魚切片煎熟,每一口都食到鮑魚嘅鮮味,沾上秘製醬汁,有濃郁嘅鹹鮮味道,整體不錯。🐂日本 A5 和厚燒,超厚和牛2件,咬落去成口都係牛肉味,牛肉汁係口到滑落喉嚨,牛肉係考到越就越有味。🍚櫻花蝦炒飯,超香櫻花蝦炒飯配上一隻半熟煎蛋,撈埋一齊食更加滋味。

2023-07-21 67 瀏覽
火Omakase dinner $1,880/位🤓前菜漬物酸酸地咸咸地,幾開胃幾好食,煮既紅蘿蔔同其他雜菜都好鮮,水雲沙律亦係好有口感,好好食,成個前菜都好滿意!😚刺身八點  真鯛薄切係最考功夫既,切到啲真鯛薄薄一塊,但仍不失魚肉既鮮嫩,魚味濃郁,白象拔蚌同赤貝亦好爽嫩,口感好好,帶子又夠晒大粒,深海池魚同銀鱈魚同赤鯥都仲有唔同口感,但全部都咁好食,池魚他他都夠晒特別!🤩蒸蛋 蒸蛋係面頭會有三文魚籽同黑魚籽,用料上乘,魚籽既鮮帶出蛋香,更提升蛋既味道,又新鮮蒸起,好好食!🥳季節料理三品 吞拿魚拖羅,仲有厚岸蠔,亦有辣煮黑梅貝,最好食一定係生蠔,夠晒大隻肥美,飽滿有光澤,蠔香滲滿成個口腔!😍壽司五貫+蔥吞拿魚腩手卷鱸魚真係第一次食壽司整法,原來都好肥美,拖羅更加係入口即化,蟹膏同牡丹蝦都好綿滑,左口魚邊又係魚油多到爆,海膽亦係好鮮味,蔥吞拿魚腩手卷都係好嫩好多魚蓉,口感好好!仲有燒香魚,薄燒牛肉同埋魚湯都係好好,味道都好有層次,係好完滿既Omakase!
火Omakase dinner $1,880/位
🤓前菜
😚刺身八點
🤩蒸蛋
🥳季節料理三品
😍壽司五貫+蔥吞拿魚腩手卷
廚師精選晚餐沙律爽脆,清甜小蕃茄,keep fit !!蒸蛋
蛋味十足,香滑~刺身三點
刺身厚切大大塊,好鮮甜😍😍🥰👅my favourite!!世一!😍😍😍而且新鮮日本空運直送,冰鎮完之後再食勁爽!!鵝肝多士多士好脆身,香脆可口。配鵝肝簡直係perfect match~~鵝肝味香濃獨特,而且好惹味~澳洲龍蝦
超級大隻咯!!非常吸引😋👅南非鮑魚
營養豐富,鮑魚彈牙,好大粒,好足料,良心店鋪。日本 A5和牛薄燒或厚燒都一樣咁出色!😍😍😍😍係今餐既重點!!而我地就選擇左厚燒。櫻花蝦炒飯濃郁的蝦味和香氣,櫻花蝦的口感細小而鮮甜,炒至微焦脆,充滿蝦香和米飯的香氣。漬物、吸物and甜品都無得輸。
廚師精選晚餐

沙律
爽脆,清甜小蕃茄,keep fit !!

