2022-08-21 96 瀏覽
平時最鍾意食放題嘅我今次帶埋朋友去食下流水蝦放題,位於荃灣這間(蝦蝦燒)餐廳環境寬敞,食物及飲品擺放得整整齊齊,每張枱旁邊都有個流水道放滿蝦,想食幾多就夾幾多,隻隻都扎扎跳新鮮生猛。場外亦有大量海鮮、肉類、蔬菜、熟食、雪糕、飲品和啤酒等非常豐富。海鮮包括有帶子、扇貝、三至四款原條魚、東風螺、鮮魷魚和蜆,海鮮洗得好乾淨亦都好新鮮,可以按照個人喜好加入調味去燒,味道更加提升😋肉類包括有牛仔骨、豬扒、羊架、羊肉粒、雞翼、雞腎同雞肉,肉類有啲醃製過所以不用任何調味就咁食就得。蔬菜類有翠玉瓜、日本番薯仔、粟米、菇類、矮瓜和金菇,全部切好晒方便燒👍仲有多款腸類和丸類選擇,好多嘢食好豐富!飲品亦有汽水、涼茶。健康飲品及啤酒👍最後食埋雪糕呢一餐好滿足😋
仲有多款腸類和丸類選擇,好多嘢食好豐富!
飲品亦有汽水、涼茶。健康飲品及啤酒👍
最後食埋雪糕呢一餐好滿足😋
一真以為這些用活蝦作招徠的餐廳,食物質素應好不到那裡,「玩味」居多,你看娘娘玩得多開心就知道!噢, 原來食材也挺有水準的,Sorry,鮑魚、生蠔、帶子,全都很新鮮。特別是帶子,亮晶晶的,加點蒜泥和鹽,美味可口,我們翻兜了幾回。蝦,活捉活燒,當然新鮮,但蝦頭大而無當,蝦身其實挺小的,不夠過癮,但燒鱔就真的不錯,夠肥美,啖啖肉,正。沙白、花螺和魷魚也不遑多讓,鮮甜。其實它的肉串也還可以,不會輸給那些串燒店太多,只是它的海鮮實在棒,肚皮真的容不下太多肉串。再加上飲品、甜品各適其適,任飲任食,宵夜時段又88折,超值。

沙白、花螺和魷魚也不遑多讓,鮮甜。

2022-06-02
$350 (宵夜)
冇旅行🧳去就要周圍食唔同國家嘅美食當去左旅行岩岩就飛轉泰國🇹🇭食出哂名嘅 🦞🦐大頭蝦🤪一開始坐頭我已經眼睛👀發哂光 睇吓有咩食 ;店員帶位後,已預備左一位牛油蒜蓉焗大頭蝦係每一枱客 就算未開爐都即刻可以開餐🤪有熟食揀添🍴多款新鮮海鮮🦞🦑🐙🦀🐟可以任燒任食岩哂我呢個大食妹😆/大胃王完全置身左係夜市燒任食大頭蝦&鮑魚、扇貝、聖子、生蠔🦪自己調製蒜蓉粉絲燒😋😋😋岩哂我口味🦐🦐🦐每一枱側邊都有魚缸養住超多大頭蝦真係比客人自己捉 自己冰暈 再自己燒 一定生猛👍🏻👍🏻👍🏻除左海鮮🍴仲有多款肉類;丸類;蔬菜🥬類可以燒就算唔食得海鮮 都有好多肉類放題任我揀任我燒有啲仲係串燒肉串 方便係爐上燒我覺得豬仔髀;羊架;牛仔粒 都係必食咩仲有燒~雞翼~我鍾意食🤣飲品&甜品🍮都吸引 燒嘢食絕對會好口渴, 有糖冇糖,啤酒🍻,燒酒,涼茶涼粉都有😻so chill食到飽晒都要食埋雪糕🍦嘅
冇旅行🧳去
就要周圍食唔同國家嘅美食當去左旅行
岩岩就飛轉泰國🇹🇭食出哂名嘅 🦞🦐大頭蝦🤪

🍴多款新鮮海鮮🦞🦑🐙🦀🐟可以任燒任食
岩哂我呢個大食妹😆/大胃王

完全置身左係夜市燒任食大頭蝦&鮑魚、扇貝、聖子、生蠔🦪
自己調製蒜蓉粉絲燒😋😋😋岩哂我口味

• 大頭蝦
  • 鮑魚
  • 扇貝
2022-08-10 106 瀏覽
一直都想食流水蝦放題🍤今次黎到位於荃灣嘅蝦蝦燒🍺一坐低會有店員介紹流水蝦全部都係大頭蝦 有得玩又有得食死咗嘅蝦 店員會夾走確保你夾嘅流水蝦都係生生猛猛最推薦係扇貝 鮑魚 流水蝦 同埋 蠔蒜蓉 蔥 辣椒等配料任拎 想幾重口味都可以仲有其他串燒 例如菠蘿 豬頸肉 豬大腸都幾吸引㗎可惜2.5小時絕對唔夠時間食
一直都想食流水蝦放題🍤

