2022-06-13 46 瀏覽
琴日同朋友講好想食大頭蝦佢就帶咗我食呢間~我本身係食開另一間燒大頭蝦都食左幾次,但係食完呢間有啲後悔冇早啲嚟食🥲呢度真係多種類好多,啲嘢食又好快會refill返出嚟,常滿😂仲要個爐又夠熱,仲有兩層可以燒,雖然下一層就冇咁熱可以慢烤啲蔬菜類冇咁影燶~重點係啲嘢食質素都好好!又新鮮🥹🥹朋友重點推介佢串鱔真係超好食!又入味又嫩滑又多汁😋服務員都好好禮貌知道我哋第一次嚟都好細心咁解釋俾我哋聽啲嘢點用,有咩問題都即時幫我地解決🥰同埋出邊又有牛油同蒜蓉,整扇貝一流🤤海鮮、串燒同飲品都超多款!2.5小時真係好夠時間我地仲遲左少少走都冇叫我地走🤣琴日同朋友講好想食大頭蝦佢就帶咗我食呢間~我本身係食開另一間燒大頭蝦都食左幾次,但係食完呢間有啲後悔冇早啲嚟食🥲呢度真係多種類好多,啲嘢食又好快會refill返出嚟,常滿😂仲要個爐又夠熱,仲有兩層可以燒,雖然下一層就冇咁熱可以慢烤啲蔬菜類冇咁影燶~重點係啲嘢食質素都好好!又新鮮🥹🥹朋友重點推介佢串鱔真係超好食!又入味又嫩滑又多汁😋服務員都好好禮貌知道我哋第一次嚟都好細心咁解釋俾我哋聽啲嘢點用,有咩問題都即時幫我地解決🥰同埋出邊又有牛油同蒜蓉,整扇貝一流🤤海鮮、

朋友重點推介佢串鱔真係超好食!又入味又嫩滑又多汁😋

同埋出邊又有牛油同蒜蓉,整扇貝一流🤤
海鮮、串燒同飲品都超多款!
2.5小時真係好夠時間我地仲遲左少少走都冇叫我地走🤣
朋友重點推介佢串鱔真係超好食!又入味又嫩滑又多汁😋
同埋出邊又有牛油同蒜蓉,整扇貝一流🤤
海鮮、串燒同飲品都超多款!
2.5小時真係好夠時間我地仲遲左少少走都冇叫我地走🤣

2022-06-13 57 瀏覽
鮑魚,元貝,花螺,當然少唔到招牌流水蝦❤荃灣特色放題,必數蝦蝦燒~場地闊落,放假超具人氣!🥰同小朋友一齊嚟真係玩到好興奮,個夾都幾易夾,睇中夾實就ok🤓從游緊到煮熟,一take過一定最新鮮🦐任食鮑魚爽口彈牙,刷得夠乾淨,而且仲識得郁緊~元貝厚切鮮味,加入蒜蓉係最愛,帶有紅膏,應節更肥美😍花螺鹹鮮,彈牙亦有濃厚海水味😘a good choice for weekend family dinner gathering~

任食鮑魚爽口彈牙,刷得夠乾淨,而且仲識得郁緊~

元貝厚切鮮味,加入蒜蓉係最愛,帶有紅膏,應節更肥美😍

花螺鹹鮮,彈牙亦有濃厚海水味😘

2022-06-10 65 瀏覽
今日同朋友慶祝生日 因為佢超級鍾意食海鮮所以我哋就book咗位於荃灣大鴻輝嘅呢間哈哈燒到食流水蝦放題啦 建議預先book位 因為真係非常爆滿 晚飯時間嚟到已經全場爆滿 幾乎每個座位隔離都有流水蝦道 隻隻游水新鮮大頭蝦都非常生猛 即夾即燒真係超好玩呀 流水大頭蝦好多蝦膏 而且肉質鮮甜彈牙 新鮮真係唔同啲 除此之外仲有好多熟食 例如鹽燒大頭蝦 蒜蓉西蘭花 滷味 等等 都係任食 點少得燒烤材料呀 有安格斯牛仔骨 咖哩魷魚 等等都係任燒任食重點係巨型海鮮櫃 有鮑魚 原條烏頭 帶子 生蠔等 真係超級豐富 回本話咁易喇

