2021-11-17
呢間餐廳茶餐廳價錢,已經可以食到新加坡🇸🇬、馬來西亞🇲🇾菜,好受附近打工仔歡迎,我地今次下午茶時間嚟到,都等咗一陣位先入得*豐盛辣死你嗎 $88*辣死你嗎係經典嘅馬來西亞菜式,呢到嘅椰漿飯帶有淡淡嘅椰汁🥥香味,配埋辣辣地嘅小魚乾&花生🥜粒,咖哩雞同埋咖哩牛嘅味道都好香,甜甜辣辣好惹味,撈飯一流*路邊炒粿條 $78*開頭以為姐係炒河粉,但係原來係類似炒油麵夾雜啲河粉,兩款麵溝埋一齊都幾得意,炒得都幾有鑊氣,有幾粒大蝦同埋啲魚片,呢個味道似係港式嘅乾炒牛河咁,好食😋但係油咗啲*三黃雞 半隻 $120*原本諗住一定要叫海南雞飯,但係真係碟碟都太大碟喇,驚食唔晒,唯有叫淨海南雞。雞肉質地非常嫩滑,雖然無去骨,但係都啖啖肉,最鐘意中間橙色個款又酸又辣嘅醬,好開胃,下次如果一個人嚟食可以食海南雞飯餐😍另外仲叫咗啲小食*炭燒豬肉串 $38*食落好似台式香腸,甜甜地好似豬肉乾嘅味道,都幾香,可以一試*麻辣玻璃魷魚通菜 $48*玻璃魷魚超爽口,咬落又唔會好韌,通菜唔會好老,點上麻辣醬好好食*鮮油咖央多士 $32*我地當呢個係甜品。烘得香脆嘅多士夾住甜甜地嘅咖央,睇下中間個舊牛油🧈厚得幾邪惡🤭🤭*恐龍🦖美
*豐盛辣死你嗎 $88*
*路邊炒粿條 $78*
*三黃雞 半隻 $120*
另外仲叫咗啲小食
*炭燒豬肉串 $38*
食落好似台式香腸,甜甜地好似豬肉乾嘅味道,都幾香,可以一試
*麻辣玻璃魷魚通菜 $48*
*鮮油咖央多士 $32*