仲有其他串燒 例如菠蘿 豬頸肉 豬大腸
都幾吸引㗎

可惜2.5小時絕對唔夠時間食
2022-08-01
5 分鐘 (堂食)
2022-08-06 154 瀏覽
如果鐘意係燒海鮮蝦蝦燒真係會好岩食荃灣分店黎講個景靚啲店員安排左坐窗邊睇到個晚霞啲流水蝦勁生猛隻夾一落水會即刻全部衝走好好玩另外要重點一提佢啲魚幾好食燒完之後係勁鮮 勁多汁
如果鐘意係燒海鮮蝦蝦燒真係會好岩食

另外要重點一提
佢啲魚幾好食
燒完之後係勁鮮 勁多汁

2022-08-06 98 瀏覽
其實之前已經食過另外一間自助燒蝦,都覺得幾好玩,而近期又聽咗朋友介紹依一間海鮮類別眾多,而且有任食鮑魚,所以一於去玩多一次,今次非常滿足,任食鮑魚職員仲會細心幫你剪走過殼,我哋淨係齋燒就得啦.不過比較尷尬嘅就係啲蝦好新鮮,好難夾,夾嘅時候啲蝦會彈起搞到隔籬枱濕🤪另外依間個爐係有兩層,所以食物都燒得快啲,味道方面海鮮都算新鮮,而且佢仲有好多其他食物可以燒,整體嚟講非常滿意味道 Taste:😋😋😋😋/5環境 Ambience:🙂🙂🙂/5服務 Service: 🙂🙂🙂🙂/5消費 Spending:$400 /人 Person推介度 Recommendation:4/5

味道 Taste:😋😋😋😋/5
環境 Ambience:🙂🙂🙂/5
服務 Service: 🙂🙂🙂🙂/5
消費 Spending:$400 /人 Person
推介度 Recommendation:4/5
2022-08-04 144 瀏覽
食蝦蝦笑蝦蝦ꕀꕀ⇢ఌ蝦蝦燒ꔐ2.5小時流水蝦海鮮串燒放題($348)ஐ流水蝦餐廳設置大型水缸ꕀ裡面有超多大頭蝦(◍•ᴗ•◍)而且水缸放置餐桌旁ꕀ方便客人夾蝦蝦店員教大頭蝦要先冰鎮然後再燒烤ꕀ以免彈起新鮮燒的大頭蝦爆膏而肉質爽彈ꕀ超級滿意ஐ白鱔串每個客人一串ꕀ厚厚的鱔串肉質爽彈ꕀ如果可以encore就更好ஐ自助海鮮區有我最愛的蠔跟扇貝ꕀ還有鮑魚魷魚蜆原來怕蠔會不新鮮ꕀ但意外地鮮嫩扇貝可以配牛油粉絲一起燒ꕀ超級讚最近很愛的魷魚也不錯ꕀ燒起來的香氣令食慾大增ஐ肉類蔬菜來燒海鮮ꕀ 所以沒點太多肉類✩•‿•試了大腸雞翼ꕀ正常不馬虎瓜菜類選擇蠻多ꕀ最愛燒菇同菠蘿外層烘乾乾而裡面還juicyஐ飲品甜品飲品種類選擇多樣化ꕀ有無糖茶就能簡單滿足我而甜點有杯杯雪糕給大家過過口癮°o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧°無論大頭蝦還是海鮮ꕀrefill都很快而火爐火力比我想像中好ꕀ不用呆等餐廳環境很大ꕀ無壓迫感(ෆ˙ᵕ˙ෆ)
食蝦蝦笑蝦蝦ꕀꕀ⇢ఌ蝦蝦燒
ꔐ2.5小時流水蝦海鮮串燒放題($348)
ஐ流水蝦
餐廳設置大型水缸ꕀ裡面有超多大頭蝦(◍•ᴗ•◍)
而且水缸放置餐桌旁ꕀ方便客人夾蝦蝦

飲品種類選擇多樣化ꕀ有無糖茶就能簡單滿足我
而甜點有杯杯雪糕給大家過過口癮
無論大頭蝦還是海鮮ꕀrefill都很快
而火爐火力比我想像中好ꕀ不用呆等
餐廳環境很大ꕀ無壓迫感(ෆ˙ᵕ˙ෆ)