2022-06-10 69 瀏覽
荃灣區最大流水蝦場,一共有7條蝦缸,近乎每張枱就係正個🦐蝦缸隔離,環境夠大好闊落,晚市💰3️⃣3️⃣8️⃣/1位 任玩任燒 2.5小時大頭蝦唔算好大隻但好生猛🦐,先蝦夾在冰桶內30秒,待蝦暈了先放在爐燒,另外每位限送一條燒鱔,肉質嫩滑彈牙😍自助區內仲有唔少海產任食,有鮑魚、生蠔、螺、帶子、蜆、海魚等扇貝可加入牛油🧄蒜蓉一邊燒夠juicy,🦪鮑魚要先去殼才燒,因比較易燒爆😂其他肉類都好多選擇,有雞翼、羊架,多款食材串成串燒,多春魚、紅腸、魷魚鬚、翠玉瓜等飲品及甜品一樣好多選擇,有多款汽水、茶類、啤酒、生啤🍦雪糕、雪條多種口味🎈蝦蝦燒🎈荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓

🎈蝦蝦燒🎈
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓
2022-06-06
2022-06-10 59 瀏覽
🚗今次嚟到荃灣蝦蝦燒,覺得佢同一般嘅放題店好唔同:環境好乾淨,而且地方又大,坐得又舒服,第一印象真係幾唔錯!呢一間餐廳主打燒烤海鮮,除咗海鮮之外,當然有好多唔同嘅肉類俾大家選擇:就眼所見,🍗雞肉串燒、🦴雞軟骨串燒、🥩牛肉串燒、排骨串燒……我覺得佢嘅串燒款式好多,而且醬料好入味,就算重口味少少,都可以自己出去攞調味料加🧂🌊入正題就梗係講佢嘅海鮮啦!海鮮選擇好多:鮑魚、蝦、生蠔、帶子全部都竟然係任食任燒!真係抵食得過份,仲要全部嘅海鮮都好新鮮,唔會係雪藏貨,真係極之欣賞餐廳老闆!🥰🥰🥰提一提大家:燒鮑魚記得剝咗個殼先,如果唔係就會爆炸😂😂😂如果大家真係覺得食得太多肉類,想調劑一下嘅話,都仲有蔬菜比大家選擇:杏鮑菇、牛油金菇。大家唔使太擔心太多肉!🦐最後,我最終試咗夾蝦食,蝦全部都好新鮮好活潑,攞起上嚟會扎扎跳,即刻放入冰水裏邊凍暈佢,再放上去爐上面燒, 5分鐘一隻新鮮蝦膏多嘅蝦就會出爐啦!真心誠意推薦呢間餐廳俾各位,放題成日都會有啲飽嘅感覺 ,不過呢一間新鮮感:選擇亦都目不暇給,值得大家試吓。👍👍👍——————為食分界線——————📍 蝦蝦燒 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11

提一提大家:燒鮑魚記得剝咗個殼先,如果唔係就會爆炸😂😂😂

——————為食分界線——————
📍 蝦蝦燒 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $300
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧 #蝦蝦燒 #放題 #海鮮 #雞肉 #雞軟骨 #雞軟骨 #牛肉 #排骨 #鮑魚 #蝦 #生蠔 #帶子 #杏鮑菇 #牛油金菇 #荃灣 #眾安街 #大鴻輝
2022-06-08 4034 瀏覽
今日同朋友去咗荃灣食燒蝦蝦,聽個店名都知道係同蝦有關😅餐廳提供嘅蝦全部都係大頭蝦,每個座位旁邊都有一個長長嘅水缸,自己鍾意邊隻夾邊隻,隻隻蝦都好鬼生猛㗎,每夾一隻蝦都好有挑戰性😂😂水缸入面嘅大頭蝦餐廳都會源源不絕咁供應,唔使擔心被人夾晒就冇得食。除左流水蝦之外,店內仲有好多海鮮供應,鮑魚、魷魚、花螺、扇貝、生蠔、帶子、蜆、沙白⋯⋯魚嘅種類有三文魚鰭、黃腳立、黃花魚、馬友、泥鯭等⋯⋯梗有一款啱心水,啱晒鍾意食海鮮嘅我。除左以上海鮮可以燒之外,餐廳仲有串燒提供,有雞肉、牛肉、羊肉、豬肉、多春魚、丸、腸仔、菠蘿、粟米、番薯等多達五十幾種,自己鍾意邊樣就夾邊樣😄如果唔想燒,餐廳仲有熱食提供,麻辣椒鹽蝦、炸蟹鉗、炒西蘭花、蘿蔔牛腩、咖喱魚蛋、辣酒煮花螺⋯⋯唔想食咁多肉,可以灼菜、煮粉面咁。小食有涼拌青瓜、生腸。飲品都有唔少選擇,有烏龍茶、汽水、啤酒之外,還有幾款0糖0脂肪0卡路里嘅飲品可以選擇,啱晒我。當然唔少得雪糕同雪條啦。食物方面都唔錯,款式都幾多,每位三百幾蚊,可以有2.5小時任飲任食,食多幾款海鮮都抵返。
今日同朋友去咗荃灣食燒蝦蝦,聽個店名都知道係同蝦有關😅

