2022-06-10 59 瀏覽
🚗今次嚟到荃灣蝦蝦燒,覺得佢同一般嘅放題店好唔同:環境好乾淨,而且地方又大,坐得又舒服,第一印象真係幾唔錯!呢一間餐廳主打燒烤海鮮,除咗海鮮之外,當然有好多唔同嘅肉類俾大家選擇:就眼所見,🍗雞肉串燒、🦴雞軟骨串燒、🥩牛肉串燒、排骨串燒……我覺得佢嘅串燒款式好多,而且醬料好入味,就算重口味少少,都可以自己出去攞調味料加🧂🌊入正題就梗係講佢嘅海鮮啦!海鮮選擇好多:鮑魚、蝦、生蠔、帶子全部都竟然係任食任燒!真係抵食得過份,仲要全部嘅海鮮都好新鮮,唔會係雪藏貨,真係極之欣賞餐廳老闆!🥰🥰🥰提一提大家:燒鮑魚記得剝咗個殼先,如果唔係就會爆炸😂😂😂如果大家真係覺得食得太多肉類,想調劑一下嘅話,都仲有蔬菜比大家選擇:杏鮑菇、牛油金菇。大家唔使太擔心太多肉!🦐最後,我最終試咗夾蝦食,蝦全部都好新鮮好活潑,攞起上嚟會扎扎跳,即刻放入冰水裏邊凍暈佢,再放上去爐上面燒, 5分鐘一隻新鮮蝦膏多嘅蝦就會出爐啦!真心誠意推薦呢間餐廳俾各位,放題成日都會有啲飽嘅感覺 ,不過呢一間新鮮感:選擇亦都目不暇給,值得大家試吓。👍👍👍——————為食分界線——————📍 蝦蝦燒 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11

提一提大家:燒鮑魚記得剝咗個殼先,如果唔係就會爆炸😂😂😂

——————為食分界線——————
📍 蝦蝦燒 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $300
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧 #蝦蝦燒 #放題 #海鮮 #雞肉 #雞軟骨 #雞軟骨 #牛肉 #排骨 #鮑魚 #蝦 #生蠔 #帶子 #杏鮑菇 #牛油金菇 #荃灣 #眾安街 #大鴻輝