星洲龍蝦喇沙滲滲🦞+ 鮮油咖央多士🍞$128今次已經係二訪呢間餐廳🤗之前試咗海南雞今次就試吓其他馬來西亞風味嘅菜🤫呢個喇沙湯都幾濃郁🤗而且算好大份量😍好多個粉同個麵完全索晒喇沙嘅香味😗而且龍蝦都算好大😛最正就係呢個餐仲有個多士😗真係超爆肥極邪惡膽固醇超標🤪🤪你睇啲牛油厚到咁就知道超好食啦😝多士鬆脆香口😇加埋佢秘制特色醬😜真係食過唔停叉燒油飯+魚蛋冬瓜湯🐷$78估唔到呢個叉燒有幾令我意外喎😊首先叉燒係半肥瘦超鬆軟😝而且加左蜜汁d friend所以甜甜地😊同個又飯非常之夾😇仲加埋個冬瓜湯可以中和返個肥膩🤣輕怡肉骨茶🦴$48食馬來西亞野點都要叫下肉骨茶啦😉佢唔算非常重藥材味😀但係就比較重胡椒味😇仲有兩舊大豬骨😍啲肉都係煲到唸曬😜所以好易入口參巴醬通菜🥬$20見到個菜咁平所以就嗌啦😉雖然唔知呢個醬係咩🤣🤣🤣食落應該係馬拉盞啲friend😙少少辣得來又惹味😎而且通菜炒到好爽口😙一食見佢咁綠就知係新鮮啦

星洲龍蝦喇沙滲滲🦞+ 鮮油咖央多士🍞$128

叉燒油飯+魚蛋冬瓜湯🐷$78

輕怡肉骨茶🦴$48

參巴醬通菜🥬$20

2021-12-09 48 瀏覽
今次點左咖喱牛腩薄餅套餐,加上一碟雞翼小食,非常滿意。咖哩唔算好辣,但香味非常突出,牛腩亦炆得很糯軟,配上薄餅很有趣的配搭。 南乳雞翼紀對值得一試,$22有3隻全翼,炸得酥脆香口,誠意推介
2021-12-09 1491 瀏覽
#星馬eatcovery  #長沙灣eatcovery💡Encoure好味之星馬菜小編一直都好鍾意海南雞,早前已經食過一次,今次再回頭,仲好好彩,唔洗等位。而且仲有好舒適嘅卡位,裝修都充滿星馬風格,打卡一流👍🏻😋🍽海南雞飯配雞雜冬瓜湯海南雞有半雞脾半雞胸,抵讚👍🏻雞脾肉唔鞋口,超滑又彈牙,雞皮唔會好厚,肥瘦比例岩值得一提個油飯,好香口,又唔係好乾身❤️而且夾住乾蒜,食落更加有口感😚另外再配埋雞雜冬瓜湯,個湯甜甜地,今次多左雞雜,令到湯口感豐富左,不錯👍🏻🍽獅城芽菜走地雞飯配輕怡新加坡白胡椒肉骨茶🇸🇬一個晚餐精選有齊兩樣招牌,仲係兩樣都係小編鍾意食❤️真係好滿足又抵食。走地雞即係文昌雞,雞肉好嫩,好滑,無骨之餘仲無咩脂肪。本身雞上面都有醬汁,就算唔沾三色醬汁都好入味!😋依家凍凍地真係好岩飲返碗肉骨茶🍲一上枱已經聞到好重的胡椒味,飲晒之後見到碗底都係胡椒,入面有豆卜加兩大舊排骨肉,夠曬多肉,而且已經煲到好淋好易咬開👍🏻🍽參巴醬通菜套餐+$20就有,好抵食。通菜索晒啲醬汁,好惹味,但係又唔會覺得好油膩🤩🍽輕怡小食拼盤呢個都係套餐加配,小食拼盤有雞翼尖、泰式魚餅、豬肉串、滷蛋。呢個小食拼盤好豐富,
#星馬eatcovery  #長沙灣eatcovery

💡Encoure好味之星馬菜

🍽海南雞飯配雞雜冬瓜湯

🍽獅城芽菜走地雞飯配輕怡新加坡白胡椒肉骨茶🇸🇬

🍽參巴醬通菜

🍽輕怡小食拼盤
呢個都係套餐加配,小食拼盤有雞翼尖、泰式魚餅、豬肉串、滷蛋。呢個小食拼盤好豐富,款款都好味!每樣兩舊,岩曬同朋友share一齊食,魚餅辣辣地,夠滋味。豬肉串以為係平時街邊食開既串燒,但黎到先知原來唔係,豬肉串食落似係免治豬肉咁,咬落都幾有口感,幾特別。

