螢火

Hotaru
2023-07-20 70 瀏覽
三個女仔早點放低工作,提早出黎食個超豐富既午餐😋原因今日有人生日🥳當然係要請佢食好啲啦❤️女主角話上網見到呢度個商務鐵板燒套餐好適合我哋嘅口味,於是就一於黎試吓啦☺️南非鮑魚鮑魚上配上咗魚子,黑松露醬勁香吖🥰鮑魚燒得剛剛好,彈牙且易嚼,再配上海苔醬汁同吃味道出奇地夾❤️清洒煮蜆呢個我真係超鐘意🥰一開始已經見師傅將清洒加入個錫紙碗度燒,然後再加上蜆肉同煮,呢個清洒煮蜆既湯汁真係超級甜,有微微洒香,好鮮味呀,師傅話冇加任何調味,鮮甜品全部來自新鮮蜆肉😋鵝肝多士/ 帆立貝本身餐單上是鵝肝的,但由於我唔喜歡鵝肝,所以師傅好貼心咁幫我改為我至愛的帆立貝😬👏🏻👏🏻朋友對鵝肝多士讚不絕口👍🏻入口軟綿順滑,外脆內嫩,配上焦糖醬既鵝肝真係正到不得了喎😋的確做得出色大大粒帆立貝煎得面層焦香,內裡肉柔軟,配上魚子,味道顯層次,好好食吖❤️櫻花蝦炒飯呢個飯真係好好食😋師傅有功架,飯炒得夠乾身粒粒分明,櫻花蝦份量好多,最正既係師傅仲會煎隻荷包蛋鋪上飯面😍將蛋黃篤穿,蛋汁撈飯同吃,滿足到不得了最後重有甜品或咖啡☕️呢餐超豐富既鐵板燒午餐真係令我哋大滿足食得好開心😃而且師傅講嘢又好幽默🤣
三個女仔早點放低工作,提早出黎食個超豐富既午餐😋
原因今日有人生日🥳當然係要請佢食好啲啦❤️
南非鮑魚
鮑魚上配上咗魚子,黑松露醬勁香吖🥰
清洒煮蜆
呢個我真係超鐘意🥰