小食有涼拌青瓜、生腸。

2022-06-06
2022-06-07 109 瀏覽
二訪「蝦蝦燒」🦐 這次來了荃灣分店,地方比佐敦分店更大,餐廳環境裝潢也較佐敦分店來的新‼️👏🏻👏🏻▫️一坐下店員便一如往常地詢問之前有沒有來過‼️接著便介紹食物的擺放位置及一些提醒事項‼️😉▫️鮑魚需先把外殻去掉才能放在燒烤爐,店員見我笨手笨腳就來幫忙‼️👏🏻 因為手笨的關係在捉活蹦亂跳的流水蝦時,水濺到碗碟濕了,店員也馬上更換乾淨的‼️👍🏻相當友善‼️🥳▫️這裡的食物種類很多‼️🥩🍢🥗 熟食、串燒、海鮮、飲料應有盡有,一定足以令你捧著肚子走‼️🐽 當然我最喜歡的還是以海鮮為主😚 鮑魚、帶子、燒全魚,好嫩喔‼️💖
2022-06-07 52 瀏覽
嘩第一次跟同事來蝦蝦燒,大家都很興奮,可以自己在魚缸裡夾自己喜歡的那隻蝦, 當然要眼明手快啦!因為蝦很新鮮也知道你要捉它就快游走。座下後,侍應生已經放下鰻魚串😍😍,這個超好吃的,我們快速去拿各款海鮮和魚,燒魚很滑呢! 菠蘿甜甜的,貝類我們也吃很多, 其他肉類, 雞串,雞翼串, 蔬菜串也不錯。喜歡吃蝦膏的, 一定會喜歡這裡,因為很多蝦也有蝦膏。 我們吃了很多隻蝦呢!這裡雪糕櫃都有好幾款雪糕, 飲品櫃各式各樣的汽水,茶也有,我覺得這個價錢吃這些很好呢!

2022-06-05 94 瀏覽
一個月前係佐敦食完蝦蝦燒,覺得好正,所以一個月後又黎左食🤣 原本想照舊去佐敦,不過因為book吾到所以就同朋友轉左去荃灣分店😎 雖然地點相對遠左啲,不過荃灣店既位置更加闊落,遠小小都吾怕啦😜燒海鮮最鐘意就係大大隻既扇貝,食落好鮮甜😇 仲有餐廳每人送一串燒鰻魚,肥美到一個點,太太太正了🤤🤤除左海鮮外,其他野都吾錯架👅 好似外皮燒到脆脆地既豬大腸雖然好邪惡但好好味😍 細個好鐘意食既金菇肥牛卷,當晚都食左幾串😝 燒好既雞軟骨好有咬口😋 食飽飽後再食燒菠蘿,燒過既菠蘿超級甜,好鐘意呀🤩

2022-06-05 153 瀏覽
第一次去,感覺得新奇,原本諗住啲蝦會好易夾點知一夾就比佢走甩左😑夠鐘走嗰陣有位男員工聲稱外邊有很多客人等位中要求我們即時走,所以我地都好合作收拾好便走,但出到電梯口原來一個人都無😅想客人走其實可以講聲就可以,無必要用哩種方法叫人走嘅食物方面:好多海鮮選擇,蜆很大隻有沙,朋友食左一隻話有味所以吐了,扇貝夠大隻,贈送嘅燒鰻魚好好食唔腥,又有窩夫又有蒜蓉包同其他常見的燒烤食品,有機會會再去優點:食物選擇多,游水蝦很生猛,光線充足缺點:餐枱與魚缸距離太近,夾生蝦時由於蝦太生猛所以水花飛濺到其他客人枱面,容易影響到其他食客

優點:食物選擇多,游水蝦很生猛,光線充足
2022-06-04
2022-06-05 43 瀏覽
我好喜歡同呢個好朋友食飯,因為佢咩都食, 食到好味道的野就會好開心,今日我地又掉底小朋友兩人去食燒蝦✌🏻同佢想到蝦蝦燒,佢好似小朋友咁興奮,因為呢到好多海鮮任燒, 又有得自己夾蝦來燒,好玩又好食。呢到除左有個海鮮檔提供,蜆、蠔、魚、魷魚,仲有幾個雪櫃係放串燒, 唔洗多講呢個櫃絕對滿足到我,因有我最愛的豬大腸、雞皮和多春魚,我拎左兩次呀😂 燒出來真係好滋味,因為呢到有提供幾款味粉自己落。重點來了,呢到除左好食仲好玩,因為自己夾蝦✌🏻來燒, d 蝦好新鮮游得幾快下, 燒熟d蝦後,記得點佢地提供嘅泰式辣汁,同蝦好夾呀! 我今餐都食左好多隻💪。呢到提供多款飲品唔洗驚食燒烤串會熱氣呀!