🍽金裝柑桔蜜
味道酸酸甜甜,開胃得黎又消滯🤣

#長沙灣食咩好 #長沙灣美食 #好西 #小店 #香港美食# 情侶拍拖食咩好 #情侶拍拖好去處 #打卡 #長沙灣  #相機食先 #星馬菜  #chill #hkfoodie #food #foodie #hkfoodporn #hongkong #koreanrestaurant #koreanfood #蘇山雞飯
  • 海南雞飯
  • 肉骨茶
  • 小食拼盤
  • 參巴醬通菜
2021-12-08 58 瀏覽
今日晏晝我就試下,呢個比較特別嘅椰漿飯,我不平時就自己好少食椰漿飯嘅,因為覺得啲飯黐笠笠,如果夾埋啲椰漿會更加黏結,會好奇怪。不過今餐既食飯體驗就出乎我意料之外。咁就嗌咗呢個巴東牛肉椰漿飯同蘇珊雞翼3隻。個椰漿飯算都係黏結,但係個甜到啱啱好,食落有椰香味,唔會太難落肚,而且非牛肉煮到好入味,咬落都能淋唔會好難咬。個雞翼更加出色,上咗碟就聞到好香,啲雞翼咬落口好酥脆,味道好惹味,啲雞肉亦都好嫩滑,唔會黐住曬啲骨頭,而且份量夠曬大隻。服務方面其實都唔錯,嗌嘢食之後上枱嘅速度都好快。
咁就嗌咗呢個巴東牛肉椰漿飯同蘇珊雞翼3隻。
服務方面其實都唔錯,嗌嘢食之後上枱嘅速度都好快。

2021-12-08
10 分鐘 (堂食)
🇲🇾長沙灣人氣親民馬拉菜 — 蘇山雞飯▫️呢排係咁食馬拉菜🤣呢間位於長沙灣嘅蘇珊雞飯係馬拉菜專門店,主打海南雞飯、肉骨茶、喇沙等美食。▫️鮮油咖央多士($22)夾住好大塊牛油,好邪惡呀~配埋咖映醬,入口好香甜,幾中意食~▫️豐盛海南雞飯(半隻;配雞雜冬瓜湯)($128)半隻雞真係份量好多!雞件好爽滑,重有雞髀添🍗好鍾意佢啲汁,甜甜地幾好味😋配上青檸喺隔離,可以點埋啲雞一齊食,幾特別~▫️迷你星洲叻沙($38)雖然話就話係迷你,但都好足料!有大蝦、魚蛋等配料,湯底有好香椰汁味,混合咗米粉同油面,充滿馬來亞特色~▫️娘惹咖哩牛筋腩烤餅 $75(轉烤餅 +$5)份量好多,有好多牛腩,可以將飯轉烤餅,點咖喱汁一齊食好惹味~▫️地址:蘇山雞飯長沙灣元州街411號義華大廈地下。▫️
🇲🇾長沙灣人氣親民馬拉菜 — 蘇山雞飯
▫️
鮮油咖央多士($22)
▫️
豐盛海南雞飯(半隻;配雞雜冬瓜湯)($128)
▫️
迷你星洲叻沙($38)
▫️
娘惹咖哩牛筋腩烤餅 $75(轉烤餅 +$5)
地址:蘇山雞飯
長沙灣元州街411號義華大廈地下。
▫️
早排見咁多人推薦 我都終於食左喇✨食物方面有好多選擇 性價比高又幾好食😆- 獅城芽菜走地雞飯配輕怡新加坡白胡椒肉骨茶🇸🇬 $85一個晚餐精選有齊兩樣招牌 好滿足又抵食🥳先講一講個走地雞 肉質嫩滑 無骨之餘仲無咩脂肪就算唔點汁已經好夠味 但想試唔同感覺既可以點埋佢既三色醬汁 個人最鍾意加薑蓉食 好餸飯!飯可以揀白飯或者油飯 油飯粒粒分明 質地偏濕依家凍凍地真係好岩飲返碗肉骨茶🍲一上枱已經聞到好重的胡椒味 飲晒之後見到碗底都係胡椒 但其實味道都甜甜地 係易入口的入面有豆卜加兩大舊排骨 已經煲到好淋好易咬開- 娘惹咖喱牛筋腩配烤餅 🫓 $80 原本呢個係配飯的 +$5就可以轉烤餅整體都係牛腩偏多 燜得好軟腍 薯仔都係烤餅好重牛油味 點咖喱食好香 唔會太辣但烤餅如果脆啲應該會更好食!- 麻辣玻璃魷魚通菜 🦑 $48其實晚餐精選都有得加配通菜但心血來潮突然想食魷魚就叫咗呢個魷魚夠爽口彈牙 通菜份量亦好足夠麻辣黎講可能味道偏淡 適合唔太食得辣既朋友仔- Susan 雞翼 $28呢個係跟餐加配的 本身都以為只係3隻雞中翼咁點知佢係雞全翼 仲好貼心分開左雞鎚同雞翼原來呢款係南乳雞翼 外皮炸到好香脆好好
早排見咁多人推薦 我都終於食左喇✨
食物方面有好多選擇 性價比高又幾好食😆