蒸蛋
蛋味十足,香滑~
刺身三點
鵝肝多士
澳洲龍蝦
超級大隻咯!!非常吸引😋👅
南非鮑魚
營養豐富,鮑魚彈牙,好大粒,好足料,良心店鋪。
日本 A5和牛
2023-07-20 36 瀏覽
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧因為呢最近見到螢火做緊推廣有清酒祭優惠可以全日清酒任飲,兩份晚餐鐵板餐餸即送拖羅刺身如果係午市鐵板燒就可以加199玩購拖羅刺身,而且我老竇都就嚟生日就趁住有做promotion就帶但去食呢個鐵板燒!我地一行四人就叫左二個2人餐!因為佢哋啲鐵板燒都有啲可以選擇嘅項目,咁我都會介紹晒兩個套餐有啲咩唔同,同埋我自己鍾意食啲咩俾你地做參考!🎊沙律🎊黑魚子鵝肝蒸蛋蒸蛋軟熟口感又夠滑,裝蒸蛋嘅容器精美高雅,鵝肝口感細膩,口感豐厚濃郁依個部份可以選擇龍蝦或者南非鮑魚可以見到呢佢無論係龍蝦定鮑魚都係好新鮮仲識得郁動,無論係龍蝦定係鮑魚呢個份量都好大!🎉龍蝦相片係半隻嘅一人份量,其實味道方面都冇落特別多調味,因為食海鮮多人食佢夠新鮮,見到佢首先將龍蝦膏挑出嚟,然後等啲龍蝦肉差唔多熟晒先再打埋一齊抄,龍蝦肉飽滿肥美,非常之彈牙可口,外層包住龍蝦膏!🎉南非鮑魚圖片都係半分嘅一人份量,分別由加入海苔汁黑松露醬,非常之厚實識落淡淡肉,帶嚼勁但肉質軟韌,而且細嫩,有成手掌咁大!🎊清酒煮蜆冇誇大咁講,但食過咁多款清酒煮蜆,呢到真係最岩我口果,除左味道非常鮮甜,清酒味
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

因為呢最近見到螢火做緊推廣
有清酒祭優惠可以全日清酒任飲,
兩份晚餐鐵板餐餸即送拖羅刺身
我地一行四人就叫左二個2人餐!

🎊沙律
🎊黑魚子鵝肝蒸蛋

🎉龍蝦

🎉南非鮑魚

🎊清酒煮蜆
冇誇大咁講,但食過咁多款清酒煮蜆,呢到真係最岩我口果,除左味道非常鮮甜,清酒味濃郁,而且同蜆好夾

呢度可以選擇銀鱈魚配洋蔥湯或鵝肝多士
如果你問我我其實更加推薦銀鱈魚,但係鵝肝多士都非常之好食
🎉銀鱈魚配洋蔥湯
獨特之處在於佢個洋蔥湯真係好出色,食過之後真係好難忘,而且銀鱈魚同洋蔥湯嘅配搭係好特別!
🎉匈牙利鵝肝多士配意大利焦糖醬
鵝肝一定要夠厚先至好食,佢個鵝肝就真係好正,多士又夠脆,又脆又軟口感滿分

呢度有三款可以選擇和牛薄燒,厚燒或豚肉
我哋揀咗和牛薄燒同厚燒
個分別係薄燒會有蒜粒同埋蔥花係入面包住,厚燒就會切開一粒粒,口感上有咬口會爆汁,睇返你你個人口味去選擇

龍蝦頭煮成嘅麵豉湯
用龍蝦頭煮食嘢麵豉湯真係鮮味十足!

櫻花蝦炒飯粒粒分明,有鑊氣,而且加分點係上面放咗橙黃色蘭王蛋,好正😍

開心果雪糕
到最後嘅雪糕亦係特別嘅味道!

可以見到佢每一道菜呢都各有特色,而且對比其他類型嘅鐵板燒,海鮮方面夠新鮮係會有加分,另外係唔同嘅項目都有得選擇!
最重要係份量都好足夠!食到最後真係好飽!

1190/位

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️
2023-07-20 70 瀏覽
三個女仔早點放低工作,提早出黎食個超豐富既午餐😋原因今日有人生日🥳當然係要請佢食好啲啦❤️女主角話上網見到呢度個商務鐵板燒套餐好適合我哋嘅口味,於是就一於黎試吓啦☺️南非鮑魚鮑魚上配上咗魚子,黑松露醬勁香吖🥰鮑魚燒得剛剛好,彈牙且易嚼,再配上海苔醬汁同吃味道出奇地夾❤️清洒煮蜆呢個我真係超鐘意🥰一開始已經見師傅將清洒加入個錫紙碗度燒,然後再加上蜆肉同煮,呢個清洒煮蜆既湯汁真係超級甜,有微微洒香,好鮮味呀,師傅話冇加任何調味,鮮甜品全部來自新鮮蜆肉😋鵝肝多士/ 帆立貝本身餐單上是鵝肝的,但由於我唔喜歡鵝肝,所以師傅好貼心咁幫我改為我至愛的帆立貝😬👏🏻👏🏻朋友對鵝肝多士讚不絕口👍🏻入口軟綿順滑,外脆內嫩,配上焦糖醬既鵝肝真係正到不得了喎😋的確做得出色大大粒帆立貝煎得面層焦香,內裡肉柔軟,配上魚子,味道顯層次,好好食吖❤️櫻花蝦炒飯呢個飯真係好好食😋師傅有功架,飯炒得夠乾身粒粒分明,櫻花蝦份量好多,最正既係師傅仲會煎隻荷包蛋鋪上飯面😍將蛋黃篤穿,蛋汁撈飯同吃,滿足到不得了最後重有甜品或咖啡☕️呢餐超豐富既鐵板燒午餐真係令我哋大滿足食得好開心😃而且師傅講嘢又好幽默🤣
三個女仔早點放低工作,提早出黎食個超豐富既午餐😋
原因今日有人生日🥳當然係要請佢食好啲啦❤️
南非鮑魚
鮑魚上配上咗魚子,黑松露醬勁香吖🥰
清洒煮蜆