1K
2022-08-03 127 瀏覽
之前係佐敦店食過,朋友未試過,就約左黎荃灣呢間蝦蝦燒,舖頭面積好大2.5小時任飲任食每枱都會送一人一串鱔串,厚身肥美,可惜得一串晚飯時間非常旺場,人頭湧湧我哋坐嘅位置旁邊有個水缸,可以邊夾蝦邊燒🔥真係勁方便出面自助區好多嘢食海鮮區有好多海鮮供應,鮑魚、魷魚、花螺、扇貝、生蠔、帶子、蜆、沙白仲有三文魚鰭、黃腳立、黃花魚等等,有專人即場清洗Refill,唔驚同人搶飲品櫃有多款唔同種類既飲品 有啤酒,汽水,茶,燒酒等等實有一款岩飲仲有多到眼花撩亂嘅串燒個人最推薦有菠蘿,香草法包,牛小排,雞翼,金菇肥牛等等每枱都會有辣椒粉,孜然粉,海鹽,椒鹽用黎調下味勁惹味外面醬料區仲有泰式辣醬,牛油,蒜蓉,辣椒粒,豉油,粉絲任拎扇貝加埋蒜蓉,粉絲,辣椒一齊燒 真係惹味可口最易回本的當然係鮑魚,先折殼後再燒新鮮鮑魚,燒完勁彈牙!最後食返杯雪糕超滿足
2.5小時任飲任食

每枱都會送一人一串鱔串,厚身肥美,可惜得一串

晚飯時間非常旺場,人頭湧湧
我哋坐嘅位置旁邊有個水缸,可以邊夾蝦邊燒🔥真係勁方便

出面自助區好多嘢食

飲品櫃有多款唔同種類既飲品 有啤酒,汽水,茶,燒酒等等
實有一款岩飲

仲有多到眼花撩亂嘅串燒

個人最推薦有菠蘿,香草法包,牛小排,雞翼,金菇肥牛等等
每枱都會有辣椒粉,孜然粉,海鹽,椒鹽
用黎調下味勁惹味

外面醬料區仲有泰式辣醬,牛油,蒜蓉,辣椒粒,豉油,粉絲任拎

扇貝加埋蒜蓉,粉絲,辣椒一齊燒
真係惹味可口

最易回本的當然係鮑魚,先折殼後再燒
新鮮鮑魚,燒完勁彈牙!

最後食返杯雪糕超滿足
  • 流水蝦
夏日炎炎想燒嘢食 🔥 呢類型舒舒服服嘆住冷氣燒嘢食嘅餐廳就啱晒啦,呢間仲有得任食流水蝦,無限大頭蝦🦐即捉即食包新鮮!除咗無限供應爽口彈牙嘅流水大頭蝦,呢度仲有:🦪🦐🦑🐟非常精彩嘅自助海鮮站- 有扇貝、鮑魚、蠔、多款貝類同魚類等任君選擇;另外每位會跟一串燒鱔,肥美脆爽,一入口就明點解限量😆 🍖🍗🥩肉類有牛仔骨、豬仔髀、羊架、雞翼、腸丸類等,連豬大腸都有😙🍆🍠🌽🥒蔬菜什類有茄子、翠玉瓜、菇類、豆卜、甜酸、粟米、蒜蓉包、窩夫等,種類繁多⋯自助區同每檯都有多款調味品,燒烤時間可以Scan 枱面上嘅QR code就可以睇到每款食物嘅建議燒烤時間,新手都唔需要擔心💁🏻‍♀️我跟返建議燒烤時間,每款食物燒烤嘅效果都唔錯,私心推介💖大頭蝦、扇貝、鮑魚、燒魚、豬大腸、蒜蓉包、菠蘿!全部外面脆卜卜食落勁juicy,對自己嘅廚藝非常滿意😌除咗以上燒烤食物,餐廳仲有熟食自助區,有辣酒東風螺、咖喱魚蛋、西蘭花炒大頭蝦、涼拌青瓜、湯烏冬等;🧃🍻🍹飲品選擇有汽水、果汁、滋潤飲品同茶類、連啤酒都係任飲,最正係有韓國燒酒供應,飲得嘅朋友好快回本;甜品可以燒窩夫再配雪糕🍦+兩件燒菠蘿,2.5小時任燒任食,食唔停手😆💲價錢分

除咗無限供應爽口彈牙嘅流水大頭蝦,呢度仲有:

💲價錢分兩個收費,視乎唔同時段,午市、晚市早段同宵夜時段仲有額外折扣添!鍾意燒嘢食嘅朋友絕對值得一試!
成人$348/$378
小童$198/$228
  • 流水蝦
  • 燒鱔
  • 豬大腸
  • 菠蘿
  • 鮑魚
  • 燒魚
為食妹👧🏻超鍾意食蝦。知道*蝦蝦燒*人氣高企。一早book定枱擦番餐先😎。一坐低爐仔上面已經擺放咗鹽燒蝦。隻隻蝦肥美帶膏。真係超驚喜❣️。每人送上燒鱔一串👍🏻。旁邊水池有大量游水蝦。水清可鑑。夾上黎放入冰桶🪣浸暈d蝦。然後放上爐慢慢燒。新鮮彈牙。我真係食到笑哈哈😆😆😆😆😆。哈哈燒點只食蝦咁簡單。自助區有大量海鮮。原條魚🐟。雞翼。牛仔骨。羊架。丸類。蔬菜類。蒜蓉包等等。。冷盤小食有滷味。醉蝦。椒鹽蝦。醫肚一流😛。。為食妺👧🏻心水推介❣️燒蝦🦐。原條燒魚🐟。燒雞翼。燒魷魚🦑。墨魚串。記得留肚食埋甜品。食完捧住個肚腩走🤰🏻🫃。
記得留肚食埋甜品。食完捧住個肚腩走🤰🏻🫃。
2022-08-03 80 瀏覽
📌 蝦蝦燒📍 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓☎️ 62796299★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*一路都好想試吓即席捉蝦BBQ,呢日終於有機會嚟荃灣大鴻輝呢間主打新鮮🦐流水蝦🦐燒烤放題嘅蝦蝦燒啦。餐廳面積大,地方闊落。每個位隔黎都有流水道放滿大頭蝦,好大隻游來游去。店員教我哋捉蝦入去個冰桶度,再用碟冚住先捉第二隻,啲蝦真係超級生猛扎扎跳,冚唔實真係會走蝦。大頭蝦即夾即燒,咬落去口感好紮實同鮮甜👍🏻 另外每枱都有一份白鱔同蒜蓉蝦。白鱔燒過後層皮非常香脆,肉質細嫩。餐廳仲提供其他海鮮、串燒、蔬菜、雪糕甜品,飲品等自助任食。食物真係包羅萬有。🌟最正🌟係個海鮮吧鋪滿海鮮,包括鮑魚、扇貝、魷魚、東風螺🐚、沙插、蜆、生蠔、泥鯭🐟、黑鱲、黃花等等都係任燒任食!仲要全部都好新鮮。另提供不同配料如蒜蓉粉絲牛油蔥等俾你燒出自己口味,Scan埋枱上面個QR Code 睇住個建議燒烤時間⏱,真係人人都可以做大廚👩🏻‍🍳!星期一至四成人$348/位,2.5小時咁樣任食海鮮法真係回到本!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻想再提升性價比,記得要搵啱一
📌 蝦蝦燒
📍 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓
☎️ 62796299

星期一至四成人$348/位,2.5小時咁樣任食海鮮法真係回到本!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻想再提升性價比,記得要搵啱一個手腳利落嘅煮食高手(credit 番我朋友😘),可以餵到你成碟滿晒食唔切添。

2022-07-26
2022-08-02 74 瀏覽
食親蝦蝦燒都係去佐敦分店,早兩日去荃灣睇鞋,記得荃灣都有一間,想去任食海鮮真係唔洗諗咁多。348蚊可以食足2個半鐘,任食新鮮流水蝦、重有大量串燒、海鮮。每人會有一串鱔魚肉,皮香脆、肉嫰滑。流水蝦隻隻新鮮生猛,食之前先考考大家夾蝦嘅功夫,烤之前浸一浸冰水,蝦肉入口肉質爽彈,自己夾幾多食幾多。上次係佐敦食d蜆勁新鮮,今次就有d唔同,最新鮮嘅係鮑魚同墨魚串,鮑魚烤之前要先剪走個殼,入口鮮甜,一d都唔韌。墨魚串味道濃郁,乾身酥脆。扇貝件件肥美,想味道更豐富可以另外再加粉絲蒜蓉,加上牛油烤熟,正到不得了。當天不想飲酒,唯有飲茶解膩吧。