- 獅城芽菜走地雞飯配輕怡新加坡白胡椒肉骨茶🇸🇬 $85
一個晚餐精選有齊兩樣招牌 好滿足又抵食🥳
先講一講個走地雞 肉質嫩滑 無骨之餘仲無咩脂肪
就算唔點汁已經好夠味 但想試唔同感覺既可以點埋佢既三色醬汁
個人最鍾意加薑蓉食 好餸飯!
飯可以揀白飯或者油飯 油飯粒粒分明 質地偏濕

- 娘惹咖喱牛筋腩配烤餅 🫓 $80
原本呢個係配飯的 +$5就可以轉烤餅
整體都係牛腩偏多 燜得好軟腍 薯仔都係
烤餅好重牛油味 點咖喱食好香 唔會太辣
但烤餅如果脆啲應該會更好食!

- 麻辣玻璃魷魚通菜 🦑 $48
其實晚餐精選都有得加配通菜
但心血來潮突然想食魷魚就叫咗呢個
魷魚夠爽口彈牙 通菜份量亦好足夠
麻辣黎講可能味道偏淡 適合唔太食得辣既朋友仔

- Susan 雞翼 $28
呢個係跟餐加配的 本身都以為只係3隻雞中翼咁
點知佢係雞全翼 仲好貼心分開左雞鎚同雞翼
原來呢款係南乳雞翼 外皮炸到好香脆好好食!

- 椰青 $35
好大個好清甜 飲完仲食左好多椰子肉☺️

- 雪糕斑蘭奶茶 $12
呢個見比較少人講 但好驚喜 推薦大家一定要試!
奶茶好香滑 甜而不膩 落單時仲可以揀多奶/少奶
加埋雲呢拿雪糕好正 而且好神奇地溶得唔快🍦
  • 獅城芽菜走地雞飯配輕怡新加坡白胡椒肉骨茶
  • Susan雞翼
  • 雪糕斑蘭奶茶
2021-12-04 1455 瀏覽
📍Heygoeat長沙灣蘇山雞飯應該係我喺長沙灣最鍾意嘅星馬菜餐廳,一個月起碼都食到三次❤️最近佢擴張左,忍唔住又去食多次。海南雞飯配雞雜冬瓜湯 雞肉比較肥美,雞肉嫩,味道濃,雞皮幾滑,有啫喱狀雞油。而油飯微黃,味香而不油❤️呢個餐我覺得最正係啲醬汁,又濃又甜嘅黑醬油、薑蓉,加酸辣醬汁,每一隻醬都好味,享受到幾種唔同嘅風味,而我最愛酸辣!冬瓜湯幾清甜Susan豬手飯 豬手肥而不膩,煮到好稔好入味,食完感覺膠原蛋白激增。可配上酸辣醬汁來吃,都幾辣好惹味!同埋餐廳用嘅米應該係靚米,我同朋友竟然食曬!參巴醬通菜 通菜好爽口,以參巴醬炒帶微辣,呢個菜相對比較濃味鮮油咖央多士 超級邪惡呀!勁厚牛油夾係香脆嘅多士中間,仲塗滿左咖央醬,香甜可口,肥,但係我願意為呢樣嘢肥,做完運動之後再食多次輕怡肉骨茶 如果你係鍾意超重胡椒味嘅,推薦呢個湯!佢真係有成條排骨係湯度,真材實料,味道濃郁鮮明青檸菠蘿梳打 爽甜可口,好多菠蘿粒檸檬薏米水(熱) 暖胃之前因為要排隊都係要外賣。依家細舖變大舖,終於可以舒舒服服堂食了。
📍Heygoeat長沙灣

海南雞飯配雞雜冬瓜湯
雞肉比較肥美,雞肉嫩,味道濃,雞皮幾滑,有啫喱狀雞油。
而油飯微黃,味香而不油❤️

冬瓜湯幾清甜

Susan豬手飯
同埋餐廳用嘅米應該係靚米,我同朋友竟然食曬!