呢到提供多款飲品唔洗驚食燒烤串會熱氣呀!
2022-06-03 88 瀏覽
一向蝦都係好高蛋白質,所以我都好鍾意食,新鮮嘅蝦更加好食,今次就嚟到一間可以自己夾自己燒嘅流水蝦到試下入門口嗰刻就覺得店員好體貼,會叫你小心啲,然後坐低又好耐心咁講解夾流水蝦前記得去拎冰,啲冰係防止啲生猛嘅流水蝦跳走咗,啲冰可以令到佢暈一嚟到已經忍唔住即刻燒蝦,然後出面仲有好多唔同嘅肉類,蔬菜,海鮮比你夾黎燒淨係肉類嘅款式都起碼20-30款,蔬菜都12款,海鮮咁誇張有成條魚,足足有8-10款。只要食得多海鮮就一定回到本,仲要係新鮮海鮮,抵食呀除咗呢啲之外仲會有6款熟食,包你一定滿足同埋飽住走

一向蝦都係好高蛋白質,

入門口嗰刻就覺得店員好體貼,
會叫你小心啲,然後坐低又好耐心咁講解

夾流水蝦前記得去拎冰,啲冰係防止啲生猛嘅流水蝦跳走咗,
啲冰可以令到佢暈

一嚟到已經忍唔住即刻燒蝦,
然後出面仲有好多唔同嘅肉類,蔬菜,海鮮比你夾黎燒

淨係肉類嘅款式都起碼20-30
款,
蔬菜都12款,海鮮咁誇張有成條魚,足足有8-10款。

只要食得多海鮮就一定回到本,仲要係新鮮海鮮,抵食呀

除咗呢啲之外仲會有6款熟食,包你一定滿足同埋飽住走
2022-06-02 60 瀏覽
這裡環境不錯,地方很大,樓底高,空間足夠,所以不會覺得太嘈吵一枱送一客鰻魚,很爽很彈牙,很厚身,啖啖鰻魚肉,口感一流還有4款調味料這是電子爐,不用加炭,而且有上下兩層,2.5小時就有足夠時間慢慢燒了。有燒魷魚,鮑魚,扇貝,豬仔腿,羊架等等……都是比較貴的食材,而且食材質素都ok,當然還有自己夾的生蝦不過我感覺夾蝦是有點變態,好像炮烙之刑,所以我會先夾幾隻蝦凍住佢,直到想食才拿出來,就保證沒這麼殘忍了。

一枱送一客鰻魚,很爽很彈牙,很厚身,啖啖鰻魚肉,口感一流

還有4款調味料

2022-05-30
2022-06-02 52 瀏覽
之前去過佐敦嘅蝦蝦燒 真係好多野食所以知道荃灣原來都開左一間 就約朋友一齊去燒燒佢平日夜晚338就可以任飲任食2個半鐘 抵玩同佐敦一樣 坐位旁邊就係流水蝦缸成個缸都放滿晒泰國大頭蝦隻隻都勁生猛 蝦頭好多膏 肉質都幾結實一坐低就每人送一串大鱔先真係好厚肉好肥美呀 去晒骨啖啖肉燒到個皮脆脆地 啲魚油標晒出嚟我依家諗番起都想再食呀🤤其餘食物就喺自助區自己拎海鮮都有好多款帶子 元貝 鮑魚 魷魚 蜆 原條魚乜都有點埋泰式海鮮醬少少辣又鮮又好味另外佢唔止食蝦食海鮮仲有好多肉類串燒 最後燒番啲蔬菜食下健康啲一定要留啲時間燒菠蘿!燒完好甜好正呀
之前去過佐敦嘅蝦蝦燒 真係好多野食

仲有好多肉類串燒
最後燒番啲蔬菜食下健康啲
一定要留啲時間燒菠蘿!燒完好甜好正呀

2022-06-01 35 瀏覽
朋友約去大鴻輝燒蝦放題,上網睇完真係好吸引好多野食,所以我由lunch就開始留肚喇。一上到去,個場真係好大,見到每排座位隔離都係流水蝦缸,坐喺度就夾到,即夾即燒好好玩。啲蝦好生猛游得好快,要夾到佢都要有D技巧,最好浸落冰水整暈佢先燒會好D,最初心急唔知直接放上燒熱到佢彈起,嚇死我。趁D蝦燒緊就出去攞其他野食,佢自助區都有好多款海鮮,D貝類隻隻都好大隻,之前疫情自己屋企煮去多左街市,知道呢D都唔平,食多幾轉好易回本。仲有好多肉食串燒,同埋有D熟食可以趁燒緊海鮮時食住先,因為燒海鮮要D時間。雖然佢限時兩個半鐘,但我地過左兩個半鐘仲食雪糕佢都冇趕我地走,服務都幾好。