• 南非鮑魚
  • 美國牛肉薄燒
  • 帆立貝
2023-07-19 32 瀏覽
夏日又到左鐵板燒嘅時間,今次到訪主打活海鮮嘅《螢火 》,餐廳牆上有一個極大嘅屏幕投射天燈和櫻花。最得意係寫上自己嘅名字,作為到此一遊。依家做緊做緊推廣,惠顧兩份鐵板餐就會贈送拖羅刺身或者送清酒。晚市套餐 $1190黑魚子鵝肝蒸蛋幼滑嘅蒸蛋加入咸香嘅黑魚子和油脂感十足嘅鵝肝,感覺好新穎。鵝肝多士用左匈牙利鵝肝,厚身又入口即溶。配搭意大利焦糖醬和麵包可以減低油膩感。龍蝦廚師會展示生猛活龍蝦,影完相就會拎去香煎。醬汁用左龍蝦膏製成,加添鮮味。鮑魚同樣用左活鮑魚,待煎香再加入海苔汁和黑松露醬,口感有嚼勁。清酒煮蜆好驚喜嘅蜆湯,味道非常鮮甜,冇落任何調味料,帶有清酒嘅酒香。銀鱈魚配洋蔥湯銀鱈魚連魚皮煎到脆身,魚肉嫩滑。酸甜嘅洋蔥會更加帶出鮮味。蝦花蝦炒飯飯粒粒粒分明,加入香煎嘅蘭王蛋,好吸引。麵豉湯由龍蝦頭煮成嘅麵豉湯,特別鮮甜。甜品是日甜品係開心果雪糕,幼滑又唔膩。