參巴醬通菜
通菜好爽口,以參巴醬炒帶微辣,呢個菜相對比較濃味

鮮油咖央多士

輕怡肉骨茶

青檸菠蘿梳打
爽甜可口,好多菠蘿粒

檸檬薏米水(熱)
暖胃

2021-12-03
2021-12-04 102 瀏覽
今日過長沙灣搵朋友食 lunch,本來仲煩惱緊食咩好,朋友突然諗起附近有間星馬菜餐廳,就決定去試試話就話 lunch,不過比我地嬤下嬤下,行到過去都就黎兩點,可能又因為咁,很幸運地唔洗排隊今次點了海南雞飯,叻沙摻摻和咖喱豬扒。叻沙摻摻是油麵和米粉混合一起的,湯底非常濃郁,推薦 海南雞飯,飯可以選擇白飯或油飯,還配有一碗湯,湯也可以選擇冬瓜湯或肉骨茶。咖喱豬扒白飯可以轉薄餅,豬扒鮮嫩多汁,推薦。下午茶一份餐約$60左右,份量大,抵到爛,重點仲要係好味

下午茶一份餐約$60左右,份量大,抵到爛,重點仲要係好味
2021-11-26
2021-12-03 83 瀏覽
位於長沙灣既新加坡菜 平日2點幾都要等一陣位先入得 下午茶價錢抵食物質素亦不錯😋✨鮮油咖央多士 ($32)呢個超邪惡但好好食 勁大舊牛油 再加埋咖央醬 個配搭出奇地吾會膩 多士烘到好脆口👍🏻✨Susan雞翼 ($38)Menu寫有3隻雞翼 點知黎到係有3隻雞全翼 仲有3個雞鎚 都幾抵食 雞翼岩岩炸起 好脆好香口 味道似芝麻雞翼咁 jeng✨招牌海南雞飯 配 排骨茶 ($68)去骨海南雞食落好方便 肉質嫩滑 雞皮位略有少少肥 不得不讚配海南雞既醬料整得好惹味 個薑蓉汁仲有沙薑味😍至於肉骨茶同馬來西亞果隻好吾同 新加坡呢隻比較重胡椒味 而馬來西亞就重藥材味 今次飲呢碗胡椒味重 辣辣地幾過癮😋✨麻辣玻璃魷魚通菜 ($48)叫左少辣 都覺得有啲辣 但辣得黎好惹味 個嘴不停keep住麻既感覺 好爽!魷魚好軟熟 咬感不錯 配搭麻辣食一流✨恐龍美綠 & 超冰凍椰青 (跟餐+$9 / $25)恐龍美綠飲落吾會滯 亦都吾會太甜 味道岩岩好 至於椰青就超清甜 用黎解辣一流🥳

✨鮮油咖央多士 ($32)

✨Susan雞翼 ($38)

✨招牌海南雞飯 配 排骨茶 ($68)

✨麻辣玻璃魷魚通菜 ($48)

✨恐龍美綠 & 超冰凍椰青 (跟餐+$9 / $25)
  • 鮮油咖央多士
  • Susan雞翼
  • 超冰凍椰青
2021-12-03 61 瀏覽
好耐無食雞飯,今日專登過黎長沙灣試呢間海南雞飯,順便飲肉骨茶🤤👅海南雞飯配雞雜冬瓜湯 $78海南雞有半雞脾半雞胸,滿足哂唔同喜好既朋友~雞脾肉超滑又彈牙,雞皮唔會好厚,唔會有堆脂肪痴住雞肉👍🏻雞胸唔鞋口,真係雞有雞味😆值得一提個油飯,好香口,夾住乾蒜,輕鬆食哂成碗飯😚另外再配埋雞雜冬瓜湯,個湯甜甜地,啱哂食飽清一清~👅芽菜走地雞飯配白胡椒肉骨茶 $88呢個走地雞肉質彈牙,配埋佢三款醬:甜豉油,薑蓉同辣醬,超級正,個人鍾意佢既辣醬,酸酸辣辣,有啲蒜蓉味,好開胃🤤呢個餐係配白胡椒肉骨茶,入口嗰種辣好過癮,但絕對唔嗆口,唔會太濃味,大家可以一試👍🏻

