2023-07-20
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧因為呢最近見到螢火做緊推廣有清酒祭優惠可以全日清酒任飲,兩份晚餐鐵板餐餸即送拖羅刺身如果係午市鐵板燒就可以加199玩購拖羅刺身,而且我老竇都就嚟生日就趁住有做promotion就帶但去食呢個鐵板燒!我地一行四人就叫左二個2人餐!因為佢哋啲鐵板燒都有啲可以選擇嘅項目,咁我都會介紹晒兩個套餐有啲咩唔同,同埋我自己鍾意食啲咩俾你地做參考!🎊沙律🎊黑魚子鵝肝蒸蛋蒸蛋軟熟口感又夠滑,裝蒸蛋嘅容器精美高雅,鵝肝口感細膩,口感豐厚濃郁依個部份可以選擇龍蝦或者南非鮑魚可以見到呢佢無論係龍蝦定鮑魚都係好新鮮仲識得郁動,無論係龍蝦定係鮑魚呢個份量都好大!🎉龍蝦相片係半隻嘅一人份量,其實味道方面都冇落特別多調味,因為食海鮮多人食佢夠新鮮,見到佢首先將龍蝦膏挑出嚟,然後等啲龍蝦肉差唔多熟晒先再打埋一齊抄,龍蝦肉飽滿肥美,非常之彈牙可口,外層包住龍蝦膏!🎉南非鮑魚圖片都係半分嘅一人份量,分別由加入海苔汁黑松露醬,非常之厚實識落淡淡肉,帶嚼勁但肉質軟韌,而且細嫩,有成手掌咁大!🎊清酒煮蜆冇誇大咁講,但食過咁多款清酒煮蜆,呢到真係最岩我口果,除左味道非常鮮甜,清酒味
因為呢最近見到螢火做緊推廣
有清酒祭優惠可以全日清酒任飲,
兩份晚餐鐵板餐餸即送拖羅刺身
我地一行四人就叫左二個2人餐!
🎊沙律
🎊黑魚子鵝肝蒸蛋
🎉龍蝦
🎉南非鮑魚
🎊清酒煮蜆
冇誇大咁講,但食過咁多款清酒煮蜆,呢到真係最岩我口果,除左味道非常鮮甜,清酒味濃郁,而且同蜆好夾
呢度可以選擇銀鱈魚配洋蔥湯或鵝肝多士
如果你問我我其實更加推薦銀鱈魚,但係鵝肝多士都非常之好食
🎉銀鱈魚配洋蔥湯
獨特之處在於佢個洋蔥湯真係好出色,食過之後真係好難忘,而且銀鱈魚同洋蔥湯嘅配搭係好特別!
🎉匈牙利鵝肝多士配意大利焦糖醬
鵝肝一定要夠厚先至好食,佢個鵝肝就真係好正,多士又夠脆,又脆又軟口感滿分
呢度有三款可以選擇和牛薄燒,厚燒或豚肉
我哋揀咗和牛薄燒同厚燒
個分別係薄燒會有蒜粒同埋蔥花係入面包住,厚燒就會切開一粒粒,口感上有咬口會爆汁,睇返你你個人口味去選擇
龍蝦頭煮成嘅麵豉湯
用龍蝦頭煮食嘢麵豉湯真係鮮味十足!
櫻花蝦炒飯粒粒分明,有鑊氣,而且加分點係上面放咗橙黃色蘭王蛋,好正😍
開心果雪糕
到最後嘅雪糕亦係特別嘅味道!
可以見到佢每一道菜呢都各有特色,而且對比其他類型嘅鐵板燒,海鮮方面夠新鮮係會有加分,另外係唔同嘅項目都有得選擇!
最重要係份量都好足夠!食到最後真係好飽!
1190/位
你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️