每人會有一串鱔魚肉,皮香脆、肉嫰滑。

當天不想飲酒,唯有飲茶解膩吧。

2022-08-02 55 瀏覽
前排有fd介紹呢間蝦蝦燒比我話又好食又好玩所以一於book位上去試下餐廳星期一至四晚市$348/位,任食2.5小時每枱隔離就係捉蝦嘅水缸,夠唒方便啲蝦隻隻都好生猛又大隻燒完之後口感札實除咗流水蝦,自助區仲有好多款海鮮同串燒當中海鮮就有蜆,魷魚,扇貝等等就連蠔同鮑魚都有要注意嘅係燒鮑魚前要先將肉剪走唔係嘅話會燒到爆殼串燒方面就一般串燒店食到嘅都有而餐廳每枱都會送人頭計燒鰻魚肉質嫩滑肥美好好食食到咁上下當然要攞埋甜品呢道有杯裝雪糕同雪米糍食足2.5鐘真心飽大力推介蝦蝦燒荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓
前排有fd介紹呢間蝦蝦燒比我
話又好食又好玩
所以一於book位上去試下
餐廳星期一至四晚市$348/位,任食2.5小時
每枱隔離就係捉蝦嘅水缸,夠唒方便
啲蝦隻隻都好生猛又大隻
燒完之後口感札實
除咗流水蝦,自助區仲有好多款海鮮同串燒
當中海鮮就有蜆,魷魚,扇貝等等
就連蠔同鮑魚都有
大力推介

蝦蝦燒
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓
2022-08-02 52 瀏覽
“新鮮流水蝦+海鮮+自助串燒燒烤任飲任食2.5小時”($348/位)之前成日見有人po呢間蝦蝦燒🦐搞到我都心郁郁想邊玩邊食🤣所以就去咗喺荃灣大鴻輝嘅分店😛上到去發現個場夠哂大,枱同枱唔會太逼入座後店員會講解點樣捉蝦同燒海鮮嘅注意事項原來捉咗啲蝦上嚟後要先放冰桶凍暈佢地真係長知識😆啲蝦全部都好活躍,大大隻燒完之後肉質札實又鮮甜😍每枱都會跟埋一盒蒜蓉蝦🧄蒜泥超多好正😛除咗流水蝦,呢道仲有好多海鮮同各款串燒就連鮑魚,生蠔,扇貝,魚,蜆等等都係任食🤤串燒方面豬牛雞羊全部有齊😋覺得好正嘅係有得燒蒜蓉包🤤另外都有熟食區可以拎吓嘢食😛本身都驚呢道啲爐會唔夠熱燒得唔夠多但現場係完全冇呢個問題個爐超級熱仲分2層,食物好快就熟👍🏻真真正正食足2.5鐘CP真心高唔怪得咁多回頭客

之前成日見有人po呢間蝦蝦燒🦐
搞到我都心郁郁想邊玩邊食🤣
所以就去咗喺荃灣大鴻輝嘅分店😛
上到去發現個場夠哂大,枱同枱唔會太逼
入座後店員會講解點樣捉蝦同燒海鮮嘅注意事項
原來捉咗啲蝦上嚟後要先放冰桶凍暈佢地
真係長知識😆
啲蝦全部都好活躍,大大隻
燒完之後肉質札實又鮮甜😍
每枱都會跟埋一盒蒜蓉蝦🧄蒜泥超多好正😛
除咗流水蝦,呢道仲有好多海鮮同各款串燒
就連鮑魚,生蠔,扇貝,魚,蜆等等都係任食🤤
串燒方面豬牛雞羊全部有齊😋
個爐超級熱仲分2層,食物好快就熟👍🏻
真真正正食足2.5鐘CP真心高
唔怪得咁多回頭客
2022-08-01 72 瀏覽
今日同朋友慶祝生日 帶佢嚟到荃灣大鴻輝中心嘅呢間蝦蝦燒到食海鮮燒烤放題 晚飯時間嚟到餐廳好多人 建議預先book位先好嚟呀每張枱隔離都有個游水蝦缸 可以喺度夾自己心水嘅大頭蝦 有得玩有得食 大頭蝦隻隻都新鮮識游水 非常生猛 肉質爽甜 蝦頭仲有蝦膏超正呀除此之外出面自取區仲有好多唔同種類嘅嘢食可以任夾任燒 最特色嘅就梗係呢個海鮮凍櫃啦 有大大條嘅海魚 魷魚 花甲 生蠔 扇貝 鮑魚 東風螺等等 仲不斷refill一啲都唔吝嗇 我最愛嘅就係食巨型扇貝 加埋牛油同蒜蓉一齊燒超級香呀仲有唔同嘅燒烤材料可以任食 牛仔骨 羊架 菠蘿 丸類都係任食㗎