👅海南雞飯配雞雜冬瓜湯 $78

👅芽菜走地雞飯配白胡椒肉骨茶 $88
2021-12-03 56 瀏覽
早兩日收工就去左長沙灣搵食😂出發前就已經搵定餐廳!一致通過食星馬菜😋都係果句啦 太耐冇食!我哋就揀左呢間「蘇山雞飯」!我相信係區內人氣餐廳之一😂因為我坐低咁耐!啲客人係不停出入,店舖內係未試過有「吉」嘅枱出現過😆証明我哋今次揀岩餐廳!咁多人食 都唔會差得去邊!😋海南雞飯🐔配雞雜冬瓜湯$78 + $12 恐龍🦖美祿 + $20 炭燒豬肉串 三串首先講下個雞飯,係用上特定份量電飯煲煮飯, 令每粒飯都可以吸收到雞油和斑蘭嘅香味; 另外雞嘅烹調方式係用上日本花菇、元貝和廿種香料入味,所以係非常之好味😋啲雞全部都起哂骨!對於懶嘅朋友嘅講 係一個好開心嘅消息🤣而果串炭燒豬肉串亦係好好味🤤有口感之餘味道又唔會太咸 同 唔會有豬羶味😊星洲龍蝦🦞叻沙摻摻 + 鮮油咖央多士 $128 配 $3 凍檸薏米水好大隻龍蝦🦞,肉都夠彈性!而啲叻沙都唔錯!配料有魚蛋、豆卜,豆卜非常入味😋特色小食拼盤(雞翼、泰式魚餅、脆炸鳳尾蝦春卷、黑椒扎肉)$78呢個小食拼盤好豐富,款款都好味!每樣兩舊,兩人份量岩哂😬

呢個小食拼盤好豐富,款款都好味!每樣兩舊,兩人份量岩哂😬
荔枝角、長沙灣有好多好嘢食,嘅淨係海南雞都開到成行成市,今次我哋就揀咗呢間”蘇山雞飯”嚟試一試。好多時去到餐廳見到有肉骨茶、手撕雞、海南雞都唔知揀邊樣好,蘇山雞飯嘅晚市套餐就幫到你喇,一個餐有齊左肉骨茶同埋去招牌蘇山雞,仲可以試埋雞油飯添,一次過滿足幾個願望呀!先講係肉骨茶🍲,大家都知道肉骨茶有啲係重藥材味,有啲重胡椒味,蘇山雞飯食嘅就係偏重胡椒味嗰款喇,唔會太過辛辣又容易入口,食完啲濃味嘅醬料又可以清一清味蕾,雞油飯嘅水準亦不俗,飯粒沾滿左雞油🍛,又唔會痴埋一舊。嚟到佢嘅招牌蘇山雞🐔,味道唔同一般海南雞,雞油撈埋豉油嘅醬料,混合少少酸嘅檸檬,香口開胃,墊底嘅大豆芽撈飯一流。最後仲嗌多咗一個鮮油咖央多士,大大塊牛油🧈配埋烤到香脆嘅麵包食,兩個人食就啱啱好啦!喜愛程度:🐔🐔🐔🐔🐔

喜愛程度:🐔🐔🐔🐔🐔
2021-12-02 60 瀏覽
近期的熱點飯店, 恐假期多人,特選在平日晚餐前去試試 ,去到人不多, 全店也是卡位,還以木製檯櫈 為主, 非常形格超卓!用手機點餐,小店也用這個,真的特別! 點餐後,非常快已送到所有食物! 來到這食店,一定想試下招牌的海南雞飯餐,這個餐加十蚊可以有個肉骨茶, 海南雞,無骨啖啖肉,非常嫩口美味,油飯真的香噴噴,軟硬適中,最正是哪個肉骨茶,那些排骨煮得非常淋! 另外叫了扎肉雞絲河粉, 清淡,質素算ok! 飲品點了樽仔奶茶,檸檬薏米, 炭燒咖啡 ,飲品冇乜太特別, 僅僅合格 啦!最後點了一個鮮油咖央多士, 買相真的好吸引,大大嚿牛油夾在中間,真的非常邪惡,但味道超正,香脆麵包加上牛油香味, 超級無敵絕配!
近期的熱點飯店, 恐假期多人,特選在平日晚餐前去試試

用手機點餐,小店也用這個,真的特別!
點餐後,非常快已送到所有食物!