晚市套餐 $1190

黑魚子鵝肝蒸蛋
幼滑嘅蒸蛋加入咸香嘅黑魚子和油脂感十足嘅鵝肝,感覺好新穎。

鵝肝多士

龍蝦

鮑魚
同樣用左活鮑魚,待煎香再加入海苔汁和黑松露醬,口感有嚼勁。

清酒煮蜆

銀鱈魚配洋蔥湯
銀鱈魚連魚皮煎到脆身,魚肉嫩滑。酸甜嘅洋蔥會更加帶出鮮味。

蝦花蝦炒飯
飯粒粒粒分明,加入香煎嘅蘭王蛋,好吸引。

麵豉湯
由龍蝦頭煮成嘅麵豉湯,特別鮮甜。

甜品
是日甜品係開心果雪糕,幼滑又唔膩。
好嘅鐵板燒價錢通常唔會太便宜,既然都係要俾錢食,緊係要食間最好食㗎啦😎我同朋友兩個人揀咗「商務(特選)午餐」,好想快啲有嘢食😛❤️‍🔥澳洲龍蝦❤️‍🔥一粒粒嘅龍蝦肉真係相當誘人,啲肉係彈得嚟又實,唔會霉霉爛爛,好有質素啊😍❤️‍🔥帆立貝❤️‍🔥手心咁大嘅帆立貝,燒完都無縮水,利害!面頭仲加咗魚子醬,係高級嘅味道🥹❤️‍🔥清酒煮蜆❤️‍🔥個清酒湯真係完美,好清但味道好濃,啲蜆又甜,成件事好舒服☺️❤️‍🔥美國牛肉厚燒❤️‍🔥啲牛好好好好味🥹肉汁豐富,配埋蒜片同羽衣甘藍食,又係另一種感覺🥹❤️‍🔥櫻花蝦炒飯❤️‍🔥櫻花蝦仔本身己經好香,炒飯又係超有火喉,仲要有隻煎太陽蛋,不得了不得了😍
❤️‍🔥澳洲龍蝦❤️‍🔥
❤️‍🔥帆立貝❤️‍🔥
❤️‍🔥清酒煮蜆❤️‍🔥
❤️‍🔥美國牛肉厚燒❤️‍🔥
❤️‍🔥櫻花蝦炒飯❤️‍🔥
👨🏻‍🍳午市 星 一人前 $380👨🏻‍🍳沙律帆立貝汁煮白鱈魚大蝦美國厚燒牛肉櫻花蝦炒飯漬物吸物咖啡或甜品🔸二訪螢火,今次試嘅係經濟實惠嘅午市選擇,食完之後都係十分滿意😍~更重要係呢排仲有七月限定優惠,全日指定清酒任飲 (午餐90分鐘,晚餐120分鐘)🔸帆立貝好新鮮,煮得恰到好處,非常鮮嫩,配上黑魚子醬真係好開胃👍🏻汁煮白鱈魚係整成洋蔥湯,味道香濃,師傅特地燒脆塊魚皮插於魚肉之上,影相靚之餘仲可以脆住咁食🤓🔸大蝦都好新鮮,燒得剛剛好,彈牙有嚼勁,蝦膏都好甜美😍美國厚燒牛肉揀咗五成熟,肉汁好足好嫰,伴上羽衣甘藍食好夾👍🏻🔸櫻花蝦炒飯香氣四溢,炒得恰到好處,每粒飯都夠香夠彈牙,加粒蘭王蛋,完美🔸總括而家,今晚嘅鐵板燒真係好出色,啲食材新鮮、烹調恰到好處,令人回味無窮,值得一試👍🏻PS:七月另外的優惠:食任何鐵板燒晚市套餐兩份,即送日本拖羅一份;而惠顧午市套餐,均可以優惠價$199換領日本拖羅一份。同埋可以book鐵板燒房
👨🏻‍🍳午市 星 一人前 $380👨🏻‍🍳
美國厚燒牛肉
漬物
吸物
咖啡或甜品

相約朋友到尖沙咀一同聚餐♡(๑♡ᴗ♡๑),我地試左呢間omakase  嘅螢火是日推介二人前套餐!✔️沙律非常新鮮,又爽脆,令人胃口大開!✔️櫻花蝦炒飯 炒到金黃色嘅飯粒,配上櫻花蝦,口感已經非常之多層次,令我仲配有一隻流心嘅煎蛋,混合炒飯一齊食用非常配搭。✔️是日海鮮  象拔蚌 象拔蚌入口非常有咬口,咀嚼嘅時候有象拔蚌原有香味,一啲腥味都冇,非常新鮮!✔️澳洲龍蝦龍蝦入口味道非常濃郁,原來師傅係會將龍蝦膏先整成醬汁,再連埋龍蝦肉一齊炒,唔怪得知入口嘅時候成個口都係滿滿龍蝦嘅香味。✔️南非鮑魚本身已經好期待南非鮑魚,送到嚟個賣相更加加分,擺盤非常精緻,南非鮑魚肉質厚,加上煙人又彈牙嘅口感,非常吸引。✔️日本 A5 和牛厚燒和牛可自己決定厚燒定薄燒,我比較鍾意食有口感嘅牛肉,所以揀咗厚燒嘅方式,牛肉熟度啱啱好,口感非常之完美,牛肉嘅質素果然相當高。✔️濆物、吸物品嚐得出廚師好用心烹調。✔️甜品當然少不了甜品做完結🍮

✔️沙律
非常新鮮,又爽脆,令人胃口大開!
✔️櫻花蝦炒飯
✔️是日海鮮  象拔蚌
✔️澳洲龍蝦
✔️南非鮑魚
✔️日本 A5 和牛厚燒

✔️濆物、吸物
品嚐得出廚師好用心烹調。

✔️甜品
當然少不了甜品做完結🍮