2021-12-04 1455 瀏覽
📍Heygoeat長沙灣蘇山雞飯應該係我喺長沙灣最鍾意嘅星馬菜餐廳,一個月起碼都食到三次❤️最近佢擴張左,忍唔住又去食多次。海南雞飯配雞雜冬瓜湯 雞肉比較肥美,雞肉嫩,味道濃,雞皮幾滑,有啫喱狀雞油。而油飯微黃,味香而不油❤️呢個餐我覺得最正係啲醬汁,又濃又甜嘅黑醬油、薑蓉,加酸辣醬汁,每一隻醬都好味,享受到幾種唔同嘅風味,而我最愛酸辣!冬瓜湯幾清甜Susan豬手飯 豬手肥而不膩,煮到好稔好入味,食完感覺膠原蛋白激增。可配上酸辣醬汁來吃,都幾辣好惹味!同埋餐廳用嘅米應該係靚米,我同朋友竟然食曬!參巴醬通菜 通菜好爽口,以參巴醬炒帶微辣,呢個菜相對比較濃味鮮油咖央多士 超級邪惡呀!勁厚牛油夾係香脆嘅多士中間,仲塗滿左咖央醬,香甜可口,肥,但係我願意為呢樣嘢肥,做完運動之後再食多次輕怡肉骨茶 如果你係鍾意超重胡椒味嘅,推薦呢個湯!佢真係有成條排骨係湯度,真材實料,味道濃郁鮮明青檸菠蘿梳打 爽甜可口,好多菠蘿粒檸檬薏米水(熱) 暖胃之前因為要排隊都係要外賣。依家細舖變大舖,終於可以舒舒服服堂食了。
📍Heygoeat長沙灣

海南雞飯配雞雜冬瓜湯
雞肉比較肥美,雞肉嫩,味道濃,雞皮幾滑,有啫喱狀雞油。
而油飯微黃,味香而不油❤️

冬瓜湯幾清甜

Susan豬手飯
同埋餐廳用嘅米應該係靚米,我同朋友竟然食曬!

參巴醬通菜
通菜好爽口,以參巴醬炒帶微辣,呢個菜相對比較濃味

鮮油咖央多士

輕怡肉骨茶

青檸菠蘿梳打
爽甜可口,好多菠蘿粒

檸檬薏米水(熱)
暖胃

2021-12-03