另外叫了扎肉雞絲河粉, 清淡,質素算ok!

最後點了一個鮮油咖央多士, 買相真的好吸引
,大大嚿牛油夾在中間,真的非常邪惡
,但味道超正,香脆麵包加上牛油香味, 超級無敵絕配!

2021-12-02
  • 鮮油咖央多士
  • 輕怡肉骨茶
2021-11-19 148 瀏覽
繼續覓食長沙灣!話說星期六路經元州街,見到間鋪叫蘇山雞飯,於是就同老公講下次要試下呢間!今次一於試下!鋪內不大,但裝修企理,都坐得舒服既!會俾個QR code手機下單。而我地今次揀左午餐menu入面:🐮巴東牛肉配江魚仔椰漿飯 $65 👅👅👅👅👅賣相吸引,綠色椰漿飯插左塊大蝦片🦐🦐 椰漿飯乾爽帶椰香味。巴東牛肉份量都幾多,而且好腍同入味,另外會有少少辣醬跟埋,幾惹味!老公大讚大份好食👍🏻🐔 招牌海南雞飯 配油飯及雞雜冬瓜湯 $68 👅👅👅👅既然佢叫蘇山雞飯,當然要試下雞飯好唔好食啦… 海南雞份量足,肉質嫩滑,味道就分別不大,雞飯用香茅炒香,好好味😋 唔會好油。而我就鍾意佢碗雞雜冬瓜湯,雞雜都有幾舊,好飲👍🏻🍹鮮檸檬薏米水 (跟餐配)味道唔錯,有足料薏米係底,甜度剛剛好用餐期間,見到隔離枱叫左susan雞翼(跟餐+$22)、鮮油咖央多士 (跟餐+$18),份量都大大份,好似幾好食咁。但由於食得太飽,下次會再來encore試試🙊======================推介度:❤️❤️❤️❤️+多半個CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 +多半個好味指數:👅👅👅👅 +多半個==================

🐮巴東牛肉配江魚仔椰漿飯 $65 👅👅👅👅👅

🐔 招牌海南雞飯 配油飯及雞雜冬瓜湯 $68 👅👅👅👅

🍹鮮檸檬薏米水 (跟餐配)
味道唔錯,有足料薏米係底,甜度剛剛好

======================

推介度:❤️❤️❤️❤️+多半個
CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 +多半個
好味指數:👅👅👅👅 +多半個

======================
2021-11-07
  • 海南雞飯
  • 巴東牛肉配江魚仔椰漿飯
🐓 三黃雞飯配雞雜冬瓜湯 ($78)海南雞份量都足夠 雞皮比較肥🙈which我自己麻麻 不過雞肉好嫩😚雞胸肉易都算滑 而雞比肉更加係正! 另外油飯真係一流😋加少少醬汁食幾多碗都得~仲有碗雞雜冬瓜湯 算好清淡但唔會乏味👍🏻呢個價錢都算好完滿既一set🤤🍗咖哩炸雞配椰漿飯 ($75)呢個飯既份量真係超多🙈首先咖哩唔會太辣 但超惹味🥰炸雞配咖哩醬汁一流~唔會太乾 味道都昇華!椰漿飯顏色好令人好奇😯好彩味道都okay😋而個飯好多配料~口感好豐富🍞鮮油咖央多士 ($22)呢個係我既personal favoritee🌟快牛油🧈超大塊 超邪惡😈 救命!不過咖央醬又夠多 真係好足料好正😄🦖恐龍美綠(+ $9)呢個價錢有得飲呢個飲品算好划算!milo drink面頭鋪滿milo powder 好好飲🤗🥥椰青 (+$22)椰青超大超清新 好配食濃味食物👌🏻overall 呢間餐廳有令我喜出望外😚都算係幾正宗 比較實惠既星馬菜 無得去旅行都唔緊要! 夜晚都好多人黎食野 不過唔會坐得好擠迫 而且上菜好快👍🏻期待下次再試其他食物!!!~~~~~~~~~~[ 評分 ] 😋味道: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🤩賣相: 👍🏻👍

🐓 三黃雞飯配雞雜冬瓜湯 ($78)

🍗咖哩炸雞配椰漿飯 ($75)

🍞鮮油咖央多士 ($22)
呢個係我既personal favoritee🌟

🦖恐龍美綠(+ $9)

🥥椰青 (+$22)
椰青超大超清新 好配食濃味食物👌🏻

~~~~~~~~~~

[ 評分 ]
😋味道: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